Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
no cholera!! napisałam wczoraj post i mi go wcięło 😠 😠 😠 😠

Pati, przykre, ale przynajmniej tych 450stron nie musisz już nadrabiać 😜 no i problem opieki nad Gabi rozwiązał się sam, więc nie ma tego złego, co na dobre by nie wyszło... ale ich wyczułaś, już dawno wspominałaś, że tak mogą zrobić 😮 u mnie w byłej firmie też tak laskę załatwili, to jest zwykłe draństwo!!

Marylu, spokojnego lotu i oby Krzyś był wyjątkowo grzeczny 😉 ja na komunii też byłam w białej sukience, do tego biała marynara i buty nude 🙂 a co do maluchów, to nam się te chłopaki podobni trafili 😜 mój też tylko do mnie, widzę, że zachowania mają baaaardzo zbliżone, to takie typy chyba i już 😉

Sandra, jak wreszcie z mieszkaniem? macie już jakieś informacje? super, że złożyłaś cv do nowej pracy!!powodzenia!!

młody mi koncertowal całą noc, spaliśmy dopiero od 4 do 6.30... cwaniak teraz ma drzemkę, a ja ogarniam mieszkanie i pakuję rzeczy, śmigamy do siostry, bo taka piękna pogoda, że szkoda w mieście siedziec 🙂

Latka, jak Tymuś?

coś miałam jeszcze komuś, ale oczywiście od wczoraj zapomniałam 😜 może uda mi się was poczytać jeszcze przed wyjazdem, a jeśli nie, to miłego weekendu :*

Doti, jak tam łepetyna? 😁 jak po dermatologu, jest poprawa jakaś?

• Mamusie
pati1984 napisał(a):
no tak, ale to od 1 września będę dopiero bezrobotna i dopiero wtedy przyślą mi świadectwo pracy i będę mogła iśc się zarejestrować

w sumie teraz Ci to niepotrzebne, bo i zdrowotne masz i pensja też wyższa niż zasiłek 😉

• Mamusie
Cześć
Krzyś wyrobił sobie dziwny zwyczaj pobudek o 1-2 w nocy i jęczy przez półtorej godziny zeby się nim zająć:/ a nad ranem o 5wstaje... Nie wiem czy on uwaza że ma za dużo snu 🙂 Hehe
A w dzień ma dwie drzemki po ok40min. Czasem jest to 20min i wtedy ma trzy drzemki. Fajnie tylko do każdego spania muszę go usypiam 40min czyli czasem dłużej niż spi 🙂
Ja wszystko co chcialam wrzucilam do walizki i oczywiście się nie mieszcze 🙂 nawet nie mam jak wziąć butów do sukienki- ale to bedzie powod zeby nowe kupić;p
Kasiu biedna Olenka. I ty biedulko też się wymeczysz ale najważniejsze zeby małej szybko przeszło
Mixi mój też czasem szuka u mnie w bluzka cyca 🙂 śmieszne to takie
Pati w sumie fajnie, lato spedzisz w domku na spokojnie i ty i mała skorzystacie
Doti a co Matiemu dolega? Coś zjadl?

Myślicie ze w polsce będzie tak ciepło ze przyda die strój kapielowy? Hehe marze zeby sie poopalac;p

• Mamusie
Cześć 🙂

Kasia, zdrówka dla Olci :*

Madzia, mój był śpiochem w dzień, ale ostatnio w dzień ma jedna dłuższą drzemkę, lub dwie krótsze, dziś dzień trochę wyglądał inaczej bo obudził się o 5 (przeważnie jest to 6, 6:30, 7) ale wzięłam Go do nas , patrzył się w okienko i usnął, zjadł mleko, no i zaraz się obudził, pospał może z 30min. i poszedł na drzemkę o 8, jakieś 30-40min., no i teraz o 11 zasnął właśnie. Myślę, że godz. połtorej pośpi, zobaczymy 🙂 spać chodzi szybko, 18-19 jakoś. ale to dlatego, że budzi się z drzemki o 14 i już nie śpi 🙂. Kiedyś w dzień spał często, potrafił nawe t3h spać, a zdarzyło się, że i 4 😮 no i odpukać nocki są lepsze ,nie doskonałe 😁 ale znaczna poprawa .... mimo, że jedynki górne dokuczają...także zmniejszyła się zdecydowanie ilość dziennego spania, ale za to szybko chodzi spać.

Doti, ja też bym zastosowała Aphtin, jak mówisz wygląda na pleśniawki 🙂
A Mati to czymś się zatruł?
Brawo dla Laury, zdolniacha!!

Małgosia, zazdroszczę tych wyjść na siłownię 😞 fajnie to musi być, z trenerem , same kobitki , nic tych spalać kalorie 🙂

Inirtam, wygląda na to, że to było jednorazowe, dzięki Bogu... może faktycznie przez huśtawki..
zazdroszczę wypadu poza miasto 🙂 miłego dnia!!

Karolka, no i super, że napisaliście, spróbować zawsze można a może akurat Was firma miło zaskoczy 🙂 trzymam kciuki!!!

Noc bardzo dobra jak na nasze możliwości, bo w nocy ani raz nie musieliśmy do Tymcia wstawać, nie wylądował ani na chwilę u Nas , dopiero rano, jak zawsze , bo już myslałam, że spać nie będzie, oczy jak 5zł a jednak po chwili zanął, ale nie na długo;p
No i jednak moje dziecko będzie raczkować 🤪 dziś już mu to dobrze szło, a myślałam, że pójdzie w moje ślady i nie będzie umiał 😁
Mamy też chodzik, tata kupił, więc czasami na chwilę w nim się bawi. Jaki zadowolony! biega, krzyczy, gada jak szalony, uśmiać się można 🙂 a ja jak głupia stoję i się wpatruje jak ten czas pędzi i się rozczulam, że pamietam jak dziś 24 wrzesień 🙃 a to mignęło jak nic!... eh ;p

Moj M właśnie pojechał na jakieś testy do nowej pracy, do której jest się bardzo ciężko dostać, więc się stresuję 😞 oby się udało, bo porobił kursy, szkolenia i liczymy na to, że bedzie dobrze !! wysyłał do tej pracy wcześniej kilka razy CV, aplikacje, ale była odmowa, a po tych kursach od razu zaprosili go właśnie na dziś...więc mooże... 🥴

od urodzenia Tymka żadko kiedy zdarza się, że jestem sama do południa, bo M własnie na 14 pracuje, więc mam lekkie nieogarnięcie, bo po prostu nauczyliśmy się takiego trybu;p
więc trzeba uciekać do zajęć 🙂

;*

• Mamusie
Dobry dzień 🙂 Wpadliśmy zmienić kupę na mniej śmierdzącą 😜
Mateusz czuje się lepiej, nie wiem co to było, ale było jednorazowe 😉
Laura dziś zjadała pięknie 120ml zupy co nie zdarzyło już jej się dawno dawno... zapatrzona na koniki była to pewnie dlatego buzię otwierała hahaha
Mnie głowa ćmi od rana ale idzie przeżyć. U dermatologa dowiedziałam sie tyle co nic, niby poprawa jakaś jest. Dostałam jeszcze szampon leczniczy raz w tygodniu, coś na poprawienie kondycji włosów i skóry i tonik na trądzik....

Marylu u nas dziś jakieś 27 stopni jest i bardzo przyjemny wiaterek - bez niego nie dało by się wytrzymać. A na jutro zapowiadają 29 stopni!

Karolka trzymamy kciuki żeby się udało z podwyżką!

Wracamy na dwór koniki oglądać 😁

• Mamusie
Pati ale chamstwo ale u mnie w pracy to też dziewczyny zawsze muszą się nachodzić do kierownika i w ogóle żeby wrócić to szkoda gadać i nigdy nie wiadomo do końca co z tego będzie.... Ech już takie czasy chyba ... Ale dobrze ze jesteś do tego tak pozytywnie nastawiona:-) i Garysia napewno jest przeszcześliwa 🙂

Marylu udanego i spokojnego lotu 😘 faktycznie późno będziecie ale może Krzyś prześpi 😉

Laski ja to już nie wiem czy to ta 3-dniówka. Rano wczoraj byłam u mojej lekarki to mówi że raczej tak bo nic nie słyszała na oskrzelach płucach gardełko różowiutkie na zęby też nie stawia. Po południu jak pojechałam z taką trzęsącą się Olą do innej lekarki bo mojej już nie było to mówi że napewno wirus bo widzi jedną krostkę na gardle i że to wirusowe tylko okaże się czy 3-dniówka. Ale ja już sama nie wiem dzisiaj Olci nic od rana nie jest temp idealna 36,8 a ciągle wcina rączki, gaziki przebudza się z płaczem i jak daję smoczka to od razu go tak ciągnie jakby ją dziąsełka swędziły 😮 nie wiem co mam myśleć 🥴

Madzia jeśli chodzi o drzemki to Ola w nocy śpi tak od 21-8 a w dzień to zależy ma 2 albo 3 drzemki o łącznej długości ok 1,5-2 godzin także ja zasuwam przez ten czas jak głupia żeby jak najwięcej zrobić.

U nas dzisiaj gorąco ale siedzimy w domu bo boję się gdzieś dalej wózkiem jechać.... Wczoraj to miała takie gwałtowne skoki temp że z 36,4 robiło jej się 38,4 ale tyle nerwów się najadłam niby człowiek się tyle naczyta co robić przy gorączce i w ogóle ale jak widziałam jak Olka mi się tak trzęsie i dygocze cała i sama jest wystraszona to ja też spanikowałam 😞

A Ola jak chce iść na dwór to pokazuje mi na balkon albo w stronę korytarza i macha rączką papa 😁 no i mamy wieczorem kolejny rytuał. Ola musi zrobić na dobranoc papa po kolei wszystkim misiom w pokoju. A że mamy baldachim z misiami to nam ładna chwila z tego wychodzi 🙃

• Mamusie
Karolka, gluten sam w sobie nie powinien jej zaszkodzic, bo przeciez mala już jakis czas go wcina. Podejrzewam, ze kasza manna jej zaszkodzila, bo to dosc ciezkie..Sama w sobie, a nie ze względu an zawartość glutenu.

Mixi, powodzenia w odpieluchowaniu. Choc pewnie przeprosisz się z pieluszkami.. hihi 😉 bo prania co nie miara będzie.

Pani co do mieszkania miala dac znac w poniedziałek, ale oczywiście nie raczyla zadzwonic, wiec jak powiedziałam mam w duszy ja i to wszystko i szukam wakacji, Jakby ludzi szanowala by choc zadzwonila, żeby pow. Ze nic nie wie… ale widac jak im zalezy.. niech spadaja ;//Może jakos w tygodniu uda nam się zrobic fotki i paszporty by wypadalo, bo teraz nie ma rejonizacji i boje, się ze będziemy czekac nie wiadomo jak dlugo, a to już polowa maja 

Karolka, a nuz się uda 

My dzis po basenie, a dzieci zamiast spac to motor w dupskach maja

Doti, aphtin.

Latka powodzenia dla meza!!

• Mamusie
Sandra, tylko ze manne jadla wczoraj rano i caly dzien bylo ok, dopiero po kapieli jej sie pogorszylo...od rana by ja ta kaszka raczej nie trzymala...sama nie wiem, na szczescie dzis juz jest chyba ok, bo od 19 spi jak zabita 🙂 tylko od jakiegos czasu przy wieczornym jedzeniu sie wydziera, rzuca, nie wiem co jest grane 😮

• Mamusie
U mnie Mati jeszcze walczy ze snem. Ale już nie długo 😉 Ja też sie kładę bo jestem wymęczona.... Mąż popił piwek w czasie roboty w dzień, dało się pogadać. Teraz sie wykąpał, wytrzeźwiał i od razu jest czepialski...
dobranoc

• Mamusie
Sandra faktycznie masz nie fajna z ta sprawa mieszkaniowa człowiek czeka sie stresuje ..oby za to wakacje odplacily milo i bilety udalo sie tanio kupic 🙂))) hehe

Kasia dobrze ze Olci juz lepiej ale może to faktycznie zęby skoro takie skoki temp

Dziewczyny jesli chce zrobic manne blyskawiczna to musze ja wcześniej wrzucic na wrzatek a pozniej dodac na zrobione tymka mleko? Bo do tej pory podawalam z nestle a nie moge jej tu dostać w uk a to jest jedyna ktora lubi , inne jak zje to musi byc święto

Tymek spi juz od 19 , ja tez właśnie po kapieli się polozylam ale spać nie będę bo slonce jak w południe oczywiście , więc pewnie cos poogladam ..

Kurcze my tez jestesmy w kropce co do wakacjj bo nie mozemy zaplanować nic ze wzgledu na prace M i urlop jessli się uda to nici bo w nowej pracy urlopu mial nie będzie pewnie a bezplatny te nie będzie tak na dzień dobry brał. Jesli w tej co jest to zobaczzymy czy dostanie wtedy kiedy pasuje nam leciec czyli polowa sierpnia i ile wogole bedzie mial platnego bo w tej pracy to tez cuda na kiju...
Najgorsze ze bilety wtedy juz nas wyniosa duzo więcej niz tym razem no ale wakacje...

• Mamusie
Dzięki dziewczynki za odpowiedzi na moje pytanko 🙂 Bo zastanawiałam się czy moje dziecię dobrze śpi...ale widzę,że w normie, śpi od 21 do 6, no czasami do 5, a w dzień 3 drzemki, łącznie od 1,5 do max. 3 h, ale to rzadko.

Kubuś zasnął dzisiaj bez mleka, tylko z herbatką, bo późno jadł kolacyjkę, więc dam mu mleczko o 22.30 jak sama się będę kładła, no i zobaczymy jak w nocy będzie.
U nas ostatnio jest poprawa, bo budzi się 2, max.3 razy, dzisiaj 4 ale raz zanim sie położyłam więc się nie liczy 😜

No nic kochane, miłego wieczorku i przespanej nocki 🙂

• Mamusie
Mmadzia,ja już nawet nie liczę na przespana noc 😜 Tym mimo labych drzemek w ciągu dnia zasypia ostatnio o 21 albo nawet i po, a wstaje 6,czasem wcześniej... No i budzi się co chwilę, choć zdarzają się noce,że pobudek jest 4-5 🙂 mam tylko nadzieję,że dzisiejsza noc będzie lepsza niż ostatnia,bo mogę śmiało powiedzieć, że spalismy tylko od 4 do ok.6.30 😞 a wcześniej była nieustajaca awantura :/ chyba cały blok na nogi postawił... Nieważne... My dziś cały dzień na świeżym powietrzu 😁 uwielbiam 🙂

Dobranoc

• Mamusie
Melduje sie na miejscu. Już w lozeczku:-)
W samolocie Krzyś najpierw skakał po mnie a później pięknie usnal. Więc kolejna podróż udana:-)
Szkoda tylko że się rozbudzil przy wyjscu z samolotu i zasnął dopiero 15min temu. Ciekawe ile pospi... Dziwnie się czuje bo dla małego mama przygotowala kojec. No i go tam odlozylam a w moim łóżku tak pusto ;p
Super pogodę tu macie w polandi, wychodzę z samolotu i oczekuje takiego "wieczornego chłodu" a tu tak cieplutko.
Jutro/ dzis czeka mnie dzień u teściów... Oby to był jedyny...

Kasia, wydaje mi się że to mogla być zabkowa gorączka... Dziwne że tak nagle jej dostała.dobrze że przeszła i oby już Olcia się nie męczyła:*
Latka to już sama nie wiem czy utrzymać kciuki za nowa pracę czy nie:-) bo albo wakacje albo fajna praca ;p zawsze trzeba coś wybierać... 😞
Initram i jak Tymus spał? Dal coś pospać? 🙂