Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
inirtam napisał(a):
dokładnie... cybex z osłoną tułowia... a np. nie znalazłam wśród fotelików z 4 gwiazdkami za bezpieczeństwo ani jednego fotelika montowanego tyłem do kierunku jazdy, no chyba że coś przegapiłam... 😮

dzień dobry... albo i nie...
mam dość, zaczęłam "ryczeć" na swoje dziecko ☺️ 😞 😞 😞 czasem nie mam już siły, a M nie chce mi "przeszkadzać"... :/

a te testy są z listopada 2012r, ale jest też kolumna z rocznikiem fotelika i niekoniecznie starsze spadają na dół tabeli... kiddy też są z osłoną tułowia, a mimo wszystko nadal mają niezłe noty...
podejrzewam, że to zależy też od budowy takiego fotelika i tego, w jaki sposób osłona jest montowana...

Sandra z ciekawości, poprawiło się Titulce nocne spanie? u mnie.... mam wrażenie, że zamiast lepiej, to coraz gorzej, a dziewczyny się tu chwalą nockami od 18-6/7....

trochę namieszali z tą tabelką i filmikiem. Bo powinni napisać jakiego modelu filmik dotyczy- bo jeśli dotyczy wszystkich z osłoną tułowia to powinny dostać niskie noty w tabeli 🤔
ciekawe czy gdzieś jeszcze są dostępne jakieś wyniki testów.

mixi zrób gotowaną lub na parze

• Mamusie
Na stronie foteliki.info jest informacja: "Wyniki testów ADAC, OEAMTC, AA i ANWB fotelików samochodowych dla dzieci z lat 2001-2012". Tu strony poszczególnych testów:
ADAC: http://www.adac.de/infotestrat/tests/kindersicherung/kindersitz-test/default.aspx?ComponentId=29903&SourcePageId=8427
OEAMTC: http://www.oeamtc.at/?id=2500%2C%2C1004848%2C
ANWB: http://www.anwb.nl/auto/tests/kinderzitjes
AA: http://www.theaa.com/index.html
Poza tym wystarczy w google wpisać testy fotelików lub testy adac i wyskoczy troche stron 😉

Tu ciekawostka - fotelik dmuchany i jego wynik testów: http://www.youtube.com/watch?v=8bItu84zCCg

• Mamusie
M tez kupilismy nocniczek,a dokladniej babcia na Dzien Dziecka 🙂)
Bedzie szal.

Inirtam, Titka spi jak spala.. mam wrazenie, ze budzi sie na nuplanie cyca. Rozwazalam czy nie kupic smoczka ale chyba bezsensu..

Podaje jej taki "a'la" kompocik ze sliwki i z kupami o niebo lepiej!!! Wiec i wieczorem nie ma takiego problemu, az tak czesto sie nie budzi.

Zapomnialam jej karmic z prawego cyca w nocy i o 12 myslalam ze umre w pracy.. sciagnelam z tej piersi 200 ml w ciagu 10 min..;//

Przebieglam bez odpoczynku i zatrzymania 5km 🙂 Jestem mega dumna z siebie 😁DD

Macie jakas stronke na ktorej mozna spr jak zmieniaja sie ceny biletow lotniczych?? Planuje Paryz na rocznice!! 😁

• Mamusie
hej 🙂

w pracy dzień zleciał strasznie szybko, bo pól dnia o pierdołach się gadało z dziewczynami, taki luźny dzień na zaklimatyzowanie się, teraz mam 3 tygodnie na przerobienie wszystkich procedur (wydrukowałam sobie te podstawowe to wyszło łącznie jakieś 450-500 stron 🤢 🤢), opanowanie nowego programu i na wdrożenie się w obsługę,

Gabrysia nie płakała tacie wcale, mnie tylko rano się łza zakręciła w oku jak ją miałam zostawić, serce mi ściskało ☺️
ale oboje spędzili razem super dzień, tatuś spisał się doskonale, zakupy zrobił, obiad ugotował - tak to można żyć! 🤪 przyjść na gotowe 🙂
dziecko szczęśliwe, najedzone, nawet nie marudziła przy jedzeniu, wciągnęła cały obiadek 🤪 i chyba nawet jakoś mocno nie odczuła braku cycusia w ciągu dnia, także zadowolona jestem bardzo
zobaczymy jak pójdzie przez następne dni

• Mamusie
Mmixi...spóźnione buziaki dla Wikuni 🙂

Sandra, u nas jest smok, ale co z tego... Jak się obudzi, to tylko przy cycu zaśnie, a tak, żeby faktycznie z niego "skorzystać" to ciągnie raz... Budzi sie co godzinę,dwie...
Nie mam pomysłu na jego spanie/ nie-spanie...

• Mamusie
A ja zaraz wybieram się na zakupy, bo od jutra zaczynam "zmieniać swoje życie z Ewą Chodakowska" 😁 🤪 i muszę mieć prowiant, trochę trzeba bedzie oczywiście zmodyfikować niektore dania, mam nadzieje, ze dam rade ogarnac swoj jadlospis , Tymcia i M 😁 , dobrze ze dziecku podaje przeważnie sloiczki :P. no i ćwiczenia, ćwiczenia i jeszcze raz ćwiczenia 😁 !!
Trzymajcie za mnie kciuki 😜 ☺️

• Mamusie
inirtam napisał(a):
Hehe... Ja wczoraj klnelam, ale tak pod nosem, że chyba cały blok słyszał... Muszę się i ja zmobilizować z tym lozeczkiem, tylko ja kapitukuje, gdy widzę łzy jak grochy...

teraz bedzie trudniej, bo Tymek starszy jest i bardziej kumaty... zycze wytrwalosci 🙂 w koncu musi przejsc na swoje a ty musisz męża na łożu odzyskać 😉

• Mamusie
Inirtam, a próbowałaś po zaśnięciu odłożyć go na brzuszek do łóżeczka?? może to pomoże, ponoć na brzuszku dzieci się tak nie wybudzają.. nie wiem ile w tym prawdy, ale moja już ze 2 tyg po urodzeniu co odkładałam na plecy to pobudka po 15 min a jak na brzuch to ślicznie spała i tak od urodzenia prawie śpi tylko na brzuchu, nawet jak się ją położy na plecach to 1-2 minuty i już jest na brzuchu 😁 😁

Gabrysia śpi w swoim łóżeczku ale usypiana jest na rękach albo przy cycku jak z nią leżę na łóżku, a potem ją zawsze odkładam do swojego łóżeczka, ale chcę przejść na"poziom wyżej" czyli, żeby nauczyła się zasypiać sama w łóżeczku... no ale to wydaje mi się prawie nierealne, było już kilka podejść.. kończyło się porażkami i mega rykiem 🤢

• Mamusie
Hej dziewczyny juz Was dzis nie poczytam,jestem wykonczona z M zaraz idziemy spac...
Boli mnie brzuch,dzisiaj ostatniia anty i okres na samą komunie...normalnie wkurw.
Dzisiaj tez kupilismy w biedrze nocnik dla niuni,ale ona pewnie jest jeszcze zaglupiutka,zeby na niego robic siusiu tak mi sie wydaje 😁 😁 Mamy fioletowego hipcia,bo juz nie bylo wyboru:-/ a mama pokupywala młodej bodziaki,ciekawe,bo u nas tez juz zostalo w biedrach malo...kurcze wiara sie rzucila na nie,że ola boga 😁
A widzialyscie te spacerowki w myszkę miki?? super są,ale nie ma sensu juz kupywac,moze innym razem bedą My chcemy ten potrzymać tak z 2lata,a za rok kupic zwykla laske uzywaną nawet.jak Maja bedzie dobrze chodzić.

Doczytalam jednak 🙂
Maja od samego poczatku tylko w łożeczku na noc w dzien ewentualnie od rana jak lezymy jeszcze leży z Nami,chyba,że chce jej się spać to też zaśnie a potem bujaczek i już nastepne drzemki w swoim łózeczku.

Dobranoc