Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
doti zdecydowanie widać że rodzeństwo 😉
Latka no niby z tego Bee można zrobić też wózeczek dla noworodka, ale jakoś niestabilne mi sie to wydaje:P ale ja z spacerówką jeszcze poczekam bo nie jestem gotowa na jazdę z Krzysiem odwróconym w kierunku drogi 🤢

• Mamusie
Doti No dokladnie 🙂 jestem tego samego zdania.

Marylu mi tez bylo dziwnie, ale dwa dni i w miare było lepiej. Choc jak jade to caly czas zaglądam za Nim albo jak moge to bude składam zeby go lepiej widzieć 🙂
A Ty przecież śpisz w oddzielnych pokojach z Krzysiem więc i jazda wozkiem w takim kierunku pojdzie Ci gladko 🙂

• Mamusie
Witam.
Natalia trzymam kciuki za dzisiejszą wizyte 😘
Doti świetne te Twoje dzieciaki 🙂
Aga ,Wiki już mogłaby iść z powodzeniem do fryzjera bo jej włosy leca do oczu i z tad te spineczki 😆
U nas po szczepieniu na szczescie nic sie nie działo i oby tak zostało 🙂
Jejku wieczorem znowu padało i była burza ,a od rana znowu upał 😮
W niedziele chcemy jechac do swinoujscia pospacerowac nad morzem 🙂
Buziaki dla Krzysia 😘 😘

• Mamusie
witam 🙂
Mixi sliczna Wiki w awatarku 🙂 😘

Wczoraj ledwo zdarzylam z Ula do domu dotrzec to zaczal grad padac 😮 ale uwierzcie lecialam jak torpeda z tym wozkiem, az Ulce czapa spadla na oczy i nawet nie wiedziala, ze ze zlobka wyszlysmy a juz bylysmy w domu 😁 😁 jak powrot zajmuje mi przewaznie z 20 min to wczoraj w 5 bylam w domu 😁 😁 😜 oby dzis nie bylo powtorki 😮

• Mamusie
Marylu, ja mam maclarena... stacjonuje jeszcze u siostry i w zasadzie tylko tam go używamy, ale zarówno w płaskim jak i w wyboistym terenie sprawdza się świetnie 🙂 a czy brzydki, nie wiem... nie oceniam w ten sposób, chyba nawet nigdy tak na niego nie spojrzałam 😁 😁 😁 i teraz zaczęłam się nad tym zastanawiać, hehehe...
najważniejsze, że lekki, dobrze się prowadzi, rozkłada praktycznie do leżenia, ma obszernie rozkładaną budę, więc wszelkie parasolki przeciwsłoneczne zbędne i dożywotnia gwarancja 😉 Tymek go lubi bardziej niż ten, co mamy u nas 🙂
ja mogę z czystym sumieniem polecić, aczkolwiek nie miałam porównania z innymi, co najwyżej z moją ciężką spacerówką x-lander z wózka 2w1

dzień dobry 😁

• Mamusie
Dzień dobry mamusie 🙂 Jeeeejku taką pobudkę jak dziś to mogłabym mieć codziennie 😁 A zaraz potem dalej do spania hahahaha
Starszy właśnie wsiada z tatusiem i dziadkiem na wóz i jadą konikami po betoniarkę do kuzyna. Mała śpi słodko a ja zaraz idę po kawusię. Piękny dzień sie zapowiada.

• Mamusie
dzień dobry 🙂

Inirtam, mało się odzywam bo pogoda piękna i starałam się jak najwięcej czasu spędzić na spacerze z córką i nacieszyć się tymi chwilami bo niestety od poniedziałku idę do pracy i będę wracać 16.30/17.30 więc na spacery już nie będzie za wiele czasu, zostaną mi tak naprawdę weekendy.. ehh 😞

już dostaje rozstroju żołądka na samą myśl o powrocie do pracy, tyle mnie nie było a mnóstwo rzeczy się pozmieniało, łącznie z przełożonym... na niekorzyść niestety, no i będę miała sporo do nadrabiania, żeby się wdrożyć, a straszą nawet egzaminami jakimiś 🤢 🤢

A wczoraj zauważyłam że druga jedyneczka dolna nam się wybiła! 🤪
A u góry dziąsło białe się zrobiło, więc może niebawem i górne zębole wyskoczą

Natalia, trzymam kciuki, żeby wyniki były dobre 🙂

• Mamusie
heh obym dzis nie musiala tak torpedowac 😉

Ja juz odliczam godziny do rozpoczecia weekendu, na dworze szaro i kropi deszcz a mi sie chce spac...juz 2 kawe pije...

Pati nie łam sie powrotem do pracy, na pewno nie bedzie tak zle. Pierwszy dzien najgorszy a pozniej juz z górki 😉

• Mamusie
w ogole napisze Wam o odparzonej dupci Ulci... od jakiegos czasu nie moglam doprowadzic do porzadku cipki i pupy Ulci, bo ciagle miala czerwone krosty, z dnia na dzien byla coraz to bardziej odparzona pomimo, ze powiedzialam panią w zlobku, zeby ja czesto przewijaly...bepanthen, sudocrem, linomag, nic nie pomagalo, az w koncu pani w zlobku powiedziala zebym kupila w aptece tormentiol...no wiec poszlam do jednej apteki gdzie farmaceutka mi go nie sprzedala, bo powiedziala, ze to szkodliwe dla dziecka bo zawiera kwas borowy...zwątpilam...no ale poszlam do innej apteki i pani mowi, ze jak najbardziej na mocne odparzenia super pomaga...kupilam...wrocilam do domu i na necie zaczela czytac, zeby tego nie stosowac, inne mamy pisaly ze stosowac...zgłupialam...no ale balam sie, ze jej sie ranki porobia i na noc posmarowalam ja ta mascia a rano cud! Ula byla tylko lekko zaczerwieniona 🙂 zadzwonilam do kolezanki, ktora pracuje w szpitalu dzieciecym z pytaniem o ta masc, to mi powiedziala, ze w szpitalu tez ja stosuja, oczywiscie nie caly czas, tylko w takich przypadkach, gdzie wszystko inne zawodzi...no wiec kolejnego wieczora znow Ulki pupę tym tormentiolem posmarowalam i kolejny cud - po odparzeniu ani sladu 😁 pupa jak nowa 😁 wiec mysle, ze czasem lepiej zastosowac mocny, konkretny srodek przez 1-2 dni, niz zeby dziecko mialo sie meczyc dwa tygodnie z poranioną pupą...

• Mamusie
Cześć.

Karolka jeszcze tez podobno dobry jest alantan maść na takie odparzenia. Moze bezpieczniejszy 🙂 ale dobrze, że juz po kłopocie 🙂

U nas pogoda nadal okropna, az normalnie depresja bierze. Przeważnie jest tak, że jak e Polsce ładnie to u nas brzydko i na odwrót 🙂
Ma być taka pogoda jeszcze dosc dlugo.;/

Właśnie wystawiam wózek. Oby szybko poszedl.
Choć mi go szkoda bo lubilam go i fajny jest ale nie będę trzymać

Dzis prawdopodobnie zostanę pierwszy raz z Tymciem sama na noc, bo M chyba pierwszy dzień pójdzie do nowej pracy, wszystko się okaże jeszcze. Będzie ciężko bo to tatuś dużo się w nocy zajmuje Tymkiem 🙂 hehe.

• Mamusie
Cześć dziewczyny 🙂
Nie odzywam się za często, bo w pracy i w domu kolorowy zawrót głowy. Ledwo nadążam ze wszystkim. Oczywiście w pracy jak rozeszły się wieści, że wróciłam, to mam co chwila kogoś na głowie. Nie mówiąc, że szef też nie daje mi taryfy ulgowej.
A w domu rano szaleństwo - bo trzeba siebie ogarnąć, Małą. Po pracy znowu muszę siebie ogarnąć, pobyć z Żabką a potem znowu szykowanie się na następny dzień do pracy i Małej. Nie mam na nic czasu, nie mówiąc już o tym, że o 20.00 padam na twarz i ostatnie dwa dni o 20.30 jestem już w łóżku.
Ale jakoś dajemy radę 🙂

Pati, powodzenia w pracy, ja też miałam stresa przed powrotem do pracy, ale jakoś udało się wszystko jako tako ogarnąć 🙂

Buziaki dla wszystkich 😘 Może w weekend uda mi się poczytać co tam u Was się działo przez ostatni tydzień 🙂

• Mamusie
Latka myślę że możesz 🙂 Spróbuj czy sie nie zepsuło.

U nas gorąco strasznie! Mała w samym podkoszulku bez pampersa śpi w wózku przykryta tylko tetrówką...
Zaczyna mnie znów głowa boleć. A po południu jedziemy do moich rodziców.

gratuluję nam 2000 stron!

• Mamusie
Hehe Doti udało mi się też załapać na 2000 stronę po takim czasie nie odzywania 😜

Ale u nas ciągle wszystko w biegu, w pracy nie mam czasu na nic, ciągła nie wyróbka 🤢 w domu ciągle coś nie porobione i ciągłe poczucie winy że za mało czasu poświęcam Oli... ech ale widzę że coraz więcej mam pracujących to mnie pewnie zrozumiecie 🤨

No a u nas upał wczoraj trochę popadało po południu ale tak to masakra Ola w krótkim bodziaku śmiga i sukience krótkiej i jestem zakochana w moim bobasie 🤪 te jej bose nóżki są do schrupania bo tak cały czas na długo to nie miałam się jak nacieszyć tym moim dzieckiem 🙃

Spóźnione życzenia dla Krzysia i pozostałych solenizantów 😘

Mixi jaką bujną czuprynkę ma Wiki 🤪 ale już z niej mała dama 😉 też bym musiała wrzucić jakieś aktualne zdjęcie Olutki 😜

Mi kuzynka odstąpiła spacerówkę i jestem z niej bardzo zadowolona tylko narazie jeszcze jej cały czas nie używam tylko jak gdzieś jedziemy dalej bo też mi ciężko się przestawić do jazdy Oli przodem... no i muszę do niej parasolkę dokupić ...
A ten 3 w 1 też muszę wystawić ale narazie jeszcze z fotelika korzystam myślę że tak za miesiąc go odpicuję i wystawię 😜

Dziewczyny jakie polecicie mi kremy do twarzy i ciała na lato dla naszych bobasków. Bo byłam w Rossmanie ale z Nivea taki gęsty mi się wydawał i kupiłam z tej marki Babydream czy jakoś tak i nawet jestem zadowolona ale jeszcze coś do ciałka by się przydało jak taka poodkrywana Ola jeździ teraz...

Natalia i jak tam wyniki?

Karolka nie strasz że pogoda w Wielkopolsce się psuje 😜

Aha Doti śliczne masz dzieci i uważam że są bardzo podobni do siebie:-) ale ja to nie mogę na Twoją Lusię patrzeć bo przy niej moja Ola to tak z 3 miesiące do tyłu jakby była 🙃