Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Doti napisał(a):
Dzień dobry. U nas noc fajna, narzekać nie mogę 🙂 Teraz za oknem piękne słoneczko ale pewnie zzzzzimno 🙂 Za 2 godzinki idziemy z tatusiem na rodzinny spacer a później Starszy do spania, tata do pracy a ja z Laurką do szczepienia.
Muszę dziś zamówić jakiś pochłaniacz wilgoci bo aż mi po parapetach cieknie :/

u Ciebie cieknie a u mnie w bloku susza. pieron wie co gorsze. ja kupie nawilżacz bo przy córce wystarczyly ręczniki na kaloryferze i niedaleko łóżeczka. a teraz syn będzie mniejszy w sezonie grzewczym.

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Emilia, moja ulewala do okolo 7 miesiaca, a tez nie mialam zadnego refluksu ani nic podobnego.
U nas dzisiaj na zmiane sie budzily jak nie mlodsza to starsza z rykiem, bo ponoc plecy ja swedzialy 😮

U nas tak okolo 20 zaczyna sie placz brzuszkowy, prezenie i trwa tak do 22-23. Jak dzis sie powtorzy to zaczne jej podawac SS
]moja wazy 3350g,

• Mamusie
Moja mała nieraz nie odbija po cycku i potem sie pręży i ulewa więcej niż po odbiciu.
Kurcze ta antykoncepcja to niezła rozkmina teraz chyba na razie zostane przy prezerwatywach .
Jakoś boje sie zaczynac cokolwiek brac nie majac okresu .
Bałabym się ,że zajdę w ciąże ,a tego już nie chcę. 😉

• Mamusie
właśnie ja też nie chce nic brać poki nie orzyjdzie okres. a kolejnej ciąży chyba nie dam rady.

wczoraj się kąpałam w wannie pierwszy raz po porodzie. i tak sobie leżąc odkryłam nad miejscem cięcia 2 rozstępy :/ a pod prysznicem ich ie widziałam 🤢 wniosek taki że pod prysznicem mniej niespodzianek 😁

mój za każdym odbiciem ulewa. czasami jak go juz odłoże to uleje jeszcze kapkę.

• Mamusie
Hej laski 🙂
Moja starsza tez do 6 mc ulewala i to ostro ale przybierala na wadze wiec wszystko bylo ok.Mala prawie wogole nie ulewa a i odbija zaraz po jedzonku 🙂Pomarudzila troche i w koncu padla,a ja biore sie za obiadek.
Marylu powiedzialam mu ze sie martwie i chce sie z ginekologiem zobaczyc,w poniedzialek mam wizyte.
Co do antykoncepcji to my tez gumki bo moj M anty na wszystkie chemie 😮,jak wspomniala o tym lekarzowi to zaproponowal ze moze go wysterylizowac 😉ale watpie zeby sie na to pisal!

• Mamusie
my wlasnie niedawno wrocilismy ze spacerku mala troche pospala na dworze po powrocie do domku byl ryk 🤔 teraz zjadla, odbilo jej sie i dostala czkawki .. no i mleka nie dokonczyla calego..zjadla z 50ml pewnie niedlugo dokonczy 😜
jak mnie te czkwaki irytuja nie wiem jak jej pomoc a wody i herbatki ona nie chce zbytnio tylko jak ma ochote 🤔

• Mamusie
dzonatalie jaką wodę podajesz małej? i jakie herbatki?

właśnie mój M mi przypomniał że dzisiaj na 16 mamy umówiona wizytę z panią doktor na usg nerek (bo mały po urodzeniu miał zastój w jednej nerce i mamy dzisiaj to skontrolować) a ja zapomniałabym o tym na śmierć...
i jutro wizyta z panią pediatrą co nas wypisywała ze szpitala bo ma skontrolować jego wagę, posiew moczu itp. (bo dwie doby po urodzeniu nic nie jadł i muszą sprawdzić jak przybiera na wadze i miał zakażenie dróg moczowych ehh;/ ) więc mamy dwa dni stresa...
mam nadzieje że wszystko wyjdzie ok...

• Mamusie
isa8 napisał(a):
dzonatalie jaką wodę podajesz małej? i jakie herbatki?

moj m zwykle dawal jej troszunke przegotowanej wody jak dostawala czkawki to tyle, ale to byly tylko z 3 lyki moze , no a tak to dajemy jej herbatke rumiankowa hippa od 1 tyg. ale to tylko czasami miedzy karmieniami czasem popije troszke a czasem nie.. 🙂

czy wasze dzieci jak spia to tez machaja rekoma i jecza przez sen ?
moja co chwile macha rekoma i nogami i czasem nawet jej sie zaplacze przez sen..
w ogole bardzo czujnie spi.

jak wczoraj spala przez wiekszosc dnia, tak dzis nie chce spac i co chwile placze. dobrze ze mamy ten smoczek to przynajmniej spokojna jest przez jakas chwile. 🤔 dopiero 13;30 a ja juz jestem zmeczona szczerze mowiac.. kawy dzisiaj nie pomagaja.

• Mamusie
mój mały jak śpi to macha nogami, rączkami, jęczy, stęka, płacze, śmieje się itp 😁 czasami można nieźle się z niego pośmiać a czasami to tak się rozbeczy przez sen że tylko przytulanko pomaga...

ja mojemu podaje od niedzieli koperek włoski (i też nie dużo, kilka łyków) i zauważyłam że częściej pierdzi i jest spokojniejszy... tylko to wiszenie na cycu mnie dobija. i chyba dzisiaj odciągnę trochę mleka na noc żeby mieć chwile spokoju...

• Mamusie
no to moja dokladnie to samo robi przez sen.. 😁

wlasnie odlozylam ja do jej lozeczka, bo zasypiala na moim, wiec z nadzieja ze pospi troche w swoim lozeczku bo naprawde ja juz dzis padam a gdzie do wieczora 🤢
znalazlam wlasnie chwile zeby zjesc obiad, bo spi.. inaczej nici z tego 😜

• Mamusie
hej mamuśki 🙂
Postanowiłam się zalogować bo zaczęło mi brakować tego forum 🙂
Ja chodzę w miarę wyspana. Ale pewnie dlatego że karmię Milenke butlą. Noc przesypia bardzo ładnie. Zasypia od razu po kąpieli i wieczornym jedzonku 🙂 czyli ok.20 a pobudkę ma o 2.30 i 7.30 .
Tylko trochę mało czasu na wszystko. 😁 Sąsiadki jak mnie zobaczyły z dzieckiem to pytały czy urodziłam wcześniaka bo taki mały brzuszek miałam i myślaly że ja dopiero w 7 miesiacu jestem 😁
Czy wy też macie taką ochotę na seks ? 😜 i czy któraś już zaczęła ?