Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Dzień dobry. Pogoda piękna od rana więc humor super. Wczorajsze popołudnie tragedia - okropny migrenowy ból głowy położył mnie do łóżka i nie mogłam zająć się dziećmi. A jak już mi przeszło to pojechaliśmy na SOR bo Lusia rozwaliła palca u nogi.... Paznokieć będzie schodził na pewno. Na szczęście nic więcej się nie stało.
Noc miałam z głowy bo Lusia co chwile popłakiwała...

Sandra też myśleże nie bede już wit D dawać. Do dobowej dawki niewiele jej brakuje a to sama powinna wyprodukować.
A Mati też często odmienia logicznie bardzo. Np. "weź" odmieni weźmiąłem" 🙂

Natalia fajnie że z Mają lepiej 🙂

• Mamusie
Mixi ja robie deserek jabłuszko+pół banana+ 2-3 łyżki activii naturalnej. Jak chce jej dac wiecej jogurtu to robie z jabłuszkiem i biszkoptem.
Podobno bardzo ciezko przedawkować vit. D ale przy takim słońcu raczej podawać nie trzeba jak ma w MM 🙂

• Mamusie
Jesli nie bedzie wystawiona na słońce a chcesz tylko uszy zakryc przed wiaterkiem to opaska wystarczy moim zdaniem a jak nie ma wiatru to nie ma po co dawac opaski 🙂. Nie wiem jaka u was pogoda ale ja Mam Laure w bodziaku z dł rekawem, cienkie spodenki i skarpetki. A i tak pewnie bede zmieniac na kr. rekaw bo już grzeje...

Idziemy na spacer.

• Mamusie
Witam się
U nas noc ok- jedna pobudka.
Starszy jest alergikiem i teraz cały czas leje mu się z nosa 🤢 wszystko zaczęło kwitnąć i takie to o to efekty .
U nas dziś ciepło bo około 22 stopni ale słoneczka nie widać 😠
Dziś z Oskarem idziemy na urodziny do jego kolegi, które są organizowane w tzw Małpim Gaju dla dzieci- Tym zostaje z babcią a mi już smutno 😞 stwierdzam, że jestem uzależniona od mojego dziecka choć czasami mam go już dość 😉

• Mamusie
cześć 🙂
biedna Lusia 😞

a moja Ulcia dzis po raz pierwszy plakala jak ja w żłobku zostawialam 😞 jak ja odbieram to piszczy z radosci a pozniej ciagle sie do mnie cieszy, chce sie tulic, moje biedactwo 🤨 pod koniec maja wzielam sobie tydzien urlopu, to pojade sobie z nia do moich rodzicow na tydzien i wtedy sie soba nacieszymy 🙂

• Mamusie
Natalia, mysle, ze rajtki z powodzeniem mozecie zostawic w domu 😉

jak Tym jest w wozku, to jezdzi bez czapki, gdy go wyjmuje, to zakladamy czapke z daszkiem dla ochrony przed slońcem, ma fajną osłonę uszu i karku 🙂

u nas noc tragedia!! o 6 oddałam młodego mężowi, zeby choc chwile kimnac, a on madry tatus podał dziecku kaszke malinowa, która go uczula 😮 dobrze, ze dostaje "tylko" wysypke, a nie np. dusznosci.... 🤢 🤢 🤢 w dodatku o godzine za wczesnie, no ale to jakby mniej istotne 😠

a czapa taka 🙂
http://www.hm.com/pl/product/04700?article=04700-A

• Mamusie
Cześć 🙂

Doti wspolczuje 😞 a co Lusi sie stało, że tak paluszka rozwalila 😞 :* ??
Karolka biedne jestescie dziewczyny 😞 ;*
Inirtam tez mamy tego typu czapy sa bardzo fajne 🙂

U nas noc nawet dobra, jak na nasze spanie razem ....Tymek dziś noc przespal w lozeczku tylko troche sie wiercil i M wstawal do Niego, bo mnie oczywiście rozlozylo 😞. Ale tersz sie nalykalam tabletek i jakos jest. Tymek ma wlansie drzemke a ja musze zrobic w końcu porządek w szafie....
Maly zjadl w nocy po12 jakos i dopiero teraz o 10 180ml mleka, bo nie chcial kaszki, tylko 3 łyżeczki, ale jakoś glod mu nie dokuczal bawil sie ładnie, duzo sam , co nie często sie zdaza, az boje sie chwalic, ale mam nadzieje, ze dzien bedzie dobry i syneczek zrozumie ze mama sie gorzej czuje 😜

Marylu cos sie dawno nie odzywała 🤨 mam nadzieje ze u Nich wszystko ok 😉
Dzonatalie daj znac jak pierwsze dni w pracy 🙂

• Mamusie
Hej 🙂
Kubuś ma właśnie drzemkę, jak się obudzi to dam mu owoce i idziemy na spacerek i po zakupy na obiad, tylko pomysłu brak :/
Dzisiaj młody troszkę bardziej marudny ale nie jest źle ostatnio.
Jeżeli chodzi o fotelik to my tez będziemy teraz zamawiać, wypatrzyłam sobie Chicco X-pace, czarny.
Doti, biedna Lusia, niech szybko paluszek zdrowieje.
Karolka, super się Ulcia w nowym wózku prezentuje.
Inirtam, ja też Kubę w wózku ostatnimi dniami woziłam bez czapki, jak wiał wiatr to nakładałam kaptur albo cienką czapeczkę z włóczki.

Wkurzona jestem, bo czeka nas mega dużo wydatków, na koniec w połowie maja 50 urodziny mojego taty, pod koniec maja ubezpieczenie samochodu 1500zł, no i w połowie czerwca ślub M. siostry, połączony z chrzcinami gdzie M. jest chrzestnym. :/
Powiedzcie mi czy daje się taki sam prezent jak ktoś robi tylko obiad i kolację zamiast wesela?? bo się zastanawiam.
😘

• Mamusie
Dziewczyny jak myślicie rozmiar butka 20 , 10.5 cm wkładka to na jaki wiek mniej więcej , bo mam dwie pary adidaskow Nike właśnie robie porządek i zastanawiam się , ale na jesień pewnie beda wielkie jeszcze, bo tak na oko to duże się wydają 😜

• Mamusie
Latka Starszy miał przypływ miłości do siostry... poszłam przygotowac mleko na noc, zostawiłam dzieci z M. Mała polazła do szafki nocnej tatusia i wstała trzymajac sie szuflady. Mati podleciał żeby ja przytulic, pociagnał i szuflada spadła Młodej na nóżkę.
Zdrowiej Kochana :*
A Tymkowi spróbuj postawić stopę na kartce, obrysuj i zmierz jaka długość wkładki powinna być. Laura ma stopę 11cm a buty z wkładką tej długości jakieś takie duże 😁 No ale nasze dzieciaczki które dopiero uczą się chodzić nie powinny mieć sztywnych butów na początek (chyba że do wózka) a te mogą być trochę duże 🙂
Inirtam ja mam czasem wrażenie że tatusiowie powinni mieć "instrukcję obsługi dziecka dla idiotów"...
Madzia moim zdaniem wielkość wesela nie ma znaczenia. Ślub to ślub...

Puściłam Małą do łóżeczka - trochę się obawiam żeby nie uraziła palca ale jakoś nie wygląda na to żeby ją bolało...

• Mamusie
biedna Lusia :*:*:*

Latka, mój ma teraz 18,5 nike do wózka (kupiłam dość okazyjnie 😜 ) i wcale nie sa jakos specjalnie za duze, wiec myśle, ze 20 na jesień będzie jak najbardziej ok, ale mierzyłabym już wcześniej, żeby nie przegapić 😉 spójrz też na długość wkładki w cm, bo rozm 20 w nike a rozmiar 20 w innym buciku mogą się różnić 🙂