Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Hej 🙂
Kuba zasypiał 30 minut w płaczu oczywiście, ale w końcu trzeba go przestawić...
Silnej woli to za bardzo nie mam, tez mi się płakać chce razem z nim, ale nic nie mogę poradzić, bo im później tym gorzej będzie :/
On doskonale wie,że jak popłacze, to ja go wezmę na kolanka, już nie jest takim maluszkiem, żeby nie wiedział co to wymuszanie. Serce mi się kraja, ale muszę być silna, trzymajcie kciuki!!!
Oglądamy teraz z M. Tv, a później kąpiel i do spania...
Humoru totalnie brak, może jutro będzie lepiej.
Rodzice wyjeżdżają na wczasy do Grecji, ale im zazdroszczę...my w tym roku nigdzie nie jedziemy, a zawsze chociaż raz w roku byliśmy za granicą w ciepełku, trzeba liczyć,że u nas będzie ładna pogoda 🙂

Inirtam, co się dzieje ??
Pati, to nieźle, może jakąś tanią opiekunkę uda ci się zorganizować na ten miesiąc...ja w ogóle nie mam pomysłu co z Kubusiem zrobić, do żłobka za bardzo bym nie chciała go oddawać, opiekunka u nas kosztuje kosmicznie dużo, rodzice pracują a babcia mieszka daleko... 😞

Miłej nocki kochane! ;*

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Dobry 🙂
My od rana bylysmy sobie z Majką na zakupach 🙂 M teraz od 6-15 pracuje,wiec popoludnia bedziemy spedzac razem do konca tygodnia 🙂 🙂
Dzisiaj bylismy u znajomych i mlodsza od Majki kolezanka Samanta już zaczyna chodzic tylką ja mama za rączki trzyma i chodzi...jest młodsza o 22 dni dokladnie,wiec małe zdziwienie,a ostatnio miesiac temu jak bylysmy to jeszcze nie siedziala...
U nas ciepelko tylko lekki wiatr od rana był,a potem się mega ocieplilo.

Dobranoc

• Mamusie
latka Ale Tymuś zdolniacha 😉 ja ciąglę pokazuję papa, lub brawo Krzysiowi- a on nic 🤔 no ale ja nie wymagam- to jets leniuszek 😜
initram jak mały
?
Pati kurcze to nieciekawie 😞 może będziesz musiała jakąś opiekunkę zatrudnić na msc.
madzia też mi się wydaje że takie maluszki umieją wymuszać. ale bardzo dużo osób twierdzi że dzieci chyba aż do 3 roku życia nie wymuszaja. I bądz tu mądry. Ja widzę że Krzyś wie że go podniosę jak zacznie robić "okreslone" rzeczy. ale czy rzeczywiście robi to świadomie?!

• Mamusie
Hej .
My już nie śpimy.
I musieliśmy jednak kupić Wiki spacerówke ,bo ta co wczoraj dostaliśmy była jakaś troszeczke przechodzona i kółka z przodu się same blokowały podczas jazdy 🙃
Kupiliśmy espiro tą najnowsza
http://www.espiro.eu/pr,wozki-spacerowe,magic,11#
daliśmy 490 zł.więc taniocha bo w smyku 580 ,a na ich stronie 599 . 🙂
Normalnie mercedes wśród wózków 😁 😁
Buziaki dla solenizantow wczorajszych i dzisiejszych. 😘

• Mamusie
Hej 🙂
My nie śpimy od 6.
Jest już mały postęp, Kuba właśnie poszedł na pierwszą drzemkę- coś szybko 😉 i zasnął sam w łóżeczku, więc może moje 'wychowywanie' przyniesie sukces 🙂
Mixi, fajny wózek, ale mnie jednak najbardziej podoba się Quinny Zapp Xtra, podjadę któregoś dnia go sprawdzić na żywo, i Kubę przymierzyć 🙂
Inirtam, daj znać co z Tymciem?

Jakie piękne dziś słoneczko :*

• Mamusie
Madzia ja miałam okazje zobaczyć ten wózek i masakra jakaś .
Telepie się na wszystkie strony jakby miał się zaraz rozpaść i siedzisko dla dziecka lata przód,tył ma luzy co mi też przeszkadzało .No i na koniec głupota przy składaniu ,dół się składa ,a buda zostaje w całości . 🙂
Ale pewnie najlepiej sama sprawdz ,może tobie się spodoba ja się niemile zaskoczxyłam bo już jechałam z kasą go kupić ,a tu takie rozczarowanie .Nawet pan w smyku odradzał 🙂
Nie powiem Quinni jest wizualnie ślicznym wózkiem 😉

• Mamusie
czesc dziewczyny
Tymek dziękuje za wszystkie wczorajsze życzenia i troskę 😉 już jest lepiej, aczkolwiek nadal taki osowiały, puszcza szalenie śmierdzące bąki i cały czas beka, ale przynajmniej już nie wymiotuje, uff 🙂
wczoraj od obiadu nic nie jadł, wieczorem zaczął pić, na noc opróżnił mi dwie piersi i w nocy co chwilę budził się na picie, ale pierwszy raz jego pobudki nie przeszkadzały mi ani trochę 😉
dziś jesteśmy po delikatnej kaszce i, odpukać, została w brzuszku 🙂

• Mamusie
Laura świruje. Od wczoraj sa wrzaski i po raz pierwszy chyba jestem pewna ze to zęby. Niejedzenie chyba tez przez to... Dziś przeszła samą siebie i na śniadanie zjadła pół kromki chleba z masłem i szynką i popiła 100ml herbatki....Mleko było ble, kaszka też...

Inirtam dobrze że już lepiej :*

• Mamusie
A ja ostatnio Kubcia oszukuję troszkę 😉 On nie lubił kaszki od początku, próbowałam różne smaki, różne firmy i nic, to teraz wymyśliłam,że skoro lubi jogurciki i mleczne deserki z Nestle, to do nich dodaję kaszkę i zjada pięknie. Więc na śniadanko jednego dnia paróweczki cielęce, drugiego kaszka z jogurcikiem 🙂
No i jest sukces, bo tylko raz jadł w nocy, a pobudki 2 🙂
Teraz już ponad godzinę śpi, a zawsze miał tylko 30 minut drzemki, aj ciężko za tym moim synkiem nadążyć...
Inirtam, oby Tymkowi już nie wróciło...
Mixi, pojadę i sprawdzę, ma bardzo dużo pozytywnych opinii, może po prostu był źle skręcony,w moim Graco Symbio jak się śrubki poluzują, to klekocze jak wózek po piątce dzieci 😜

• Mamusie
no i śmierdzące bąki zakończyły się cuchnącą zielona rzadka kupa, ktora wylała sie z pieluszki każdą możliwą stroną 😁 😁 😁 😁 😜 sprzatania, mycia co niemiara, ale mały spokojnie zasnął, chyba już bez bólu brzuszka 😉 uff... obstawiam wczorajsze jajko :/

Marylu, maclaren techno xt 😉

• Mamusie
Dzień Dobry 🙂

Inirtam dobrze, że Tymcio już lepiej się czuje. ;* bidulek..

Madzia ja też miałam kupować ten sam wózek, ale on nie składa się w parasolke tylko siedzisko trzeba ściągać, a ja musze mieć w jednej części jak najmniejszy bo z myślą o samolocie, jak będziemy latać. Ale wózek bardzo mi się podoba, a opinie ma raczej pozytywne, tu w UK mnóstwo tych wózków jeździ.

U nas nocka 18-6. Bylo trochę wiercenia, nad ranem wylądował w naszym łóżku 🙂.
Rano nie chciał jesc, kaszka nie, w koncu zasnął i dostał mleko.
Tymek tez raz zje kaszke, raz nie, kupuje mnóstwo, różne próbujemy, więc się cieszę jak jakaś zasmakuje, ale na nastepny dzień np. Już jest bee... wiec tym sposobem wyrzucam mnostwo kaszek, no i czasami mleka, bo i takie mamy ze na nasze mleko wrzucamy.
Jedynki gorne juz prawie na wierzchu, więc i tak dzielnie znosi to zabkowanie, moj dzielny mężczyzna 🙂))).

Czasami tak się zastanawiam, czy on nie za mało je, za malo jakiś "nowości". Widzę, że parówki u Was sie pojawiają, kanapeczka...Tymek je kaszki lub mleko samo, obiadek, owoce, czasami ryzowy pudding, jogurcik próbowaliśmy raz, jakoś narazie więcej nie podawalam, ciasteczka, chrupeczki, herbatki, soczki , nie wiem czy czegoś nie pominelam, dwa razy w tyg dostaje żółtko, zazwyczaj dw razy w tyg rybe, ale ostatnio malo jej jadl, reraz znów zaczynamy się pilnować.

• Mamusie
Ja od następnego tygodnia zaczynam z jajkiem o ile dostenę swojskie ze wsi bo tych ze sklepu jakoś nie chcę dawać 🤔
Tylko ,że trudno w mieście o gospodarstwo ,ale już teściowa mi załatwia 🙂
Wczoraj kupiłam Wiki jogurty nestle czekoladowe , kaszke manne biszkoptową i deserki w słoiczkach owoce z twarożkiem po 8 miesiącu i tyle z nowości . A tak to standard u nas kaszka ,owoce ,cyc ,obiadek i na deser biszkopty. 🙂

• Mamusie
Ja mam swojskie z Polski jajka w UK 😁 , normalnie takie żółte, ładne, że aż chce się je dziecku dawać, ale niestety się kończą, ale tutaj też kupie takie z wolnego chowu z farmy swojskie 🙂. Takich ze sklepu to ja jakoś nie mogę zjeść, ale jakby nie było wyjścia to pewnie też takie bym kupowala. 🙂))))))

• Mamusie
heja 🙂 standardowo nie chce mi sie pracowac 😁 😜

Ulka zupelnie nie chce cyca, wiec na sniadanko o 6.30 dostaje kaszke manne biszkoptowa z nestle, a w zlobku o 9 kaszke mleczno-ryzowa jakies tam rozne smaki 🙂w zlobku je obiadek i deserek owocowy a po zlobku zamiast cyca o 17 jogurcik z nestle - najbardziej smakuje jej deserek waniliowy 🙂no a na noc znow kaszka mleczno-ryzowa 🙂w miedzyczasie zajada sie waflami ryzowymi z hippa o smaku jablkowym. dawalam jej te ciasteczka z hippa, ale strasznie sie krusza i ostatnio pol ciastka wyladowalo u male w buzi az zaczela ryczec, bo sie sama wystraszyla 😮 no wiec te ciastka to tylko w wersji rozciumkanej w soczku podawane lyzeczka lub przez siateczke...

• Mamusie
Karolka, napisz, co ci szkodzi 😆

Co do jedzenia to Kuba zajada: na śniadanko parówki cielęce+bułeczka, na przemian z jogurtem z kaszką, później owoce, na obiad obiadek ze słoiczka, w tym raz w tyg. z rybą, na kolację deserek mleczny waniliowy z Nestle, tak jak Ulcia, Kuba go uwielbia 🙂, przed snem i w nocy mleko, ale bez dodatku kaszki czy kleików, bo gorzej wtedy śpi. No i pomiędzy też daję czasmi flipsika czy ciasteczko ryżowe z Hippa, do picia herbatka malinowa z różą z Hippa.
Czyli zużywamy 4 rzeczy zazwyczaj: jogurcik, deserek mleczny, obiadek i owoce, zbankrutować można z tym moim głodomorkiem 😜 ( żarcik!)

• Mamusie
Hej
u nas noc fatalnie- nie wiem co jest małemu ale ryczy już kilka nocy z rzędu 😞 Z jedzenia to na śniadanie zjada kaszkę, a później już nic. Osttanio byłam już zdesperowana, każdy sposób podania zupki nie sprawdził się, to rozcieńczyłam i chciałam mu dać w strzykawce 😮 😮 😮 zjadł... 2ml. 🤢 więc też mnóstwo jedzenia wyrzucam. Chciałabym żeby jadł;(
mixi fajny wózeczek 😉
latka dzo a gdzie kupowałyście wasze spacerówki? bo nigdzie w sklepach jej nie widziałam 😞
initram biedny Tymuś, dobrze że wycisnął kupke i już po sprawie 😜 w weekend oglądałam maclareny, wpadł mi w oko niższy model- quest- lekki i taki dość mały. Techno xt za to wygrywa swoim daszkiem! ale nie spodziewałam się że jest tak duży- i dość masywny jak na spacerówke.

• Mamusie
Marylu , ja zamawialam na internecie bo wiedziałam jak on wyglada itd 🙂.

Powiedzcie mi, czy moge podgrzać zupke z wbitym zoltkiem surowym. Bo podaje surowe do bardzo cieplego obiadku, jak zalecala pediatra. Tylko, że Tymek nie chciał jeść tylko spać ;/ . Więc nie wiem czy nie przeszkadza jeśli podgrzeje ją za jakiś czas z tym zoltkiem? ?