Skocz do zawartości

listopadówki 2012 (z brzuszka:) | Forum dla mam

edithd_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
1989gwiazdeczka napisał(a):
no właśnie tak się zastanawiam nad zmienieniem tych pieluch ... i chyba kupimy pampersa ... tylko musze zużyć te co mam teraz 🙂

A sprobuj nie czekac do zakonczenia paczki tylko na zmiane raz dada raz pampers na tyleczek no chyba ze masz ful zapas dady a chusteczki do pupy tez dady?

• Mamusie
hej dziewczyny 🙂 ja tez dady odrzucilam 😮 nie dlatego, ze smierdzialy, ale dlaetego, ze Ulcia miala pupe odparzona. Poza tym teraz, jak sika coraz wiecej to pieluszki te najzwyklej nie trzymaja siku i juz kilka razy miala ciuszki cale mokre, chociaz zmieniam jej pieluszki czesto ... pampersy jeszcze nas nie zawiodly 🙂

• Mamusie
karolka84 napisał(a):
hej dziewczyny 🙂 ja tez dady odrzucilam 😮 nie dlatego, ze smierdzialy, ale dlaetego, ze Ulcia miala pupe odparzona. Poza tym teraz, jak sika coraz wiecej to pieluszki te najzwyklej nie trzymaja siku i juz kilka razy miala ciuszki cale mokre, chociaz zmieniam jej pieluszki czesto ... pampersy jeszcze nas nie zawiodly 🙂

U mnie wszyscy wokolo tylko pampersy i zadne dziecko tyla odparzonego nie mialo oczywiscie chusteczki pampersowe i bepanthen i po tym zestawie ani jednego zaczewienienia wg mnie wychodzi drozej ale przynajmniej nie ma odparzen a to najwazniejsze

• Mamusie
thalia napisał(a):
Czesc Dziewczyny!
U mnie nadal cisza, totalny zastoj, jedyne co obserwuje, to ze spac w nocy cos nie moge, budze sie na sika i pozniej nie moge zasnac. Plan na dzis to spakowac torbe, choc jeszcze dlugo mi pewnie nie bedzie potrzebna.

To ty jeszcze torby nie masz spakowanej?O ja to pelny podziw ja juz od dawna mam spakowana i chyba juz ze 4 razy przepakowana 😉

• Mamusie
sandroos napisał(a):
My Dady i Pampersy uzywamy i nie ma problemow ,poki co..
Pupco niczym nie smaruje i jeszcze nic sie nie zdarzylo, nawet pupsko czerwone...

A Karolka, miala termin jak ja czyli na 20.09 a urodzilysmy 22 🙂 jesli dobrze pamietam 😁

O to jeszcze dwa dni to maly poslizg 😉 Sandra i niczym serio nie smarujesz?kurcze az dziwne ze dziala ale pewnie to zalezy od skory dziecka jednemu dobrze bez smarowania drugiemu nie i tak samo z pieluszkami

• Mamusie
anula4ever napisał(a):
Karolina-a ty urodzilas po czy w termnie Ule?Bo tak orientacyjnie obserwuje ile dziewczyn rodzi w termnie ile po i ile przed 😉

urodzilam w 39 tyg, 3 dni przed terminem z om i dzien przed terminem z usg 🙂
Sandra, Ty mialas szybciej rodzic niz ja a urodzilysmy w ten sam dzien 🙂
u mnie dady stoja i raczej juz ich nie wykorzystam... a pupke smarowalam bepanthenem, ale skoro nie ma odparzen, to zaczelam stosowac tylko puder ...

• Mamusie
Angela_89 napisał(a):
dzien dobry!
ja nadal w dwupaku skurcze sa ale to nie te co trzeba i przechodza:/
jestem na skraju wyczerpania i znerwicowana:/
kurcze moglabym zjawic sie w innym szpitalu ale w tym co chce rodzic maja najlepszy oddzial dla noworodka!
wszyscy mi mowia ze to skandal ze zostalam wypisana:/

No skandal skandal nie do pomyslenia

• Mamusie
Od rana mimo ze czuje sie jak zwloki ruszam sie dokonczylam myc okna co w tamtym tygodniu nie skonczylam przerzucilam meza ciuchy z komody w inna bo jak przenieslismy lozeczko do sypialni to zastawilismy komode i trzeba bylo przerzucic ciuchy i gdzies upchac.Jak chodze to masakra mam wrazenie za mi mala cala soba wisi na samym dole podtrzymam brzuch do gory i ulga puszcze i tragedia-no nic musze sie turlac moze zmotywuje do wyjscia swoja corcie

• Mamusie
hej
byłam w tesco na zakupach, msyalałm ze wykorzytam te promocję z pampersa ale tylko pampers junior w to wchodza, 3ki nie, wiec nie kupuje na razie bo za duze
moją karle anka pampersy nieźle uczuliły, ale te z paskiem z aloesu, tragiczne były
ja mam na zmiane pampers preimum care i babydream, obie firmy dla mnie fantastyczne

gwiazdeczka, nie wiem na razie co z siusiakiem robim, myjemy go i leciutko sciągamy, ale to na razie jest taki malusi siusuaczek ze nie wiem czy to ma sens w tym momencie

anka, no ja sama byłam zdziwiona ze ta połozna mi pokazuje jak zakładać pampersa...w dodatku fatalnie to zrobiła... ale jak mi chciała pokazac jak karmic Małego to juz jej powiedziałam ze jedo dziecko rok karmiłam i z tym sobie tez poradzę....

andzia, kurka ja nie wiem co ci poradzic...durna sytuacja

• Mamusie
Angela jak dla mnie to brak slów - a ja myslałam ze to tylko ja trafilam do fatalnego lekarza i szpitala jak mnie wypisali bez badan itp. A u Ciebie to juz wogole dramat jak mogli cos takiego zrobić. To chyba i u mnie zatrzymuja w szpitalu po terminie i wywołują albo robią cc.
Masakra - to ja mam stresa z tymi szpitalami - ale Ty to chyba jednak najbardziej teraz z nas zestresowana jestes.
anula ja cos czuje ze ty nastepna bedziesz na porodówce - robisz wszystko zeby szybciej sie ruszyło i pewnie sie ruszy nawet sie nie spodziewasz kiedy - moze nawet dziś 🙂 Mi to nie pozwalaja sie za nic brać nawet na spacer długi chodzic wiec jak u mnie sie ma cos ruszyc jak dmuchaja na mnie jak na jajko jakies i zaraz: ty nie mozesz, siedz, leż, samochodem cie podwieziemy itp... a ja mam energii ze pół miasta bym pewnie obskoczyła po sklepach jeszcze.

• Mamusie
Gosia oby twoje slowa byly prorocze bo ja na serio mam dosc moze trwac to nawet i 20 godzin ale wiem ze z godziny na godzine bedzie blizej do spotkania z moim malutkim osiolkiem a co sie wycierpiec kobieta musi to jej no niestety ja ukratkiem robie wszystko co sie da choc i tak wszyscy na mnie krzywo patrza i tez usiad odpocznij itp nie wiem czy to oznaka u mnie okaze sie za jakis czas u Edyty poskutkowalo ale juz 3 razy mnie pogonilo dzis na kibelek z wieksza sprawa az myslalam ze mi wszystkie jelita wyleca z bolu wiec pozyjemy zobaczymy

• Mamusie
karolka84 napisał(a):
Anula jeszcze troche i Lenka bedzie z Wami 😘

Karolina-dzieki za slowa otuchy-wiem ze ciaza wiecznosc trwac nie bedzie ze jak nie sama zechce wyjsc to ja wywolaja ale lepiej niech sie sama zdecyduje w najgorszym wypadku jeszcze do 2 grudnia moge sie turlac ale oby nie 😉 mama mnie urodzila dzien przed terminem siostre tydzien przed wiec ciekawe jak to u mnie bedzie siostra wziela opcje dzien przed to mam cicha nadzieje ze mi ta druga opcja zostala 😉

• Mamusie
ja jak sie dowiedziłam ze Olka taka duza to sie cieszyłam i mowilam sobie o to napewno szybciej poród bedzie niz termin a tu prosze - zero reakcji kluski 🙂 siedzi w najlepsze i wyjsc nie chce.
A tez bym juz mogła i dzis aby tylko zechciała królewna sie zdecydowac wyskoczyc 🙂 ale cos za dobrze sie czuje zeby miało to byc w najblizszych dniach...

• Mamusie
Hej brzuszki i mamusie 🙂)

U nas rewelacyjna noc 🙂 Sofii zasnęła o 23 z pełnym brzuszkiem i obudziła się dopiero o 6 rano 🙂 zatem z mężem mamy dziś 7h snu, rekord prawie 😁

Gwiazdeczko zgadzam się z Tobą, lepiej sie wyspać wcześniej bo później to jest dośc ciężko trafić do łóżka 🙂

U mnie generalnie lepsza kondycja, wezełek odpadł więc lepszy komfort, ale jeszcze troszke wszystko tam na dole pobolewa, ale to już o niebo lepiej 🙂 choć na dół zaglądać nie chce, boje się 😁 maż mi aplikuje wszystkie maści 😁

Sofii zachwycona mata edukacyjną, to lekarstwo na wszystkie smutki , leży uśmeichnięta albo zasypia jak tylko ją wsadzimy do maty !

Angela jak samopoczucie bidulko :*???

Anulka i Gosia ja Wam daje góra kilka dni i będą już małe królewny z Wami 🙂 !

Btw. jeszcze góra 2,5 tyg i będziemy mieć wszystkie dzieciaczki z Nami 🙂 !

Mu używamy pampers premium care jak Edytka, i chusteczek też z pampers i ejstem mega zadowolona, zero przecieków, przyjemny zapach i zero odparzeń. Na pupke daję raz bepanthen a raz sudocrem, bo jak dla mnie jest świetny!