Skocz do zawartości

Pażdziernik 2012 | Forum dla mam

danusia1985_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Rozmawiałam akurat z kumpelą i przy okazji pytałam jak z jej włosami byo i mówiła, że zaczęły jej wypadać zaraz po porodzie i przez ok 2 m-ce jej wyłaziły garściami a jak skończyła karmić w 7m-cu to potem ani jeden włosek jej nie wypadł. Więc Danusia nie jest do końca tak jak napisałaś.

Karolka najwyżej łysa będziesz 😉

• Odpowiedzi 6,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• karolka84_m

1422

• danusia1985_m

1133

• Nacudja_m

820

• ania1301_m

1321

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
zobaczymy jak to bedzie z tymi wlosami, sama jestem ciekawa, a moze to tez jest ta ze u kazdej inaczej moze byc 🤔
Karolka jak Ty to robisz na spiocha? i pije? 🤪 ja juz sie przyzwyczailam i tez jestem w miare wyspana- lepsze to niz wstawanie co godzine jak to nieraz bywalo bo szalu idzie dostac 😁

• Mamusie
My już po pobraniu krwi. Jednak nie ma jak robi to babcia. Szybko i sprawnie, bez zbędnego szukania żył i kłucia. Gorzej było przed badaniem jak był głodny i się darł w niebogłosy 😉 A tu 3 godziny trzeba było wytrzymać. Wyniki o 14 to zobaczymy co się tam dzieje. Mam nadzieję, że się poprawiło.
A nasza noc to dramat 😞 Od godziny 2 każdą kolejną cyferkę widziałam na zegarze. Nie wiem co się dzieje. Przecież wcześniej budził się 1 góra 2 razy w ciągu nocy. mam wrażenie, że bardziej chodzi o samego cycka niż zaspokojenie głodu, bo zauważyłam, że krótko ciągnie a potem se tylko memła i śpi z cyckiem w buzi. Jak zmienić takie niefajne nowe przyzwyczajenie?

• Mamusie
ale fajnie 😁 o czyms takim jeszcze nie slyszalam 🙂 Olga jak przysypia przy cycu to sie dlawi wiec pewnie tak nie bedzie umiec. A zapomnialabym sie pochwalic- Olga pierwszy raz dzis przewrocila sie z brzucha na plecki 🤪 wiem- nie ma sie czym chwalic bo to chyba pozno ale i tak sie ciesze 🤪

• Mamusie
Dziewczyny, jak słyszę jak Wasze dzieci potrafią się przekręcać to mam łzy w oczach bo Piotrek nawet z plecków na bok nie umie 😞 Trenujemy, pomagam mu, turlam go z boku na bok i nawet to lubi ale sam za skarby świata nie powtórzy 😞 Nawet leżenie na boku średnio mu wychodzi bo po chwili się przewraca na plecki 😞 Byliśmy u neurologa ale lekarka powiedziała, że mam hipochondrię więc próbujemy sami się tego nauczyć 😞 A z brzuszka na plecki to Piotrek w takim tempie chyba za rok dopiero opanuje 😞 😞 😞

• Mamusie
Danusia Zuzka bardzo wcześnie zaczęła się przewracać z brzuszka na plecki ale odwrotnie to jeszcze nie potrafi. Widzisz jak to jest, jedne dzieciaczki potrafią się wcześnie przewracać a inne za to mają wcześniej ząbki 🙂 I równowaga w przyrodzie zachowana 😉
Danusia ja Zuzce też daję butlę na śpiocha jak ja się kładę spać czyli ok 23. Ale robię tak dopiero od tygodnia bo zaczęła się budzić w nocy na jedzenie a tak to dłużej pośpi jak jej dam 🙂
Trzymam kciuki za szczepienie, oby wszystko było ok po nim 🙂

• Mamusie
Gofer wszystko w swoim czasie!!! Ważne, żeby Piotruś był zdrowy a reszty nauczy się z czasem 🙂

Mi się wydaje, że Zuzce dużo pomogły te wałeczki dla niemowlaka bo spała w nich miesiąc na boku i już od urodzenia się przekręcała na plecki lub brzuszek to ja Ją bach i znowu na bok i przytrzymywałam wałęczkami. Nie wiem czy to coś pomogło ale możliwe, że tak 🙂

• Mamusie
hehe ja jestem ciekawa ile Olga wazy, no ale juz napewno ponad 6,5 kg bo jakis czas temu tyle wazyla 🤪 Gofer moze Piotrus poprostu jest leniwy i nie chce sie obracac? tez tak moze byc ze niektore dzieci nie lubia niektorych czynnosci tak jak i dorosli. Moze roznie jest z tym przekrecaniem sie bo np Olga bardzo wczesnie opanowala przekrecanie sie z pleckow na boczek- chyba w pierwszym miesiacu a czytalam ze dzieci to robia dopiero w 4 😆 za to z przekreceniem z brzuyszka na plecy byl problem, pewnie temu ze pozycja na brzuchu do jej ul;ubionych nie nalezy 😁 😁

• Mamusie
Witam,
u nas noc spokojna i przespana jak zwykle bez pobudek 🙂 wczorajszy dzień to był koszmar więc chociaż w nocy odespałam...
Nacudja, Igorkowi pobieraja krew z żyły? Ja ma skierowanie na morfologię u Asi i mi mówili że będzie pobierana z paluszka...
Gofer u mnie Asia prezwraca się z brzuszka na plecy jak ma ochotę ale z pleców na brzuch to nie ma opcji, na boku też nie poleży, bo ją od razu ciągnie na plecy.... Jak podłoże jej poduszkę na noc to i tak jakoś się przesunie że w końcu ląduje na plecach hehe a włosy z tyłu już wytarła do łysego 🙂
Tak jak Ania stwierdziła, jedno dziecko ma zdolność przewracania drugie jakąś inną 🙂 nie można mieć wszystkiego 😜 Ciekawe które z naszych maleństw pierwsze pójdzie na nogi? może obstawiamy?

• Mamusie
ajablonka napisał(a):
A ja Zuzankę, bo ćwiczenia siłowe to jej konik 🙂 pierwsza się przewracała 😜 i zrywała o siadania 🙂

oj z tym siadaniem mam problem bo jak pije z butki to się cały czas zgina w pół i mnie to drażni... A jak w bujaczku jest to mam wrażenie, że zaraz mi wypadnie 😮