Skocz do zawartości

Pażdziernik 2012 | Forum dla mam

danusia1985_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• karolka84_m

1422

• danusia1985_m

1133

• Nacudja_m

820

• ania1301_m

1321

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Ania no cos Ty, ja w zaczesanych na uroczystosc??? przenigdy 😁 na co dzien chodze w kitce bo mi wygodniej, ale wygladam fatalnie, bo mam okragla twarz. Musza byc wlosy rozpuszczone i koniec 😁 😁 😁
a ta moja nie jest biala ani ecru, taka pomiedzy, wiec wg mnie pastele by pasowaly 😉 z reszta co uda mi sie wykombinowacv to bedzie 🙂 to Ula ma byc gwiazda uroczystosci a nie ja 😁
Jestem w szoku - moja corcia po raz pierwszy w swoim zyciu zasnela od razu w lozeczku o 19.30 i spi do teraz 🤪

• Mamusie
Ulcia ma bardzo ładną buźkę, taką w sam raz 😁
Wiesz na gładko nie miałam na myśli jakby Cię pies przelizał od czoła aż po kark, tylko upięte a u góry np. podniesione 😁 Ale musisz mieć taką fryzurę, żebyś Ty się dobrze czuła 🙂 Widzisz ja akurat miałam niewypał na głowie na ślubie 😞 Wtedy miałam grzywkę i chciałam, żeby fryzjerka mi ją na bok zaczesała i też tak zrobiła tylko po ok godzinie grzyweczka mi się lekko podwinęła i wyszło co wyszło... ale to chyba dlatego, że ja naturalne włosy mam kręcone i to dość mocno (i tak w ogóle to jestem blondynką... ale nie wiem czy to powód do radości 😜 😉 )

• Mamusie
Ja wychodzę z założenia, że moda modą i trendy trendami, ale najważniejsze to żeby dobrze się czuć czy to we fryzurze czy jakimś ciuchu 🙂 Pamiętam fryzurę na ślub brata. Miałam krótkie włosy i fryzjerka uczesała mnie jak Małgorzatę Kożuchowską - wszystko do góry. Co z tego, że wszyscy się zachwycali jak mi dobrze w takim uczesaniu, skoro ja czułam się fatalnie. Tak samo mam z butami na obcasie - niby wydłużają nogi i widzę to na zdjęciach, że faktycznie szczuplej wyglądam i noga zgrabna kiedy mi w tym ani wygodnie ani poruszać się płynnie nie umiem 🙂
Ania włosów kręconych to ja też Ci zazdroszczę 🙂

• Mamusie
Ale po co ta prostownica? 🙂 Przecież loczki są urocze 🙂 Raz w życiu miałam trwałą w latach młodości i byłam lokami zachwycona (wypadanie wlosów po trwałej to skutek uboczny). Jak nie upniesz dobrze wyglądają 🙂
Może Zuzia będzie miała loczki po mamusi 🙂

• Mamusie
Obawiam się, że będzie miała, bo mój też jak miał kiedyś długie włosy w latach młodzieńczych to mu się falowały. A mi się zaczęły kręcić w wieku 11lat i wtedy miałam dosłownie sprężynki 😆 Ale jak zaczęłam farbować, to teraz mam tylko mocno kręcone ale już nie sprężynkowate 🙂

• Mamusie
Ania widzialam foty w blondzie 🙂 calkiem inna dziewczyna 😁 tez mialam kiedys mocny blond - troche mnie ponioslo, bo zeby byl efekt musialam za kazdym razem robic odrosty dekoloryzatorem 😮 wygladalam jak dziunia, no ale wtedy bylam mloda 😆

ja sobie nie umiem sama ladnych loczkow zrobic... w liceum zrobilam sobie trwala, ale fryzjerce chyba cos sie nie udalo bo skret mialam taki mocny, ze wlosy mialam do ucha 😁 😜 chodzilam w spietych az mi odrosly 😁

• Mamusie
Ja naturalne miałam bardzo jasne taka platyna. Ale jak później zaczęłam farbować to ten blond troszkę ściemniał 🙂 Kilka lat temu u mojej fryzjerki do której chodziłam była praktykantka i jak mi farbę nakładała to mi z takim tekstem wyjechała: "o matko ile pani ma siwych włosów" Aż mnie w fotel wbiło jak to usłyszałam 🤪 🤪 🤪 A po chwili : "a nie pani ma swoje takie jasne" 😮
Ale zdecydowanie lepiej czuję się w ciemnych 🙂

• Mamusie
Ania ja tez zazdroszcze tych kreconych wloskow, chociaz d mojej puckowatej twarzy by nie pasowaly 🤨
Tez uwazam tak jak Nacudia- grunt to dobrze sie w czyms czuc, a moda szybko mija. Zwlaszcza teraz jak sie wszedzie chodzi z takim maluchem wygoda musi byc 🙂
Ja z kolei lubie wysokie obcasy, no ale teraz na spacer nie bede chodzic z dzieckiem, jeszcze by brakowalo zeby zaczela krzyczec tak jak ostatnio ze musialam ja niesc i pchac wozek to bym wygladala w tych obcasach 😁 😁 😁 😁 😁 juz wystarczajaco ludzie sie na mnie patrzyli jak lecialam z nia i wozkiem do domu.
Olga dorosleje 🤪 dzis na koniec 3 miesiaca pierwszy raz przespala noc- zasnela o 21.30 i spala do 5 rano 🤪 ale nie przyzwyczajam sie bo pewnie dzis bede znowu co godzine wstawac na cyca 😠 zauwazylam ze idzie jej druga jedynka na dole, ale chyba juz ja nie boli bo wczoraj byla znowu fajna w dzien- tzn ladnie sie bawila, gadala do siebie, smiala sie bo wczesniej to musialam ja nosic a i tak wrzeszczala.

• Mamusie
Hej mamusie, u nas dzisiaj w nocy był luz, Juli spała od 23:30 do 7:30. To się wyspalysmy :p Teraz leży i namiętnie wciska sobie paluchi do pyszczka 😁
Pisalyscie o włosach, a czy wam tez tak strasznie wypadają włosy po porodzie?

• Mamusie
Hej 🙂
Zuzikowi całkiem się poprzestawiało 😮 😮 😮 Normalnie dziecko mi się zepsuło 🥴 Przestała na dobre przesypiać całe noce. Dziś obudziła się o 3 i o 6 na jedzonko. Ale mi wstawanie w nocy i karmienie nie sprawia problemu i chodzę wyspana 🙂 Oby tylko nie było tak, że za którymś razem w nocy stwierdzi, że już pora wstawać bo wtedy się pogniewamy na siebie 😉

• Mamusie
Iwcia wypadanie jest normalne po ciąży. Ja miałam włosy do pasa ale 3tyg. temu obcięłam 15cm i teraz mi wypadają dużo mniej, ale jeszcze wypadają 🙂 Fryzjerka mi mówiła, że ok 5m-ca po porodzie powinno się to zatrzymać i żadne tabletki i inne specyfiki na to nie pomogą 😞 Co ma wypaść to wypadnie 😉
Ja mam straaaaaaasznie gęste włosy i nawet cieszę się, że mi tak lecą bo i tak nawet teraz mam ich bardzo dużo.
Karolka ja kiedyś miałam odżywkę wax z tej serii http://www.dbamyoceny.pl/20117,pilomax-wax-henna-blond-240-g.html?SHOPSID=4d7749302aceac07726dbf53e1b5775a tylko, że akurat nie do blond i to była chyba jedna z najlepszych odżywek jakie miałam. A w zasadzie maska do włosów. Nie wiem czy ten biovax to z tej samej firmy miałaś 🙂