Skocz do zawartości

Pażdziernik 2012 | Forum dla mam

danusia1985_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Danusia, pisałaś, że Twoi teściowie to dentyści. Coś konkretnego Ci polecali na to ząbkowanie?
I czy Olga ma czerwone rozpulchnione dziąsła? Bo Piotrek nie. Myślałam, że mi się przywidziało ale mój mąż wrócił z pracy i też coś tam widzi. Chyba raczej nie pleśniawka, bo w kształcie kreski i akurat w miejscu jedynki???

• Odpowiedzi 6,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• karolka84_m

1422

• danusia1985_m

1133

• Nacudja_m

820

• ania1301_m

1321

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Karolka ja kpiłam Asi buciki za 9 zł i sukieneczkę za 29,90 🙂 chciałam kupić body takie rozpinane całkowicie z przodu, ale już nie było :/ mama kupiła mi 2 pary dla Asi a są super jak idziemy do lekarza, bo szybko się zakłada i zdejmuje bez ciągania przez głowę 🙂 u mnie w Łomży jest mało sklepów z odzieżą dziecięcą, a jak sa to ceny przerażają 😮 w tmy cocodrillo są śliczne kurtki i kombinezony w dobrych cenach, kupiłabym Asi żeby miała za rok... tylko nie wiem jaki rozmiar powinnam wziąć żeby był dobry... jak myślicie ile nasze pociechy będą miały za rok cm?
Z tym księdzem to jakieś jaja normalnie, skąd oni sie biorą hehe normalnie uśmiałam się jak czytałam że Was przepytywał ... 😁 npisz jak było na naukach 😉 czy już wiesz jak się dzieci robi hehehe 😉
Gofer ja u Asi też niby widziałam takie i dwie kreseczki w miejscu dolnych jedynek, ale wydaje mi sie że to raczej nie zęby, bo Asia nie ma "dolegliwości zębowych" hehe pewnie to moja wyobraźnia 🙂 ale u Was maluszki są marudne więc mogą się wykluwać ząbki 🙂
Nacudja ja szczerze to nie wiem jak jest z tymi oddechami, na początku nasłuchiwałam czy Asia oddycha przez sen, ale teraz mi t przeszło i nie wiem jak to jest prawidłowo 🙂
Ania oby u mnie już się nic nie zmianiało ze spaniem, żeby Asia miała taką samą normę snu jak teraz. Dziś przesadziłyśmy ze spaniem, padł kolejny rekord 😜 od 22 do 8:20 hehe, karmienie i później jeszcze do 11 ☺️ Asia jest takim samym śpiochem jak ja 😁

• Mamusie
Nacudja lepiej się dowiedz u lekarza co z tym oddechem bo po Waszych "przebojach" lepiej mieć pewność, że wszystko ok. Ale Zuzka też ma tak, że słychać jak oddycha i po np 5 czy 6 wdechach cisza.... i po chwili to samo kilka wdechów i cisza. Matko ile ja nerwów zjadłam zrywając się z łóżka i sprawdzając czy oddycha 😲 Ale zawsze widziałam, że klatka piersiowa się unosi czyli oddech jest 🙂 Teraz jestem spokojna bo wiem, że tak ma, ale zdarza mi się jeszcze czasem zerknąć.
Od kilku dni uczymy Zuzkę spać u siebie w pokoiku w swoim łóżeczku a nie w kołysce w sypialni. Póki co to w dzień Ją tam kładziemy, żeby się oswoiła z nowym otoczeniem po otwarciu oczek ale może za tydzień czy dwa będziemy już na noc Ją tam kładli. Ciekawe czy się nam to uda 😁

• Mamusie
ajablonka super ciuszki kupilas 🙂 ja jak bylam na zakupach to kupilam Uli bluzeczke w zarze, 2 bluzeczki i 2x polspiochy w mothercare, aaa no i skarpetki grzechotki, bo Ula bawi sie ostatnio swoimi nóżkami 🙂 juz prawie nimi do buzki siega 😁
W poradni rodzinnej bylismy z Ulą, baba nawiedzona jak zwykle, dzis bylo o komunikacji miedzy malzonkami..Ula nie chiala lezec w wozku, to musielismy ja na zmiane nosic, ale baby to nie zniechecilo i wykladala temat, gorzej bylo jak musielismy sie udzielac, bo siedzialam taka zmulona, ze nie wiedzialam co do mnie mowi 😁 za tydzien idziemy 3ci i ostatni raz...

A butki fajne 🙂 wygladaja jak kremowe 🙂

• Mamusie
ajablonka zakupy widzę udane 🙂 Ja dla Zuzi mam tyle ciuszków, że nie muszę wcale kupować. Kupuję tylko dlatego, żeby sprawić sobie przyjemność wybieraniem małych ciuszków 😁 Ostatnio w Tesco jak mój zobaczy mnie na dziale z ubrankami dziecięcymi, że coś wybieram a później, że pakuję kilka rzeczy do wózka to puknął mi w czoło i powiedział, żebym szła się leczyć 🤔 Ale ja się powstrzymać nie potrafię 😜 Muszę jedynie kupić kilka par bodziaków z krótkim rękawem na rozmiar 74 bo tego mi brakuje. A w niedzielę będę w Pepco to zapewne też coś tam wynajdę fajnego 😁

Karolka jak na naukach??? Relacje prosimy 😁

• Mamusie
nie, no nauki to na szcescie zrobilismy juz 3 lata temu, wiec dzis tylko zanieslismy te swistki do ksiedza. jeszcze raz bym tego nie wytrzymala, tam to dobiero byla jazda 😁 😁 😁 na szczescie nasi znajomi z nami chodzili, a ze bylo duzo par, to ksiadz nie ogarnial i chodzilismy na przemian podbijajac sobie nawzajem ksiazeczki 😁 😁 😁

• Mamusie
Aniu oby się udało z tą "przeprowadzką" ja też się zastanawiam nad przenosinami ale tak od pół roku, mamy tylko łóżeczko, więc trzeba będzie już na stałe Asię ulokować w jej pokoiku, ale konieczny będzie zakup "Niani bezprzewodowej"
Karolka ja Wam współczuję, babka jest bez serca... Mogła się zlitować ze względu na mała i tak Wam nic nie dadzą te nauki oprócz straty czasu bo Wy już to wszystko wiecie 🙂 Butki są w kolorze Nude 🙂 jak będziesz potrzebowała, daj znać to wyślę 🙂

• Mamusie
karolka84 napisał(a):
nie, no nauki to na szcescie zrobilismy juz 3 lata temu, wiec dzis tylko zanieslismy te swistki do ksiedza. jeszcze raz bym tego nie wytrzymala, tam to dobiero byla jazda 😁 😁 😁 na szczescie nasi znajomi z nami chodzili, a ze bylo duzo par, to ksiadz nie ogarnial i chodzilismy na przemian podbijajac sobie nawzajem ksiazeczki 😁 😁 😁

aaaa, bo Wy teraz tylko poradnia 🙂