Skocz do zawartości

Pażdziernik 2012 | Forum dla mam

danusia1985_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• karolka84_m

1422

• danusia1985_m

1133

• Nacudja_m

820

• ania1301_m

1321

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Ania, ja na FB pokazałam Ci gdzie będę jajka 😜 w koszyku hehe 😉
Ewela ubranko bardzo ładne ale czy warto? tyle używanych można kupić... Później i tak pewnie tego nie założysz 🙂 a Alankowi we wszystkim będzie ładnie, taki maluszek elegancik to coś cudownego 😁 ja dla Asi też będę miała pożyczone to wogóle problem z głowy 🙂 Wysyłam priv
Kiniak sliczny ten Twój Filipek 😁 taki maly przystojniaczek 😁 Nasze dziewczyny będą miały w czym wybierać 😉 hehe

• Mamusie
przedtem czytalam o przejsciu z mleka 1 na 2 i nie wiele sie dowiedzialam , mowicie ze odrazu bez wczesniejszego przyzwyczajania do innego mleka,
konczy mi sie 1 i zastanawiam sie czy nie kupic juz 2 i mu nie dawac ale to jeszcze z z tydz bo jemy raz dziennie po150ml ,

aaa i czy wy dajecie wit D?? do kiedy to trza podawac?

i ostatkie moje pytanie i prośba to zmierzenie obwodu glowy i klatki ( tak jak u lekarza) chce porownac czy lekarz ma racje zeby isc na usg glowy
Filipek ma z dnia 8marca Glowa 40,5 klatka 42,5 ciemiaczko 1x1
a wy jak mieliscie jak byliscie u lekarza, jak sie obudzi to zmierze go czy jest tak samo czy cos sie zmienilo

• Mamusie
Buziaki dla Piotrusia 😘
Filipek rzeczywiscie przystojny 🤪
Dobrze ze z piersiami sie Wam unormowalo 😆
My tez na chrzest kupilismy niby uzywany kopmlecik ale byl w idealnym stanie i udalo mi sie go sprzedac za ta sama cene 😁
Jak zobaczylam co Olga dostanie od dziadkow to zbladlam bo chyba jeszcze za mala 😮 ;
http://allegro.pl/fisher-price-nocniczek-z-fanfarami-blue-nocnik-774-i3105934883.html
http://allegro.pl/garnuszek-na-klocuszek-sorter-fisher-price-pl-i3104394560.html

chrzestna zapytala co chcemy wiec poprosilam o to siedzisko co ma Zuzia i Ulcia 🤪

• Mamusie
Danusia tez mam w planach kupic malemu ten nocnik,czekam tylko jak nadejdzie chwila kiedy bedzie mozna go juz uczyc siadac i samemu sie zalatwiac.
KINIA witamine d podaje sie do 3 roku zycia,ja daje codziennie jedna ampulke,a co do rozmiarow to nie mam zielonego pojecia,mnie lekarka nic nie kazala wiec jest chyba ok

• Mamusie
my bylismy na szczepieniu 21.03 i obwod glowy byl 41 o ile dobrze pamietam.
No jest zdecydowanie za mala, nic schowam, v potem bedzie jak znalazl. Mi pediatra mowila ze wit d minimum do konca 2 roku zycia nawet przy mm, ja daje jedna krople na dzien, mam taka na recepte- kosztuje 3,50 i starcza na ddlugo 🙂

• Mamusie
Zuzia spała 3godziny 🤪 aż w szoku jetem 🙂
Kinia zerknęłam do książeczki z przed miesiąca mam tylko wpisany obwód klatki 38/41 a główki niestety nie wpisała lekarka :/ Zuzka się urodziła z bardzo małym ciemiączkiem bo 1x1 i ostatnio lekarka powiedziała, że już jest prawie niewyczuwalne 🙂 A wit. D podaje się minimum do 18miesiąca /bo u niektórych dzieci do tego momentu zrasta się ciemiączko/ a później to chyba lekarz decyduje czy dalej dawać czy nie ma potrzeby 😉
Jeśli chodzi o przejście na kolejne mm o które pytała Danusia wczoraj to niektórzy zalecają aby na początku mieszać jedynkę z dwójką i stopniowo zmniejszać ilość 1 a zwiększać 2. Ale ja się nie będę bawiła w takie coś skoro Zuzia je wszystko i nie ma uczulenia na nic. Podam normalnie 2 🙂