Skocz do zawartości

Pażdziernik 2012 | Forum dla mam

danusia1985_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• karolka84_m

1422

• danusia1985_m

1133

• Nacudja_m

820

• ania1301_m

1321

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Hej! jestem lutówką 🙂 Mam do sprzedania praktycznie nowy kombinezon ! założony 2[!!!] razy 🙂. Niestety moja żaba z niego wyrosła, a szkoda bo jest naprawde cieplutki i mieciutki 🙂 super! 🙂
http://www.smyk.com/cool-club-kombinezon-dziewczecy-1-czesciowy-rozmiar-62,p1051510562,ubranka-dla-dzieci-p
rozmiar 74 🙂.
Jakby ktoś był zainteresowany to proszę o kontakt na maila : [email protected]

• Mamusie
Dzielna ta Twoja Natalka 🙂 Igorek tak dlugo nie daje rady, bo zaczyna płakać.
A wczoraj po raz pierwszy został sam z dziadkami (moimi rodzicami), bo my na 3 godziny wyskoczyliśmy na imprezę 🙂 Podobno był jak aniołek. Chyba częściej będziemy go im podrzucać skoro jest taki grzeczny 😜

• Mamusie
Hej dziewczyny 🙂
Dziękujemy z Natalką za miłe słowa 😘
A my spędziliśmy weekend głównie na świeżym powietrzu. Dużo spacerów nad morzem i nie tylko 🙂 No i w końcu Natka zaczyna mieć swój harmonogram dobowy, zwłaszcza wieczorem i w nocy - 20.00 kąpiel, potem karmienie, potem chwila jeszcze zabawy, około 22-22.30 "wyładowanie bateryjek" i sen trwający do 3.00 - 3.30. Potem kolejne pobudki na karmienie koło 6 i 9 🙂
A najbardziej uwielbiam jej śmiech w czasie porannej toalety 😁 Po prostu jest wtedy absolutnie rozbrajająca 😁 Cieszy się, śmieje się, piszczy z radości kiedy ją przewijam, myję i przebieram w świeże ubranko 😁 Normalnie do schrupania 😜

• Mamusie
wczoraj mimo tego ze mialam rekawiczki rece mialam skostniale. Godzinke spokojnie mozna, no chyba ze bedzie wietrzysko to bede wystawiac na taras za wiatrem i chodzic z wozkiem w kolko. J urodzilam sie w styczniu a mama ze mna chodzila po pare godzin i zdrowa bylam.
My dzis mamy bioderka. W zeszlym tyg bylam u pediatry i okazalo sie ze Olga ma zatkany kanaliok lzowy, miala to od poczatku juz w szpuitalu, ale kazali tylko przemywac i nie pomoglo, dostala krople z antybiotykiem i jest lepiej 🙂 ma tez tradzik niemowlecy ale juz schodzi a to swiszczenie to sapka i tez samo zejdzie. lekarka kazala jesc wszystko lacznie z orzechami, cytrusami, czekolada itp tylko w umiarze, narazie nic jej nie ma,, dostaje tylko bobotic na gazy i juz jest ok 🙂 mowila ze wszelkie diety eliminacyjne na wszelki wypadek sa nieuzasadnione i szkodliwe dla nas i dzieci..., a ze przy podejzeniu np skazy bialkowej wycofuje sie nabial na nie dluzej niz 2 tyg- co lekarz to teoria...

• Mamusie
Cześć Mamusie 🙂
A my dziś po szczepieniach. Jestem dumna z mojej Natalci. Płakała tylko w chwili ukłucia i w zasadzie szybko się uspokajała. A przy rotawirusach to z takim smakiem zajadała szczepionkę, że chciała prawie zjeść strzykawkę 🤪 Aż pielęgniarka się ubawiła 😁 A w domu jak ją położyłam do łóżeczka, to się śmiała przez dobre pół godziny 😁
Teraz obserwuję Małą z lekkim niepokojem, bo nie wiem jak będzie wyglądał wieczór i noc. Narazie gorączki nie ma, ale nigdy nic nie wiadomo, co będzie później 🤔
A tak wogóle to waży już 5970 g 🤪
Niestety dostałyśmy skierowanie do chirurga dziecięcego bo pani doktor nie spodobało się, że Mała miała cały czas główkę skierowaną w prawą stronę i trochę chyba pępek jest do poprawy, niestety 😞
A w piątek usg bioderek 🙂

Co do spacerków to my wychodzimy na minimum godzinę a najczęściej na jakieś 2 godzinki niezależnie od pogody 🙂 No chyba że jest urwanie chmury albo jak dziś prawie zamieć w 3mieście 😉

• Mamusie
No to super, że Natalka była taka dzielna. Na pewno wieczorem też będzie ok. I faktycznie "kruszynka" z niej 😉 Igorek dobił dopiero do 5 kg. Ale o co chodzi z tym pępkiem?
Jak my będziemy teraz na kontroli po świętach muszę chyba poprosić o skierowanie do neurologa. Igorkowi coś drżą nóżki. Najpierw myślałam, że to z zimna, ale chyba to coś innego. Jak byliśmy na tym "nieszczepieniu", to lekarz powiedział niby, że tak może być i że samo przejdzie, ale coś nie przechodzi 😞 Martwię się tym.
A kontrola bioderek dopiero w lutym.