Skocz do zawartości

Pażdziernik 2012 | Forum dla mam

danusia1985_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Deira Zuza tak śpi bo jest na mm a nie na cycu a to ma bardzo duży wpływ na długość snu 🙂

Mi w aptece pani poleciła Delicol, bo chciałam coś z innym składem niż Sab Simplex, który zawiera Simeticon a np. Bobotic to właśnie Simeticon tylko w mniejszym stężeniu i chyba Esputicon też.
No nic zobaczymy, czy przejdą Jej problemy po tych krolepkach.

• Odpowiedzi 6,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• karolka84_m

1422

• danusia1985_m

1133

• Nacudja_m

820

• ania1301_m

1321

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Deira napisał(a):
Ja ostatnio odstawiłam sudocrem i stosuję maść pośladkową robioną w aptece i powiem Wam, że naprawdę działa cuda. Pupcia Natalii jest gładziuteńka 🙂

Czy Wasze Maluchy jak są czymś zaaferowane to też tak gwałtownie ruszają nóżkami, jakby na rowerku jechały? 😮 Bo moja tak tymi nóżkami wywija, że aż z M się śmialiśmy, że ją podłączymy do jakiegoś urządzenia prądotwórczego i będzie sobie swoją karuzelę zasilać, a my oszczędzimy na bateriach 😁 A ma tyle siły w tych nogach, że jak nimi wywija, to całe łóżeczko się giba 😁

hehe Zuzka też tak szaleje. Wierzga nóżkami jak leży na macie albo patrzy się na karuzelę albo w każdej innej sytuacji kiedy się bardzo cieszy i niestety.... macha nóziami i Jej się ulewa wtedy 😞

• Mamusie
ania1301 napisał(a):
Deira Zuza tak śpi bo jest na mm a nie na cycu a to ma bardzo duży wpływ na długość snu 🙂

Fakt, zapomniałam, że przeszłaś na mm 🙂 A to jednak dłużej dziecko trawi. Pamiętam, jak moją dokarmiałam jak miałam nieczynnego jednego cycka to też na mm potrafiła "przejechać" nawet 6 godzin 🙂

• Mamusie
Zuza w dzień prawie wcale nie śpi. Robi tylko co mnie więcej godzinkę drzemki, które trwają ok 10-20 minut. Czasem zdarza się Jej ok 14 pospać blisko godzinkę ale nie zawsze 😞 Ale ogólnie jak nie śpi to jest grzeczna i nie trzeba Jej na rękach nosić więc można powiedzieć, że mam spokój 🙂 No poza tymi ostatnimi bólami brzuszka 😞

• Mamusie
Deira napisał(a):
Moja to już mi parę razy zasunęła z główki, gdy ją trzymałam w pionie na rękach 😁 Jak mi raz przywaliła czółkiem prosto w usta, to aż na górnej wardze miałam lekką opuchliznę 😁

No ja się już nauczyłam trzymać głowę wychyloną do tyłu. Bo Zuzka czasem ma główkę jak na sprężynie i telepie nią do przodu i do tyłu lub na boki 😉 Ale przeważnie trzyma bardzo sztywno. A najlepsze jest to, że biedy malutki osiołek nie wie jeszcze, że jak chce spojrzeć do tyłu to wystarczy obrócić główkę w jedną lub drugą stroną tylko wygina się do tyłu i wytrzeszcza oczka i czasem mam wrażenie, że nie dam rady Jej utrzymać, taka silna jest 😆

• Mamusie
Z tym trzymaniem główki sztywno to też jest ciekawa sprawa. Jak jest noszony na rękach to mu nawet nie drgnie tak sztywno trzyma i kręci na boki, a jak tylko leży na brzuszku to jest ryk i jakby zapomniał, że on to umie 😉

Też idę się wykapać i może chwilę poczytać do poduszki, bo tylko wtedy mi dziecko pozwala na przyjemności 😉
Dobranoc 🙂

Sorrki, że się wtrącę. 🙂
Karolka dajesz zwykłe czopki glicerynowe? Bo mój Jaś od niedzieli nie strzelił kupy i zastanawiam się ciągle czy mu nie zaaplikować 🙂

• Mamusie
Tosia napisał(a):
Sorrki, że się wtrącę. 🙂
Karolka dajesz zwykłe czopki glicerynowe? Bo mój Jaś od niedzieli nie strzelił kupy i zastanawiam się ciągle czy mu nie zaaplikować 🙂

Tak Tosia, pokroilam zwyklego glicerynowego na cieniutkie paseczki i jeden dalam Uli. Poczekalam z 2 minutki z nozkami do gory i sie zaczela fontanna kupkowa 😁

• Mamusie
Tosia napisał(a):
Jak dziś do wieczora będzie pusto to chyba mu włożę. Bąki śmierdzące i marudny tak, że szok. 😠 😠 😠

Tosia ja mam dla Zuzki zwykłe glicerynowe czopki za niecałe 4zł nazywają się "glyceroli suppositoria". Ale póki co dawałam małej tylko 1 raz i po ok 15minutach piękna kupka dorodna kupka była a po niecałej godzinie druga 😁

Teraz Zuzka robi kupy codziennie i nie muszę Jej dawać czopków ale brzuch Ją strasznie męczy i okropnie purta i do tego popłakuje 😞 😞 😞

• Mamusie
Tosia jeśli nie męczy Go ból brzuszka to lepiej nie podawać czopków ale jak piszesz, że coś niespokojny itp. to możesz spokojnie pół czopka dać i będzie po problemie 🙂 Po co ma się dzieciątko męczyć niepotrzebnie 😞
Ja od kilku dni męczę się psychicznie patrząc jak moja mała jęczy z bólu brzuszka i nic nie mogę na to poradzić. Kropelki nie pomagają, herbatki też nie 😞 😞 😞

Mój za nic w świecie nie wypije herbatki, pluje nią na kilometr 😁 próbowałam koperku, herbatek uspokajających Hippa, na trawienie z Hippa, nic nie przeszło 😁
Może spróbuję jeszcze z wodą przegotowaną, ale ta guła nawet z butelki ciągnąć nie umie 😁