Skocz do zawartości

Pażdziernik 2012 | Forum dla mam

danusia1985_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• karolka84_m

1422

• danusia1985_m

1133

• Nacudja_m

820

• ania1301_m

1321

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Dziewczyny a czy Wasze maluszki też ostatnio tak długo śpią w ciągu dnia???? Zuzka i wczoraj i przedwczoraj spała bardzo długo i dziś to samo... Zasnęła dziś o 14 i tylko po 17 obudziła się na jedzonko i dalej śpi 🤪
Rozmawiałam z bratową i mówiła, że Zośka która ma 10m-cy śpi w dzień już tylko 2 razy po ok 20 minut. A wczoraj i dzisiaj spała 2 razy po ponad 2 godziny... Chyba coś jest w powietrzu że tak maluszki śpią 🙂
Czy Wasze mają tak samo bo się zaczynam martwić 😲

Wiecie jak mi się strasznie nudzi.... 3 ostatnie dni byliśmy we 3 w domu bo mój miał wolne a dziś zostałyśmy same. Normalnie daaaaaaawno tak się nie nudziłam, z Zuzką nie pobawię się bo śpi, dom posprzątany, na spacer nie pójdę bo ciemno już i zimno a najgorsze, że książki wszystkie przeczytane i nie mam co czytać :/ Siedzę przed tym kompem jak osioł...

• Mamusie
No Igor dziś też pospał jak nigdy. Może się szykują na koniec świata 😉 A swoją drogą nie wierzę w to, ale gdzieś tam jakiś niepokój jest. Jeszcze nie było tak medialnego końca świata 😉
I odniosłam dziś maly sukcesik (mam nadzieję, że nie przerodzi się w koszmar 😉 ) Młody zassał smoka 🤪 Uwolnił moje cycki 😁 Czasem tylko przy piersi potrafił się uspokoić, a czułam że nie je. Zobaczymy czy zostanie tak na dłużej 🙂

• Mamusie
Ania no to korzystaj z czasu wolnego i sie tym nie zamartwiaj 🙂

ja dzis tez odnioslam malutki sukces 🙂 jak mala ssala cyca to ja mialam juz butle z herbatka przyszykowana i jak puscila cyca, zeby odsapnac to wetknelam jej butelke i dala sie nabrac 😁 😁 😁 dudlala i dudlala i 40 ml wypila 🙂 ale jak sie skapnela o co chodzi to od razu otworzyla buzke i machala nia w prawo i lewo 🙂 cwaniara mala 🙂

• Mamusie
Nacudja ja to teraz żałuję, że nauczyłam Małą ssania smoczka bo teraz czasami jak np. leży w kołysce i patrzy na karuzelę czy na macie edukacyjnej i nagle zaczyna otwierać buźkę i ewidentnie szuka smoka (bo jest po jedzeniu). I jak nie dostanie to jest ryk a jak ma smoka to potrafi czasami nawet jeszcze blisko 20 minut leżeć i "gadać" ze smoczkiem w pysiu 🙂 Czasem zaczyna płakać i jak dostanie smoka to się zaczyna śmiać, próbowałam kilka razy nie dawać smoka tylko brać na ręce albo zabawiać grzechotką czy coś podobnego i nie pomaga i zaraz jest ryk a smok do buzi i cisza 😞 😞 😞

• Mamusie
sandroos napisał(a):
Nacudja ja tez chce 🙂Wyprobowalam juz z 7 smokow i poleglam..
Jak nie leci to nie ciagnie 😁

Ja też już nie wierzyłam, że sie uda. Najpierw dawałam cyca, a potem wtykałam smoka. Dziś się udało, ale pewnie na długo nie zadziała. chociaż kto wie... 🙂

• Mamusie
Nacudja, ło matko, coś Ty Igorkowi zrobiła, że on ma faktycznie minę jak skazaniec? 🤪 😁

Kurczę, a ja właśnie miałam telefon, że jutro do południa odwiedzi mnie ciotka - siostra mojej mamy... Nie mogłam jej odmówić, bo Małej jeszcze nie widziała poza zdjęciami. A ja ostatnio do południa to jeszcze w koszuli nocnej biegam... 😜 Trzeba będzie się rano ogarnąć.

• Mamusie
Aniu, aż się wierzyć nie chce, że obie są z tego samego rocznika 😮 Zuzia to taka kruszynka 🙂

Nacudja, jaki śliczny nagusek w avatarku 🤪 I ma takie same paróweczki zamiast rączek jak moja, hehe 🤪 Jak sprawdziłam sobie jak to wygląda w centylach, to moja wagowo mieści się w okolicach 75 a wzrostowo bliżej ma do 97 🤪 Także wzrostem jest prawie na granicy 😁

A moja niuńcia o 20 została wykąpana, potem nakarmiona i w zasadzie od razu padła 😁 Ja może coś z M obejrzę w tv, a potem niestety czeka mnie napisanie pewnej drobnej rzeczy do pracy 😞 No ale będą z tego pieniądze, więc muszę się zmobilizować i zrobić to jeszcze dzić, bo jutro to nie dam rady, mam tak napięty plan dnia.

Aha, Aniu, Twojego avatara było widać chyba wczoraj albo przedwczoraj a potem znowu zniknął. Spróbuj może jeszcze raz go załadować z komputera, bo ja też przez chwilę miałam z tym problem i po prostu załadowałam kilka razy z kompa i w końcu chwyciło.

• Mamusie
Deira codziennie właśnie ładuję zdjęcie na nowo i nic 😞

A Zuza jak zasnęła o 14 to się obudziła o 17. Przed chwilką Ją wzięłam na przewijak i zmieniłam pieluchę bo chciałam Ją rozbudzić, żeby teraz pobrykała a w nocy spała. A na przewijaku miała taką zdenerwowaną minkę, że aż brwi marszczyła z nerwów. Zmieniłam pieluszkę, przeniosłam do salonu i strzeliła kupsko.... To znów na przewijak, później się rozryczała to dostała butlę i odłożyłam Ją na chwilkę i poszłam do toalety. I jak wróciłam to Zuzka już spała 🤪
Mój wraca za godzinę z pracy i coś czuję, że będę musiała rozpisać nocne dyżury przy Małej 😉

• Mamusie
Nacudja cudny ludzik Michelin! 😁 a Ulka ma na odwrot - wszystkie skarpetki naciagam a jej spadaja bo ma takie zgrabne chude łydki 😁 😁 😁 widocznie poszla po moim mezu, bo on szczuply wysoki 🙂
Wlasnie pieke ciasto bez jajek i mleka, bo juz nie wyrabiam bez slodkiego:

http://pinkcake.blox.pl/2011/08/Szarlotka-sypana-zmartwychpowstana.html

ciekawe, czy wyjdzie 🙂