Skocz do zawartości

Pażdziernik 2012 | Forum dla mam

danusia1985_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• karolka84_m

1422

• danusia1985_m

1133

• Nacudja_m

820

• ania1301_m

1321

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Aniu dopiero teraz przeczytałam. Co się stało? Cokolwiek to jest trzymaj się dzielnie dziewczyno!
Danusiu dbaj o piersi. Już wystarczająco dużo macie choroby w domu, żeby doszło jeszcze to.

A ja wczoraj miałam kolejny dzień zmagań z Małym. Ucieszyłam się, że szybko zasnął po kąpieli, a on zrobił mamusi psikusa i po godzinie się obudził i marudził prawie do północy. Przy czym kazał się ciągle brać na rączki. Jak tylko padł, padłam razem z nim. Przez ostatnie dni czuję się bardzo zmęczona 😞 Ostatnio tak źle było chyba zaraz po porodzie.
A dziś jedziemy do babci ubierać choinkę 🙂 Nasza musi poczekać do jutra. Mam nadzieję, że w razie co dziś zajmą się Młodym dziadkowie 😉

• Mamusie
Kurcze to mnie zmartwiliscie bo mi i pediatra i pediatra mimo temperqatury powyzej 40 kazali karmic bo niby tam sa przeciwciala. Mi po paracetamolu maksymalnej dawce- 8 tab na dobe tez niewiele temperatura schodzila, kazali brac ibuprom bo przy stanie zapalnym lepiej pomaga, leki z pseudoefedryna typu gripex zmniejszaja laktacje przy dlugim stosowaniu. Dzis troche lepiej- goraczka tylko 38 po ibupromie, piers mniej boli wiec jestem dobrej mysli 🙂

• Mamusie
Danusiu, nie przejmuj się. Jak się okazuje, co lekarz to inna opinia 🙂 Mi pediatra powiedziała, że z ropniem nie wolno karmić piersią aż nie zostanie całkowicie wchłonięty, a chirurg stwierdziła, że nie ma przeciwskazań, bo ropa nie przejdzie do mleka i jak najbardziej powinam karmić 🙂 I bądź tu mądry jak masz dwie sprzeczne opinie fachowców 😉

Aniu, wysłałam Ci dwie wiadomości na priva, ale nie wiem, czy dotarły 🥴

Dziewczyny, jak na fb utworzyć album ze zdjęciami, który nie będzie się nazywał "Album bez nazwy" 😮 Już mnie to fb wkurza, bo próbuję utworzyć album, klikam na opcję "utwórz nowy album" a otwiera się okno do przesłania plików z mojego kompa i automatycznie tworzy się album bez nazwy... Ja jakaś niedouczona jestem 😜

• Mamusie
Cześć 🙂
ale tu u nas pusteczki, chyba wszystkie przed świętami zarobione 🙂 W mojej sprawie dużo lepiej jest więc jesteśmy wszyscy spokojniejsi 😆 /prosiłam Danusię, żeby Wam skopiowała to co napisałam ale nie wiem czy miała czas i czy wiecie co się wydarzyło/.

Zuzka ostatnio jakimś takim śpioszkiem się zrobiła i Jej drzemki w ciągu dnia trwają ponad pół godziny a nie 10 minut. Więc mam więcej czasu dla siebie 🙂 Mieszkanko całe na święta mam posprzątane bo mój miał 3 dni wolnego. Nawet mi okna umył 😁 Jeszcze tylko w weekend podłogi przelecę mopem i jeszcze raz kurz zetrzeć no i gotowanie zostało ale mało tego bo w 1 i 2 dzień świąt nas nie ma a na Wigilię we dwoje dużo nie zjemy więc ja nie szykuję 12 potraw bo musiałabym to później wyrzucić :/

Grudnióweczki wszystkie rozpakowane 😁

• Mamusie
Ja nie jestem zarobiona, ale Was tu nie ma to sie nie udzielam 😉 ja na swieta nie czekam, bo w tym roku spedzamy je u tesciow, dopiero po jedziemy w moje strony 😞 poza tym nie pojem sobie, tylko bede patrzyla jak inni sie obzeraja 🤨 ehhhh szkoda gadac...

Szybko grudniowki sie rozpakowaly 🤪 musze tam zajrzec, bo dawno nie bylam 🙂

• Mamusie
Aniu miło slyszeć, że już jest lepiej i powoli się układa. Choć nadal nie wiem co się stało. Najważniejsze, że na święta będziesz spokojniejsza 🙂

Ja zarobiona też nie jestem specjalnie. Przynajmniej nie przygotowaniami na święta, bo Igorek nadal absorbujący. Wczoraj miałam trochę wytchnienia, bo Mlodym zajmowali się dziadkowie, a ja im w zamian ubrałam choinkę 😁 Wigilię spędzamy u moich rodziców, a pierwszy dzień świąt u teściów. Pewnie dostaniemy wałówkę od mojej mamy, więc nawet nie ma sensu gotować 😁 Mam upiec tylko piernika, bo mama ma już i tak pełno na głowie. W sobotę tylko ogarnę z grubsza mieszkanie, bo przecież generalne porządki robili mi jak byłam na porodówce - sama nie zdążyłam 😉
A tak zapytam z ciekawości. Macie jakieś plany na sylwestra? 🙂

• Mamusie
Aniu ja tez nie wiem co sie wydarzylo, ale dobrze, ze jest juz ok 😘

Na sylwestra siedzimy we trojke w domu, pierwszy sylwester od niepamietnych czasow bez imprezy 🤔 no ale fajnie, ciesze sie, bo ostatnio brakuje nam wspolnych dni tylko we trojke...Znajomi proponowali nam, zebysmy do nich przyszli a mala zostawili u dziadkow, ale ja sie na to nie pisze, jest jeszcze za mala, poza tym karmie piersia, a butli nie toleruje...

• Mamusie
No my też siedzimy w domu. Ewentualnie z moim bratem spotkamy się u rodziców. Będzie tak rodzinnie jak już nie pamiętam kiedy 😉 Niby mamy zaproszenie na imprezę nawet z Małym, ale trochę mam stracha. Będzie dużo osób, niekoniecznie trzeźwych i jeszcze mi dziecko gdzieś zgniotą jak go zostawię do snu. A u dziadków też nie zostawię, bo bym musiała dojeżdżać na karmienie 😉

• Mamusie
Fajnie byłoby się tak spotkać, ale jesteśmy porozrzucane po całej Polsce... Jedynie mnie i Danusię dzieli zaledwie niespełna 10 km 🙂

A właśnie Danusia gdzie w Czechowicach jest PEPCO??? Bo chyba będę miała bliżej niż do Tychów a tam są fajne ubranka dla maluszków. Ostatnio kupiłam 5par bodziaczków z długim rękawem za 29zł 🙂

• Mamusie
Trzeba by było chyba jakoś w środku Polski zorganizować spotkanie np weekendowe, żebyśmy wszystkie miały podobną drogę 😉

Też lubię pepco 🙂 Ostatnio robiłam tam świąteczne zakupy ciuszkowe dla Igora, żeby znalazł coś praktycznego pod choinką 😉

Uciekam na razie, bo już po drzemce. I tak dziś ładnie pociągnął, bo od spacerku - prawie 2 godziny snu w domu 🤪 Muszę to gdzieś zapisać 😉

• Mamusie
Hej dziewczyny 🙂
My na Sylwka też w domu, no bo gdzie z takim maleństwem się tułać po jakichś imprezach... Raczej będziemy tylko w trójkę, ale cieszę się, że z moją Niunią spędzimy razem jej pierwszego Sylwestra 😁
A w domu na swięta jakoś specjalnie nie sprzątam, tylko pichcę parę potraw, głównie dla M, żeby w domu też poczuł świąteczny nastrój. Będzie ryba po grecku, pieczone mięsa w ziołach i śliwkach, sałatka śledziowa, łazanki z grzybami leśnymi, jabłecznik a na drugi dzień świąt, który spędzamy w domu zrobię na obiad kaczkę.
Choinkę już dziś rozstawiłam i ubrałam 🙂 I jakoś tak od razu światecznie się zrobiło 🙂

Aniu, ale się uśmiałam 😁 😁 😁 Kapitalny filmik 😁 Mały ma talent taneczny 😉

• Mamusie
Ja w sumie miałam nie robić świątecznych porządków, bo sprzątam na bieżąco i jest czysto ale jakoś tak wyszło, że przeleciałam gruntownie cały dom a zaczęło się od kuchni... Mam meble na wysoki połysk, które jak cholera się palcują, są przepiękne ale tylko w katalogu a nie w codziennym użytku 😜 Jak czyściłam meble to stwierdziłam, że jedną szafkę w środku muszę posprzątać bo ostatnio wszystkie miseczki i pudełeczka wrzucałam tam i jak otwierałam szafkę to zaczynało wszystko wypadać. Jak już tą szafkę posprzątałam, to stwierdziłam, że machnę pozostałe. Później zabrałam się za szafki w łazience bo znalazłam balsam, którego już nie będę używała bo zostawiłam otwarty i mi zaczął dziwnie pachnieć i ogólnie wyrzuciłam cały kosz kosmetyków, których nie będę używała. Dostałam takiego powera, że stwierdziłam, że w salonie też zrobię porządek w komodach no i jeszcze u małej powyciągałam większe rzeczy i zrobiłam "przemeblowanie" w Jej komodzie 🙂 I tak przez jedną kuchenną szafkę zrobiłam porządek w całym domu. Do tego mój machnął okna i jest błysk 😁 Jeszcze tylko został remament szafy w sypialni ale to już po nowym roku.