Skocz do zawartości

asymetria i napięcie mięśniowe | Forum dla mam

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

ech, Kochane musimy być silne! Mnie też nie wychodzi tak jak rehabilitantce i aż tak dużej reakcji nie umim wywołać jak ona.. ale ona mi powiedziała, że to normalne..bo ona z dziećmi ćwiczy od lat, a ja muszę się nauczyć tego.

• Odpowiedzi 644
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Nequitia napisał(a):
Hej dzielne Mamusie... jako, że ćwiczyć nie mogę więc czasu mam więcej i się bawię w konkursowanie 🤪 proszę Was o wsparcie ofkorse 🤪 klikajcie proszę w link pod moim suwaczkiem i głosujcie na moją Ptyśkę- Maryśkę 😁 Dziękujemy Wam bardzo 😘

Tym razem tylko ostrzeżenie.
Następnym razem będzie ban.
Namawianie do głosowania jest niezgodne z regulaminem forum - pkt. 10.l, 10.m

• Mamusie
Hej
Mam nadzieje ze mnie miotłą nie pogonicie! 😁
Asia pisala mi jakie wsparcie sobie na wzajem dajecie i postanowilam napisac,bo mimo ze moja Kornelka nie ma napięcia to musimy ćwiczyc z innego powodu codziennie po trzy razy.Wiec moze w skrocie wyjasnie: U Kornelki 3 dni po porodzie wystapiłay drgawki, po licznych badaniach okazalo sie ze przeszla udar niedokrwienny w wyniku ktorego doszlo do duzego niedotlenienia!! Teraz wiem ze mialysmy duuuuzo szczescia ze to sie tak dobrze skonczylo, bo moglo byc o wiele wiele gorzej! Jezdzimy na rehabilitacje bo mala ma dyskretny niedowlad po prawej stronie i musimy go wycwiczyc! Jezdzimy niemalze od samego poczatku, ale tylko raz w miesiacu. Pokazuja nam cwiczenia i cwiczymy w domku!!
Dzis bylismy na kontroli i teraz beda Nas chcieli zobaczyc dopiero w styczniu, ale caly czas mamy cwiczyc w domku! Zmienila Nam ćwiczenia bo juz poprzednich miala dosc i sie buntowala!!
Ale sie rozpisalam z góry przepraszam!!
I mam nadzieje ze mnie przyjmiecie! Zawsze to lepeij pisac z kims kto rozumie o to znaczy rehabilitowac dziecko!! 🙂

no ja Cię na pewno z miotłą nie pogonię, a wiesz tutaj przynajmniej nikt nam nie powie, że pozbawiamy dziecko dzieciństwa i szczęścia, bo łazimy z nim tylko po lekarzach... 😜
sorki dziewczyny, ale to tak nawiązując do pewnej znajomej.

• Mamusie
EdytaS napisał(a):
marta-lion napisał(a):
EdytaS ja tym bardziej cię nie pogonię. Sama się tu dolepiłam, a wogóle to ja nawet zamiatać nie lubię 😁 😁 😁

Uśmialam sie po pachy!
Dzieki bardzo dziewczyny! no i właśnie dlatego Tusia tu zajrzalam!
A jak u Was po rehabilitacji??
Hmmm... U mnie ogólnie slabszy dzień, czy tydzień psychicznie 😞 😞 😞

• Mamusie
EdytaS wyganiać Cię nie będziemy 🙂 Witaj w skromnych progach 😉
Dzisiaj próbowałam zarejestrować Małą w Centrum Zdrowia Dziecka... i muszę wysłać im wszystko pocztą i oni po analizie nadesłanych dokumentów odeślą nam decyzję czy i kiedy nas przyjmą 😮
Więc zadzwoniłam od razu na oddział kardiologii dziecięcej do szpitala na Marszałkowskiej (tez jakiś duży i poważny szpital) to powiedzieli, że zapisy na nowy rok są od 2 listopada 😮
Po tym wszystkim przestałam szukać czegokolwiek... jutro pokseruję dokumenty wyślę CZD... poszukam prywatnego gabinetu kardiologa dziecięcego,...oczywiście będę musiała jechać znowu do wawy 😞
Z Małą teraz sobie ćwiczę Bobathami... ale nic to nie daje... a ja jestem rozregulowana... jakoś mniej motywacji mam niż przy ćwiczeniu Vojtą... no i też tak ćwiczę bez dokładnego instruktażu... bo reh jest chora, więc nie ma jej w ośrodku... może jakoś się umówię, żeby mi te bobathy dokładnie pokazała bo jakoś nigdy nie przykładałam dużej uwagi do tej "rozgrzewki"...

postanowiłam, że kończymy z cycusiem! Czas nauczyć się pić butelką! No i co? Mały zjadł trochę z cysia i 90ml butlą modyfikowanego (mąż dawał MM). Mały nie chciał zasnąć u taty, więc ja Go wzięłam, wtulił się i zasnął. No, a jak go odłożyłam to łezki poleciały.. ciężko mi, ale przecież nie mogę zawsze go karmić cysiem! Tym bardziej, że jak daje mu cysia to później nawet soczek butlą mu dać problem..

EdytaS napisał(a):
Hej
Mam nadzieje ze mnie miotłą nie pogonicie! 😁
Asia pisala mi jakie wsparcie sobie na wzajem dajecie i postanowilam napisac,bo mimo ze moja Kornelka nie ma napięcia to musimy ćwiczyc z innego powodu codziennie po trzy razy.Wiec moze w skrocie wyjasnie: U Kornelki 3 dni po porodzie wystapiłay drgawki, po licznych badaniach okazalo sie ze przeszla udar niedokrwienny w wyniku ktorego doszlo do duzego niedotlenienia!! Teraz wiem ze mialysmy duuuuzo szczescia ze to sie tak dobrze skonczylo, bo moglo byc o wiele wiele gorzej! Jezdzimy na rehabilitacje bo mala ma dyskretny niedowlad po prawej stronie i musimy go wycwiczyc! Jezdzimy niemalze od samego poczatku, ale tylko raz w miesiacu. Pokazuja nam cwiczenia i cwiczymy w domku!!
Dzis bylismy na kontroli i teraz beda Nas chcieli zobaczyc dopiero w styczniu, ale caly czas mamy cwiczyc w domku! Zmienila Nam ćwiczenia bo juz poprzednich miala dosc i sie buntowala!!
Ale sie rozpisalam z góry przepraszam!!
I mam nadzieje ze mnie przyjmiecie! Zawsze to lepeij pisac z kims kto rozumie o to znaczy rehabilitowac dziecko!! 🙂

az mi lzy naplynely do oczu
do jasnej cholery za co nasze dzieci musza tak cierpiec skad sie biora te wszystkie chorubska kiedys nie bylo czegos takiego a teraz z kazdym pokoleniem wykrywaja jakas inwazje nowych schorzen 🤢 😞 🤨 🤨 😞 😞

oj dziewczyny ciężka sprawa z odstawianiem od cyca .. w nocy o 3.00 się obudził nie chciało mi się mleka grzać to co? Wyciągnęłam cyca! No, ale jak się przed 5.00 obudził to już dałam moje, ale z butli.. jadł 20min.! Musiał zajarzyć jak się butlą je, ale niestety za każdym razem musi pierw skumać jak się butlą pije, bo właśnie dawałam mu soczek i to samo, musiał pierw zoientować się, że butelką mu daje. No i ciężko będzie i dla mnie,bo co mu wyciągnę butlę to on się obraca w stronę cysia, to takie słodkie i miłe, ale jestem twarda i mówię: Nie, nie ma cysia! Jemy butlą!

• Mamusie
Wrzucam zdjątko Marysi w okropnych szeleczkach 🥴
Obyśmy jak najszybciej się ich pozbyły...

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/696/img0044dx.jpg/][IMG]http://img696.imageshack.us/img696/3174/img0044dx.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

Asiu dacie radę !!! z tym cysiem...