Skocz do zawartości

Mamuski mieszkajace w UK | Forum o ciąży

MonisiaD_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• MonisiaD_m

2848

• kasiak_m

1454

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Ja tez pracuje prawie na noc, bo wstaje o 2 w nocy, jede do pracy o 3 i wracam koło 9 rano. Pracuje w systemie 4/2 czyli 4 dni pracy, 2 wolne. Dobrze mi się wstaje w nocy, czasem w dzień się podłoże na godzinie, żeby oko zmruzyc, ale nie zawsze. Za to jestem z mała wiecej czasu 🙂

• Mamusie
Milanku wszystkiego najlepszego z okazji roczku,duzo zdrowka i usmiechu na twarzy 😁
Sylwia roczek???Matko,kiedy to zlecialo???? Szok!
Kurde,wy narzekacie,ze do pracy wracacie,a ja bardzo chetnie bym sobie chociaz na 1 dzien wrocila,ale nie dam rady 😞
Maja co do chinczyka,to w przyszlym tygodniu sie wybieram,bo juz naprawde nie daje rady

hejka wpadlam,zeby Wam napisac,ze juz pesel mamy 🙂 zajebiscie szybko jestem zadowolona 🙂
MILUSIU KOCHANY DUZO SNU I SAMYCH PIEKNYCH WRAZEN Z CODZIENNYCH PRZYGOD 🙂 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 Sylwus wierze,ze nie wiesz kiedy ten czas zlecial.....hehe mam tak samo jak Ty 😁
Kasia to Ty cyborg jestes ! ja to lubie sen, a teraz tymbardziej korzystam poki moge 😁 jak dran wstaje o 6stej to Michal ja zabiera do gory do dziadkow ,a ja jeszcze spie z godzinke poltorej 🙂
Nudata ja tez pracowalam na noce nie jest zle mozna sie ladnie w tym trybie odnalezc 🙂
Mia to tez szybko zdecydowalas sie na powrot do pracy, dzielna kobieta 🙂
Nusia ale sie pofarcilo,a Marylka napewno bedzie piala jak pierwszy raz pojedzie na tym sprzecie hehe
My dzis u pradziadkow bylismy i smiesznie bylo Zuzia chciala pradziadkowi zwinac zegarek z reki i mu skore naciagala bo taka stara na dloniach wiecie o co mi chodzi 😉 a dziadek sie wzruszal bo on juz prawie nie slyszy itd. 🙂
Szkoda tylko,ze ta pogoda taka bo basen w ogrodzie niewykorzystany czeka......
ahh i nachwalic sie nie moge mojej mamy ile garnkow mi dala to zawrot glowy ,nieuzywane jeszcze po babci ,a ona taki chomik byla i miala mnostwo z "zachowanku" takich rzeczy 😁 ja chyba tez zaczynam chomikowac 😁
Buziole kochane fajnie,ze wszystkie wrocilyscie i forum ruszylo 😉

a i co jeszcze 🙂 codziennie dziadek - moj tata przynosi malej po kilka poziomek 🙂 nie sadzili truskawek tylko poziomki i Zuzi bardzo smakuja 🙂 a za jedzenie jest tak sprzedajna 🤪

• Mamusie
hej:*
Dziekujemy za zyczenia tutaj i na FB :*:*:* kochane cioteczki
urodzinki się udały :-) Milan trochę łobuzował ,bo bił kolege...musze Go jakoś ukrócić ,ale to przez tpo ,że nigdy wcześniej nie miał tak kontaktu z dziećmi mniej więcej w Jego wieku. A była też taka malutka niunia 5 miesięcy to ładnie cacy robił i się przytulał i skarpetki chciał ściągać ,ale też musiałam uważać ,bo czasami złapał z całej siły i chciał przyciągnąć do siebie 😉 dwa dni temu też kolezanka byla z roczna córa to tez jakos tak inaczej jak do kolegi hehe jakby wiedzial juz o co chodzi 😜 😜 😜 😜
Majka widać jaka szczęśliwa,zadowolona jesteś z pobytu w PL 🙂 🙂 Fajnie :*
U nas też pogoda się zepsuła dzisiaj... 🤢 no ,ale zapowiadali ,że ten cały tydzień miał być deszczowy i nie padało ,więc obawiam się ,że dzisiaj lunie ... a jak tutaj pompa sie uruchomii to koniec! No ,a kolega wczoraj mi mówił ,że cały czerwiec ma padać 🤢 😮

DOLACZAM DO ZYCZEN NA DZIEN DZIECKA NASZYM POCIESZNYM MALUSZKOM DUZO USMIESZKU, ZDROWKA , POGODY DUCHA,BEZBOLESNEGO ZABKOWANIA I PIEKNYCH SNOW , KAZDEGO DNIACH NIECH ODKRYCIA BEDA PELNIA WRAZEN :*

• Mamusie
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA NASZYCH KOCHANYCH DZIECIACZKOW I ICH MAMUS,KTORE PEWNIE W GLEBI SERCA TEZ SA JESZCZE DZIECMI..JA NAPEWNO 🙂
A do nas dzis kolezanki przyszly i dzieciaki mialy prawdziwe kinder party..wlasnie wyszly a mnie czeka sprzatanie 😁 Ale warto bylo,bo radosc dzieciakow-bezcenna.Julia czula sie jak ryba w wodzie-ona jedna i dwoch chlopakow 😁 😁 Hihi ale tu jest buuurdel 😁 Pozniej wrzuce jakas fotke,tylko najpierw posprzatam,bo niedlugo mazlonek wraca z pracy.
A w ogole rozwalila mnie rada kolezanek..ze zamiast tyle tabl p.bolowych lykac powinnam znowu ziolo palic 😁 😁 Bo wtedy czlowiek jest wyluzowany i go nie boli hiihi..cos w tym jest 😁
Maja ciesze sie,ze urlop wam sie udal 🙂A tak sie martwilas 🙂Ucaluj Zuzie od nas:* I powiem ci,ze w szoku jestem,jak to szybko pozalatwialas...nam to trwalo 3 urlopy i dopiero za nastepnym dowod odbierzemy.Jak to mowia-glupi ma zawsze szczescie haahahahahaha 😁

nudata, Maryla pije teraz tylko wode. wczesniej dawalam jej duzo sokow, bobofruty, kubusia (rozcienczonego), robilam tez kompot z owocow swiezych albo suszonych. a co do przebierania to ja od jakiegos czasu Maryle na stojaco przebieram, bo ona nie ma czasu na takie glupoty 😜 😁

• Mamusie
Kaya już wyrosła na szczęście z tego okresu kręcenia się przy zmianie pampera, teraz wystarczy jej wytłumaczyć ze pieluchy trzeba zmienić i w miarę spokojnie można to zrobić . A co do picia, to różnie: czasem sok rozcienczony ale najczęściej herbatka orzezwiajaca granulowana dla dzieci z woda przefiltrowana i tyle 🙂

• Mamusie
hej :*
ehh a u mnie Milan przeziebiony i do tego nastepne zeby sie przebijaja chyba ze trzy na raz i jest masakra :/ goraczka,maruda straszna ! w nocy co chwile pobudka uhh
Nudata Milan tez przy zmianie pampersa wygina mi si ena wszystkie strony i wstaje , walcze z nim :P a do picia roznie, soczki rozcienczone kubusie,herbatka.

Czesc babole 😁
My juz w srode w nocy ruszamy.Az mi sie nie chce.
Nudata ja daje Zuzi do picia pysie,kubusi, tymbarki ale rozcienczam pol na pol ale powiem Ci,ze ona pije cokolwiek innego od mleczka dopiero jakies 3-4 tygodnie!!!
Wogole to wczoraj skonczyla 11 miesiecy! Szok szokiem pogania 🙂 dran maly nasladowca! wszystko papuguje! a niedawno muche zabila paluszkiem! 😁 😁 pokazywala na nia az ja dziabnela. Dzis wrocilismy z Wawy od siostry i bardzo fajnie czas spedzilismy, i meczyk Michal zaliczyl ostatni przed mistrzostwami , i koncert wczoraj na starowce 🙂 Zuzia bila brawo i tanczyla dupka,a ja myslalalam,ze za glosno jej bedzie heh i akurat reprezentacja przejezdzala na trening 🙂 Ogolnie swietny weekend ,baaaardzo udany 🙂 dzieki malej bo ona wszedzie sie dobrze czuje bo przeciez mogla jazde zrobic nieziemska...
Mama dizs jagodzianki nam piecze wlasnie nadziewa mniaam mniaaam chyba z 20 kilo przytyje po tym wyjezdzie ale przynajmniej zdrowe i szczesliwe zarelko 😁
Sylwia Milan ma swietny ten rowerek!!!! ja chyba tez malej kupie chyba,ze mnie uprzedzi Michala siostra, zobaczymy..jutro mamy sie z nia spotkac.

hejka 🙂
Sylwia super rowerek, mamy podobny i jestesmy bardzo zadowolone 😉 a dzieciaki rozwijaja sie ze szok, pozniej wrzuce filmik jak Maryla sama platki na sniadanie je 😉

Nusia ja nie moglam w to uwierzyc ,ze dzieci uciekaja przy zmianie pampka 🤪 a teraz u nas to samo! probowalam drania polozyc spac ale klapa 😜 piwkuje dzis Kasztelanka 🙂

• Mamusie
Moja Iza ma tylko 6 miesiecy i ciezko ja przebrac, ciagle sie wierci.
A picie ma po mnie- NIE ZNOSI PIC. Jak byly upaly to jej wode dawalam i moze 30ml dziennie wypila a czasami to wiecej na siebie wylala.
Iza dostala pileczki kolorowe na dzien dziecka i dzis poszlam jej kupic cos w co mozna je nasypac. Wszystko zmontowane i zabawa byla przednia, tylko jej glowa wystawala z tych pileczek.