Skocz do zawartości

Mamuski mieszkajace w UK | Forum o ciąży

MonisiaD_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
nusia27 napisał(a):
stwierdzilam, ze pojde tanczyc w nocnym klubie, ale pozniej uswiadomilam sobie, ze jestem o jakies 10 lat za stara 🤪 😁

Hahahaha glupol 😁
To i ja sie podpisuje do tych,co zyja z 1 wyplaty 😜 A HB od 5 tyg nie widzialam 😞 Z tym,ze my olacimy 800f za mieszkanie plus wszystkie wyplaty...Maja no wyprowadzka za Londyn caly czas mi w glowie siedzi,bo to chyba jedyne wyjscie.Z reszta zygam juz tym miastem.
My dzis wstalysmy o 3:50..Ponad 2h walczylam,zeby Julie jeszcze uspic,bo sie darla,to pospala z pol godz i wstala z jeszcze wiekszym krzykiem.Dalam jej viburcol,bo juz nie daje rady,ale za bardzo nie pomogl.Dzwonilam do health visitor,ale jej nie bylo i ma do mnie oddzwonic jak wroci.Moze ona mi pomoze z moim malym potworkiem,bo juz z nia rady nie daje..bo to nie jest normalne,ze wstajac rano mam ochote wyskoczyc przez okno przez to ciagle darcie...ehhh w wariatkowie mnie zamkna.Z reszta nie tylko mnie,bo Piotrek tez juz ma powoli dosyc..

• Odpowiedzi 16,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• MonisiaD_m

2848

• kasiak_m

1454

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

My tez nie mamy 2 tysi..
Ale sie rozliczamy co 😁 Michal wlasnie dzwoni do Cht zeby ustalic z nimi direct debet do oddawania hajsu. Mam nadzieje,ze znow nie beda pierdolic glupot bo ja juz nie mam czasu na CABa. A Ci z CABa kazali natychmiast przyjsc jak sie znow cos czepna to oni za nas zadzwonia.

Co miasto to miasto u nas malo ludzi odwaza sie tam isc...Ja tez jak pipa sie zbieralam tyle czasu a moglam juz od xxx czasu spokojnie spac.......
A jak ja poszlam na drop in to bylam pierwsza a bylam 10 minut przed otwarciem i po mnie kilka osob . Ogolnie to male biuro jest wiec chyba nie ma szalu u nas. A Ci prawnicy tacy starzy, spokojni....i Pani w recepcji jak nas przyjela od raz mnie uspokajala naprawde. ..szacun dla nich.

• Mamusie
Zazdroszcze.Ja poszlam 1,5h przed otwarciem i bylam 8 😁 A godzine przed otwarciem przyszedl pan i powiedzial,ze juz i tak wiecej nikogo nie przyjma i ze kto przyjdzie moze od razu isc do domu.A pani w recepcji bardzo niemila,ale nie dziwie sie,bo ja tam wszyscy katowali pytaniami i robili problem,ze musza czekac...

• Mamusie
hej 😉
ale się rozpisujecie, kiedyś po tygodniu miałam tyle nadrabiania co teraz po paru dniach 😉
ja miałam nadzieję że jak Krzyś będzie miał pół roczku to noc będzie przesypiał 😁 awy mnie tu straszycie że to więcej niż rok potrwa 🤢 nie wiem czy wytrzymam, i podziwiam was że dajecie rady!
aisak my też płacimy za miesiąc z góry- ale to agencja powinna od razu Cie skasować za miesiąc w przód, a nie że czekają aż będą mogli Ci karę naliczyć:/

• Mamusie
Bry 😘
Przy podpisaniu umowy mowa była o tym, że mamy płacić tydzień na bieżąco i nagle takie cyrki wyszły 🤨 Przecież jakby nam powiedzieli od razu to przy podpisaniu umowy musiałabym dać czynsz z góry a nie tylko tygodniówkę i teraz wyszło jak wyszło ale zapłacimy i będzie z głowy ale niestety ekipę przez to musiałam odwołać bo aż tyle kasy to my nie mamy haha
Ja tu widzę Dziewczyny rozliczenie podatkowe robicie hahaha co miasto to inne standardy i progi zarobkowe. Wy jesteście prawie wszystkie z Londynu albo okolic ja aż Liverpool ale my akurat te 2 tys mamy ale tyle dochodu a nie opłat hahaha 😁 😁 😁 Tutaj najniższa stawka za godzinę to 6,08f nie wiem jak w Londynie.

• Mamusie
Ciekawa jestem jak to jest w rzeczywistości z pensjami i cenami w różnych miastach. Londyn powinien mieć najwyszą średnia za pensje ale i ceny najwyższe.
Jesli chodzi o moje miasto milton keynes to średnia pensja za przepracowane 40godzin na tydzien wynosi ok 1600f na ręke. A cena za wynajem 2bedroom w miescie rowna sie ok750f.

MonisiaD a jak Julka się ma? akceptuje te bandaże? czy w ogóle wie co się dzieje? :/

• Mamusie
U mnie średnia w mieście to około 1200f wynajem 2 bedroom to około 350f-400f zależy jaka dzielnica 🙂
U mnie Liverpool co do wynajmu mieszkań jest tani na prawdę z tego co słyszę od ludzi i czytam tutaj bo zarobki nawet spoko a mieszkania tanie plus życie jak zakupy spożywcze, ubrania itp. tez jest ok 🙂

To u mnie srednia zarobkow 1200 ale trzeba sie wysilic zeby tyle dostac a za 2 bed placimy jak pisalam 495f. a ile Was council tax wynosi? i od czego to w koncu zalezy? my mamy 98f 10 miesiecy.
Mala ma ciagle temp 😞 i to wysoka i nic nie pomaga od rana .Dajcie rady!!!!! czopki ,syropki nic nie pomaga, chyba ja do wanny wloze z chlodniejsza woda bo oklady odpadaja....i chyba majaczy bo gada jak najeta teraz sie wlasnie obudzila i nadaje w lozeczku.......a pojutrze wylot........ehhhhhhhhh 😞 no i zglosilam w JC ,ze wyjezdzam zeby nie bylo i to co teraz mi wstrzymaja dodadza na koniec grudnia bo do grudnia 15 mialam to teraz 2 tyg wiecej . Uczciwie.

• Mamusie
Kasia butki prezentują się super na prawdę ! 🙂 Kaja jest urocza 🙂 Taka mała Księżniczka 🙂

Maja ja mam tax-u teraz jakoś 120f to zależy od dzielnicy w jakiej mieszkasz, od tego ile koszy na śmieci używasz ja mam tutaj więcej o 20f ponieważ mam zielony kosz dodatkowo z powodu ogrodu i na pewno zależy to od ilości zgłoszonych ludzi 🙂

Londyn i jego okolice widać wszystko droższe a zarobki tak jak wszędzie ale i łatwiej dostać jakąś dotację u nas jest z tym lipa straszna ale u Was przyznają a później też robią cyrki że macie coś oddawać a więc już nie wiem co lepsze 🙃

• Mamusie
my placimy za dom 600 plus counsil tax 120, tax jest zalezny czy masz ogrod ile bed masz, czy flat czy dom, jak blisko do centrum, jaka segregacja swieci wlasnie, jak Kasia wepominala, itp, itd....
dzis fajna pogode mielismy, po play grupie byly zakupy i potem cala droge wracala sama za reke, a to naprawde spory kawalek - szlysmy ok 30 min 🙂

• Mamusie
to tak patrząc na te średnie wszędzie wychodzi na to samo, bo jak pensje wyższe to i wynajem wyższy...
my mieszkamy trochę za miastem dlatego za wynajem płacimy mniej 650, i tax też niższy bo jakies 113... i to tak jak kasiak pisze zalezy od wielkości mieszkania, dzielnicy itp

Kasiak kajka jest cudowna i te kitki jakie słodkie 😁 ahh jak to fajnie takie słodkie ubranka dla dziewczynek kupować. Czasem w sklpach to aż bym chciała brać- ale przecież krzysia w nie nie ubiore 😁 🤨

Maja co to za bojka;/
Maryla tez dzisiaj sie nalazila, mam nadzieje, ze padnie szybciej 😉
my za tax placimy 54 przez 10 miesiecy. mieszkamy w "najtanszej dzielnicy" jezeli chodzi o tax. i u nas zostalo to wywalczone wiele lat temu przez emerytow 😜

• Mamusie
Aisak u mnie tez,wiecznie cos 😞Nigdy nie moze byc spokojnie...Co do zarobkow,to u nas tez jest to ok.1200 a council taxu mamy 116miesiecznie.Dobrze,ze mam HB bo tak to nie wiem,co bym zrobila 😉Tylko osobiscie wolalabym pracowac i nie byc na lasce tego panstwa,bo jak mam isc do councilu i te baby tak ogladac,to mi sie zygac chce.Nie mowiac o akcjach typu 5 tyg bez kasy i ile jeszcze to nie wiem,albo jak u Nusi,ze tyle zwracac...To nas wzielo dzis na rozlicznie 😁
Marylu z Julia naprawde nie jest za ciekawie.Dzwonilam dzis do healh visitor i jutro powinni sie odezwac kiedy i gdzie mam spotkanie.Jestem tak zdesperowana,ze wszystkiego sie chwytam.Moze oni mi cos madrego,bo naprawde nie wiem,co z nia robic...dzis jak wstala o 3:50rano tak dalej lata i placze...ehhh ten placz jest najgorszy 😞 Boze nawet nie wiecie ile ona tak moze 😞 No i dalej nie je.Dzis przez caly dzien 2 butelki mleka i kawalek chleba-suchego...nie daje jej zadnych chrupek,slodyczy,slodkich sokow a ta i tak jesc nie chce.Dobrze chociaz,ze duzo wody pije.

• Mamusie
Monisia biedny Ty 😞 Ty to też dużo przechodzisz w swoim życiu z tego co piszesz 😞 😘
Czy child benefitu wszędzie jest tyle samo ?? Ja mam chyba 80f co miesiąc plus family tax credit chyba jakoś 29f tygodniowo 🤔 A od chyba kwietnia 2013 będę mieć już tylko 26f tygodniowo 🤢

• Mamusie
MonisaD buziaczki dla Julki:* taka mała a tak musi cierpieć 😞 oby jak najszybciej wszystko się zagoiło, ból znikł i mała znów będzie mogła beztrosko latać. Monisia Ty jestes bardzo dzielna! podziwiam Cie i Twój upór! dobrze że mała chociaż pije, tak jak piszesz bynajmniej się nie odwodni 😞 ja się jej nie dziwie że nie ma ochoty na jedzenie, ale wyobrazam sobie jak stresujące to jest dl aCiebie 😞

My mamy child benefit ok 80f/miesiac. i nic więcej nie pobieramy. nie wiem czy możemy coś jeszcze? co wy pobieracie i na jakich zasadach?

• Mamusie
Hej kobitki! Jej, tak brakuje mi czasu i energii, zeby moc byc z Wami na biezaco 😞 Lykam to zelazo a ostatnich pare dni znow padam na kanapie o 19. Dzis mezulek zamiast mnie obudzic po 15 minutach, to pozwolil mi spac az do 21! Zaplacilam i zamowilam Avon, wyslalam maila i bede sie chyba zbierac spac, taka jestem znow rozbita 😞
W prcy dalej zapieprz, brakuje czasu na wszystko tak samo. Zostalo mi ok 5 tygodni do konca, wiec jestesmy pomalu na etapie 'rozdawania' moich zadan innym. Do konca listopada jeszcze robie wsjo tak jak robilam, choc juz czesc mi rzeczy odchodzi, a od poczatku grudnia w zasadzie to co robie, bedzie robic inna (nowa i tymczasowa na czas mojej nieobecnosci) osoba tak, ze ost 2 tygodnie bede tylko 'nadzorowac' i chyba czyscic kompa 😉 i upewnic sie, ze przekazalam wszystko innym. Takie to dziwne, bo mysle w kategoriach pracy, a jeszcze chyba do mnie nie dotarlo, ze za pare tygodni w sumie bede mogla miec dzidzie z nami 🤪 A do tego jeszcze swieta po drodze 😮 W sobote mialam moment paniki, bo cos mnie w dole brzucha zeczelo bolec i tak mnie pobolewalo przez ok godziny, ale to ani nie skurcze byly, ani nie jak na miesiaczke - w zasadzie nie umialam tego bolu okreslic, ale wykluczyl mnie na jakis czas z obiegu, nawet mezulka z pracy zwolalam ,zeby wczesniej skonczyl w razie jakby nie przechodzilo i trzebaby bylo do szpitala jechac. Kurde, tak sie w jednym momencie wystraszylam, taki atak paniki, ze co ja bym zrobila, gdyby tak faktycznie przyszlo mi rodzic w 32 tygodniu 🤪 Raz, zeby z dzidzia bylo ok a dwa - rany, dom jeszcze nie jest gotowy na dzidzie, nie nie nie! 🤪 😞 Wiec moze to mnie nieco bardziej zmobilizuje i da kopniaka w tylek ,ze pomalu trzeba rzeczy do torby szpitalnej gromadzic. Kupilam juz non-bio proszek, wiec bede prac, pieluszki juz tez paczke kupilam, listy potrzebnych rzeczy juz mam z zeszlej ciazy (bo nic nie wyrzucilam) - tylko teraz kompletowac. Dzis sie widzialam z polozna, wsjo ok. Mierzyla mi brzuchol i jesli na wizyci za 2 tygodnie bedzie dalej powyzej tego gornego limitu, to byc moze da mi skierowanie na dodatkoy scan, zeby sprawdzic przwidywalna wage dziecka, bo tak jak z Oskarek byl prawie idealny wedlug tych ich wymiarow, tak ten caly czas powzej lini, wiec calkiem mozliwe, ze bedzie wiekszy niz Ozzie 😮 Smialam sie i mowialam, ze moze duzo wod w srodku, ale powiedziala mi ,ze jak na nia to nie bardzo, ze jak dla mnie to 'samo dziecko'. A tak mialam nadzieje, ze za drugim razem obejdzie sie moze bez szwow, ale chyba musze sie niestety z nimi liczyc.. Jak to mawiaja - prepare for the worst, hope for the best, co nie? 🤨

• Mamusie
aisak_89 napisał(a):
Monisia biedny Ty 😞 Ty to też dużo przechodzisz w swoim życiu z tego co piszesz 😞 😘
Czy child benefitu wszędzie jest tyle samo ?? Ja mam chyba 80f co miesiąc plus family tax credit chyba jakoś 29f tygodniowo 🤔 A od chyba kwietnia 2013 będę mieć już tylko 26f tygodniowo 🤢

Kochana, child benefitu jest tyle samo na 1sze dziecko, obecnie 80funtow z czyms, mniej na drugi - chyba cos kolo £50 z groszami miesiecznie (tzn wyplacane zazwyczaj co 4 tygodnie), dokladniej to jest £20.30 tygodniowo na 1sze dziecko i £13.40 na kazde kolejne. To dostaje kazdy, kto prawnie ma pod swoja opieka dziecko ponizej 16 roku zycia albo 20 jesli sie dalej ucza, z tym ze jest gorny prog indywidualnego zarobku rocznego £50k. To sie dostaje niezaleznie od innych tax credits, jesi sie tylko spelnia wyzsze warunki .