Skocz do zawartości

Mamuski mieszkajace w UK | Forum o ciąży

MonisiaD_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Dzis sie wzielam i powysylalam zapytania do kancelari prawnych. Troche jak zobaczylam koszty zwiazane z praca takiego prawnika to sie przerazilam co bedzie jesli przegram i tyle kasy pojdzie na oplacenie kogos, kto nie wygral mojej sprawy.
Wiec szukam uparcie kancelari, ktora oferuje no win no fee option. Zyczcie mi szczescia.

• Odpowiedzi 16,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• MonisiaD_m

2848

• kasiak_m

1454

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Karola wiec powodzenia nie slyszalam nigdy o takiej kancelarii...
To jakos blisko macie ocean czy morze?? pozazdroscic tylko...
Ja wlasnie skonczylam ogladac World War Z i dobry film bo tak zrobiony i tak troche do myslenia daje lubie "wysilkowe" dla mozgu filmy.
My dzis playgrupe zaliczylysmy i park rano ,a potem jakos tak leniwie w domu po poludniu...
A Ty spac nie mozesz Karolcia??

Dziendobry 🙂
Swietnie masz Karola latem pozazdroscic ,zima niekoniecznie bo pewnie wiecznie wieje ??
Ja ze soba walcze czy i dzis na playgrupe jej nie zabrac ... ale mam lenia, pranie wstawione itd.

hej
Maja ksiazka przyszla. ale grubasna i literki takie male 🤪 starczy na troche. MAryla przegladnela i powiedziala "mama citac" wiec zaraz sie zabieram. posprzatalam dzisiaj z rana wsio, obiad sie gotuje, dziecko spi. miod malina 😉

• Mamusie
Hej dziewczyny 🙂
Ja dzis w koncu postanowilam osobiscie przejechac sie do kancelari adwokackich. Znalazlam taka, w ktorej pierwsze (dzisiejsze) spotkanie bylo za darmo. Oczywiscie prawniczka stwierdzila, ze to jest dyskryminacja na tle plci w zwiazku z tym oferuja mi usluge, ze jesli przegram to poniose tylko 20% kosztow, jesli wygram, to zaplace za kazda godzine pracy prawnika 175 funtow plus VAT (tylko nie wiem jaki VAT jest tutaj w Agnlii n a takie uslugi).
To najlepsza ofeta jaka udalo mi sie znalezc 🙂
Pierwszy krok jaki zrobia, to jak im w piatek przywioze dowody i dokumenty wszelkie, to sporzadza list do agencji, ze zamierzaja skierowac w moim imieniu sprawe do trybunalu pracy i ze zgodnie z prawem powinni mi wyslac SMP1 form i SPP1 form.
Ciekawe jak na to zareaguja.

• Mamusie
niusia najgorsze jest to, że fabryka w której pracowałam była naprawdę ekstra miejscem i przyjaznym dla ciężarnej i dla matek 🙂
Nawet jak im powiedziałam o kłopotach z poruszaniem nie mieli nic przeciwko. Pozwolili mi wziąć 2 tygodnie urlopu płatnego plus 2tyg bez płatnego, bo stwierdzili, że rozumieją że w obecnej sytuacji chcę jechać na dłużej do rodziny w Pl.
Tylko ta głupia agencja widziała problem we wszystkim. A gdyby nie ja to by jakieś pół roku temu stracili kontrakt z tą fabryką, to ja ich ostrzegłam, że inna agencja podkopuje im dołki (zależało mi na pracy tam) i tak mi się odpłacili za wszystko.
Ja to ciągle przeżywam, bo mi się to w głowie nie mieści.

siemka Nusia tak jeszcze cwicze z nia ale nie tak czesto bo sie znudzilam ,szukam innych ,mieszam cwiczenia itd. No i juz nie 6 razy w tyg a 3......zleniwacialam 😁

Maja widzialam zdjecie i jestem pod mega wrazeniem 🤪
my dzisiaj na farme pojechalysmy. Manini wyglaskala kozy i owcei nakarmila je 😉 a teraz spi bo dzemki nie bylo wiec mama ma wieczor dla siebie 😜

Jol 🙂 ja dzis mala zabieram na playgrupe. Znow mi kupe w pampka zrobila....ja to nie wiem. Nie rozumiem 😞
Wczoraj sie strasznie scielam z mezem i w koncu przeprosil, i to jakby swiadomie, ciekawe na jak dlugo bedzie mial takie swiadome stanowisko.
Pozniej ciotka klotka z blizniakami w brzuszku do nas przychodzi 🙂
Moja sasiadka angielka wczoraj mnie zawolala i mi pokazuje co kupila w Pl sklepie i prosila,zeby tlumaczyc co to hehehe kupila m.in rosol z kury instant,ugotowala go nie wiedzac co dodac wiec dodala, kapusty, kalafior itd. 😁 nastepnym razem jak zrobie dam jej sprobowac prawdziwego 🙂 i dostalam dwie sadzonki dynie i chyba kabaczke takie male zielone jak ogorek wyglada. Chrusze sie czyta. Ciekawe czy chociaz to wyrosnie w moim ogorku z trefna ziemia , bo jak narazie tylko koperek mam 😁

• Mamusie
Bylam dzis u prawnika. Okazuje sie, ze to jedyny prawnik (taki starszy, siwy gosciu 🙂 ), ktory prowadzi w tej kancelarii sprawy zwiazane z praca i niestety od poniedzialku jest na urlopie przez dwa tygodnie. Wiec nie wzial mojej sprawy tylko polecil dwie kancelarie prawne, ktore zajmuja sie tylko sprawami pracowniczymi. Stracilam pol tygodnia, bo jakby mi w srode o tym w kancelarii powiedzieli, to bym pojechala do innej kancelarii i moze tam by mial kto sie mna zajac.

Karola trzymam kciuki, zeby cisie wszystko wyjasnilo jak najszybciej 😉

u nas w pracy dzien zaczal sie od adrenaliny. od rana testuja fire alarm wiec wyje caly czas. az tu nagle wielkie jeb i koles z inzynierii sprintem zwiewa. koles wyszedl mi cos za plecami syczy wychylam sie na korytarz a tam jakis gaz/dym. mysle sobie zwiewac, czy nie. chyba by mi powiedzial, ze mam uciekac. i tak sobie siedze i czekam (taki mam wspanialy instykt samozachowawczy:lol 🙂

wczoraj mielismy wieczor komediowy z Marylka. najpierw Jacek do niej mowi podczas kapieli, zeby wyplukala glowe a ona raczka sie stuka po glowie i mowi "puk puk". pozniej zabrala mu poduszke, wlazla do poszewki i mowi "Manini slimak" 😁

Maja co do robienia w pampersy to Manka jak miala pampersa to nigdy nie zawolala, ze cos chce. dopiero w majtkach sie nauczyla. i teraz tez jak jej od razu po spaniu pampka nie sciagne to zdarza jej sie robic w niego.

• Mamusie
Hello laski 🙂

Kajkack, wytrwałości życzę w dochodzeniu swojego 😘
Nusia, się usmialam z Manini w roli ślimaka, ma pomysły 😁
A to w pracy był jednak prawdziwy czy fałszywy alarm? Nie przykopcilo cię 😁?
Postanowiłam nie zakładać Kayi na noc pampera, od ok tygodnia śpi zupełnie na golasa (inaczej nie chce) pampka i tak zawsze zdejmowala zanim zasnela .
Nie jest tak zdolna jak Jula, łóżko regularnie jest zasikiwane, ale na szczęście maty spełniają swoje zadanie 😉 ma nocnik na noc w swoim pokoju i czasem jest nawet coś w nocniku i łóżko też mokre, pozostaje cierpliwie czekać i zrobić zapas mat, dopóki jest promocja 😁

Kaska zyje 😁 ale maja tu niezle urwanie gwizdka i klimatyzacja nie dziala wiec jeszcze chwila i beda mieli naga recepcjonistke 🤪

Maryla na noc spi w pampku, bo przez te upaly budzi sie czesto na picie w nocy i siusia pod siebie. ale czasami krzyczy, ze chcce siku i jak jej mowie, ze ma robic w pampersa to marudzi, ze nie i w tedy siadamy na nocnik. ja na wpol przytomna i ona z zamknietymi oczami i opadajaca na wsyztskie strony glowa.
pare dni temu zapomnialam jej dac pampka na drzemke to zasikala nam lozko (na szczescie po Jacka stronie 😜) i przy okazji misiowi sie oberwalo. wstala i "o no misiu fuj" i pobiegla go do pralki wsadzic 😉

• Mamusie
Dzien dobry laseczki 😁
Kajack daleko masz do Birmingham?Bo znalazlam tam prawnika,ktore wszystkie sprawy ma na zasadzie no win no fee.Tu masz linka:
http://www.belllax.com/site/home/
Kurde,biedna jestes,ze musisz sie z nimi tak uzerac...ja tez sie wkurzylam na moja agencje,bo najpierw mi nie wyslali formy na urlop i na payslipie nie bylo kwoty za niego,a jak zrobilam jazde,to mi doplacili do wyplaty...37f za 1 dzien urlopu.W zwiazku z czym stwierdzilam,ze jednak pojde na kotrakt bezposresnio z IPL,bo i tak chce tam zostac 😁 Co do ksiazek,to ja nadrabiam w pracy...wczoraj o 21:30 mialam wszystko juz porobione i skonczylam kolejna ksiazke haha,bo cos do 2 rano robic trzeba 😁 Powaga,lepsza fucha mi sie trafic nie mogla 🙂 Nie dosc,ze dobrze placa,to jeszcze nic prawie nie robie 😁 😁
Nusia Manini jest meeega haha 😁 Slimaczek mnie powalil.Maja gratuluje sushi,faktycznie zdjecie robi wrazenie 🙂Kaska brawo za walke z pampkiem w nocy.My od tego czasu co wam mowilam super se w tej kwestii radzimy 🙂Juz nawet Szogun wola kupa czy siusiu i dzis w nocy tez wstala,ze siusiu chce...szkoda,ze potem do 5 walczyla,zeby dalej zasnac 🙃 🙃 🙃 Kurde,nie ogarniam mojego dziecka ostatnio.straszny nerwus sie zrobil...zab jej idzie i sie na nas wyzywa...dzis tesiowej w parku taka jazde zrobila,ze sie kobieta poplakala..ehhh mam nadzieje,ze ja w przedszkolu utemperuja.A w ogole to na ostatnia chwile zmienilam jej przedszkole..bo odkrylam,ze mam 5min od domu.Codziennie kolo niego przechodzilam i nie wiedzialam,ze tam jest,bo jest fajnie ukryte wsrod drzew i krzewow.6,7 i 9.09 mam przyjsc z mloda na zapoznanie.1 dzien na 1h,2na 2 i 3 na 3,zeby sie z miejscem oswoila.W ogole miejsce na mnie mega dobre wrazenie zrobilo i bardzo sie ciesze,ze tam idzie 🙂
Sorki,ze sie nie odzywam,ale cale dnie spedzalismy w water park 🙂 pewnie widzialyscie zdjecia na fb..mam ten park 5min od domu,jest bardzo czysty i za darmo 😁 Wiec sie tam non stop chlodzimy haha 😁 😁 Dobra lece core budzic,bo zasnela z tajniaka u tatusia na kolaach...wiec pewnie do rana dzis siedzimy 🙃 🙃 🙃

• Mamusie
Monika, dzieki za link. Z tego co zrozumialam tego prawnika, u ktorego bylam, to w sprawach o dyskryminacje jest oferowana opcja 'no win, no fee', przez wszystkie kancelarie, tylko taki adwokat musi miec minimum 60-70% pewnosci, ze ja wygra (ja to rozumiem - komu by sie chcialo podejmowac duze ryzyko, gdy mala jest szansa na uzyskanie wynagrodzenia).
On po prostu nie ma czasu. Gdybym ja mogla zlozyc pozew do sadu duzo pozniej, to by po urlopie sie zajal moja sprawa, a tak musze szukac kolejnego prawnika 😞
Ale nie poddaje sie, walcze dalej 🙂