Skocz do zawartości

Mamuski mieszkajace w UK | Forum o ciąży

MonisiaD_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Maja spokojnego lotu zycze
Dziewczyny ale ja juz bylam u lekarza,stad wiem o anemii i stad mam zelazo.Nic wiecej mi nie pomoga i tak narazie.A do szpitala naprawde nie chce isc,tym bardziej ze 19-tego mam wizyte w szpitalu o kamienie i ten problem chce rozwiazac przede wszystkim,bo juz nie daje rady
A ja dzis od rana sprzatam,nawet okna pomylam 🙂

• Odpowiedzi 16,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• MonisiaD_m

2848

• kasiak_m

1454

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
MajaCh napisał(a):
🙂 Karola hehehehhe rozbawilas mnie tym pepkiem,ze sie brzydzisz swojego hehehe
rana malutkiej powoli bedzie ladna , nic nie rob jak nie widzisz infekcji.

To sie prawdopodobnie bierze stad, ze jako dziecko rozdrapalam sobie pepek do krwi. Ja tego nie pamietam, ale kiedys jak rodzicom o mojej schizie powiedzialam, to oni sobie o tym przypomnieli.
Wczoraj Cornelki nie kapalismy i widze, ze juz pepek ladniej wyglada. Maz sie nim zajmuje, bo ja naprawde nie mam jak.
Dobra lece, bo Mala krzyczy 🙂

• Mamusie
Wlasnie Malutka zostala wykapana i udala sie na spoczynek 😁 a mamusia ma chwilke dla siebie 🙂
Maja udanego pobytu w Polsce zycze 🙂
Monia, Ty to masz troche tych przypadkow medycznych. Wspolczuje Ci dziewczyno. Zycze Ci jak najwiecej zdrowia i kontaktu z madrymi i znajacymi sie na rzeczy lekarzami.

• Mamusie
Dzien dobry kobitki 🙂Karolcia ciesz sie tymi chwilami dla ciebie,bo z kazdym dniem bedziesz ich miala coraz mniej 😁 Ja juz zyje sroda,bo bede miala cale 3h dla siebie 😁 Dzis na 13-ta idziemy razem ostatni raz 😁 A co do mojego zdrowka,to juz taka niestety pechowa jestem.Czasem mysle,ze ktos po prostu bardzo zle mi zyczy..No,ale damy rade,nie ma co sie zalamywac.
My dzis ciezka noc mielismy,bo Julia katar ma i w nocy spac nie mogla.Nie dosc,ze zasnela po 23,po 3h walki,to o 3 wstala i do 7 nie spala 🙃 Wstala 09:30,ale co mi z tego,jak ja juz o 8 sie obudzilam.Kurde musze zrobic przemeblowanie w kuchni,bo Julia odkryla,ze w najwyzszej szufladzie sa lakocie i wlasnie przyszla do mnie z KitKatem 😁

hej 😉

Karola rozkoszuj sie ile wlezie 😉 Monia dbaj o siebie 🙂

my dzisiaj mialysmy dramat jak Maryla szla do childminderki. plakala, zeby z nia zostac. na szczescie po kilku minutach dostalam telefon, zeby sie nie martwic, bo jest ok 😉

MonisiaD napisał(a):
A u nas wrecz przeciwnie..od rana ciagle slysze mama dzieci,mama przedszkole...ta jajko znosi,zeby juz tam isc,a my na 13-ta idziemy 😁 Teraz buty mi nawet przyniosla 😁

ja tak mialam na poczatku 😜 jak bedzie regularnie chodzila, to nie bedzie problemu.
Manka chodzi raz w tygodniu i sie odzywczaja...

• Mamusie
Wiecie jaki ja numer zrobiłam? W Pl byłam na usg 4d i miałam z niego 3 piękne zdjęcia. Myślałam, że je schowałam z płytą z tego usg. Tymczasem płyta jest a zdjęć nie ma, a to znaczy tylko jedno zdjęcia zostały w maternity record, którą zabrali mi w szpitalu przy porodzie 😠

• Mamusie
Moja Malenka juz trzeci dzien z kolei upatrzyla sobie godzine okolo 12/13 na aktywnosc. Dokladnie to po karmieniu okolo 11/12 nie idzie spac tylko sobie lezy, wiec jej pokazuje, co mi do glowy przyjdzie i rozmawiam sobie z nia 🤪 i tak po 2h prosi z powrotem o jedzenie i idzie spac 🙂 Tylko najgorsze jest to, ze po tym kolejnym karmieniu, to mamusia traci sily i najchetniej by poszla spac, wiec z harmonogramu wychodzi na to, ze nie mamy kiedy na spacer isc 🥴 Co prawda dzis to mi wszystko jedno, bo winda w bloku zepsuta, a ja po tej cesarce jednak wole nie dzwigac wozka. Ach bedzie trzeba sie przeorganizowac 😉

Karola jeszcze sie nachodzicie na spacerki 😉

do mnie dzisiaj zdrowo szurniety koles zadzwonil i nie wiedzialam czy ja dobrze slysze, czy mi sie angielski pogorszyl i zle go rozumiem. mianowicie pan twierdzil, ze rozmawia z ludzmi z tv, ze oni go sluchaja i mu odpowiadaja. i w pewnym momencie jego zycia rodzice zamkneli go gdzies, gdzie nie mial "zasiegu". ale teraz juz ma i chcial sie tym z nami podzielic 🙃

• Mamusie
Poplakalam sie jak mala zostawilam 😁 Ona jakby czuja miala i nie chciala mnie na krok odstapic 😉Ale udalo mi sie wymsknac a jak szlam do domu to plakalam.Nie wiedzialam,ze to takie trudne bedzie hihi 😁 A przed chwila dzwonila pani z przedszkola,ze Julia ani mnie nie szuka,ani nie zaplakala,tylko zadowolona biega i bawi sie z inna dziewczynka.Jestem jej meeega wdzieczna za ten telefon,bo tak to pewnie bym sie zamartwiala cale 3h co tam sie z moja corcia dzieje.Boze,ona juz taka duza jest,ehhh.dobra koncze,bo mi lzy leca i tak nie widze,co pisze 😁 To sie dzis wzruszylam :P

• Mamusie
Hej,
Ucichlo tu trochę
Maja w pl, Nusia ostatnio tez mniej aktywna (coś sie powyjasnialo? ) coś szukacie?
Monia zapracowana...., Karola jak sie czujesz? Lepiej ? Rytm dnia ułożony ? 😉
U mnie - zaproponowali kontrakt na stałe , wiec nie będę miała zimowej przerwy 🙂
Wybieramy sie na Ukrainę w ciagu najbliższych 2-3 tygodni samochodem ...

• Mamusie
Karolcia ja mam taka ksiazke,pierwdzy roczek dziecka i tam wszystko wpisuje.Pierwszy wpis pojawil sie 4m-ce przed poczeciem,jak sie zdecydowalismy i tak ciagle cos dopisuje.wszystkie scany tam mam wpisane,zdjecia z nich tez tam sa,w zasadzie wszystko 🙂 Co prawda w ich planir bylo ze to do roku jest ale na koncu sa puste strony i tam wszystko zapisuje,pierwsze zabki,raczkowanie,no wszystko,co sie fajnego wydarzylo.Polecam cos takiego,bo fajnie tak sobie powspominac 🙂 No i dzis pojawil sie wpis o przedszkolu,zdjecie wywolam i tez dokleje,a co 🙂
Kaska gratuluje 🙂 To swiadczy o tym,ze sa z ciebie zadowoleni.A ja i zapracowana i zabiegana jak zawsze doba za krotka:p
A moje dzieciatko w przedszkolu.Wyobrazcie sobie ze wczoraj z Piotrkiem poszlismy ja odebrac.Przybiegla,wycalowala nas i dalej w dluga 😁 Wyjsc nie chciala haha.juz ma kolezanke w starszej grupie i caly czas tam chce siedziec.kurde ale sie ciesze ze ja tam dalismy.Pani mi wczoraj zdjecia pokazywala,bo jej porobili,zeby mamusia widziala jak sie bawila 🙂

• Mamusie
Kasia super z tym kontraktem 🙂
Monia mam taką książeczkę - pierwsza rzecz jaką kupiliśmy dla dziecka.

A ja strasznie zmęczona jestem 😞 wczoraj nie miałam jak drzemki zrobić sobie, więc na wieczór puchła mi głowa z przemęczenia, a córunia całą noc postanowiła karmic się systemem: przez godzinę karmienie 5min, spanie 10min w kółko, po czym pół godz snu i znów przez godzinę 5min karmienia, 10 min snu. Z rana od 8 do okolo 12 w ogóle nie spała, a jak już zasnęła to koleżanka przyszła do mnie, później spacer i tak obecnie padam na twarz.

A w ogóle przyszły papiery z sądu. Mój prawnik złożył w moim imieniu wniosek przeciw agencji i zakładowi gdzie pracowałam, a miał tylko przeciw agencji! 24 września mam rozprawę i już się stresuję. A agencja w swojej obronie tak nakłamała, że ręce opadają, ale to plus dla mnie :-D

• Mamusie
To dobrze, ze Jula taka zadowolona. U mnie aż takiego szału nie ma. Idzie bez problemu, bawi sie tam dobrze , ale jest zawsze bardzo szczęśliwa jak po nią przychodze i wychodzi z radością i duuuzooo opowiada 😁
Zawsze 2 giego dnia idzie chętniej , wiec chyba sie zdecydujemy od stycznia na 5 razy w tyg.po 5 godz. Będzie miała prawdziwy rytm dnia znowu, a to u niej przynosi zawsze korzyści . Generalnie jest dosc pyskata i czasem mówi ze pani krzyknela : "Kaya, stop!" 🙂

hej mamuski 😉
doczytam was pozniej. mam metlik w glowie z szukaniem mieszkania. nie ma nic, albo wszystko drogie. znalazlam dzisiaj niby fajbne, ale jak weszlam do srodka to ciapki mieszkaja i smierdzi;/ jak sie na spokojnie rozgladnelam to moze i ma potencjal. i ma ogromny minus, kuchenke elektryczna stara jak swiat