Skocz do zawartości

Mamuski mieszkajace w UK | Forum o ciąży

MonisiaD_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Nusia, ja bym chyba uciekla od tej myszy;-) a Twoja Marylka to poprostu jest swietnie zaaklimatyzowana w uk. Shorty w zime jej nie beda straszne ;-) ;p zartuje oczywiscie

Monia super ze mala sie juz sama kladzie;-) a praca sie nie przejmuj, jakos to bedzie! Wazne ze mala lubi ostawac umznajomych.

Ja kestem totalnie, powtarzam totalnie wyczerpana. Poprostu padam z wycienczeńia. Siostra mojego m co chwile ma nowy plan dnia i cos ciekawego do robienia. A ja nie mam juz sil po 4 dniach. Nie wiem jak pretrwam reszte tygodnia!

• Odpowiedzi 16,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• MonisiaD_m

2848

• kasiak_m

1454

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Marylu, powiedz siostrze meza zeby wziela malego na spacer kilka razy to odpoczniesz troche 😉

przed chwila ogladnelam reportaz o polskim malzenstwie mieszkajacym w niemczech, ktoremu odebrano 3 malych dzieci. to juz ktoras taka sprawa o ktorej slyszalam... rodzice moga ich widywac dwa razy w tygodniu a widuja raz, bo osoba ktora ma im towarzyszyc (jakas z urzedu) jest za kazdym razem chora. maja tez zakaz rozmawiania z nimi po polsku. nie ogarniam tego 😮 a powod odebrania, klotnia sasiedzka.

• Mamusie
Haha same kury domowe...kwoki 😁 😁
U nas znowu masakra.Moje biedactwo cala noc kaszel meczyl i jak spalam 2h to max...kupilam jej wczoraj nowy syrop na kaszel,oby pomogl,bo masakra jest
Nusia jeszcze raz dzieki.Zadzwonilam do customer service,dokupilam kieliszek i zaplacilam mniej niz orginalnie 😁 I zrobia mi refunda na roznice 😁

hej 🙂
Monia duzo zdrowka dla Juli. Maryli jeszcze sie cos odrywa (juz drugi tydzien)
Maja a co to za serial?
jestem z siebie dumna, wszystkie prezenty juz z glowy 😉 jeszcze tylko sobie cos musze kupic, bo Jacek nie ma kiedy...
u nas dzisiaj busy dzionek. z rana zabralam sie za pranie zaslon, bo landlord mial kupic nowe a nie wiedzialam ile mu to czasu zajmie, a juz nie moglam patrzec na te stare. zdarzylam wyprac dwie (a mam ich 8) i landlord przyjechal z nowymi. pomylam wiec okna i wypralam firanki i wieszam zaslony. w miedzy czasie Mance przypomnialo sie, ze obiecalam jej pieczenie pierniczkow. no i pieklysmy, a maly wariat najpierw lizal pierniczki surowe a pozniej surowe ciasto zezarla. w ogole nie wyszly mi takie jak zawsze, sa bardzo twarde i chrupiace, a zawsze byly mieciutkie.
pozniej koles przyjechal od pieca. i dopiero po 14 wyszlam z mala do parku na plac zabaw i byla radocha bo caly plac zabaw miala dla siebie. a pozniej wiewiorke ganiala.
a teraz spi w wozku, bo jak probowalam ja przeniesc to zaczela sie budzic 😉

Biedna Juleczka , Monia syrop niezastapiony moze kupisz w Pl sklepie syop sosnowy zlozony sie nazywa albo jeszcze jeden syrop prawoslazowy sa genialne i naturalne! Zuzi pomaga naprawde lagodzi i jest na kazdy kaszel.
Nusia to duzo zajec 🙂!!
Ja mala do przedszkola dalam,znaczy razem poszlismy a tak wyla dzis jak pierwszy raz.....ale jak juz ja pani na rece wziela to luz tylko ten jeden moment rozstania to tragedia dla niej. A my mielismy randke szpitalna,mam zalegle skierowanie na badania krwi wiec od raz mi pobrali czekam na wyniki tylko, jeszcze chce okuliste zaliczyc przed nowym rokiem i bede mogla spokojnie zamknac ten rok 🙂
a ja dzis dostalam 3 gwiazdy betlejemskie te kwiaty takie piekne duze, jedna dalam sasiadce ten angielce kochanej druga dam sasiadce Polsce kochanej z naprzeciwka i jedna zostanie nam 🙂 Nie moge sie doczekac przyjazdu gosci 🙂Ciekawe czy to samo bedzie z wyjazdem heh
No a mala padla i spi na gorze z tatuskiem,a on jeszcze dzis ma nocke i mam go do pn chyba w domu...
A no i prezenty popakowalam jak oni spia. Jeszcze dla Michala przyjdzie na dniach bo zamawialam i dla siostry cos...wybrac. No i duperele dla sasiadow bo bedziemy sie goscic w pierwszy dzien swiat u nas 🙂

• Mamusie
Marylka jaka pocieszna 😁 ja też lubiłam jeść surowe ciasto i po dziś dzień lubię i strasznie w ciąży musiałam na to uważać.

Dla Julki życzę dużo zdrówka 😘 pamiętam, ze moja mama też dawała syrop prawoślazowy.

A też mam ogarnięte prezenty oprócz jednego - dla męża, ale powinnam zdążyć 🙂

• Mamusie
Witam kobitki.U nas noc kaplica,nie spalam w ogole.Wczoraj wieczorem Piotrek pojechal z mala do gp out of hours i dostala antybiotyk.Dzis juz na szczescie mniej sie meczy,ale gardlo ja mega boli
Maja co do syropu sosnowego to ja mam taki prawdziwy,z sosny od Piotrka babci,ale tym razem i to zawiodlo
Widze,ze wszyscy juz prezenty zakupili 🙂 A co dzieciom kupilyscie?
Nusia a co do plackow z dyni to nic trudnego.Tak 3/4 dyni starlam na duzysz oczkach,bez ziaren i miazszu,do tego 2 jajka,2/3 szklanki maki,3 zabki czosnku rozgniecione,garsc startego zoltego sera,1 starta na duzych oczkach cebula i przyprawy jak kto lubi.Ja dalam troche soli,troche pieprzu,papryki i wszystkiego po trochu co pod reka mialam 😁 Smazysz jak placki ziemniaczane.Ja jadlam bez niczego,a Piotrek z domowym sosem czosnkowym,rewelacja 🙂

Ah Monia to ja mam onny przepis ,bez czosnku i na mleku do tego takie lagodne no ale babcia nam dzieciom to przygotowywala to i lagodne bylo.
Nusia ale torpeda mala 😁 uparta!

Monia my mamy dla Zuzi duzo drobiazgow i jedne konkretny prezent od nas - gitare- wiem,ze ma marzenie takie!!! udalo mi sie nauczyc ja marzyc w sensie,ze nie kupilam jej jak chciala i pisala do 🙂 a poza tym zestaw malego lekarza,ksiazeczke Dora cos o swietach, no i spakowalam prezent od tesciow taka zezowata lale, jakies slodycze,od siostry jeszcze dostanie puzzle czekoladowe i laptopa edu bo ten ,ktory ma to zabawka.
No i dzis do kolezanki idziemy dac prezent jej malemu i ona ma dla Zuzi. Ogolnie to szal na puzzle u mnie w domu,ciesze sie bo i ja lubie wiec razem skladamy.

whoohoo! kurtka dla Zuzi dzis doszla 🙂 piekna jest ale duzo ale cienka jakas mi sie wydaje ,suwak tak "twardo" chodzi, no ale piekna trzeba przyznac 🙂 Kasia ona trzyma cieplo?

a u nas jak co roku christian centre chodzili i dawali slodycze z zaprszeniem na msze 😁 jakie to mile i jeszcze okazalo sie ,ze Michal opiekowal sie kolezanka babki ,ktora pukala do nas 🙂

• Mamusie
Dzien dobry kobitki.U nas znowu masakryczna noc...szkoda gadac,spalam moze z 2h....ale wzielam sobie dzis urlop,bo jeszcze 1 dzien mialam a od poniedzialku juz przeciezna kontrakcie jestem,wiec by mi przepadl..Jak Piotrek wroci,to sie poloze,bo jestem skonana,wczoraj w pracy krew mi z nosa poszla..
Nusia przyszla mi paczka dla Piotrka i stwierdzam,ze ten napis moglby byc z przodu i wiekszy,bo tak na tej butelce to slabo go widac,ale i tak fajny prezent 🙂

bry 😉
Maja zdjecie Zuzi w kurteczce poprosze 😉
Monia wyluzowalas sie troche?
u nas druga nocka z wolaniem mamy na ratunek, nie wiem o co kaman.
i moj mazula biedny pracuje dzisiaj. przez ostatnie dwa tygodnie od poniedzialku do piatku w raca o 1 nad ranem a o 7 wstaje i do pracy na caly dzien. jeszcze ten tydzien i w koncu urlop, odpocznie troche. a najgorsze jest to, ze restauracja zarabia 18tys dziennie a oni nie wiedza czy mu ekstra zaplaca czy w po porstu ekstra dni wolnego dostanie. ja nie wiem jak mozna byc takim bezmyslnym, przecierz wiadomo, ze kazdemu sie kasa przyda 🤢

i Maryla stekniona za tatusiem. wczoraj przez telefon do niego mowila, tatus idz na pociag do mamusi i Marylki. albo mowi do mnie, ze bedzie go wolac to on przyjdzie, a ja mam jej pomoc go wolac...

• Mamusie
Bry 🙂
Laski, ale dziś dzień mi się zaczął :
Wczoraj wieczorem przed pójściem spać zadzwoniłam do M ( bo jeszcze pracował ) , żeby powiedzieć gdzie ma jedzenie , bo nie będę na niego czekała . On, ze spoko , pa.
Wstaje do pracy o 1.30 , a jego jeszcze nie ma. Dzwonię , ale nie odbiera . Dzwoniłam chyba z 10 razy i zero odzewu 😲 . Wystraszyłam się , bo to rożnie bywa : mógł zaslabnac, mógł ktoś napaść ( już raz okradli mu stolarnie ),narzucilam kurtkę na pizdzame i biegiem do stolarnii ( 5 min piechotę ) , wale do drzwi i w końcu mi otwiera , zdziwiony co ja tu robię .
Maszyna chodziła , nie słyszał jak tel dzwonił , nawet nie zdawał sobie sprawy która to godzina 😮 . A ja nieomal się do pracy bym spóźniła 😠