Skocz do zawartości

Mamusie z Trójmiasta | Forum dla mam

niunia26_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Witam dawno mnie nie było. Brawa dla Olci za takie postępy. Mi nie pasuje teraz bo na wesele idziemy w sobotę. We wrześniu też wracam do pracy, więc lipa będzie bo wiadomo weekendy chce się z rodzinką spędzić, a w niedziele chodzimy na basen. Pawliś jest zachwycony pływaniem, jeszcze ani razu nie płakał, a dziś już nurkował!!! Młody robi bardzo duże postępy, już sam się turla z pleców na brzuch, podnosi się do siadu tak troszkę z pozycji leżącej,a z półleżącej to podciąga się za swoje nogawki ;-) Wprowadziłam mu słoiczki i bardzo chętnie je wcina, już zjada cały obiadek i cały deserek ;-) Ogólnie póki co dalej bezproblemowe i pogodne mam dziecko. Boję się ząbkowania, od dawna się ślini i pcha paluchy i piąstki do buzi, ale nic nie widzę żeby się przebijało. Ale nachwaliłam Pawełka ;-) Anulka życzę miłego wyjazdu. Blue, a Tobie cierpliwości z turlaniem.

• Odpowiedzi 440
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Niunia macie super zdjęcia z Pawełkiem, a moja to wszystkie etapy omija jak tylko może 🙂

Stopy zaczęła łapać bardzo późno, bo chyba w 6mieś. do tego ani razu nie wzięła ich do buzi, w ogóle ją to nie kręci. Pełzać też nie umie i nie próbuje, tylko przykłada się do raczkowania. Pewnie zanim nauczy się raczkować to będzie chodzić buahaha 🙂 siedzieć też nie chce tak normalnie tylko wpoiła sobie siedzenie na "psa" tzn. siada na kolanach stopy pod dupą ma i ręce wyprostowane przybliża do kolan i tak sobie siedzi.

niunia26 napisał(a):
Dzięki Blue. Zobaczysz i Laura wszystko będzie robiła ;-)

Wątpię 🙂 ona jest uparta.

Za to dzisiaj piła z butelki herbatę sama z kilka minut. Byłam w szoku 🤪

niunia26 napisał(a):
Blue napisał(a):
niunia26 napisał(a):
Dzięki Blue. Zobaczysz i Laura wszystko będzie robiła ;-)

Wątpię 🙂 ona jest uparta.

Za to dzisiaj piła z butelki herbatę sama z kilka minut. Byłam w szoku 🤪

Widzisz i już coś robi ;-) W końcu i tak mus się wszystkiego nauczyć.

W łóżku przewraca się sama na boki i plecy 🙂 ale na podłodze to się boi. Jeden plus, że już się w nocy przez to nie budzi 🙂

I chyba ząbkować będzie, bo ma na dziąśle taki biały punkcik, nie czuć go, ale widać. Gryzie wszystko bardziej niż kiedyś, ale dziąseł nie ma zapuchniętych, a od śliny zrobiły się jej krostki na brodzie, ale tak jakoś nie ma jej poważnie dużo. Może przejdzie spokojnie ten etap 🙂

Anulka81 napisał(a):
Żeby nie było, że tu cisza...to: Serdecznie pozdrawiam z Norwegii 🙂 Pogoda dopisuje i jest bardzo fajnie. Odezwę się po powrocie, jak odnajdę się w powakacyjnej rzeczywistości.

Ależ Ci zazdroszczę!! 🙂

niunia26 napisał(a):
Blue a może połóż jej na podłogę kołdrę i na Niej trzymaj Laurę. Może nie będzie się bała, a to zawsze miękko jej będzie.

Ja mam położony śpiwór, kołdrę i koc i nie chce 🙂 ona chyba już tak ma. Ostatnio takie wygibasy robi na podłodze, że szok. A jak tam Pawełek? 🙂 co już umie??

• Mamusie
Blue napisał(a):
niunia26 napisał(a):
Blue a może połóż jej na podłogę kołdrę i na Niej trzymaj Laurę. Może nie będzie się bała, a to zawsze miękko jej będzie.

Ja mam położony śpiwór, kołdrę i koc i nie chce 🙂 ona chyba już tak ma. Ostatnio takie wygibasy robi na podłodze, że szok. A jak tam Pawełek? 🙂 co już umie??

Jak robi wygibasy to i reszty się nauczy. Pawełek szaleje na podłodze. Jak go na plecy położę to zaraz na brzuchu ląduje i zabawki chwyta na tym brzuchu. I jeszcze jak tak leży to robi samolot, czyli ręce do góry na bokach, nogi do góry i na samym brzuchu się utrzymuje, nie wiem skąd ma tyle siły. Wkłada nogi do buzi. I do siadu się szykuje, jak leży to podciąga główkę i klatkę piersiową do góry, a jak mu się poda ręce to chwyci i chce iść do góry. Chyba nauczył się bawić swoim głosem, bo bardzo głośno śpiewa lub piszczy ;-) Generalnie jestem szczęśliwa, że tak ładnie się rozwija, bo strasznie się o niego bałam, że idzie za 3 tygodnie do żłobka, ale myślę, że sobie tam poradzi. Muszę być dobrej nadziei.

• Mamusie
Anulka - gratuluję siuśków nocniczkowych 🙂 Piekny avatarek, czekamy na fotki.
Blue - Twoja Laurka to taka mała księżniczka 🙂 zapobiegliwa i ostrożna.

Nasz Patryś z kolei w przeciwieństwie do Pawlisia Niuniowego - to mały urwis..., wczoraj zauważyliśmy u niego 2 ZĄBULKI 😁 (dwie dolne jedynki) 🤪 🤪 🤪 na razie tylko widać białe koroneczki, powoli pewnie będą się wybijać wzwyż.

Ponadto potrafi bezproblemowo przekręcać sie na brzuś, a w drugą stronę jeszcze nie.

Dzisiaj Patryś spotyka się z Pawełkiem na pogaduchach 😎 albo na slinieniu 😁

• Mamusie
Anulka - Olcia jak wydoroślała, jest świetna. Jejku jka to sie szybko zmienia, niedawno Olcia była mniej więcej taka, jak nasze maluchy a dziś już chodzi 🤪
Poza tym ci znajomi z Norwegii maja fantastyczne zabawki, place zabaw tez do pozazdroszczenia 🙂

Mój Patryczek też nie miesci się w 68, aż ściągają mu się te ubranka do pępka 😁 a zatem Pawliś pewnie dobija do metra 😁 😁 😁

Blue nie moge pooglądać Laury na agu...;/ masz hasło

Gerda napisał(a):
Anulka - Olcia jak wydoroślała, jest świetna. Jejku jka to sie szybko zmienia, niedawno Olcia była mniej więcej taka, jak nasze maluchy a dziś już chodzi 🤪
Poza tym ci znajomi z Norwegii maja fantastyczne zabawki, place zabaw tez do pozazdroszczenia 🙂

Mój Patryczek też nie miesci się w 68, aż ściągają mu się te ubranka do pępka 😁 a zatem Pawliś pewnie dobija do metra 😁 😁 😁

Blue nie moge pooglądać Laury na agu...;/ masz hasło

Wysłałam Ci hasło na pocztę mamusie.net 🙂

Moja ma aktualnie ok. 71cm to zobaczcie jakie chłopy wam rosną 😜