Skocz do zawartości

Mamuśki ze Szczecina | Forum dla mam

kasia1986_m

Rekomendowane odpowiedzi

Kasia to mam tak jak Ty z tą kawą 😁 😁 ale wiesz co zrobiłam sobie dzisiaj bez mleka Nescafe Sensazione creme i ona jest taka leciutka w smaku ze dałam radę bez mleka chociaż smak nie ten sam co z mleczkiem....... spacerek zaliczony Tosia jeszcze się na dworze wietrzy a ja podszykowałam do obiadu...

• Odpowiedzi 226
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
kasia1986 napisał(a):
Daniela, jutro mam zamiar wyjść juz na dwór. Tesciowa (pediatra 😜 ) tez nie nic przeciwko 🙂

Milium, ile waży Twój Witek? ja dziś swojego ważyłam to ma 6100 w ubranku i pampersie i teściowa krzyczy że dużo 😮

Uuu to duży chopak, mój Wituś waży 6kg dzisiaj go ważyłam ale bez ubranka po kąpieli 🙂
Jak miał miesiąc to ważył 4700, ale urodził sie z wagą 3110, a Twój Michałek jaką miał wagę przy urodzeniu???
Byliśmy na tym usg i wszystko oki, super obsługa, jeszcze raz dziękuję Ci za namiary 😘, poklaskam Ci 🙂

• Mamusie
kasia1986 napisał(a):
Milium, mój miał 3620 jak sie rodził 🙂
ciesze się, że na usg wszystko ok 🙂
kurde, miałam dzis wyjść z dziećmi na dwór i jak na złośc pada ;/

jutro jadę na Kadłubka do ortopedy z Michałem, a za tydzień pewnie pojedziemy na szczepienie.

No to jak Michałek miał taką wagę urodzeniową to teraz waży prawidłowo, nie masz sie co martwić, a teściowa to co by chciała żeby przybierał 500gr miesięcznie jak jakieś chuchro, w końcu to jest facet 🤪 chciaż Danieli Tosieńka przebija trochę mojego Witkacego i już sie martwiłam że mój jest jakąś malizną, i że dziewczyny będą na niego z góry patrzeć 🙂
Na szczepieniu byliśmy półtora tygodnia temu, ale był płacz i lament szczególnie jak już zapomniał ze płacze bo sie czyms zainetresował i nagle sobie przypomniał że przecież płakał to sie tak rozryczał że hej 😮
No a pogoda rzeczywiście kiepska dzisiaj.

• Mamusie
milium napisał(a):
kasia1986 napisał(a):

jutro jadę na Kadłubka do ortopedy z Michałem, a za tydzień pewnie pojedziemy na szczepienie.

No to jak Michałek miał taką wagę urodzeniową to teraz waży prawidłowo, nie masz sie co martwić, a teściowa to co by chciała żeby przybierał 500gr miesięcznie jak jakieś chuchro, w końcu to jest facet 🤪 chciaż Danieli Tosieńka przebija trochę mojego Witkacego i już sie martwiłam że mój jest jakąś malizną, i że dziewczyny będą na niego z góry patrzeć 🙂
Na szczepieniu byliśmy półtora tygodnia temu, ale był płacz i lament szczególnie jak już zapomniał ze płacze bo sie czyms zainetresował i nagle sobie przypomniał że przecież płakał to sie tak rozryczał że hej 😮

mój Grzesiek też tak przybierał, był pulchny a teraz to szczypior z niego się zrobił, metr wysoki i 16 kg

• Mamusie
kasia1986 napisał(a):
milium napisał(a):
kasia1986 napisał(a):

mój Grzesiek też tak przybierał, był pulchny a teraz to szczypior z niego się zrobił, metr wysoki i 16 kg

O no proszę 🙂 🤪 🤪

• Mamusie
hej dawno mnie nie bylo i jak sie tutaj rozkrecilo!! Super!
Ja dopiero wstalam bo zeszlam z nocki a mam tak kochane dzieck ze dalo mi pospac! Maz zajmowal sie nia do 12:30 a potem dal mi ja do lozka bo szedl do pracy a mala pogadala do mnie 15 min i zasnela a ja razem z nia i spalysmy do 15:20 🤪
Dziewczyny czy na te usg to moga isc tylko maluchy z samego Szczecina czy z okolic tez?
Moja Kornelia jak sie urodzila to wazyla 3840! A teraz jakies 8 z kawałkiem!

U nas wysypka zbladła 🤪 🤪 chociaż jeszcze jakieś krostki zostały....
Tosia dzisiaj ma dzień do spania, bo w sumie cały czas spala a teraz się wibruje w leżaczku.... a na spacerku byłyśmy z rana i dobrze bo pogoda się popsuła.

• Mamusie
Witajcie mamusie.

Dołączam się i ja 🙂 NAwet nie zauważyłam, że mamusie ze Szczecin się skrzyknęły na forum.
Pogoda rzeczywiście niespacerowa, ale my byliśmy na chwilkę.
Mój skarbek ważył 3500 jak się urodził a teraz to pewnie około 9 200 będzie.
I jeszcze w sprawie mleka mam słowo. Też mi się wydawało że Krystian ma skaze białkową i odstawiłam nabiał. WYtrzymałam prawie 2 tyg ale to była męka. A krostki zniknęły same i do dziś nie wiem od czego były 🙂 🙂

Hawajka to mnie pocieszyłaś 🙂 u mnie w czwartek będzie 2tyg jak odstawiłam....poczekam jeszcze i spróbuję wprowadzić jakiś mleczny produkt.
Julcia zdrówka dla Oliwierka a może to jakaś jelitówka?

U nas niestety koło 17-18 była kolka i to taka ostra że szok 😞 Teraz Tosia wykapana i najedzona leży w łóżeczku i się kotłuje mam nadzieję że niedługo zaśnie....

• Mamusie
kasia1986 napisał(a):
Daniela, jutro mam zamiar wyjść juz na dwór. Tesciowa (pediatra 😜 ) tez nie nic przeciwko 🙂

Milium, ile waży Twój Witek? ja dziś swojego ważyłam to ma 6100 w ubranku i pampersie i teściowa krzyczy że dużo 😮

Moja 9 miesięczna córka waży 7300g 😮
6kg przekroczyła chyba po 5 miesiącu
a urodziła sie 3370g
do tego jest dość długa jak na swój miesiąc
nosi juz ubranka 86-92 czyli 1,5-2lata
a maluchy styczniowe dopiero w r. 80 wchodzą

• Mamusie
daniela napisał(a):
dzień dobry

Julcia zdrówka dużo dla synka. Teraz takie paskudne pogody to i sie przyplątują różne świństwa.
U nas nocka fajna po okropnym wieczorze. Tylko 2karmienia 🤪 biorę się za gotowanie barszczyku.

u mnie dziś brokułowa od mamy i krokiety z tesco 😁

• Mamusie
kasia1986 napisał(a):
daniela napisał(a):
dzień dobry

Julcia zdrówka dużo dla synka. Teraz takie paskudne pogody to i sie przyplątują różne świństwa.
U nas nocka fajna po okropnym wieczorze. Tylko 2karmienia 🤪 biorę się za gotowanie barszczyku.

u mnie dziś brokułowa od mamy i krokiety z tesco 😁

A u mnie jarzynkowa z warzywnych resztek lodówkowych 🤪, a krokiety mmmm też bym zjadła, brokułowej jeszcze nie próbowałam 🥴

• Mamusie
Kasiu dziekuje za odpowiedz! Szkodza ze sie nie łapiemy.. no trudno. W prawdzie mala miala po porodzie zrobione i usg brzuszka i serca i główki (kilkakrotnie) to i tak z checia bym poszla jeszcze teraz! Musze sie dowiedziec czy w mojej gminie robia cos takiego.
Hawajka coraz zadziej na marcówkach jesteśmy! To chyba wina pracy nie?
Kornelce chyba wychodzi dolna jedyka.. w koncu! 🙂

• Mamusie
czesc dziewczynki 🙂 u nas pogoda paskudna a musialam zmalym na kontrol krwi na szczescie CRP spada i mamy do poniedzialku siedziec w domu i antybiotyk 10 dni
u nas dzis udka mizeria i ziemniaki wlasnie sie wzielam za robiebie niemam sil od rana latam wrocilam i chate ogarnelam z grubsza miedzy czasie obiad a na gorze niemam sil juz sprzatac ☺️ my baby to sie mamy dziecmi sie zajmij zrob obiad pranie posprzataj zakupy dzwigac a chlop przyjdzie z pracy on dopiero sie narobil 😁 😁zmeczony strasznie 😉