Skocz do zawartości

Zapraszam wszystkich z Katowic i okolic | Forum o ciąży

ania175

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej dziewczyny 🙂
moj Filipek sobie wczoraj zapomnial o karmieniu 🙂 i mama sie niepotrzebna poczula 😞
zjadl o 16:30 po godzinie wypil herbatke i zasnal..potem mial kapu-kapu i wstal do karmienia dopiero o 00:30 🤪 no a potem o 4:20 i 6:30
teraz czekam od 11 az zglodnieje 😞

• Mamusia
no własnie nic nie wiem bo ona ma z plusa a ja mam tylko eski na orange już bym ją zasypała pytaniami czy sn czy cc. kiedy się zaczęło ile trwało itp. wysłałam jej z neta gratulacje i że poinformowałam was i marcówki ale nawet nie jestem pewna czy doszło... 😠 😠

• Mamusia
Hejjj

wchodzę i co widzę 🤪

TUSKA GRATULACJE !!!!! Wracajcie do sił 😘

Dziewczyny co się dzieje? Ewcia cały czas na drugim miejscu... już uruchomiłam kumpele w pracy, żeby głosowały, znajomych na gadu... a swoją drogą Ewcia zrobiła furorę w mojej pracy 😉

zuziek, mam maila w profilu to napisz mi jej nr to do niej napisze 🙂 ja mam darmowe 🙂 info z pierwszej ręki będzie 😁

Kasia poważnie? 🙂 a to dziękuję 🙂 drugie miejsce też jest ok, bo też chusta 🙂 a to pierwszy to dla mnie było by, bo wiesz...satysfakcja i duma jaka 😁 ale zobaczymy, cholerka gdzie tam koniec... 🙂
a hmm gdzie pracujesz Kasia?

• Mamusia
Doberek ;*
Aguś już wysyłam meila zaraz ;*
głosiki oddane 😉
a do mnie dzisiaj fryzjerka przyjeżdża i wkońcu zrobie coś z włosami bo odrosty na pół głosy 🤢 wrr... nie lubie... 😠 no ale tez bede robić nowy kolor 😁 ciekawe jak mi bedzie 🙂

• Mamusia
Tuska gratulacje i buziaki kochana!! Dla Alanka oczywiscie tez 🙂
teraz mamy dzieciaczki w komplecie

a u mnie nieciekawie - ja aktualnie z mojej diety musze wykluczyc wszelki drob - moje malenstwo ma powiekszone piersi 😮 i musimy to wyleczyc..smarujemy altacetem - tak powiedziala pediatra... wczoraj t czytal na necie o tym i takie cos moze sie konczyc wyciskaniem ropy z piersi u maluszka a w najgorszym przypadku nacieciem 🤢 jestem zalamana bo to Filipka pewno boli - staramy sie nie dotykac tamtych miejsc i nie klasc go na brzuszku

a wszytsko dlatego ze kury sa faszerowane hormonami i ja to przekazuje malemu z moim mlekiem 😞 😞 😞

• Mamusia
Moniś dziwne ja słyszałam o tym bo moja Zuzka też miała lekko powiekszone ale tylko dlatego że karmiąc piersią przekazywałam jej MOJE hormony które nagromadziły się do porodu a nadmiar ich przechodzi na dziecko... i że to z czasem zniknie co nie wyklucza tego że może być to przez drób... 🤨 chociaż nie pomyślałabym o tym nigdy sama jadłam drób karmiąc...

napisałam do Tusiaczki ale nie odpisała. może nie ma nic na karcie, albo nie ma głowy od odpisywania 🙂 opowie nam na pewno jak wróci do domu 🙂 i się ogarnie.
byliśmy dzisiaj na strasznie długim spacerze, tak że mam teraz zakwasy w nogach 😁 a co dopiero jutro hi hi
fajno , może mi się schudnie przez te spacerki 🙂

dziewczyny a do 'kiedy' macie zamiar karmić albo karmiłyście piersią?

• Mamusia
slicznie 🙂 ja ide do fryzjera przed urodzinkami 🙂 taki prezent sobie zrobie tyle ze to dopiero w kwietniu 😞 ale dobrze sie skalada bo dwa dni po moich urodzinkach mamy chrzciny 😁
i tez sie robie na blond - znowu 🙂

o tych przekazywanych hormonach to i ja slyszalam. Tylko ze jemu sie to powiekszyla w 4 tyg i jest coraz gorzej 😞 nawet oklady z altacetu nie pomagaja 😞

• Mamusia
Cześć Dziewczynki 🙂

Zaraz oddam głosiki. Mieliśmy wczoraj superowy dzień. 🙂 Spacerowaliśmy chyba z 3 godziny 🙂
No i maluszek spał bardzo ladnie w nocy, usnął o 22 a pobudka o 1.30, potem o 6 i 9 rano. Mama się w końcu wyspała.
Wiecie co , ja chyba dostałam dziś okresu. Miałam już ledwo, lewdo plamienia, zero krwi tak, że wkladka wystarczała a tu dzis niespodzianka. Bardzo szybko no ale ja nie karmię piersią więc pewnie dlatego.
Ja Zuziek też muszę zrobić włosy bo odrost az po oczach kłuje 😜
Monika trzymam kciuki za Filipka, żeby szybciutko wyzdrowiał.
A powiedzcie mi czy wasze dzieciaczki też lubiły trzymac główkę głównie na jedna stronę. Bo Pawełek tak lubi a naczytałam sie wczoraj na necie o jakimś kęczu szyjnym i teraz oczywiście mam stracha. Ale idziemy w tym tygodniu na szczepienia to zapytam lekarkę.

Ciekawe jak tam Tuska i Alanek się czują. Już nie koge się doczekać, zeby zobaczyc ich zdjęcia.
No a dziś czeka mnie sprzątnie w domku bo się nazbierało, ze hoho 😞

hehe dzięki 🙂 zdjęcie poraża 🙂

Zuziek suuuuper wyglądasz 🙂 i czy Ty jesteś naga? 😁 😁 😁

aaa napisała do mnie Tuska. że jakoś nie było czasu wcześniej odpisać - znamy to no nie? 😁
że mają się dobrze, dzisiaj wychodzą, mały ma żółtaczkę, ale bilirubiny tylko 9 wiec norma. i że da nam znać jak będzie w domu i znajdzie chwile 🙂
na koniec dodała ( o czym ja w ogóle po porodzie nie myślałam 😁 ) że następne dziecko tylko przez CC będzie 🙂

• Mamusia
no Agus - Ewcia dogania pierwsze miejsce 🙂

codo glowiki - to moj Filipek trzyma roznie 🙂

przyznam sie wam ze wczoraj po raz pierwszy od porodu.. ☺️ no wiecie - smialam sie ze mialam cykora jak dziewica ☺️ ☺️ nozki razem i moje slowa - tylko badz delikatny ☺️ ☺️ ☺️ hehehe...a jutro do gin na kontrole po porodzie i tabsy