Skocz do zawartości

Zapraszam wszystkich z Katowic i okolic | Forum o ciąży

ania175

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Cześć Dziewczynki 🙂

Tuska to łóżeczko z żyrafka jest śliczne, moja koleżanka je ma. A kupiliście z baldachimem, bo właśnie zastanawiamy się z mężem czy go nie dokupić, a ma to plus bo masz wtedy do czego zamocować te grające zabaweczki.
A co do Pawełka to faktycznie podgonił aż miło. Ja się zdziwiłam bo myślałam, że co najwyżej 2300-2500 będzie ważył. Ale dobrze niech chłopak rośnie i nabiera siły 🙂

Zuziek a jakie szczepienia maluszek powinien mieć zrobione na początku?

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

właśnie my mamy bez baldachimu.. z tym, ze ja słyszałam, że teraz są takie karuzele, że przymocowujesz bezpośrednio do łóżeczka, nie musisz mieć baldachimu... z tym, że ja się jeszcze z takimi nie spotkałam.. jak znajdę takie aby do łóżeczka przymocować to nie kupuję baldachimu.. 🙂

no wiesz ja myślałam o baldachimie no ale na wątku marcowym dziewczyny uświadomiły mnie taką normalną rozmową, że jest to straszne siedlisko kurzu.. podobają mi się baldachimy, ale ja się raczej nie zdecyduję i kupię taką właśnie karuzelę, którą przymocowuje się do łóżka 😉
bo karuzelę kupię na pewno! 🙂

kasiaW czy Twój mąż od razu jak dostaliście czy tam przywieźliście do domu łóżeczko je rozkładał? Bo mój mąż nie rozłożył wczoraj łóżeczka tylko dlatego, bo późno wróciliśmy do domu, no i na miejscu łóżeczka stoi jeszcze biurko i stolik z telewizorem, ale stwierdził, że jak wróci dziś z pracy to tam posprząta i rozłoży to łóżeczko, bo już nawet kupił router bezprzewodowy, żeby biurko złożyć 🙂 jego za bardzo mierzi jak ma coś nowego..i musi to zaraz zamontować albo jeśli chodzi o jakiś sprzęt to wypróbować 😜 cały mój mąż 😁 ja mam tyle sprzątania dziś w mieszkaniu, a straszne mam znowu zawroty głowy 😞 no i ten ból pleców od wczoraj nie przeszedł, w ogóle nie wiem jakim cudem zasnęłam wczoraj 😞 muszę się za prasowanie wziąć, bo mam go dużo.. zawsze z mężem prasowaliśmy akurat to co nam było potrzebne..no i trochę się tego uzbierało w naszych półkach niewyprasowanego 😉 nie wiem czy nie zostawić tego i faktycznie będziemy prasować to co nam potrzebne na bieżąco, bo moje plecy nie wytrzymają tego.. jedynie co to mnóstwo prasowania będę miała jeśli chodzi o ubranka dla maluszka, bo je sobie naraz oczywiście wyprasuje i poukładam w półkach przeznaczonych dla niego! 🙂
dziewczyny a jakie proszki do prania dla dziecka kupujecie albo używacie, bo ja nie wiem jaki kupić 😉

• Mamusia
My od razu zabraliśmy się za składanie ale może dlatego, że mieliśmy od początku przygotowany wolny pokoik dla małego, czekał puściutki więc nie musieliśmy niczego przestawiać żeby miejsce zrobić.
A co do proszku to ja na próbę kupiłam taki mały z Jelp i żel do prania też. Zrobiłam pierwsze pranie i jest ok. Lowela też jest dobry ale trochę droższy.

• Mamusia
czesc mamusie 😉

dziewczyny jesli chodzi o proszki dla niemowlat to ja na poczatek mialam Lovelle, ale po ktoryms praniu tak strasznie przeszkadzal mi jej zapach 🥴 🤔
teraz mam Dzidziusia i jestem z niego zadowolona 🙂 przynajmniej ubrania ladnie pachna 🙂
a wiadomo ze te proszki dla niemowlat sa delikatnie i nie wszytskie spiora plamy bez wczesniejszej naszej recznej ingerencji 🙂

no na marcowym wątku jedna dziewczyna napisała, że najlepiej przynajmniej 6tyg. przed porodem rozpakować, żeby zapach łóżeczka nie był tak intensywny jak już się będzie kładło dziecko do niego! 🙂

no u mnie zdejmuje sie poszewkę z ochraniacza 😉 dlatego pytałam czy też prałyście.. 😉 ja fopiero ubranka i wszystko będę prać i prasować za miesiąc, bo wcześniej nie ma sensu, bo i tak do marca zdarzyłyby się zakurzyć.. Na razie co łapie mnie dół to biorę wszystkie ciuszki jakie do tej pory kupiliśmy i je oglądam, są takie śliczne i maleńkie! 😉 już nie mogę się doczekać jak mój dzieciaczek będzie z nami! 😁 😘
idę ogarnąć troszkę mieszkanko i ugotować makaron, bo za godzinkę mąż wróci z pracy.
do później! :* na pewno będę miała troszkę czasu, żeby z Wami popisać jak mąż będzie rozkładał łóżeczko 😜

• Mamusia
my już po szczepieniu 😉 mała waży 6690g nawet nie dobiła do 7kg 😞 ehhh ten mójh okruszek... wiatr ją kiedyś zdmuchnie 🤔

też potwierdzam że baldachimy to straszne siedliska kurzu 😉 niestety taki posiadam 😁 hehe też nie prałam ochraniaczy 😉 do prania uzywałam Loveli ale juz od jakis 2 miesięcy piore w normalnym proszku młoda niema uczulenia i wkońcu ludzko pachna ubranka 😉 już nawet nie prasuje ich bo nie mam czasu na sterty ciuchów a ona i tak się prostują na jej ciałku 😁

• Mamusia
hej dziewczyny - ja na razie używam proszku lovela... ma nawet ładny bardzo delikatny zapach:0
na zakupy dopiero w sobote wiec mam nadzieje ze wytrzymam i mnie moj Tomaszek nie zawiezie do szpiatala- bo kolejna noc nieprzespana - znowu ból pleców...ja sie jakos boje ze jak tam pojade do do porodu juz mnie nie wypuszcza..a jeszcze tyle chcialabym zrobic

nie no może by Cię jednak nie zostawili, a zaradziliby coś na ten Twój ból pleców.. ja zaczynam miewać bóle pleców:/ od wczoraj mnie męczy:/ chyba po tych zakupach ;/ ale to na pewno nie jest taki ból jak Twój, mój jest do wytrzymania.

• Mamusia
hej dziewczyny - mam pytanie - moze ktoras bylaby chetna:
mam taki smartczek do smyka - przy zakupach za 100 zl dostaje sie rabat 10%, przy wyzszej kwocie rabat jest odpowiednio wiekszy. Problem tylko taki ze trzeba placic bonami sodexo.

moje pytanie - moze ktoras jest chetna?? ja niestety juz mam prawie wszytsko kupione, a z kaska troche kipesko wiec nie planuje takich duzych zakupow. Ten smartczek jest wazny do konca stycznia. w razie pytan piszcie na maila lub moja kom - szybciej sie dogadamy 🙂

• Mamusia
Cześć Dziewczynki 🙂

Po oklasku na dzień dobry się udało 🙂 Co tam dziś u Was? Ja zaplanowałam sobie, że posprzątam dziś trochę na górze ale mam takiego lenia, ze dosłownie nie mogę oderwać się od kanapy 😁 A po południu umówiłam się z koleżanką i jedziemy na zakupy. Chce dziś kupić kosmetyki dla maluszka, pampersy, smoczek i ogólnie to czego brakuje mi dla mnie do szpitala z przyborów higienicznych typu wkładki laktacyjne, majtki poporodowe i takie tam. Chcę dziś zamknąć do końca temat zakupowy na tą okazję.
Maluszek jak to zwykle rano robi sobie chyba gimnastykę w brzuszku, przeciąga się do tego tak, że mam wrażenie, ze zaraz mi jego nóżka bokiem wyjdzie 😁 Ale mimo, ze czasami aż zaboli to lubię te jego wierciochy 🙂

• Mamusia
ja mam takiego lenia od kilku dni - choc jak juz rusze dupe to nie moge przestac chodzic ze szmata- wczoraj robilismy dodatkowqa polke w szafie na rzeczy filipka i moj juz mial dosc:P przy okazji przygotowalam rzezcy dla malego na wyjscie choc przypuszczam ze tatus i tak cos pomyli - mimo iz leza na jednaj kupce....
do tego dalam mu dokladne instrukcje jaka posciel ma dac do lozeczka i...przerazona jestem bo musialam to powtarzac zeby cokolwiek zrozumial.
czy wy tez tak macie?