Skocz do zawartości

Kalisz i okolice | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Obchód to rzeczywiście luzik - ja leżałam 4 dni,bo po cesarce minimum te 4 trzeba być w szpitalu. Na wieczornym obchodzie to z 3 lekarzy (czy kim tam oni byli, no w każdym razie z 2 do 4 osób). Oni mają zlew na to - rzucą tylko okiem przez sekundę, a czasem to nawet były obchody z gatunku: "wszystko ok? to dobrze" i nawet do sali nie wchodzili,tylko z drzwi pytali 🙂 Także luzik 🙂 A rano dwa obchody - jeden do dziecka,bo pediatra przychodzi, a drugi do mamy. Dziecko to jeszcze jakoś chociaż obejrzą, a mamę mają raczej gdzieś. Także nie ma się co stresować 🙂 Zresztą,tak jak pisała Weronika - te obawy które się teraz ma jakoś tak znikają w szpitalu i człowiekowi już to wisi ile osób go ogląda. To tylko kilka dni,można się zahartować 🙂 I rzeczywiście, tak jak Marta mówi - na patologii są liczniejsze obchody, ale nikomu między nogi nie zaglądali (ja tam w majtkach normalnie leżałam. I lepiej je chyba mieć,bo jak ktg robią, to trzeba koszulę zadrzeć do góry 😉 ))
Karolcia,bardzo ładny wózek i łóżeczko wybrałaś 🙂! A ciekawe co u Uli i Malwinki, bo dawno się nie odzywały. Martuś, gratuluję samodzielnej kąpieli. A jak nocka Wam potem minęła? Wercia - uściskaj małą miesięcznikówkę od nas 😉! Świętowaliście pierwszy miesiąc 🙂? Martuś, a jak po szczepieniu - byliście już?

• Odpowiedzi 4,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Natalka - przenoszne dzieci podobno są inteligentniejsze,także nie ma tego złego 😉
...sama przeleżałam 2 tygodnie dłużej,także muszę sobie powkręcać,hehehe 😉 Ale poważnie gdzieś tam coś takego słyszałam. A ja chociaż dzięki temu młodsza o rok,bo zamiast z wigilii - jestem z 6 stycznia 😉 Dobra,kończę,bo mój krzykacz się przebudza 🙂 paaaa 🙂

he he jak ja bym już chciała mieć tego mojego krzykacza w domku he he :P Każdy mi wydzwania czy już i czy już :P a teściowie to nawet po 2 razy he he masakra poprostu :P teraz tak się niecierpliwią to jak im zadzwonię że urodziłam to chyba zemdleją z wrażenia :P

• Mamusia
Jak Wasze dzisiejsze samopoczucie moje Kochane ? 😘 ja meczyłam meza zeby po drodze do pracy podwiózł mnie na miasto na zakupy, ale nie mogłam go przekonac bo nie chce mnie samej wypuszczac z troski, a ja mam taka ochote na zakupy 😠 jutro jedynie czeka mnie wyjscie do ginekologa...tyle sie go naogladam ze masakra!

Ewcia masz piekna date urodzin jak mój synus 🤪a tu w czwartek minie mu miesiac jak ten czas leci.Mój krzykacz prubuje zsnac od 9 tej rano jeszcze go słysze jak daje odgłosy w łózeczku ale juz nie podchodze w koncu musi zasnac tyle godzin bez spania 🤪Ja kapie małego od samego przyjscia ze szpitala on tak uwielbia sie kapac nic nie daje głosu przy myciu to chyba mu dobrze bo widac po jego mince 😜Gorzej z ubieraniem po kapieli to troszke popłakuje a tak nie jest zle 🙂Weronika czy Marta jak wasze na spacerkach sie zachowuja spokojne sa?Mój cały czas spi 🙂

a ja chodzę do dwóch he he mój Kasper jest przewrażliwiony :P Na kasę chodzę do Graberskiego a prywatnie do Jakubka 🙂 chociaż u Jakubka już nie byłam z 2 msc bo szkoda mi pieniędzy skoro wszystko jest dobrze a i tak zaraz rodzę :P

Aha ja do Jakubka chodziłam z pierwsza ciaza a teraz u niego robiłam se zdjecia 3D i filmik ale on duze kasuje wiec wydaje mi sie ze juz niewarto chodzic do niego bo by mi było szkoda kasy hehe 🙂

No a w cale nie jet jakis tam rewelacyjny przesadza zeby az tyle brac za wizyte 🙂Dobrze ze macie juz koncówke ciazy teraz tylko czekamy 🙂Mój mały dopiero zasnoł od 9tej rano niewiem co mu dzis było co zasnoł to zaraz sie budził z lekkim płczem biedulek 🙂Czekamy bo zaraz męzus wróci z pracy a mój starszy synek jest chory wiec mu sie tez nudziło bo wiecej czasu poswieciłam dzis Adasiowi bo nie spał a tatus sie znim bedzie bawił jak odpocznie 🙂

• Mamusia
karolina36tydz napisał(a):
ja cały czas musiałam chodzić co dwa tygodnie prze całą ciążę...no i prywatnie!!! więc pomnożyć tewszystkie wizyty x 100 zł to wychodzą super wakacje...no ale dla zdrówka dziecka wszystko się robi 😜

Też tak uważam 😉 Ja też płaciłam 100 zł za wizytę i wcale nie żałuję, byłam może 8-9 razy także tysiąc poszedł ale warto było bo mój lekarz to prawdziwy Skarb 😉 Ewuś, nie byłam jeszcze na szczepieniu bo pediatra nasz na płatne kazał przyjść na 8 tygodni także idziemy w piątek. A Ty też brałaś płatne czy te bezpłatne ??? Chodzi mi o podstawowe oczywiście 🙂 A Wy dziewczyny??? A ja wczoraj tak małą wykąpałam, że jak nigdy poszła po kąpieli spać później się obudziła i poszła spać ok. 23:30 , w nocy wstawała 2 razy na karmienie czyli standard 🙂 A ogólnie kąpiel uwielbia! 🤪 Później masaż jej robię przy smarowaniu oliwką i dużo do niej mówię co robię także jest bardzo spokojna 🙂 Mój kochany Aniołek 🙂 A co do spacerków to moja raczej śpi cały czas chyba że ją głód obudzi to już pozamiatane bo pędem do domu ha ha 😜 Najgorzej nie lubi być ubierana a zwłaszcza jak jej czapkę zakładam- to jest dopiero cyrk 😁 Biedne te dzieciaczki takie skrępowane w tych ubrankach. My na bioderkach byliśmy i wszystko ok a kontrola za 2 tygodnie jakoś bo już prawie 3 minęły 🙂 A jak mija Wam dzionek ??? P.S. Ewuś Karmi Malinowe jest zajebiste! 🤪 Oczywiście musiałam odgazować żeby Gabrysia nie miała problemów z brzuszkiem. Ogólnie nie lubiłam nigdy piwa ze sokiem a Karmi tak smakuje no ale jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma ha ha ha 😁 😁 😁 No i nie ma to jak smak goryczki w piwku achhhhh 😜 Jeszcze trochę 🙂 Właśnie, jak dług zamierzacie karmić ????

Ja mysle karmic do wiosny 🙂Chyba ze bedzie sie tak najadac i tak bede miec pokarmu ze dłuzej zobaczymy.Mój przy ubieraniu czapki tez płacze i jak mu buzke kremikiem smaruje to dopiero jazda 🤪No ale cóz nic sie nie poradzi jeszcze troche i byle do wiosny 🤪

hej bylam u malego w szpitalu cos ma na plucach i juz drugi tydzien z tym walcza. 😞 jakas infekcja dostal zmiane antybiotyku i niestety do piatku w szpitalu. Jesli w piatek wyjda badania wporzadku to w pon moze wyjdzie. Zalamana jestem juz niewiem co mam w domu robic nie kaza nic rozic jak sie denerwuje to sprzatam przekladam wszystko a teraz mam odpoczwac lezec i niestety nie mam co ze soba zrobic i mysle o nim ciagle 😞 a najzabawniejsze to to ze jak u niego jestem to on sobie spi i nawet nie popatrzy na mame 😞 ehhh. czuje sie dziwnie ale coz w domu usmiecham sie jak ktos pyta to ok wszystko a w pokoju sobie poplacze i ulzy 😞 nikt nie widzi przynajmniej. ale z tego wszystkiego to poprawia mi sie humor bo cisnienie wraca do normy. Byc moze unikne silnych lekow na nadcisnienie. moj profil na nk to malwina tomalak. zapraszam 🙂

hej, my na bioderka idziemu jutro 🙂 jeśli chodzi o kąpiel to moja bidulka bardzo się boi 😞 trzyma się mnie mocno i ma taka przerażoną minkę, czasami płacze4 😞 ale mówię do niej cały czas jak ją kąpię i pieluszką flanelową owijam i nic nie pomaga nadal sie boi.... może to wymaga troche czasu 🙂 a uwielbia jak ją rozbieram i może sobie na golaska nogami podreptać to wtedy się tak uspokaja i jest jej przyjemnie widać i jak ją przebieram na przewijaku to wisi taki duży kwiatek kolorowy pluszowy nad nią i się usmiecha do niej to tak patrzy i patrzy zawsze na tego kwiatka i się usmiecha do niego 🙂 to tak słodko wygląda 🙂 a dzisiaj pięknie sobie śpi, obudziła sie najpierw o 6.30 zjadła i zasnęła. potem obudziła się o 10 zjadła i zasnęła i później ok 15 też zjadła i zasnęła, i dzisiaj to ją zostawiam w łóżeczku żeby sama zasnęłą i zasypiała i śpi do tej pory ale pewnie zaraz się obudzi bo czas na kolejne karmienie 🙂 no i daje jej te kropelki może one rzezczywiście pomagają 🙂 także jest ok jak na razie 🙂 a wczoraj osikała karola, każe mi dodać 🙂 a i jeszcze na spacerku śpi sobie, swieże powietrze dobrze sprzyja dzieciaczkom 🙂

To super Weronisia mój dzis zasnoł o 15tej to niedawno zjadł i tez nadal spi 🙂Dziewczyny mi tez te krople pomagaja a najzabawniejsze ze ja juz wszystko jem i nadal karmie piersia 🤪Mam nadzieje ze juz kolki nie powróca 🙂Pokarmu mam duzo bo czuje jak mi nachodzi jak on za długo spi 🙂

|Malwinka nie przejmuj się, zcas szybko minie zbaczysz i będziesz tulic Filipka w ramionach tak szybko, nawet nie zorientujesz sie kiedy 🙂 moja agatka też miała zmiany na płucach przez zielone wody i podawali jej antybiotyk przez 10 dni, na początku miała mieć 7 dni antybotyk i to akurat tak wypadło że w piątek miała mieć zrobione zdjęcie płuc i jak by było wszystko ok to miałyśmy wyjść ze szpitala ale że to był piątek to nie miał by kto opisać tego zdjęcia a później w weekend też nikt nie opisałby to uznali że nie ma sensu w piątek roibić i przełożyli na poniedziałek, i przez takie coś głupiego byłyśmy dłużej o 3 dni w szpitalu, no i w poniedziałek zrobili zdjęcie i wszystko dobrze było i wyszłyśmy po 10 dniach 🙂 to nazywało sie aspiracyjne zapalenie płuc. Poprostu to wymaga trochę czasu, wyleczą go i będzie wszystko dobrze 🙂

Malwinko Wera ma racje bedzie dobrze najwazniejsze ze synek jest pod dobra opieka wylecza go do konca i bedzie juz z wami a takbys sie martwiła w domku czy nic mu sie nie stanie 🙂Zobaczysz czas ci zleci i bedziecie kazdego dnia cieszyli sie swoim skarbem.Wiem ze nam sie łatwo mówi bo mamy swoje pociechy przy sobie ale najwazniejsze ze juz on jest na świecie prawda? 🙂

Mój Adas dzis zrobił taka niespodzianke w pampersa ze az bokiem wypłyneło a mój Kacper sie tak mocno smiał hehe.Wiecie dziewczyny w tesco sa pampersy 189szt za 99zł ja kupiłam dwie paki to mi starczy na troche bo juz mniej robi kupek a wasze tez mniej sie załatwiaja?

Raczej tak sprawdza stawy biodrowe dziecku 🙂Pediatra musi ci dac skierowanie i zaraz po porodzien dzwon zapisac dziecko bo do 6tego tyg trzeba dziecku zbadac 🙂Na kwiatowej ciezko sie dostac mozna tez sprubowac do szpitala 🙂