Skocz do zawartości

Kalisz i okolice | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

hej dziewczyny 🙂 dzisiaj dalam malemu po raz pierwszy soczek jablkowy rozmacony z woda. mniej bylo soku jak wody ale uwazam ze lepiej zeby nie bylo za mocne. i wypil mi uwaga uwaga 50 🙂 odrazu a takto wcale nie pil. i w dzien bylo ok a wieczorem jakby brzuszek go bolal moze to wina soczku? niewiem juz sama. moze lepiej poczekac jeszcze troche?

Hej kobietki ja dzis z rana bo potem to my wychodzimy do pareczku koło11tej i wracamy koło 13tej 🙂czytam ze piszecie o dawaniu soczku mój pije juz mleka 150 i mu mało 🤪Jesli chodzi o soczki i kaszki to mój pije spacjalnie dokupiłam smoczek do kaszek z wieksza dziurka zeby sie nie meczył ja mam butelke z AVENTa i smoczek w tesco kosztuje 4,50 🙂Mój pije soczek najbardziej jabkowy i marchewkowy tylko jest gestrzy wiadomo dopóki nie ma zabków to niech pije bo botem juz mu nie dam zeby szybko nie dostał pruchnicy 😜 Bede go uczyc do picia wodyMój starszy syn jak jadł tak marchewke i pił soczko to normalnie na 6 mies był zółciutki i taki potem sniady slicznie to wyglada zobaczymy jak Adas bo on jest bladziutki chyba po mamie 😜Wczoraj pierwszy raz byłam na solarium 🤪nareszcie tak super po tym sie czuje wyluzowana 🙂Bede chodzic co 2 dni bo troszke mie piekło wieczorem a zwłaszcza pupa 😁

• Mamusia
Kochane - nie chcę się wymądrzać, ale zanim kupicie szczepionki w necie, to dowiedzcie się, czy Wam ktoś nimi zaszczepi, bo z tego co się orientuję, to w większości przychodni szczepią tylko swoimi. Niby dlatego, że nie chcą brać odpowiedzialności za szczepienie czymś co do czego nie mają pewności czy było właściwie przechowywane, ale wiadomo, że tak naprawdę o kasę tylko chodzi - biznes is biznes 😉 No w każdym razie zorientujcie się lepiej, bo szkoda by było wyrzucić tyle pieniędzy w błoto.
Renia, będę się za Tobą rozglądać w parku 🙂 My dzisiaj pewnie koło 11 wyjdziemy, ale z Wandzią to nigdy nie wiadomo 🙂 Wercia, jakby co też popytam o Matiza wśród znajomych i dam w razie czego znać. A corsa też nie takie złe autko, bo moja mama ma tą wersję B i całkiem znośne. Tylko wspomaganie by się przydało. Ale o matiza popytam.
Miałam dziewczynki napisać więcej, ale właśnie Karol do mnie dzwonił żeby mu donieść coś do jedzenia, bo właśnie wieszają na teatrze baner o kaliskich spotkaniach teatralnich i zgłodniało moje chłopisko 🙂 Także później się odezwę, a tymczasem idę wspomóc spożywczo mojego lubego 😉
Miłego dzionka mamusie 🙂!
PS. Karolcia, myślę że w Twoim przypadku taki odkurzacz antyalergiczny to świetny pomysł. Nawet jeśli u Elizki to nie uczulenie na kurz czy roztocza, to i tak się przyda i będziecie mieć świeżutko w mieszkaniu 🙂

• Mamusia
Siemka dziewczyny 🙂
Moje dziecko też dotyka rączkami swoich nóżek i mówi do stópek hehe także śmiesznie to wygląda 🙂 Te słoiczki też kupiłam w Carrefourze bo rzeczywiście się opłaca 🤪 Dzisiaj kupiłam parasolkę do wózka i taką zawieszkę pluszową dźwiękowo- świetlną by mała się nie nudziła we wózku. Ostatnio zauważyłam jednak że w tej spacerówce jej pasuje i już nie wymusza żeby ją wziąć 😜 Nie wiem co tam jeszcze miałam napisać... Ach... co do wychowawczego to wiem, że mogę iść ale nie wiem czy damy sobie radę finansowo...poza tym opisywałam problem i dlatego chciałam byście mi poradziły 😉 Ewuś stwierdziła żeby jednak szła więc chyba tak zrobię...umowę mam do końca września więc by mi pasowało hihi, zobaczymy 🙂 Neta nie mam bo laptop dopiero koło środy będzie więc muszę się jeszcze przemęczyć 😁 Także trochę Was zaniedbuje teraz ale to się zmieni 😜 🙂 A wczoraj byliśmy na Góreczniku w Przygodzicach i było super!!! 🙂 Jakby co odezwę się jakoś koło niedzieli jak będę u rodziców albo w tygodniu. Miłego weekendu kochane 🙂

• Mamusia
Hej baby 😜 Umawiamy się na spacer- konkretny dzień i godzina, jak ktoś nie przyjdzie to zorganizujemy kolejne spotkanie i tyle...bo zaczynam myśleć że nasze forum umiera 🤔 Coś ucichło nagle... W tygodniu trzeba się zgadać i kropka 🙂 Ja najwyżej małą będę karmić na dworze choć nie lubię karmić w miejscu publicznym... no ale jak będę zmuszona to niestety tak zrobię 🙂 Jak tylko z powrotem się ciepło zrobi to ruszamy tylko miejsce trzeba znaleźć żeby każdej było wygodnie 😉

• Mamusia
Czesc kobietki 🙂faktycznie nastała cisza na forum u nas sytuacja sie normuje kolki troszeczke jakby ustały mały cały czas by jadl i rosnie jak na drozdzach 🙃dzisiaj nam sie troszke pogoda popsuła ale troszke na spacerek chyba wyjdziemy powiedzcie mi dziewczyny jak w taka pogode ubieracie swoje malenstwa bo ja nie mam pojecia a boje sie zeby nie przegrzac albo zeby nie było za zimno 🙂my juz myslimy o chrzcinach ale nie wiem musze isc do innego koscioła bo chrzestny nie ma jeszcze bierzmowania i u nas nie chce wziosc takiego chrzestnego takze masakra zajrze potem ide nakarmic mojego skarba pa miłego dzionka 😆

No hej ja to normalnie nie mam czasu ciagle mam gosci lub my w gosci 😜Dzis zimno jest ale bylismy na spacerze mały marudzi ze masakra albo mu ida zeby albo chce by go nosic 😜Wymusza wszystko płaczem i steka wasze tez tak robia?wiecie ze mój Adas pije mleka 180 🤪bo 150 to był płacz bo mało 😁Co tam u was własnie co taka cisza ja bym szła na umówinony spacer ale gdzies tu w centrum bo bym mósiała wziasc synka starszego a on mi daleko nie dojdzie to mówcie gdzie i kiedy? 🙂

łooo Reniu mój Filipek to pije 120 ml a po 30 min jeszcze 90 ml.... nie wiem co mu się stało :P jak mu się nie da to beczy jak choinka .... straszny głodomor się z niego zrobił 😉 ale niech je i rośnie maleństwo nasze 🙂

• Mamusia
No kochane, rzeczywiście jakoś powoli nam to forum cichnie - wszystkie porodziły i nie ma kiedy przysiąść 🙂 Najlepiej rzeczywiście, tak jak Marta mówi, spotkać się osobiście. Wy się umawiajcie, a ja się mogę dostosować, bo my z Wandzią jesteśmy naprawdę spacerowo elastyczne 😉 A w ogóle gratulacje dla Gabrysi, że już taka pannica wygimnastykowana 🙂! Moja fika że szok! Ale coś mówić sylab nie chce 😞 Tylko cały czas śpiewa "aaaa" albo pluje 😉 Próbuje chyba "p" albo "b" powiedzieć, ale jej nie wychodzi 😉 No ale mam nadzieję, że wszystko z czasem przyjdzie. I dzisiaj jej kupiłam bobodent (taki żel na dziąsełka), bo chyba zaczynają ją boleć 😞 Już wcześniej wkładała rączki do buzi, ale od wczoraj jakaś taka wyjątkowo nerwowa. Zresztą wcale jej się nie dziwię - jak mi się wyrzynał ząb mądrości to też wkurzająco bolało, a jej to się biednej dzieje na całej szerokości. Cóż, wszystko trzeba przeżyć. A, no właśnie - no i miło w końcu zobaczyć Ulci synka, prześliczny 🙂! A raczej przeprzystojny 😉 Czyli w końcu jednak Patryk 🙂? Dobrze, że narazie macie spokój z kolkami, mam nadzieję, że na zawsze.
Kończę narazie. Pogoda masakryczna 😞... Ale jak się cieplej zrobi, no to się w końcu umówmy jakoś! Martuś, a karmieniem się nie martw - zawsze można jakiś ustronny kącik znaleźć, bez tłumu gapiów. A ja też nie lubiłam karmić przy kimś.. Co prawda robiłam to, bo jak przyszli goście, a tu jeden pokój i kuchnia, a dziecko głodne, to przecież do łazienki nie pójdę.. Niby teściówka mówiła, że się nie powinnam krępować, że to teraz "przyrząd do karmienia" czy coś w tym stylu i ja to rozumiem z jednej strony, ale z drugiej - no sory, przecież jakby nie patrzeć to nadal moje piersi i nie każdy musi je oglądać, a tlum ludzi w pokoju wgapiających się w karmione dziecko i moje cycki, te "achy" i "ochy"... Masakra. Dlatego Martuś umawiamy się na spacer, a dla Ciebie kącik na uboczu znajdziemy jak się Gabrysia zacznie foszyć 😉

• Mamusia
Dzięki Ewuś, że mnie rozumiesz 🙂 Jeśli znajdziemy kącik to super!- mogę iść ha ha 😉 Kurczę to teraz czekamy na ładną pogodę bo nie chcę małej męczyć w ubieranie kurtki i takich tam grubych rzeczy...chyba rozumiecie dziewczyny 🙂 Jutro może będę mieć w końcu neta więc będę zaglądać częściej... tzn po 20 jak już malutka śpi 🙂 Ulcia- jeśli wybrałaś imię Patryk to super bo mi się bardzo podoba! Renia- moja mała robi tak samo, wymusza że jasny gwint hehe. Nati to rośnie mały głodomorek 😜 Dawno Werci nie było u nas... Ok kończę i lecę zaraz do domu o kąpiel, kolacja i Usta Usta bo dzisiaj ostatni odcinek 😞 Miłego wieczorku dziewczyny 🙂

• Mamusia
Hej Laseczki... 😘 faktycznie coraz mniej czasu mamy na forum, ale nic dziwnego bo nasze dzieciaczki potrzebują naszej uwagi 😁 nie wiem jak Wam ale mnie długi weekend bardzo szybko minął, tym bardziej że spędzaliśmy go całą rodzinką....jutro kolejne szczepienie mojego Słoneczka 🥴 byłam również dzisiaj wypełnić dokumenty w żłobku i powiem Wam że na samym początku zgrywałam "twarda" że bez problemu oddam Elizką do żłobka, no i okazało się że wcale to łatwe nie będzie 😞 już dziś przy wypełnianiu dokumentów łzy napływały mi do oczu i miałam ściśnięte gardło, tym bardziej że słyszałam w pokoju obok płaczące dzieciaczki...będę prosić Boga by znalazło się inne rozwiązanie tej sprawy bo szczerze powiedziawszy to żłobek mało nas ratuje bo pracujemy dłużej jak do 16.00 no i w weekendy też pracujemy więc nie wiem 😞

hej dziewczynki 🙂 martus z twoim laptopem moj marcin mowil ze kurier im przywiozl zniszczona matryce. i niewiadmo co dalej, maja odpowiadac albo ci od czesci lbo kurier. strwierdzil ze duzo latania moze z tym byc. bo na jkartonie nie zaznaczyli ze delikatne, kurde ale mowil ze beda radzic. 🙂 maly zakochany jest w soczku jablkowym. nie chce pic nic innego, bardzo mu rozzedzam ten soczek ale pije i raz tylko go zabolalo, pewnie tak zareagowal teraz jest ok.

• Mamusia
Czesc mamuski co u was nowego meldujcie sie bo faktycznie to nasze forum kaliskie umrze 🙃my jestesmy w trakcie łatwienia chrzcin tylko szukamy restauracji a miała ktoras z was pod orzechami i ile biora za osobe bo mi sie cos kojarzy ze było wspominane cos na ten temat narazie maja wolny termin na pieterku ale tez nic nie wiem o tej restauracji 🤨a mam pytanie do was kobietki wychodzicie z dzieciaszkami w taka pogode jak wczoraj lub dzisiaj i jak ubieracie bo ja nie mam koncepcji i boje sie zeby mi sie nie rozchorował 🥴my w niedziele idziemy na komunie do chrzesniaczki i ciekawe ile maly wytrzymie we wozeczku.Dobra uciekam obiadek robic pozdrawiam i zycze miłego dnia 🙂

hej dziewczyny, ja byłam dzisaj w żłobku powypełniać te wszystkie dokumenty i normalnie to zniosłam, nie miałam tak jak pisała Karolina, czy ze mną coś nie tak??? 🙂 Nie no ja traktuje to normalnie, będzie inaczej zak wrócę do pracy a Agatka będzie w złobku ale jakoś damy radę 🙂 no i kosztuje to 10zł za dzień roboczy i tylko pieluchy trzeba przywozić a mleko i inne jedzenia oni zapewniają 🙂
dzwoniłam także wczoraj do przychodni odnośnie szczepionek na pneumokoki i tam jest tylko prevanar i on kosztuje u nich 300zł, i nie mają tej synflorix, więc chyba sama kupię przez internet bo tak kosztuje 170zł, ale jeszcze rozejrzę sie w aptekach w kaliszu może gdzieś sie trafi coś w korzystnej cenie, A bo wogóle pytałam czy mozna samemu kupić i można 🙂 tylko trzeba przestrzegać warunków przechowywania i transportu 🙂

A pisałam wczoraj ale się nie udało mi wysłać bo rozłączył się internet, i pytałam Was czy Wasze dzieciaczki chętnie od razu jadły z łyżeczki, bo Agatka bardzo wypycha wszystko językiem, ale już dzisiaj jadła ładniej 🙂 zrobiłam jej papkę z marchewki i ziemniaczka i ma zapas na tydzień, a deserki kupiłam a bobovity jabłka z bananem, jabłka z winogronem, jabłka z jagodami itd 🙂 i soczek jabłkowy 🙂 bo z owoców to szybko sie psują papki a takie warzywne sie zamrozi i można odmrozić kiedy się chce, więc stopniowo będę wprowadzać nowe warzywa do obiadków 🙂

• Mamusia
No w końcu Weruś jesteś 🤪 🙂 Ja też miałam być dzisiaj w Żłobku ale zanieść CV ale nie doszłam hehe 😜 Jutro muszę w końcu iść tylko nie wiem gdzie jest sekretariat czy coś w tym stylu no ale chyba się nie zgubię 😁 Gabrysia od pierwszej łyżeczki jadła super i idzie jej do tej pory dobrze ale za to butlę wypycha językiem także Akcja Butla w dalszym ciągu trwa... Ja zrobiłam ostatnio szpinak z ziemniaczkiem i marchewkę z ziemniaczkiem i malutka je także się cieszę 🙂
Dzisiaj dzwoniłam do kadr z pracy do Gdyni i Pani mi zasugerowała żebym wykorzystała od razu urlop bieżący za 2011 r także od 7 czerwca doszłyby mi 26 dni wolnego 🙂 Nie wiem czy w tym są te 4 dni na żądanie czy poza tym?? Muszę wniosek napisać. A po urlopie chyba na wychowawczy pójdę do końca września tak jak mi się umowa kończy. Na razie cieszę się każdą chwilą spędzoną z moją księżniczką 🙂 🙂 🙂

Najlepiej do dyrektorki pójdź do żłobka 🙂 a urlop na żądanie to zawiera się w urlopie wypoczynkowym, nie jest on dodatkowy, a jest jeszcze urlpo opiekuńczy na dziecko 2 dni dodatkowe w ciągu roku do wykorzystania 🙂 tak przynajmniej u mnie jest 🙂

• Mamusia
akinorewka napisał(a):
Najlepiej do dyrektorki pójdź do żłobka 🙂 a urlop na żądanie to zawiera się w urlopie wypoczynkowym, nie jest on dodatkowy, a jest jeszcze urlpo opiekuńczy na dziecko 2 dni dodatkowe w ciągu roku do wykorzystania 🙂 tak przynajmniej u mnie jest 🙂

Tak tak- te 2 dni to się zgadza a te 4 na żądanie to w tych 26 dniach skoro tak mówisz 🙂 W ogóle się zdziwiłam że mam już 26 dni 🤪 Ale się cieszę strasznie bo to prawie tydzień więcej 🤪 Lecę spać więc DOBRANOC 🙂 🙂 🙂 P.S. W przyszłym tygodniu organizujemy spacer i kropka- miejsce: Park Miejski bo tak Reni najbardziej pasuje gdyż musi być ze straszą pociechą 😉 Reszta do uzgodnienia 🙂

• Mamusia
Witajcie Kochane 🙂 my już po drugim szczepieniu jesteśmy z Niunią 😘 Wercia czy Tobie też mówiono w żłobku żeby podawać dziecku słoiczki z gerbera bo takie właśnie dawają w żłobku? ? ?
a jeśli chodzi o szczepionki to w przychodni na młynarskiej wystawiona jest kartka że nie można kupować samemu szczepionek...nie wiem w końcu...ale mamy jeszcze czas bo na pneumokoki szczepi się od 7 miesiąca ! a pozatym moja Elizka mało przybiera na wadze 😞 jeśli dalej tak będzie to dostanie jakieś leki... 😠 obwiniam siebie za to bo to ja odstawiłam ją od piersi, strasznie się z tym czuję...

Witajcie kobietki dzis zapowiada sie piekny dzien i wybieramy sie do pareczku na spacer 🤪Karolinko nie martw sie bedzie dobrze a czemu mało przybiera ile ona je z butli?Czy jej sie ulewa?Jesli chodzi o spotkanie w przyszłym tyg to jest okazja bo ma byc bardzo ciepło tylko podajcie który dzien i która godzina 🙂