Skocz do zawartości

Kalisz i okolice | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja na noc oryginalne Pampersy a w dzień Dada z Biedrony ale już od dawna rozmiar 4 nosi Gabi i jest ok. Powiem szczerze, że jestem zaskoczona tymi pampersami z biedronki! Są tak porównywalne do oryginalnych że to jakieś nieporozumienie 🤪 hehe. A ile dajecie dziewczyny za te z Rossmanna? 🙂

Dziewczynki my własnie po spacerku.Martus ja tez jestem zadowolona z tych pieluch DADA niewiedziałm ze są az takie rewelacyjne za ta cene zwłaszcza 😜Mój Kacperek wczoraj tak sie ładnie bawił z Adasiem ze szok jak mały na niego reaguje i fizga nózkami cudowny widoczek.Wczoraj mu dałam muss jabkowo-marchewkowy to dzis zronbił taka niespodzianke ze szok:woohoo 😁ziewczyny a wy jeszcze planujecie w pózniejszym czsie jeszcze jedno dziecko?Pytam z ciekawosci bo mi juz dwójka wystarczy 😜

• Mamusia
to fajnie ze pamperaki z DADY sa podobne do oryginalnych...jak skończa mi sie z rossmana to tez wypróbuje!!! my nie zdazyłysmy na spacre bo zaczeło padać 🤢 a co do planowania dzieci to ogólnie chcę mieć jedno, dlatego chciałabym załozyć wkładkę domaciczną...pytałam Podhalańskiego to koszt takiej wkładki to 450 zł...

• Mamusia
Cześc dziewczynki
Nieregularnie do Was zaglądam ale nadrabiam dlatego nieco spóżnione ale bardzo szczere gratulacje dla Uli 🙂
Ja ciągle zabiegana. Mała Natalii jest ciągle głodna. Karmie juz w wiekszości butelka bo nie mam takiej wydajności w piersiach. W nocy budzi sie co 2 godziny. Tylka ją karmie i śpię więc komp. poszedł w odstawkę. Ale bede zaglądać, a myślę że z kazdym tygodniem będzi elepiej i będe miała wiecej czasu.
Sciskam Was wszystkie i Wasze dzieciaczki

no cześć dziewczynki 😉) my byliśmy dzisiaj z Filipkiem u pani doktor i powiedziała że jest lekko przeziębiony ale to lekko, nawet antybiotyków nie ma dzięki Bogu 🙂 tylko syropek na okrztuszanie 🙂 ale mimo to szczepionkę muszę jutro iść i przełożyć na przyszły tydzień 😉 a tak w ogóle to od razy go zważyła i waży 4650 gr! a ma dopiero 2 msc :P mówi że bardzo ładnie przybiera 🙂

• Mamusia
Super Natalko że z małym wszystko ok. My ostatnio też mieliśmy przełożoną szczepionkę o tydzień bo Gabrysia była lekko przeziębiona. Karolinko Ty taka młoda i już nie chcesz się zdecydować na kolejne dziecko?? Może jednak później zmienisz zdanie? 😉 U mnie nie wiem jak się życie ułoży więc niech to będzie niespodzianka tak jak w pierwszym wypadku: 😜 I chciałabym mieć drugą córeczkę chyba...tak planuję hehe. Co do pieluch słyszałam, ze z Lidla też są ponoć bardzo dobre ale nie wiem jak cenowo. A reszta dziewczyn planuje jeszcze dzidzię?? Wszystkie młode jesteście a mnie w maju 28 lat stuknie 🤪

• Mamusia
Natalka1991 napisał(a):
Martuś poważnie 28 lat;>?? W życiu bym nie powiedziała!! My tam jeszcze planujemy córeczkę :P ale to dopiero za 5-6 lat nie prędzej 😁

Ano stara się robię dlatego przed 30-stką chcemy jeszcze zmajstrować drugiego dzidziusia ale wychodzi na to że już w przyszłym roku trzeba było by brać się do roboty ha ha. A Wy jesteście młodzi to spokojnie te 5 lat możecie mieć przerwy 😉

• Mamusia
Melduję się 😉
Ja dzisiaj mam rocznicę zaręczyn dokładnie 3 lata temu oraz rocznicę Testu czyli dwóch Najważniejszych Dwóch Kresek w Życiu! 🤪- tak , tak- dokładnie rok temu dowiedziałam się, że zostanę mamusią, co prawda dopiero po pracy po 18 zrobiłam test ale to było właśnie wtedy 😁 Trzęsłam się cała z niedowierzaniem i w sumie dzisiaj na to wychodzi jest rok jak nie palę 🤪 Kurczę ale najgorsze że mnie ciągnie... 🤨 Póki co lecę robić na obiad naleśniki ze serem bo malutka zasnęła więc mam chwilę czasu. Nie mam mleka więc muszę na maślance...ech, zapomniałam kupić. No a później chyba idziemy kupić Gabrysi spacerówkę bo niby mamy ten wózek 3 w 1 ale chcę typowy spacerowy wózek a dostała kasę z Chrzcin to między innymi wózek jej kupię. Dobra lecę bo się zaczynam rozpisywać i nie skończę hehe 😜

Witajcie kobietki ale sie od wczoraj rozpisałyscie my bylismy dzis na szczepiebiu mały wazy6500kg 🤪Bardzo ładnie pani dkotor mówi a mierzy 64cm.Bylismy 3 godz na spacerku a teraz strasznie marudził i spi pewnie po szczepionce biedulek.Dzis spotkałam sie z kolezanka co lezałysmy razem po porodzie ona ma dziewczynke dzien wczesniej urodziła.Mieszka na ogrodach blisko mam wiec se byłysmy na spacerku było miło 😜Jesli chodzi temat dzieciaszków to mi dwójka wystarczy zawsze chciałam drugie do 30tkihehe.Kacpra urodziłam jak miałam21lat i nie załuje zawsze chciałam byc młoda mamą jak bede miec 30 to Adas bedzie miał 3 latka to akurat tak jak chciałam 🙂Troche jest miedzy nimi róznicy ale nic nie poradze jak wczesniej nie wychodziło hehe ale nie nazekam 6lat Kacperek to juz taki bystry no i duzo mi pomoze.Dziewczyny my tak se tu planujemy teraz ciekawe która z was zajdzie pierwsza z drugim dzieciatkiem 🤪

• Mamusia
Hej Dziewusie...ja byłam dziś z Elizką u pediatry w związku z mlekiem bo bebiko równbież jej nie służy i przepisałą jej Nutrigen- gorzki i śmierdzący jak cholera...no i do kupienia tylko w apteca! A najgorsze jest to że powiedziała mi zebym myslała o dziecku i karmiła ja piersią, zrobiło mi sie przykro jak cholera aż rozryczałam się w domu!!! przecież mysle odziecku, dlatego nie chce żeby miało ślepą mamę !!! masakra jakaś !!! no i moja Niunia waży 4200 kg 😜

• Mamusia
Hej kobietki 🙂 Reniu według mnie różnica 6 lat to super bo starsze dziecko jest bardziej pomocne także dobrze się ułożyło- zawsze dzieje się tak jak być musi 😉 Karolinko- pediatrzy naciskają na karmienie piersią- moja prywatna Pani doktor jak mi powiedziała w ten sposób jak dokarmiałam malutką to ruszyło mnie sumienie i tylko piersią zaczęłam karmić a sztuczne mleko odstawiłam. A u Ciebie jaki jest dokładnie problem?? Aha kupiłam wózek spacerowy ale musimy poczekać aż zrobi się cieplej a póki co mam spacerówkę z tego wózka 3 w 1. Miłego wieczoru 🙂 Ja oglądam Usta Usta a potem Kuba Wojewódzki 🙂

hej dziewczyny, Karolinko nie przejmuj sie, lekarze tam mówią bo muszą mówić, a Ty nie bierz tego tak do siebie, jestes dobrą mamą, najlepszą dla swojego dziecka 🙂
a my dzisiaj byłysy na spacerku ale zimno jak djabli i wiecie co byłam dzisiaj pierwszy raz w tym pokoju dla matki i dziecka w carefourze i jestem pod wrażeniem, normalnie bardzo ładnie tam jest, byłyście może???? Ładnie i wygodnie, kolorowo 🙂
a oglądałyście może dzisiaj barwy szczęścia?? Roman miał zawał i chyba umarł, nie do wiary, co to teraz będzie? O rany 🙂

hehe jak ja słyszę o tych serialach to zawsze się śmiejemy z kasprem że to takie tasiemce;p nie wiem czemu ale wszystkie mi się kojarzą z modą na sukces a tego to już po prostu nie zdzierżę ;p jedyne co oglądam to na wspólnej i to jak mi się przypomni a tak to "dlaczego ja?, anna maria wesołowska, w11, detektywi" i tego typu :P 😁

• Mamusia
Oooo Matko- nie nienawidzę W 11 Detektywów Dlaczego Ja i Wesołowskiej 😜 😜 😜 Po prostu nie mogę na to patrzeć i po prostu mam na to uczulenie haha- ależ z nas różne osobowości 😉 Ja oglądam Na Wspólnej, M jak Miłość, Usta Usta, Chichot Losu i Przepis na Życie 🙂 To z seriali ale są jeszcze programy rozrywkowe tj. X-Factor, Must Be The Music i You Can Dance 🙂 No i uwielbiam Kubę Wojewódzkiego-on jest taki inteligentny 🤪 Chciałabym być taka wszechstronna! 😉 Nie była Wera w Carrefourze w tym pokoju ale słyszałam że jest piękny! 🙂 A w ogóle byłam na Solarium i wszystko mnie piecze- no ale tak to jest jak się jest bladym jak ściana i zachce się opalania 😜 Muszę jakoś na wiosnę i lato wyglądać zwłaszcza jak do pracy pójdę 😁

W11, detektywi, sędzia anna maria wesołowska i sędzia artur lipiński też oglądam 🙂 a dlaczego ja to nie, czasami obejrzę plebanię, na wspólnej oglądam na zmiane z barwami albo rano powtórkę 🙂 ale nie jestem jakąś zagorzałą fakną, tylko tak poprostu bo i tak nie ma nic innego ciekawego 🙂 a jeszcze lubię oglądać na tlc np. jak sie nie ubierać, albo salon sukien ślbnych 🙂 a na comedy central bardzo lubię film jak poznałem waszą matkę 🙂 super serial 🙂 albo on ona i dzieciaki 🙂 czasami obejrzę tak kochanie albo jam wie lepiej 🙂 kiedyś jak leciało to zawsze razem oglądalismy przyjaciół z karolem a teraz za to coś w podobie jest jak poznałem waszą matkę, tylko że w nowszej wersji 🙂 ale nie żebym całymi dniami siedziała przed tv 🙂

a z tych rozrywkowych to czasami oglądałam mam talent bo reszty jakos tak mi sie nie chce oglądać, a kuby wojewódziego nie lubie za bardzo takie duże dziecko z niego, wolę za to szymona majoweskiego i rozmowy w tłoku 🙂 takie głupości tam są że masakra 🙂 a w szczególności jak udają dodę 🙂

• Mamusia
akinorewka napisał(a):
a z tych rozrywkowych to czasami oglądałam mam talent bo reszty jakos tak mi sie nie chce oglądać, a kuby wojewódziego nie lubie za bardzo takie duże dziecko z niego, wolę za to szymona majoweskiego i rozmowy w tłoku 🙂 takie głupości tam są że masakra 🙂 a w szczególności jak udają dodę 🙂

Ja bym powiedziała, że odwrotnie bo Kuba ma inteligentne żarty a na Majewskiego patrzeć nie mogę bo taki głupi mi się wydaje i na siłę chce być śmieszny a nie jes 😠- no ale to moje zdanie 🙂 Aaaa i przypomniałaś mi o Talencie hehe - też lubię 😉 🤪