Skocz do zawartości

Kalisz i okolice | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Dzień Doberek 😘 Reniu to wspaniale że chłopcy śpią w jednym pokoiku razem, no i że cała noc przespana! Moja Niunia też już przewraca się na boczki, więc nie mogę jej nigdzie samej zostawic (no chyba że na macie na podłodze) 🤪 także jestem z niej dumna, bo rozwija się dosyć szybko, mój Bąbelek kochany....próbuje juz na brzuszek się przewrócić, i jest taka zła jak jej nie wychodzi...he he 😁 cudownie jest patrzeć jak nasze dzieci każdego dnia się rozwijają! lecę zrobić pranko...całusy 😘

• Odpowiedzi 4,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dzień dobry mamcie 🙂 Ja też na chwilę. Korzystam z nielicznych wolnych minut, bo Wandzik się zdrzemnął 🙂 No pogoda rzeczywiście zapowiada się super! Jak moja mała wstanie - zaraz idziemy w plener. Renia, super, że już po przemeblowaniu. No i Adaś tak ładnie spał! Chłopaki na pewno szybko się przyzwyczają do wspólnego pokoju i jak trochę podrosną będą się świetnie razem bawić. Super sprawa mieć w dzieciństwie wspólny pokój. Też chciałabym mieć dużą rodzinkę, najlepiej czwórkę dzieci 🙂 Wiem, wiem, w tych czasach taka liczba nie jest zbyt powszechna 😉 Ale sama mam dwóch braci i młodszą o 17 lat siostrę, także wiem jak to fajnie mieć dużo rodzeństwa. Że o mojej mamie nie wspomnę, bo babcia miała 9 dzieci 🙂... Tylko w ciąży nie chce mi się tyle razy chodzić, hehehe 😉
Martuś, nie martw się mężusiem, na pewno się pogodzicie! Faceci to już takie jakieś niekumate typki 🙂 Kiedyś myślałam, że to tylko mój tak ma, ale teraz widzę, że to chyba jednak cecha gatunkowa 😉 Także głowa do góry, wszystkie tak mamy, hehehe 😉 (w sumie to chyba nie było zbyt pocieszające 🙂...) Trzeba mieć do nich jednak duuużo cierpliwości. A jak tam Gabrysia po szczepieniu? Płakała? Oby nie. Ile waży i mierzy?
Kończę, bo muszę poobierać warzywa na zupki dla Wandzi, bo dzisiaj masowa produkcja na tydzień i do zamrażarki 🙂 Miłego dnia dla wszystkich!

• Mamusia
Dzień dobry 🙂
My się niedawno z Niunią obudziłyśmy więc wypiję kawkę a malutkiej dam kaszkę i szykujemy się bo n 12 szczepienie 🙂 Odezwę się wieczorem bo dzisiaj ładna pogoda więc pewnie będziemy w terenie hehe 😜 Miłego dnia 🙂

P.s. Już po śniadaniu- mała pierwszy raz zjadła 90 ml kaszki łyżeczką 🤪

hej ja dzisiaj też się wybieram na dłuższy spacer, może wstąpię na ryneczek i pochodzę po sklepach bo muszę sobie cos kupić jakiś ciuszek 🙂 no i Agatce kapelusik musze poszukać bo te w tesco niby ładne ale wogóle nie pasuja na jej główkę albo za płaskie albo za głębokie 😞
a i dziękuje wszystkim za wczorajsze życzenia 🙂
no i miłego dnia życzę, może się spotkamy po drodze bo ide do centrum a wszystkie tez na spacerki wychodzą, to pa 🙂

Ja po spacerku z parku wrócilismy na obiadek i po 16tej znów idziemy bo tak ładnie 🙂Martus napisz własnie jak tam po szczepieniu?Mój mały zjadł tez dzis kaszke bananowa z łyzeczki na poczatku nie bardzo a potem wcinał no ichrupki na spacerze to norma ma chociaz zajecie i nie płacze bo wózek go parzy 😜Potem wieczorkiem zajrze do was dziewczynki miłego dnia 🙂

• Mamusia
Hejka 🙂 A w sumie dobry wieczór... 😉

Ha ha- super Karolinko, że byliście w ogródku na piwku- teraz jak będą upały to piwo najlepsze na zgaszenie pragnienia 🤪 Wercia daj znać czy zakupy się udały 😉 Dzisiaj kupiłam w Rossmanie pampersy które używasz. Wchodzi cenowo za sztukę tyle samo co Dady ale plus ma Rossmann bo tam można kartą płacić więc jeśli pieluchy sie sprawdzą to je będę kupować. Poza tym dziewczyny jest promocja deserków 4 w cenie 3 z Bobovity więc się zaopatrzyłam 🙂

Moja księżniczka drugi raz z rzędu nie poczuła szczepionki- może przez te zakładki nic nie czuje ha ha 😁 😁 Ona nawet się nie zorientowała 🤪 Waży 8400 kg i mierzy 68 cm choć jak mierzyliśmy ją w domu to wyszło więcej ale co to za różnica 😜 Także mój Dziubek urósł o 11 cm od urodzenia 🙂 W ogóle miała dzisiaj taki apetyt, że hej- najpierw rano zjadła 90 ml kaszki, na obiad pół słoika zupy jarzynowej, po nie deserek i na kolację 60 ml kaszki no i oczywiście w między czasie mleko od mamy 😁 Także jestem z niej dumna 🙂 🙂 🙂

Miłego wieczorku mamuśki 🙂

P.S. Jak któraś jutro będzie na spacerze to dać znać to może się na spontana spotkamy?? 😁

• Mamusia
karolina36tydz napisał(a):
Martuś naładowałąm dobrze telefon 😁 także mam nadzieję ze jutro znów się zgadamy na wspólny spacerek...no chyba że się dzisiaj zraziłaś he he 😜

Oj to dobrze hehe, ja zawsze mam alternatywę bo mam dwa ha ha 😁 Ale co z tego jak dwa abonamenty... Nie zraziłam się, a powiem więcej... cieszę się, że mogłam Cię spotkać i wyżalić z powodu karmienia piersią...jeśli będę jutro znów o tym gadać to mi zwróć uwagę bo ja to już mam bzika na ten temat 😜 😞 No nic, najwyżej jeśli byśmy były dlużej na spacerze to wejdę na chwilę do mamy Gabrysię nakarmić i pójdziemy dalej w teren. Może któraś z dziewczyn dołączy 🙂 A może jakieś piwko? hehe 😜 A może nie kusić losu 😁 😁 😉

P.S. Dobrze, że ja Cię nie zraziłam do siebie, ufff- ulżyło mi hehe.

Spokojnej nocy 🙂

hej, ja dzisiaj spotkałam Ewę na spacerku i posiedziałyśmy trochę na plantach 🙂 pochodziłam trochę po sklepach i kupiłam tylko spodnie 3/4 i Agatce chustkę na opasce 🙂 muszę sobie jeszcze kupić klapeczki jakieś na takie dystanse co my robimy 🙂 a ja dzisiaj też byłam w rossmannie, bo ostatnio dostałam paczkę z hipp-a i miałam kupony na 25% rabatu na słoiczki więc kupiłam kilka z dynią bo wiem że takich sama nie zrobię 🙂 no i miałam też drugą paczkę do odebrania w rossmannie, także mam dodatkową zupkę i soczek 🙂 jutro sie wybieram może do ccc i poszukam jakiś klapeczków a potem może sie przejdę gdzieś dalej, nie wiem jak mi sie będzie chciało 🙂 a mówiłyście coś że w piątek może sie spotkamy, to z dzieciakami czy bez???? Bo w sumie dużo nie trzeba kombinować i się umawiać tylko poprostu to zrealizujmy 🙂 Marta, możemy znowu na piwko sie wybrać, ja jestem "za" i w każdej chwili tylko dajcie znać 🙂 mimo że mam troche daleko to jak sie umówimy to przycieknę na pewno 🙂 dobra, idę bo juz mnie kręgosłup boli po sie bardzo wygięłam jak tu siedzę i piszę 🙂 to dobranoc mamusie, pa 🙂

• Mamusia
Hejka dziewczynki oraz maluszki 😉

Dzisiaj ładna pogoda więc lecimy na spacer. Wstępnie umówiłam się z Karolcią i Nati więc jak ktoś chce dołączyć- pisać 😉 😉 😉 Ubrałam małą na krótko choć nie wiem czy to nie przesada, w razie czego wzięłam coś cieplejszego 🙂 U mnie na spacerze przerwa na karmienie 😜 Muszę Gabi jakieś czapeczki pokupować na lato bo ma chyba tylko 3 sztuki + 2 chusty a nakryć głowy nigdy nie za wiele tym bardziej że trzeba chronić główki naszych maluszków 🙂 Aha- pampersy na razie się sprawdzają rewelacyjnie, Wera- dzięki że mi ostatnio je dałaś dotknąć ha ha 😁 - a na serio to dzięki temu zobaczyłam jakie rzeczywiście są i bardzo mnie zaskoczyły. Pozytywnie oczywiście 😉 Dziewczyny musimy się zgadać na spacer ale ze wszystkimi mamuśkami- niech propozycję dadzą te dziewczyny które są z poza Kalisza a my się do nich dostosujemy 😉

Miłego dnia 🙂 Ja zajrzę pewnie jak malutka pójdzie spać po 20 🙂

• Mamusia
Hello Babeczki...ale jestem padnięta po dzisiejszym spacerze, tak gorąco że ufff....całe czerwone mam ramiona od tego słońca 🤪 oszczędność na solarium będzie..he he... To co idziemy jutro na to piwko wszystkie? ja mogę dopiero o 21.00 ale oczywiście można zorganizować wcześniej, a ja dojdę... 🙃 no to co Kochane, idziemy?????????? (bo my z Nati mamy wielką ochotę na alkohol) ???????????????????

Karolina, ja się zgadzam, możemy pójść na piwko tylko gdzie??? A może sie spotkamy w umówionym miejscu a potem si ezastanowimy gdzie pójdziemy 🙂 to dalej dziewczyny decydować się 🙂 ja idę 🙂 Marta??? Ewa??? Odzywać się!!!!!!!!!!!!!!

A właśnie dziewczyny, wiecie może jak prawnie jest z fotelikiem w aucie?? Na którym w końcu siedzeniu wozić dziecko, czy obok kierowcy czy na tylnim????

• Mamusia
Melduję się 🙂
Nie wiem czy będę miała z kim małą zostawić...poza tym nie mogę nigdzie daleko np. w miasto bo moja na cycku a znając życie wyczuje że matka wyszła i będzie cyrk ha ha. Najdalej myślałam o "Pod Orzechami"- jakieś dwa piwka bym strzeliła bo jedno będzie mi mało ha ha. Nie mogę jednak przesadzać bo karmię... 😉 No nic to kończę- dajcie znać co wymyśliłyście a ja dam znać czy będę miała z kim małą zostawić.
Dobranoc 🙂

P.S. Nie wiem jak to jest z tym fotelikiem ale gdzieś mi wpadło w uszy że można na przednim. Trzeba byłoby poczytać może w necie 🙂

Hej dziewczyny, pięknie dzisiaj, zaraz jak Agatka sie obudzi to zje i idziemy do centrum muszę iść do pracy coś załatwić 🙂 więc będę się kręcić tam gdzieś może wejdziemy do parku i spotkamy sie 🙂 no i nadal podtrzymuję pomysł ze spotkaniem wieczorkiem juz bez dzieci 🙂
a i....

• Mamusia
Dziękuję Weruś!!! 😘 😉
Dziewczyny dajcie znać co ze spacerem lub wyjściem wieczorem na piwko 🙂
Mąż mi kupił mini tort ze świeczkami 28 lat i moje ukochane Konwalie!! Zaskoczył mnie 🤪
Idę się kąpać i po 13 na spacerek 🙂 Może ktoś dołączy 😉
Miłego dnia 🙂

Hej kobietki ale upał co?My juz bylismy od rana w pareczku ale koło16tej znów wyruszamy bo w ten najgorszy upał siedzimy w domciu bo tu mamy chłodno 🙂Martus wszystkiego najlepszego duzo zdrówka i zadowolenia z męża i córuni ,spełnienia marzeń!!!.Ja dzis zaszalałam odebrałam rodzinne i kupiłam małemu 20 soczków w Rossmanie s a po 1.19zł 🤪No i w koncu sobie kupiłam spdnie dzinsowe rebaczki 😜Mój juz mniej pije mleka a za to wiecej pije dzis mi zjadł pół bułeczki kajzerki 😜dobry lubi wszystko co dam mu do rączek 😁Widze ze wybieracie sie na spotkanie ja niestety nie mam szans bo mój mąż pracuje teraz dłuzej ale jeszcze bedzie okazja 🙂Potem zajrze papa 🙂

• Mamusia
Martuś
Spełnienia marzeń i wszystkiego czego pragniesz Ci życzę.
Ja byłam na działce dzis i wczoraj, a z takim maluchem to prawdziwa wyprawa, no i oczywiście przegapiłam tamat spotkania. Choć dziś i tak bym nie mogła.
Ale co tam innym razem, bawcie sie dobrze i wypijcie zdrówko nieobecnych 🙂
Pa 🤪

He he żyjecie ;>??? he he mój synuś to chyba wyczuł że mnie głowa boli bo co chwilę się drze he masakraaaa a Kasperek oczywiście spał :P tylko mnie stresował menda jedna 😁

hej babeczki 🙂 jestem 🙂 czuję sie dobrze, nawet powiedziałabym ze bardzo dobrze 🤪 poprostu taka super impreza była że hej 🙃 naprawdę trzeba powtarzać takie wypady częściej, dziwne takie to jest, niby się nie znamy a jak się spotkałyśmy to jakbyśmy się znały kopę lat 🙂
dalej laski odzywać się, kaca macie czy co????
Leer, jeśli dziecko jest obrócone to nie zobaczysz płci, jeśli na zwykłym nie widać ale może podczas badania się jakoś obrócić chociaż troszkę to można coś zobaczyć bo na 3d lepiej i wyraźniej widać 🙂 a tak spojrzałam na Twoje suwaczki i Ty za 2 tyg masz ślub????