Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum o ciąży

...123

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 20,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• lusia1982

2395

• edyta86

2294

• kama00006

1605

• justi5

1967

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Skad ja to znam o tych tetrowych pieluchach,mama mi ciagle o tym steka,zeby lepiej takich uzywac,a nie pampersow!!!Nawet ja to nie przekonuje,ze przeliczajac ilosc wypranych rzeczy i plus prad to drozej wyjdzie,bo wiadomo nie jestes w stanie nadazyc dziecka przebierac,i napewno za ktoryms razem sie zmocza ubranka!!!dlatego my bedziemy uzywac pampersow,wiadomo kilka sztuk tetrowych zamowie bo sie zawsze przydaja 🙂 A co do cisnienia to niemam z nim akurat problemu zeby bylo za wysokie,bo zawsze mialam niskie cisnienie ponizej stu,a i nawet w ciazy mi sie nie podnioslo ostatnio lekarz mi nie umial zbadac cisnienia bo mialam tak niskie90/60 i byl w szoku ale ja sie przy takim dobrze czuje,a jak juz jest powyzej 100 to jest ze mna nie zaciekawie hehe.... A ja wlasnie zrobilam kopytka na obiad,i jeszcze musze uwarzyc obiad dla mnie!!!Masakra z ta dieta i jej gotowaniem 😞 Macie moze tez takie problemy z oddychaniem,cokolwiek zrobie to zaraz dostaje zadyszki 😞To chyba dziecko mi uciska na przepone....

• Mamusia
Ale fajnie z tymi spacerkami, ciesze się, dzięki dziewczyny za info. No ja tez wole pampersy, tylko denerwujące są kobitki które wręcz się prują na ciebie że idziesz"na łatwiznę" z pampersami., a nie patrzysz na zdrowie dziecka. Z jedna nawet się pokłóciłam he he, powiedziałam że jak one rodziły w dawnych czasach to było inaczej, że w tej chwili można kopic naprawdę dobre pieluszki, po których pupa sie nie odparza. Może miała przykład na jakiejs dziewczynie co niedbała o higienę swojego dzieciaczka?

• Mamusia
Też ostatnio szybko łapie mnie zadyszka. Uświadomiłam sobie,że jutro zaczynam 33 tydzień!Ten wielki dzień zbliża się wielkimi krokami 🙂
Michalindzior używałaś może po porodzie koła do siadania? Ja nie miałam,ale zastanawiam się czy nie kupić dziecięcego koła do pływania. Ponoć bardzo pomaga.

• Mamusia
moja mama nawet nie wspominala o tych pieluchach tetrowych,powiedziala zebym kupila kilka tylko do wanienki czy do wozka itp,kupilam 4 i starczy.Sama opowiadala jaki to byl luksus jak babcia z ameryki pampersy przywozila to trzymala tylko na specjalne okazje 😉

• Mamusia
My też zdecydowanie będziemy używać pampersów a tetrowe tylko do wycierania i jakby się ulało no i do kąpania na dno wanienki.

Co do ciśnienia to jak jest już powyżej 145 to wtedy może lekarz coś zalecić ale tak to ja mam zawsze podwyższone 135/75 i zależy jeszcze jakie jest to rozkurczowe bo ono może być prawidłowe i lekarz też nic nie będzie zalecał. Tak jest w moim przypadku.

• Mamusia
teraz te pampersy sa takie fajne, że jeżeli dziecko nie ma uczulenia to chyba odparzenia nie są takie częste, o ile dba się żeby zbyt długo mokry pampersik nie dotykał skórki. no i są chyba dla dziecka wygodniejsze bo mają takie sciągacze, te zapięcia na rzepki, a nie taka dyndajaca pielucha.
amelia nie miałam, i szczerze, nawet jakos nie wpadałam na to żeby chociaż takie dmuchane sobie sprawić, bo myślę że naprawdę byłoby dużo wygodniej.... i jeżeli tym razem będe miała jakieś problemy to wykorzystam koło do pływania któregoś z maluchów z zeszłego sezonu hehe 🙂

• Mamusia
Wiesz monia te nasze mamy to sobie nigdy nie daja powiedziec,bo jak ona rodzila to bylo tak i tak...Tylko,ze od tego czasu minelo ponad 27 lat czyli troche sie pozmienialo,a wrecz bardzo duzo!!!I dlaczego niemamy korzystac z tych przywilejow i wygod,tylko sie uwsteczniac 😞

• Mamusia
Irka masz rację. mnie dobija jak słyszę takie gadania tych Babinek starych (nie obrażając nikogo).... bo one jak były młode, to wstawały o 4 rano, karmiły dzieci, nawet jak w ciązy to do pola szły na cały dzień i potem jeszcze w domu obrabiały pranie i chłopa, a teraz te kobiety to się pracy boją... ale właśnie o to chodzi że żadna z nas sie pracy nie boi. To że nie zmywamy ręcznie tylko mamy mozliwość kupna zmywarki, to juz w ogóle szok... moja teściowa jak się dowiedziała to mało z siebie nie wyszła, bo jak to tak, ja młoda, w domu siedze i mam czelność narzekac na obowiązki i używać zmywarki :/ ale to nasza wina że teraz po ziemniaki sie do supermarketu chodzi a nie uprawia w polu własnoręcznie? 🙂 takie czasy, dobrze że idziemy do przodu a nie stoimy dwa pokolenia do tyłu...

• Mamusia
hejka dziewczyny 🙂)jestem chwilowo u tesciow,dzis bedziemy tu spac bo zaczelismy w domu akcje malowanie 😉)pokoj juz zagruntowany 🙂)czekamy jak wyschnie i ide z tescikiem bo bedzie malowal bo moj luby niestety musial juz isc do pracy 😞...ale sie ciesze z tego malowania bo juz po bede skrecac komode,skladac lozeczko i szykowac kacik dla wiktorka 😉)jestem tak podjarana tym faktem ze moj ze mnie wymieka 😁...

• Mamusia
właśnie wózek mi przytargał kurier 🙂 tylko kurier może z 50kg warzył, ledwo to wniósł, bo to zapakowane w paczkę wielką.
tak to koniecznie chciałam rozpakowac że mam palucha rozciętego i noge obdarta. dałam sobie wiec spokój bo i tak nie poskładam sama.
Lusia w każdym razie dzięki za polecenie 🙂 😘
dostałam nawet w gratisie ubranko 😉
dzięki Kama 🙂

• Mamusia
ale wam zazdroszcze 😉 ze macie juz wozki, lozeczka heheh nic wyciagne mojego do sklepu nawet proponowal dzisiejszy dzien,ale moze odlozymy to chociaz do jutra i o dziwo jest otwarte do 18 🙂 hehe to lozeczko jedziemy oglada bo zalezalo mi na tym zeby mial wyciagany caly bok lozka ,zeby dzieciatko moglo spac jak bedzie wieksze w nim tylko zobaczymy jak na zywo bedzie wygladalo http://allegro.pl/item1028896879_lion_s_teak_op_bok_drewex_materac_g_k_przescierad.html

• Mamusia
Hej 🙂

Melduję sie ze żyję 🙂
Spałam dzisiaj do 13 ☺️ ale poszłam spać dopiero koło 2 a po 5 miałam pobudkę bo luby wrócił z pracy, więc sobie odespałam. Teraz zmykam na zakupy i wpadnę później, mam nadzieje że jeszcze będziecie 🙂
Nie chce mi się wychodzić nigdzie bo jest zimno i pada, ale muszę 🙂

Doczytam was tez jak wróce, bo widzę, że troche dzisiaj naskrobałyście 🙂