Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum o ciąży

...123

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 20,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• lusia1982

2395

• edyta86

2294

• kama00006

1605

• justi5

1967

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dzięki dziewczynki, aż się zawstydziłam, już mnie tak nie chwalcie ☺️ ☺️ ☺️ hihihihi
Cieszę się, że podajecie numery, w tak szybkim tempie już wkrótce zamieszczę ją zaktualizowaną i będziemy mogły się kontaktować w razie jakiejś akcji 😜
Michalindziorku cieszę się, że z małym wszystko wporządeczku, ale jednocześnie współczuję, że wyniki ci wyszły gorsze 😞 Też swego czasu musiałam pić żelazo, także współczuję, bo to nic miłego bleeeee 🤢 No i musisz uważać na zęby, bo żelazo je niszczy. Także jak będziesz je pić, to szybko myj ząbki 😉 No chyba, że dostaniesz preparat w tabletkach...

• Mamusia
czytałam o tej czerwcóweczce.... az mnie ciarki przeszły że juz nie długo kolejny miesiąc się rozpocznie.... 😉
a chłopczyk duzy faktycznie 🙂 moja córka warzyła 3800 i miała 57cm... trochę mniej. ale poszło szybko, bez szycia, dwa skurcze parte i była 🙂 wiec nie jest tak źle.
znajomego córka, urodziła się zaraz przed moją warzyła ponad 5kg 🤔 i z uwagi na tą wielkość przyszła na świat przez cc. dzięki bogu, bo nie wiem co by bylo gdyby miała Sn rodzić....

• Mamusia
Uffff to twoja córcia też była duuuża, szczególnie jak na dziewczynkę, bo one zazwyczaj są drobniejsze niż chłopcy 😉 Ja boję się porodu, ale od jakiegoś czasu mimo strachu chciałabym już rodzić 😜 Chyba jakiś poważny instynkt macierzyński mi się wkręca, bo nawet strach mi przechodzi hehehheheeheheh 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
Ale ja mam taką tabelkę z siatka centylową czy jak tam na to sie mówi, z wykresem wzrostu ciężaru masy ciała dziecka w poszczególnych tygodniach ciązy.... niby wg Norskiej.... ma któraś z was też taka tabelkę od lekarza?
szukałam w necie i nie mogę znaleźć.
no i wg tej tabelki np mój mały, warząc w 31 tc 1900g, rosnąc dalej takim tempem, w 40tc powinien osiągnąć wagę 4100g.... 🤔 nie wiem na ile to się sprawdza ale tak pisze.

• Mamusia
Edytka ja też juz się nie mogę doczekać, chociaż mam coraz cześciej napady paniki, ale szczerze mówiąc nie związane z samym porodem... jakoś tak mocno pragnę już mieć maluszka przy sobie.... tzn czuje go jak każda z was cały czas, ale tak dosłownie, wziąć w ramiona już... że przysłania to wszelkie strachy dotyczące porodu 🙂

• Mamusia
Edytko,ale ty zdolna dziewczyna jestes 🙂 🙂
Moj nr tel to: 694690903 jestem ciekawa,ile moj maly bedzie wazyl jak sie urodzi w 30 tyg.wazyl1700 gram,a ide za tydz we wtorek to mysle,ze bedzie wazyl ponad 2 kg!!!Ach ta ciekawosc 🙂

• Mamusia
Witajcie 🙂
Ja dzisiaj zrobiłam sobie wolne od kompa i cały dzien lerzałam żeby doprowadzic moje biedne nogi do normalnosci 🙂 no i o wiele lepiej 🙂 Rano byliśmy tylko na rynku po świeze warzywka i ugotowałam pyszny rosołek 🙂

Widze ze ostro sie bierzecie za pranie, ja narazie jeszcze nie, mam ich po prostu za mało 🙂 A poza tym nie beda takie swieze 🙂

Edytka tabelka super, podaje swój numer 669-376-884.

Wg. siatki centylowek mój bedzie wazyl ponad 4kg 🤪 Ciekawe jak w rzeczywistosci...

No i musze wam powiedziec, ze wczoraj wskoczyłam na wage, i jestem 19kg do przodu. Nie przejmuje sie tym wcale, tym bardziej ze ważyłam sie ostatnio prawie miesiac temu i bylo 16, więc wychodzi średnio 1 kg tyg 🙂

• Mamusia
buziaczkaa napisał(a):
ZAWOŁAM TUTAJ MOJĄ PSIAPSÓŁE PALIBUŁKE 🙂 MUSICIE JĄ POZNAĆ 🙂

A TO MÓJ NR : 794406668 DAM CYNKI JAK URODZE 🙃

Hej dziewczęta 😉
Tu Palibułka - termin na 7 sierpień ale Franolo Manolo może i w lipcu zechce do nas dołączyć 😉

Witam Was serdecznie brzuszki 🙂

• Mamusia
lusia1982 napisał(a):
Witajcie 🙂
Ja dzisiaj zrobiłam sobie wolne od kompa i cały dzien lerzałam żeby doprowadzic moje biedne nogi do normalnosci 🙂 no i o wiele lepiej 🙂 Rano byliśmy tylko na rynku po świeze warzywka i ugotowałam pyszny rosołek 🙂

Widze ze ostro sie bierzecie za pranie, ja narazie jeszcze nie, mam ich po prostu za mało 🙂 A poza tym nie beda takie swieze 🙂

Edytka tabelka super, podaje swój numer 669-376-884.

Wg. siatki centylowek mój bedzie wazyl ponad 4kg 🤪 Ciekawe jak w rzeczywistosci...

No i musze wam powiedziec, ze wczoraj wskoczyłam na wage, i jestem 19kg do przodu. Nie przejmuje sie tym wcale, tym bardziej ze ważyłam sie ostatnio prawie miesiac temu i bylo 16, więc wychodzi średnio 1 kg tyg 🙂

ooooo i to mi się podoba - Sierpniówki tyją zdecydowanie mniej - ewidentnie powinnam być lipcówką 🤪 🤪 🤪 🙃 🙃 🙃