Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum o ciąży

...123

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Kurcze Izuniu wspolczuje ci z powodu tej sytuacji w domu wez dziewczyno uciekaj od nich jak najdalej,bo naprawde szkoda ciebie i twojego dziecka...
Justi,a jakie dajesz biszkopty zwykle??? bo ja raz dalam zwykle i malemu zrobily sie czerwone poliki jak niewiem,i dlatego przestalam dawac,zreszta to bylo juz jakis czas temu...
Lusiu dziwna ta twoja przyszla szwagierka,najpieerw chciala zeby byl termin na 1 maja,a jak zalatwilas wszystko to mowi ze nie przyj,chyba cos sciemnia ona..... 😠 😠
olusiu zazdroszcze pogody kiedy u nas tak bedzie????Ja chce wiosne...
A Kacper lubi sie ubierac,jak byl maly to nie nawidzil a teraz jest ok,no i w foteliku tez juz mu sie podoba bo wszystko widzi bo ma go przodem,ale na poczatku jak sie urodzil byl horror....

• Odpowiedzi 20,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• lusia1982

2395

• edyta86

2294

• kama00006

1605

• justi5

1967

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Irka - bądź spokojna, nie będzie wolał babci od ciebie, przeciez ty jestes jego kochana mamusia 🙂 Ale tak jak pisała Edytka, niestety my, bedac z dziecmi 24/h, nie zawsze jest wesoło, nie zawsze dziecko sie usmiecha. Czasem trzeba skarcić, abo zrobic cos (przebrac, umyć), na co dziecko nie ma ochoty i nie lubi tego, wiec to normalne, że jak przychodzi tata z pracy, albo przyjezdzaja dziadkowie, to dzieko ma inny stosunek do nich, bo nie kojarzy ich z przykrymi obowiązkami...

A poza tym to masz fajnie Ircia, że to u siostry, bedziesz swobodniejsza, i napewno mniej zestresowana 🙂

• Mamusia
justi maly bedzie dwa dni z babcia (bo tesc ma pon i pt wolny to pojdzie za nia do sklepu bo ona ma dzialalnosc),a 3-4 z niania na poczatek tak sie dogadalismy zeby bylo nam taniej bo nie wiem ile tak do konca zarobie bo bede na %,a pozniej jak sie wszystko ulozy to zostanie tylko z niania to nasza bardzo dobra znajoma ,mama mojego meza przyjaciela ktora juz jie jednego dzieciaczka pilnowala jest fajna kompetentna i nie boje sie go z nia zostawic

• Mamusia
Ircia wiem o czym piszesz 😞 ☺️ ☺️
bo Ja tez o mojego Szkraba jestem zazdrosna 😞 eh dlatego tak bylam wczoraj dumna z siebie,ze to ja pierwza zobaczylam jego zebolka a nie powiedziala mi o tym niania 🤨
no,ale dzis dzownie do niej o ona mi mowi"wiesz jak Wojtus ladnie wypowiada slowo ADAM tak wyraznie 😞 ehhhh niesttey tego Ja nei slyszlaam no i tak bedzie pierwsze kroki tez pewnei zrobi pod moja nieobecnosc ;( trudno takie zycie niestety jest ze zadzi nim pieniadz i nic nie poradzimy pracowac trzeba by dzieciom nic nie zabraklo

• Mamusia
Ja nie daje Frankowi biszkoptów, bo sa za twarde, a on zawsze wszystko gryzie, a później wpada mu w gardło i ma odruch wymiotny, i boje sie zeb sie nie zadławił. Jedyna atrakcja to chrupki kukurydziane, ale taki długie rurki, wtedy ładnie chwyta i dobrze rozpuszczają się w buzi.

• Mamusia
Irciu tak zwykle biszkopty Petitki
ale wiesz Wojtus tfuuuuuuuuu tdfuuuuuuuuuuuuuuu tfuuuu pluje jak najdalej niemial na nic alergi od poczatku no moze oprocz brzoskwini ktora znajdowala sie w deserkach . . .. wyskakiwaly plamki,ale po kilku min. znikaly same jednak brzoskwini unikam

Kama to super,ze tak wam sie fajnie poukladalo z opieka nad Wiktorkiem

Lusiu ehhh no to dziwna sprzwa z tym twoim bratem
oby wszystko sie poukladalo tak jak tego chcesz
co do zaproszen to ja upowalam takie w empiku chyba po 5 zl a,el byly sliczne i nie moglam sie oprzec 🙂 wiec kupilam (zreszta u nas jest taki zwyczaj by dawac zaproszenia ) 🥴 no mam kolejna pamiatke dla malego 😉

• Mamusia
ijeeeeee mamuski fajnie ze jestescie hehe wtedy kiedy Ja 😜

niestety Irciu takie jest zycie wiesz tylko wydaje mi sie,ze bardziej doceniam mojego babla gdy przychodze z pracy mam duzo wiecej energii i sil dla niego po proacy niz jak bylam z nim w domku 24 h i cierpliwosci tez duuuuuzo wiecej 🙂 jakos tak mam 🙂

• Mamusia
wracajac do biszkoptow to Wojtus dostaje j pokruszone w mleczku wiec tak je je . . .dostaje ode mnei tez zeby trzymal w raczke to mam 2 minuty spokoju choc patrze na niego bo sie boje co z tym biszkoptem wyrabai heheh a on go lize jak lizaczka 😜 pozniej mu sie wykrusza i tlye z tego jest 😉 w okol mama ma okruszki a do buzi nic nie trafia 😁 😆

Lusiu hmmm no to musze pomyslec nad tymi chrupkami kukurydzianymi
ostatnio kupilam takie chrupaczki ryzowe z hiPPA ale durna maam przeczytala ze to by ostrzyc swoje zebole heheeh 😜 a Wojtus jeszcze wtedy nie mial zadnego wiec czekaja w szafce na lepsze czasy 😜 w koncu jeden zebol juz jest :P maly kieł

• Mamusia
Zobaczymy, co brat wyczaruje, ma z nia jeszcze gadać, ale przykro mi, że takie ma podejscie....bo to jest tak, że mój brat pali, a ona tego nie znosi, wiec takimi sposobami próbuje wpłynać na to, żeby rzucił....no ale chrzest to powazna sprawa, tym bardziej ze sama mi ta date zaproponowała i tak nas potraktowac 😞

• Mamusia
🤨 😲 🥴 😠 no to dziwna ta dziewczyna od twojego brata
eh Ja tez nie znosze jak moj m. podpala czasem
ale to sobei odbijam na nim jak wyczuje smród z fajek niestety
ale nie zeby odbijalo sie to na jego lub mojej rodzinie
lekka przesada

moze ty jej przemow do rozumu ??

• Mamusia
Mój R też pali, ale poszlismy na pewne ustępstwa, i jest ok, chociaz i tak mnie szlag trafia jak tylko poczuje smród petów 😠 Ale wiem tez, że jesli sam nie zdecyduje zeby rzucic palenie, to ja mogę mu tylko palcem pogrozić...i tez uwazam ze to chore, żeby miało wpływ na życie rodzinne...
Juz z nią rozmawiałam i próbowałam przetłumaczyć, ale ona jest bardzo specyficzna, chociaż bardzo ja lubie, i sama musi rozgraniczyc pewne rzeczy.

• Mamusia
lusia1982 napisał(a):
olusiiaa napisał(a):
lusia,a to chyba jakas gowniara jest co?Bynajmniej tak sadze z zachowania bo facet zeby rzucil palenie to musi sam chciec. A tak to tylko zrobi przykrosc Wam i dziecku.

ona ma 33 lata....

ile 🥴 🥴 😮 😮 😮 😮 ??????????? no to jestem w szoku
ehhh a zachowanie pod tym wzgledem ma jak 18-tka nie obrazajac innych 18-tek

• Mamusia
Izunia pojebało tą babę 😮 😲 😲 😲 😠 😠 😠 Ja na twoim miejscu to bym jej w pysk szczeliła za taką bezczelność 😠 😠 😠 A tego jej bachora to bym za uszy wytarmosiła 😠 😠 No tak, ale jaka matka taki synuś wrrrrrr 😠 😠
Ircia fajnie masz, że wracasz do pracy a mimo to, gdy będziesz musiała to zawsze możesz zostać z Kacperkiem...I nie martw się, synuś i tak ciebie będzie kochał nad życie 🙂 🙂 🙂
Olusiu jak ja ci zazdroszczę takiej pogody...U nas też niby słońce świeci, ale wiatr jest jeszcze silny i mroźny...
Ja ostatnio dałam Emi te wafelki ryżowe z Hippa bo nam przysłali w paczce 😉 Pomemlała, pomemlała, nic do buzi nie trafiło tylko wokół 😁 Też muszę spróbować tych chrupków kukurydzianych...

• Mamusia
Dziewczyny a wasze maluchy jeszcze sie kapia w tych krzeselkach do wanny?My kupilismy ale bylo uzyte moze ze 4 razy bo mala z niego wypadala albo sie dziwnie kladla, ze ciezka ja bylo wyciagnac. Teraz kapiemy ja normalnie w wannie bez niczego, o dziwo sie nie przewraca itp.

• Mamusia
No cóż, ja jej nie bedzie na chrzcinach, to sama bedzie żałować, ale to juz jest sprawa, jej sumienie...

Ja wygrałam w konkursie Bobovity i dostałam paczkę i pierdołami do jedzenia dla Franka, i są tam chrupaczki w kształcie misia, ale piszą, że po 10 miesiącu. Może spróbuje mu je dac.

Edytka - ja miałam najpierw zwykłe chrupki kukurydziane, ale były za krótkie, jak trzymał je w rączce, co cały chrupek był w łapce i nie miał jak go włożyc do buzi, a jak złapał inaczej, to wkładał całego i sie zapychał, poza tym były z sola w składzie, a te długie, takie rurki, sa bardziej chrupiące, nie zawierają soli, tylko samą kaszkę kukurydzianą, i Franke ładnie je je 🙂

Mój królewicz teraz śpi - jeszcze 🙂 wiec późńiej wyjde z nim na spacer.

Kurcze, boli mnie troche prawy migdałek i zimno w prawym uchu mi się robi 😞 Ała 😠