Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum o ciąży

...123

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 20,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• lusia1982

2395

• edyta86

2294

• kama00006

1605

• justi5

1967

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dzien dobry kochane!
Wczoraj nie nie bylo wieczorem a tu michalindzior sie rozpakowal 😁 Serdeczne gratulacje.

Bylismy wieczorem u ginekolozki, zadneo rozwarcia jeszcze nie ma.Zwazyla mala 2600 i powiedziala, ze jest o 2 tyg za duza,tylko znowu nie wiem bo jak patrze na normy z tego tygodnia to wychodi, ze jest ok,chyba ze tutaj sa inne normy i dlatego.hmm Poza tym pobrali mi krew bo puchne ostatnio i wcale mi nie przechodzi,jak by nie bylo dobrze to dzis maja dzwonic do mnie.
Dzis wyjatkowo sie wyspalam, co prawda tylko do 5 rano ale szybko zasnelam i sie nie budzilam przez noc.
Dzis sie zapowiada 35 stopni w cieniu na dworzu wiec juz sie boje 😞

• Mamusia
Dzień doberek kochane 🙂
Ja nie mam w planach się dzisiaj rozpakowywać 😜 U nas też zapowiada się straszny upał 😞 A ja jak na złość najprawdopodobniej będę musiała jechać autobusem do Urzędu Miasta odebrać nowy dowód rejestracyjny i blachy, bo mój Mariusz się nie wyrobi, a na weekend potrzebujemy autka. Na samą myśl, że mam wyjść na ten upał i jeszcze wsiąść do zatłoczonego autobusu mnie dobija 😮 🤢 Ale jak mus to mus...
Olusia mam nadzieję, że wyniki mimo wszystko wyjdą dobre 🙂 A jeśli chodzi o wagę twojej córci to ja też uważam, że jest jak najbardziej w normie, także chyba nie masz się co martwić, że przy porodzie będzie za duża 😜

hej lipcóweczki 🙂
gratulacje dla świeżych mamusi i dużo zdrówka dla maleństw i ich mamusi 🙂 🙂
śledzę Wasz wątek,bo sama mam niepewny termin i porównuję moje objawy i samopoczucie do Waszych 🙂 u mnie są trzy terminy- 3 sierpień-według usg, za tydzień według miesiączki i za 3tyg według wczorajszego usg,więc ciekawe 🤪 🤪
moje maleństwo ma już prawie 3kg 🙂
dziewczyny dużo wytrwałości,cierpliwości,dobrego samopoczucia i oczywiście- lekkich porodów Wam życzę 🙂 🙂 kurczę,ale zleciało 🙂

• Mamusia
Hej Dziewczynki,
my od wczoraj wieczorem z Tymkiem w domku 🙂
Nadal jestem w lekkim szoku, że ten maluszek który właśnie śpi sobie w łóżeczku to mój dzidziuś 🤪 To jest niesamowite uczucie!! Mały absorbuje moją uwagę i czas w 99%. Dopiero teraz po powrocie do domku będzie można jakoś zorganizować sobie dzień i zyskać trochę czasu na odpoczynek i sen, bo póki co nie ma go za wiele. Karmię małego piersią i mam od wczoraj nawał pokarmu więc laktator już był pomocny. A propos piersi to właśnie czuję jak mi twardnieją więc chyba pora karmienia się zbliża 😉 Lecę wybudzać malca do cyca.
Jak będę miała trochę więcej czasu to podzielę się z Wami moimi doświadczeniami z porodu 😉 ale bez szczegółów bo to wszystko przed Wami! 😲
Monica, Michalindzior gratulacje i duuuuuużo zdroofka dla Was i dzieciaczków!!!

• Mamusia
Hej brzuszki 🙂
Wczoraj byłam jakoś wyjątkowo senna, w nocy biegałam no chwila siusiu, a jak wrócił Robert to byłam tak nie przytomna, że chodziłam jak śnięta, ale dalej poszłam spać 🙂 Nawet teraz jestem zakręcona, tak mocno spałam.
Olusiiaa miejmy nadzieje że badania nie wykryją niczego niepokojącego w związku z czym puchną ci tak nogi, ale spróbuj spac z nogami w górze i łykaj magnez z wit. b6. Mnie to pomogło, chociaż i tak mi od takich pogód puchną nogi, ale szybko mi odtężają i czuję się "lżejsza".
Malutka to ci lekarz zmyłkę zrobił hehe z tymi terminami 😉 Albo raczej dzidzia. Teraz to ona musi sobie wybrać dogodny termin żeby się urodzić 🙂 I jest naprawdę dużym bobasem. Nie wiem tak naprawdę jak odnosić się do terminu porodu i pomiarów, bo mój w 27tc ważył jakby był starszy o 3 tyg. i miałam termin 26-30 czerwiec, ale jakoś się nie rozpakowałam, więc myślę że doczekam terminu z ost. miesiączki. A teraz młody jest raczej niewiele większy od "standardów", a wiiadomo, że każde dziecko rośnie indywidualnie i waga później może się wyrównać 🙂

nie ma co się sugerować wymiarami,choć w moim przypadku najbardziej pewny według lekarza jest ten na początek sierpnia,ale też może zdarzyć się mi mały dzidziuś-u mnie i u męża raczej są dzieci między 2,5-3kg... zobaczymy jak się jej zachce wyjść do nas 😁
z objawów mam takie coś jak- bóle pleców,skurcze,zwiększony apetyt,co chwilkę latam do ubikacji-często siku a czasem po kilka razy dziennie zrobię kupę,nadmiar energii pomieszany z sennością,uczucie "spadającego" brzuszka (choć nie spadł aż tak bardzo tylko się trochę obniżył) i wiele innych...tylko czekam na tego czopa bo on jest pewniejszym objawem,ale jak pisałyście-nie każdej odejdzie 🤪 czasem mam wrażenie,mimo,że to pierwsza ciąża,że zaraz urodzę,a czasem myślę,że jeszcze wytrzymam długo 😁 wszyscy obstawiają mi poród za jakieś 2-3 tygodnie. mimo,że to do mnie nie dociera i nic a nic nie boję się porodu-jakoś nie mogę się przyzwyczaić,że to za chwilę będzie i Klaudia będzie ze mną 🙂

• Mamusia
Ellie witamy spowrotem 😜 🤪 😁 Cieszę się, że już jesteście z tymusiem w domku, teraz szybciutko znajdziesz wasz własny rytm, bo w szpitalu, to ciężko 😜 Podziel się wrażeniami z porodu, może masz dla nas jakieś szczególne rady 😉
Lusiu zapomniałam napisać we wcześniejszym poście, że dzisiajśniło mi się, że ty urodziłaś następna 😲 😮 🤪 Także przekonamy się, czy mam sny prorocze, czy nie heheheehehe 🤪
Malutka to naprawdę masz ogromną rozbieżność w terminach 😮 Ale ja chyba najbardziej sugerowałabym się terminem według miesiączki 😉 No chyba, że miałaś bardzo nieregularne cykle, to ten według początkowego USG jest najbardziej prawdopodobny 😉

• Mamusia
super ellie ze juz w domku jestescie,teraz bedziecie miec czas tylko dla siebie 😉okropnie ci zazdroszcze,mam nadzieje, ze dobrze czujesz sie po porodzie.

Cos babki od lekarza nie dzwonia...Lekarka kazala moczyc nogi w wodzie z sola,ale jak ostatnio na basenie bylismy to siedzialam w solance dosc dlugo i mi nie przeszlo, po nocy tez mi nie przechodzi a niby powinnam sie budzic z juz normalnymi kostkami a tu baniaki:/

Biore sie za obiad bo maz wraca z pracy za godzinke 😉

• Mamusia
No właśnie tak myślałam, że miałaś nieregularne cykle i stąd ta rozbieżność 😉 Czyli tak jak pisałam, najbardziej wiarygodne jest początkowe USG, bo na tak wczesnym etapie wszsytkie dzieciaczki rozwijają się w bardzo podobnym tempie, a potem zaczynają już rosnąć indywidualnie

• Mamusia
Wróciłam właśnie z zakupów, ta pogoda to masakra, żar leje się z nieba, chociaż od czasu do czasu zaiwje wiaterek i małą chmurka sie pojawi. Mam nadzieje, że ochłodzi się 🙂
Edytka okaże się, czy twoje sny mają moc sprawczą 😁 Swoją drogą to mogę iść rodzić 🙂 Jak wspomniałam lubemu że sex może przyspieszyć akcje porodową ze względu na obecość w spermie substancji rozwierającą szyjke, to jakoś dziwnie zaczął go unikać hihi Ja oczywiście nie naciskam z tego powodu żeby przyspieszyć poród, ale bardziej z ciekawości, jak on się do tego odniesie hihi 🙂 🙂 🙂

Moje sąsiadki zdziwione, że jeszcze nie urodziłam, i stwierdziły, że szczupło wyglądam... 😮 no niech im będzie 😉

Malutka skoro wg. ostatniej miesiączki jesteś w 39tc i mała waży praktycznie 3000g, to moim zdaniem jej waga jest adekwatna do tc. No ale to tylko moje zdanie, nie jestem lekarzem 🙂 Ale powodzenia ci życzę żebys szczęśliwie urodziła 🙂