Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum o ciąży

...123

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 20,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• lusia1982

2395

• edyta86

2294

• kama00006

1605

• justi5

1967

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
[URL=http://smajliki.ru/smilie-111202407.html][IMG]http://s.rimg.info/3763247d69d6d7c6d8671bc1a3a9bb03.gif[/IMG][/URL]NAjlepsze życzenia dla Sewcia i Gabrysi!!

Dużó zdrówka i wszystkiego co najwspanialsze dla wszystkich kochanych dzieciaczków w Dniu ich święta!!!! 😘

Justi - ale masz dobrze z tą pogodą...u mnie skwar jak nie wiem, masakra!!!

• Mamusia
STO LATEK DLA WOJTUSIA, VIKI, GABI I SEWCIA 😘 😘 😘

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA WSZYSTKIECH DZIECIACZKÓW Z OKAZJI DNIA DZIECKA 😘 😘 😘

Piszę od teściów ale może dziś będziemy mieć już neta 🙂

Amelko dobnrze, że to nie pólpasiec 🙂 Ale pierwsze slyszę o takiej nadwrażliwości przy anginie 😮 Duuużo zdrówka kochana 😘
A zdjęcia super, Hania i synuś piękni jak zawsze 🙂 No i mamusia też laseczka jak się patrzy 😉
Też poluję na nakrycia glowy w innym kolorze niż róż i też nie mogę upatrzeć 😠 Ja szukam chusteczki ale takiej, którą można tak fajnie uwiązać żeby na czubku glowy byla taka jakby antenka 😉
I też staram się ubierać malą w inne kolory, ale niestety wiekszość rzeczy ma różowych (mnóstwo dostala) i czasem naprawdę wygląda jak różowa plama hehehe 😉 Ale jak tylko się udaje to staram się komponować tak stroje aby tego różu bylo jak najmniej...

Eva Kinia mala modeleczka 😉

Izunia dobrze, że podjęlaś taką decyzję o donoszeniu ciąży!!!! I mam nadzieję, że dzieciątko będzie zdrowe!!!! Daj znać po wizycie!!!!!!!

Acha no i mamy czwartego ząbka 🤪 Nie mógl się przebić i mala byla strasznie marudna 🤢 Ale wkońcu jest 😉

• Mamusia
DUŻO ZDROWIA DLA WSZYSTKICH MALUSZKÓW ( ZE SZCZEGÓLNYM UWZGLĘDNIENIEM GABI I SEWCIA!) 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘

Edytka- moja Hania też ma najwięcej różowych ubranek- niestety. Miałam kupić jej tą zieloną chystkę na allegro,ale niestety były większe rozmiary. Byłam dzisiaj w H&M i kupiłam taką chustkę (niestety dominuje róż,ale była najładniejsza i w sumie będzie do większości ubranek pasować 🤪 😁 😁 😁 😁)
http://allegro.pl/urocza-chusteczka-czapeczka-hm-nowa-i1630050185.html#gallery

• Mamusia
Nie chwaliłam Wam się jeszcze jakie boskie sandałki kupiłam Haniulkow 😎 Takie tylko w ciemnym fioletowym kolorze 😉
http://www.outletstore.pl/NIKE/386520661/Product.aspx

Są super bo nadają się do chodzenia. Żałuje że nie trafiłam na takie w rozmiarze młodej
http://50style.pl/sandaly-i-klapki-dzieciece,sport,S,JK/nike-santiam-5-td-girls-,17135.bhtml?from=ceneo

Mój młody dwa sezony w takich chodził (oczywiście w kolorze chłopięcym 😉- czarny z czerwonym) i teraz jak już są za małe to też mu takie kupimy bo są po prostu rewelacyjne!
Sandały generalnie są zawsze ciężkie i zabudowane, a te wręcz przeciwnie! Polecam.

• Mamusia
Amelia - super sandałki, czytałąm jakiś czas temu opinie o nich, i bardzo je sobie chwalą 🙂

Ale przeszla u mnie burza, aż miło 🙂

Dzisiaj dostałam super prezent na dzień dziecka - w końcu przyszedł zwrot podatku, ponad 1000zł, więc mogę zamawiać wózeczek 😎 A jak przyjdzie, to wypiorę stary i wstawię do komisu, więc dużo za nowy nie zapłacę 🙂

Byli u nas moi rodzice na obiedzie, Franio dostał piankowe klocki i zestaw konewka, grabki, łopatka i foremki 🙂
A tamci dziadkowie nie zadzwonili ani nic.....i oni śmią się nazywać dziadkami 🤢

Teraz R mi mówi, żeby kupić X - landera, bo jest w naszym komisie za 550zł, grafitowy....w sumie 100zł drożej jak ten nowy, no i używany.....nie wiem 🤨

• Mamusia
Przeglądam teraz "tablica.pl", są całkiem niezłe używane i niedrogie wózki, i można je obejżeć, jednak mam uraz po ostatnim nieudanym zakupie.
Kupiliśmy niedawno wózek Bebecar (ogólnie są b.drogie). Ten był w idealnym stanie, zadbany, pompowane, duże koła jednakowej wielkosci, przednie lekko skrętne. Naprawde extra wózek, za 250zł. Raz tylko wyszłam na spacer, a jak na drugi dzień chcielismy pojechac do tesciów, to okazało sie ze wózek nie chce sie złożyć. Więc oddaliśmy. Ale i tak widziałam na stronie komisu ze się sprzedał. Szkoda, że był niesprawny. Teraz tak sobie myślę, że skoro i tak nie mamy samochodu, to mogliśmy go zostawić....poza tym był tak duży ten wózek, że w naszym naprawdę b. dużym bagażniku nie mieścił się i musielismy zdjąć kółka.

• Mamusia
Spóźnione życzonka dla Gabi i Sewcia!!! oraz dla wszystkich naszych kochanych lipcowych dzieciaczków!!!

Dziewczyny my dzisiaj jedziemy do w-wy i jutro dalej lecimy 😉 Nie wiem kiedy teraz do Was zajrzę ale pewnie nie wcześniej niż za tydzień. 3majcie kciuki za pierwszy lot Tymcia!!
buziaki

• Mamusia
ELLIE NO TO UDANEGO LOTU!!!!

dziękujemy ZA ŻYCZENIA I TEZ SKŁADAMY ZALEGŁE WOJTUSIOWI I SEWCIOWI.

Ale pogoda, jeju nawet nie ma jak sie z domu ruszyc:/
Mała dostała gorączkę a na dosc złego 3 termometry nie działają!!! ehhhh dałam jej nurofen i przeszło, mam nadzieje ze nie dostanie ponownie

Ajjn ten kolor różowy, ja niecierpie jasnego różowego, ciemny lubię 😁 większość rzeczy dla dziewczynek jest w różowym kolorze i problem z wyborem.

Lusiu ja tez jednak zdecydowałabym sie na nowy wózek

• Mamusia
Ellie - szczęśliwej podróży i udanej zabawy 🙂

Edytka - jak rozmawiałam z właścicielką komisu, to powiedziała, że jeśli chodzi o spacerówki, to ona uważa, że lepiej kupić nową, gdyż będzie służyc dłużej niż gondola, więc warto, aby była na gwarancji. Też jestem za, chociaz czasami można kupic świetny, używany wózek w idealnym stanie, który kosztowałby nowy ponad 1000zł, a kupuje się za połowe ceny. I tu jest dylemat. W sumie to ja mam dylemat....bo nie problem wydac pieniadze, tylko chciałabym kupic wózek optymalnie spełniający moje wymagania za rozsądną kwotę 🙂

Ale dzisiaj pogoda, leje i leje. Chociaz odpocznie sie troche od upałów.

Czy wasze dzieciaczki tez tak bardzo poca sie w upały?? Franek to ma włosy mokre jakbym mu je woda zmoczyła, no i pod pachami tez bardzo, kark, całe plecy. Moze to u mnie w mieszkaniu jest tak duszno???

• Mamusia
czesc mamusie

wypijam sobie z wami kawke w pracy 😜 mala przerwa

Ellie trzymam mocno kciukasy by Tymus byl grzeczny podczas lotu 🙂

Lusia Ja rowniez kupilabym nowa spacerowke chociazby ze wzgledu na gwarancje

Monika a z czego ta goraczka zeby ??

u nas noc beznadziejna , maly budzil sie co godzine darl sie przez 20 min i zasypial . . . a katar mu tak leci wrr ze szok 🙂

Lusiu widzisz, a zazdroscilas mi wczoraj deszczu 😜 🙂 mowisz masz 😜 🙂

• Mamusia
czesc kochane mamuski,troszke was doczytalam ale nie dam rady nadrobic wszystkiego..
u nas wszystko ok w skrocie wiktor zdrowy ma 5 zebow,ja zapracowana lzejsza o 15 kg 🙂))dzieki dukanowi,przechodze juz na 3 faze stabilizacji bo juz mi wystarczy 🙂)
troche zalatani ze wzgledu na zblizajace sie wesele..
zycze wam milego dnia!!!111

• Mamusia
Cześć mamusie!!
Melduje że u nas wszystko w porządku troszkę zabiegani jesteśmy. Mamę w poniedziałek do szpitala zawieźliśmy i już jest po operacji może nawet jutro wyjdzie ze szpitala także z tym póki co kamień z serca 🙂

Spóźnione życzenia dla naszych wszystkich kochanych dzieciaczków!!! buziaczki maluszki 😘

• Mamusia
EVA to super, ze mamy operacja sie udala i bedzie mogla juz wrocic do domku 🙂
a jak tam Kingi zabki ?? pojawil sie juz jakis ?

KaMA niezly wynik 😮 😮 😮 😮gratulacje
sukienka juz wybrana ?? bukiecik do niej ??
wpadaj do nas czesciej 🙂
wiem,ze jak sie pracuje to nie ma czasu na nic ja wpadam rtylko ze wzgledu na to,ze mam taka mozliwosc w pracy troszke grzesze ☺️ ☺️ ☺️ ☺️

• Mamusia
justi no nie wiem, kataru kaszlu brak. robi kupę półpłynna na raty i ta gorączka co trochę. lekarstwo pomaga na ok 3 godz i od nowa..czesto w nocy cyca ssała i tak od 2 dni a goraczka od dzisiaj

lusiu, moja tez sie poci, ciuchy wilgotne i włosy tez..czasami ma nawet mokre czoło

kama no to super z ta waga, pogratulować zapału i wytrwałości. pozdrawiam i wpadaj czesciej kochana

• Mamusia
Hej kochane 🙂

Lusiu chyba jednak lepiej kupić nowy właśnie ze względu na gwarancję 🙂
A co do pocenia to Emi się nie poci...Jak jest za gorąco ma tylko bardzo ciepłą skórę, ale mokra nie jest.

Kama wynik imponujący 🤪 Gratulacje 🙂 No i napisz jak tam przygotowania. Ach i czekamy dalej na zdjęcia Wiktorka z chrzcin 😉

Monia oby to nie było nic poważnego...A może to trzydniówka???

• Mamusia
Hej 🙂
A ja bym się nie bała używanego wózka jeśli jest z pewnego źródła. My mamy wózek od koleżanki, jego poprzednia (i jedyna wcześniejsza) użytkowniczka właśnie idzie do pierwszej komunii 🙂 Sprawdził się doskonale jako gondola i sprawdza się nadal jako spacerówka, do tego stopnia że nie myślimy na razie o zakupie żadnej parasolki. To jest Emmaljunga Edge, nowego byśmy w życiu takiego nie kupili bo kosztuje koło 3 tysięcy 😮
Jestem z niego tak zadowolona że nie zamieniłabym go na żaden inny nowy, choć ten jest odrobinę rozklekotany (był używany non stop ponad 2 lata) i ma nieco zdarte opony.

• Mamusia
Hej mamusie 🙂

Dzisiaj podjedziemy do sklepu, gdzie jest ten wózek, który chce zamówić, i dokładnie go sobie obejżę. Chcę mieć 100% pewność przy zamówieniu 🙂

Ann - ja nigdy nie miałąm nic przeciwko używanym wózkom, w tej chwili to mój drugi używany i nie moge narzekać. Mam jednak uraz przez tamten niesprawny wózek, oraz właścicielkę komisu w którym go kupiliśmy, bo nie potraktowała nas najlepiej jak chcieliśmy go oddać...poza tym miała dzwonić, jak pojawi się w b. dobrym stanie x - lander, a nie zadzwoniła, pomimo iż jest takowy w komisie.
W innych komisach nie ma wyboru takiego, a bez auta w takie pogody to ciężko jeździć po całym mieście i szukać....
Wiem, że strasznie wam przynudzam z tymi wózkami już od dawna, ale muszę gdzieś się wygadać ☺️

A powiedzcie mi mamy zębaczy, czy wasze dzieci tez mają taką dużą przerwę między zębami (między jedynkami)? Bo R i jego mama mają niewielką, więc moze to odziedziczył?

I czy stosujecie dla waszych dzieciaczków pasty do zębów?? Ja wczoraj kupiłam Frankowi pastę 0-6, i już myliśmy - wrażenia pozytywne 🙂 🙂

• Mamusia
😁 😁 😁 😁 😁Lusiu pytanie strzał w 10-tke
moje dziecko tez ma przerwe dosc duza miedzy jedynkami
i zawsze mialam sie was oto zapytac i nie wiem jakos wylatuje mi to z glowy ☺️
u mnie tylko moja mama ma taka przerwe .............. tak nikt po za tym łudzę się, ze jak Wojtus bedzie mial reszte zebow to mu pozostale docisną 😉 😁 😁 😁 ale Ja to blondynka jestem ☺️ ☺️ wiec moze zle mysle 😁 😁 😁 😁 😁 😁

co do wózka to truj 😜 jak mozemy to pomozemy 🙂 po to m.in. tutaj jestesmy 🙂

Ja pasty nie uzywam poczekam,az Wojtus zrozumie , ze nie mozna pasty połykać tylko nalezy ją wypluć 🙂

• Mamusia
Justi - fajnie wygląda ta przerwa między zębami 🙂 Myślę, że będzie ja miał.
Wydaje mi się, że teraz zęby są mniejsze, i dlatego może byc ta przerwa, ale jak dziecko bedzie starsze to dziąsłą rozrosną się i już nie będzie tej przerwy (tak ogólnie, jesli inne bobaski tez mają szpary 🙂) 🤨

Dziewczyny, im więcej tych wózków oglądam, tym gorszy mętlik mam w głowie 🤢 Podobają mi się tez takie z mniejszymi kólkami, jak ten wozek co wczoraj przesłałam link, ale zima to raczej nie poradzą sobie....help!! 😞 😞