Skocz do zawartości

MAMY SIERPNIOWE 2010 narazie fasolki:) | Forum o ciąży

Dorunia700

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Pewnie ze Ci pomoge tutaj masz rozne "suwaczki" czyli te tabelki 🙂www.suwaczki.com 🙂 wybierasz sobie taki suwaczek jak chcesz 🙂pod utworzonym Twoim suwaczkiem znajduja sie linki kopiujesz ten BBCode nastepnie wchodzisz na swoje konto na brzuszek.net na profilu w edycja/aktualizuj swoj profil/ustawienia forum i tam w rubryczke podbis wklejasz ten link pod rubryczka klikasz w inonke aktualizuj i juz gotowe 🙂

• Odpowiedzi 24,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Wiojojka

2267

• anochi

3640

• Mufka

1833

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

dziewczyny ale sliczne brzuszki

pyzia kochana tak mi przykro 😠 😠 kurcze 16 tydz... a ja myslalam ze to juz bezpieczny czas jak widac nie 😠 😠 kochana trzymaj sie cieplutko

kiszka juz chyba wszystkiego probowalam 😠 kurcze sama nie wiem co robie nie tak az mnie to irytuje 😠

za to malenstwo daje o sobie intensywnie znać :laugh: chyba pora wrzucic cos na ruszt:P

• Mamusia
ILONA no wałsnie ja tez ciesze sie dobrym samopoczuciem od 3 dni 🙂 bo cała ciaze spedziłam nad miska badz muszekla:P hehehe ale teraz juz dobrze 🙂 nawet mi ubyło 2 kg przez te mdłosci 😞ale musze teraz nadrobic 🙂

anycool cos tam jakis obrazek dodalas ale mi sie nie otwiera 😞 a mam pytanie jakie to bylo uczucie ten pierwszy raz jak poczułaś małego?

• Mamusia
no ciesze sie ze duze ale i tez czarno widze mój poród jak bedzie w takim tepie rosło 🙂)
widze ze obgadujemu swoje piersi 🙂) no to ja nie wiem bo przybyło mi o rozmiar... a tu dzis dopiero 13 tydzien... ja nie wiem. no fakt jestem "big woman" nio i mój ksieciuniu jesr raczej z tych "big mean". wiec rosne jak na dużą dziewczynkę przystało 🙂)
rozpoczeta walka z rozstepami które mnie bardzo kochają już od podstawówki :/ :/:/...

kornelia na poczatku byly male szmerania jak skrzydelkami ale ostatnio jak juz pisalam trzymalam reke na brzuszku i nagle poczułam jak kopnelo az w dloni poczulam tak jak bys przylozyla reke do koca a z pod niego ktos by uderzyl w dlon niesamowite uczuucie teraz dziennie czuje to kila razy najbardziej tuz przed snem i jak mezulek wraca z pracy :laugh: :laugh:

• Mamusia
ILONA 11 no nadrabiam nadrabiam 🙂tylko mało miejsca mi na posiłki zostaje lekarz kazal pic minimalnie 4l dziennie 🙂

aniusiuniuniawins jak juz bedzie za duza to Ci ja wyciagna przez cesarke 🙂a poza tym narazie nie myslmy o porodzie 🙂po co sie denerwowac 🥴

Sara85 a kiedy Ty pokazesz swoj? co? 🙃

anycool bo widzisz nie wiem czy to co czuje to dzidzius czy cos innego moj mały umiejscowił sie pod zrostami i czasami w nocy czuje jakby cos tam sie kulało...dziwne uczucie...
a swoja droga patrz jaki juz ten Twój maluszek madry wie ze tata wrocił 😁

• Mamusia
No jestem wreszcie. Późną porą ale cóż. Wtrymbalam jogurcik właśnie 🙂

Co do ruchuchów to ja czułam wcześniej jak się położylam na lewym boku zwłaszcza. Teraz czuje je wyraźniej nawet np w sklepie i jak chodze. Najbardziej wyraźne teraz są jak leże na wznak. Nawet czuć jak rękę mocniej ciut się przyłoży. Termin mam na 31 lipiec i musze przeytzymać jeden dzień i należe do tego grona sierpniówek hehehehe.

aniusiuniuniawins Nie martw się mi wyszło już ich kilka na brzuchu. Mój już jest dosc spory i zauważalny dosyc wyraźnie. Jak znajde karte do aparatu to wkleje. Może jutro. Ale ostrzegam wczesniej 🙂 że z tymi rozstępami nie wygląda najpiękniej. 😘

kornelita - klucie to raczej nie dzxidzia tylko wiezadla ktore sie rozciagaja a malenstwo wyczujesz w 1/3 odleglosci old spojenia lonowego a pepkiem bo ono tam teraz jest :P :P
kurcze 4l dzienne top ja musze do swojej diety dodac 3l ...wiem malo pije i zawsze tak bylo moze do max3 dam rade 😎

mondrala z tej mojej dzidzi niesamowita juz od 12 tyg ciazy :P a wie ze tatus wrocil bo sie z nim dlugo i namietnie wita :P przytula sie do niego, mizia, caluje i rozmawia z nim :P :P w domu jest mniej wiecej o tej samej porze wiec latwo sie przyzwyczaic :laugh:

a mam pytanko czy dajecie maluszkowi juz cos do sluchania , my juz zaczelismy i codzienne przed zasnieciem daje mu sluchac 1 i ta sama piosenke 😉 co o tym myslicie 🤨 😎

pozdrowionka kobitki kolorowych snow i do juteka

• Mamusia
anycool tylko ze ja mam własnie tam te zrosty z reszta powyzej tez mam 😞 i dlatego musze zapytac lekarza jak u niego bede 9 🙂w ogole mam sporo tego po operacjach wiec ja nie wiem czy bede to czuła normalnie czy moze to byc w innej postaci 🙂
ja tez uciekam w kimonko 😁 To do juterka Wisienki:*

• Mamusia
Hej Dziewczynki 🙂

u mnie całkiem dobry nastrój dziś a to chyba dlatego że dowiedziałam sie że w Łazienkach Królewskich w ogrodzie botanicznym zakwitły Przebiśniegi!!! 🤪 🤪 🤪

Co do wielkości mojego brzuszka to tak jak widac na zdjęciu jest już całkiem spory i widać go a kurtke rozpinam bo tłukę się metrem a tam straszliwie gorąco więc wszyscy doskonale widzą że mają babkę w ciąży przed sobą :P

Moja dzidzia nadal nie daje mi o sobie znać albo ja nie jestem w stanie odróżnić jej/jego ruchów 😞 i chyba się zaczynam tym martwić 😞

anycool: ale mi dałaś zagadkę z tymi zdjęciami, może mimo wszystko nadal masz za duży rozmiar tego zdjęcia.

• Mamusia
Kornleia ja też mam te problemy z głową. BOLI MNIE CZESTO I BARDZO, NAWET CHWILAMI Z BÓLU WYMIOTOWAĆ MI SIĘ CHCE.

GARÓW MAM STERTE W ZLEWIE- MUSZE POMYC A TAK MI SIĘ NIE CHCE. ZNOWU TO SAMO-MYŚLEĆ CO NA OBIAD ?

PIJECIE KAWE KAPUCZINO? BO ZA MNĄ JUŻ TYLE DNI CHODZI I CHYBA DZISIAJ SIĘ SKUSZE.

• Mamusia
Kornelia87: mnie męczyły dokładnie tak samo i w tym samym czasie co Ciebie - nie do zniesienia, uruchamiałam wtedy olejek lawendowy na takim małym kominku i wdychałam 🙂 troszkę pomagało albo zadziałał efekt placebo - ale wiem doskonale o czym mowa, pocieszające jest to że już mi przeszly i teraz jest ok więc głowa do góry 🙂