Skocz do zawartości

MAMY SIERPNIOWE 2010 narazie fasolki:) | Forum o ciąży

Dorunia700

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
a Bułka siedzi i zawija te sreberka...czytaj ściąga pokarm 😁 😁 😁 😁

spaaaaaaaaaaaaaać - dziś trzy sety po jakies 2,5 godziny - teraz uśpiłam i biegne pod cieplutką kołderkę - może ukochany pierworodny da mamusi jeszcze pochrapać 😉

a dziś wielki dzień! zostawiam moich mężczyzn i jade na zakupy - teściowa po mnie przyjezdza i fruuuuu - musze garderobe wymienić bo nie mam w czym karmić jak zakładam ciuchy ciążowe to mi mówią ze w ciazy jestem a normalne za małe 😠 😠 😠
zobaczymy co z tego będzie, jak byłam w zeszłym tygodniu na pedicure to moja mamusia spacerowała z Franolkiem a ja byłam w takim stresie że hej! oczywiście skończyło się na karmieniu w gabinecie - pani mi malowała paznokcie a ja karmiłam syneczka hahahahhahaha 🤪 🤪 🤪 🤪

• Odpowiedzi 24,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Wiojojka

2267

• anochi

3640

• Mufka

1833

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

PO ŚNIADANKU ............... 🙂 🙂 🙂

[URL=http://www.fotoo.pl/hosting-zdjec/2010-08/9ed181e9/obraz 030.jpg.html][IMG]http://www.fotoo.pl/zdjecia/thumbs/2010-08/9ed181e9.jpg[/IMG][/URL]

MIŁEGO DZIONKA MAMUSIE ŻYCZY NAJEDZONY MAX 🙂 🙂

hejka ciotki dawno mnie nie bylo i mam okropne zaleglosci - bylismy kilka dni u moich rodzicow, maly sie niezle rozpazkudzil , dziadki rozlelali malego wiec wracamy do normalnosci
maly tez ma malo mojego pokarmu i tez dokarmiam flaszka zazwyczaj ok 10 rano i po ok 24 a i w nocy dostaje herbatke a nie mleko... ja nie ubolewam nad tym czy mam pokarm czy nie chociaz chcialam karmic jak najdluzej ale jak nie mam pokarmu to co zrobie recznie nie na produkuje 🥴
a i jem prawie wszystko , nie jem ostrego i kwasnego i potraw ktore wzdymuja, a maly chyba nie ma kolek tfu tfu tfu zeby nie zapeszyc ... w razie "w" daje mu herbatke z kopru 😎

maly ma ok 5kg niezly zarloczek - moj kochany tluscioszek 😎

bulka ja tez nie wchodze w swoje stare rzeczy tylko w 2pary dzinow i dresiaki ☺️ 😠 i ten brzuch jak w 4 miesiacu 😠
pozdrowionka

• Mamusia
Hej dziewczyny 🙂

My po przyzwoitej nocy, biorąc pod uwagę 3 poprzednie 🙂 teraz Janek i tak odsypia a ja buszuje w sieci...wracam z tematem szczepień doczytałam,że jest kilka szczepionek dopuszczonych w Polsce, które zawierają dużo rtęci a właściwie thimerosalem 🙃. nasze dzieci w większości w tym moje jako pierwszą szczepionkę dostało Euvax(W ZW B I BCG) które zawiera duuużo tego świństwa 🤪 nie ma jednoznaczniej opinii co do tego które szczepionki są lepsze skojarzone czy normalne 🤢 powikłania pojawiają sie tu i tu ale szczepionki skojarzone mają niby mniej konserwantów 🤔 polecane są dwie szczepionki Pentaxim lub Infanrix.
Najlepiej ograniczyć szczepienia do minimum 🙃
Proszę o Wasze opinie

• Mamusia
Lucynka witaj! hahahah dasz wiarę że miałam dziś pisać do Ciebie smska co tam u Was bo się nie odzywałaś 😉
Ja też mam brzuch jak w 4 miesiącu - fuck fuck fuck, kupiłam pas poporodowy "m" ale za duża i teraz mam "s" ale brzuch jest tak czy siak - obleśny fuj! dołuje mnie strasznie.
Karulinko: ja też chce ograniczyć szczepionki do minimum - poza obowiązkowymi zastanawiam się nad pneumokokami - w zasadzie ta cholerna reklama w tv pozostawiła we mnie przymus zaszczepienia.

My poranek z kolką - myślałam że uśpiłam ale płacze....lece

kochane ciocie fotka z moich pierwszych małych urodzinek tak wygladalem juz tydzien temu
"mam już miesiąc"
[URL=http://fotoo.pl/][IMG]http://fotoo.pl/zdjecia/files/2010-08/4ace29a4.jpg[/IMG][/URL]

buleczka kochana jestem jestem dziekujemy za troske - przez te kilka dni intensywnie myslalam o brzuszkach i swierzych mamusiach jak sobie radza, u rodzicow nie mam kompa a laptoka nie bralam wiec mam straszne tyly 😠

co do szczepionek ja tez ogranicze sie do obowiazkowych co za duzo to nie zdrowo

jak czytam o waszych szwach to mi skóra cierpnie 😞 ja prz pierwszym synu tez cierpiałam , byłam pewna ze po tylu latach tez mi potna tyłek a tu niespodzianka NAWET NIE PĘKŁAM !!! ale jednocze sie z Wami 🙂

• Mamusia
hej kobiety 🙂
Podczytuję trochę co piszecie..bo wcześniej nie miałam ani kiedy zajrzeć..
Okropna położna znikneła z naszego życia..i od razu dzień bardziej zorganizowany..a wczoraj kąpiel.. 🙂 no i pępuś odpadł..ale zastanawia mnie że jest jeszcze taki opuchnięty i na zewnątrz..
co do karmienia to mam problem z karmieniem na siedząco..mały nie może cycka zassać..i jedna opcja to na leżąco..która odpada po za domem..nie wiem już sama jak nauczyć się na siedząco..bo wydaje się proste..ale nam nie wychodzi.. 🤔
no i tak jak dziewczyny niżej pisały mój synek też czasem w nocy próbuje złapać pierś ale wypluwa ja i jest rozdrażniony jakiś..
A co do szwów to i ja myślałam że mnie ominą..miałam nadzieję..a tu ich aż 11.. 😮 do tego kilka się rozszerzyło..ale kilka też już się rozpuściło..
aaa i strasznie mojemu małemu łuszczy się skóra na całym ciałku..oliwkujemy i czekam jak dalej będzie..
pozdrówka dla wszystkich mamusiek i buziaki dla maleńkich pociech..noo i dla brzuszków które nadal czekają też.. 🙂

• Mamusia
usnął.... uf

mi zdejmowali szwy a te ze środka nie wypadły 🤪 😮 kurde.....

Okaa cieszę sie bardzo że to babsko już znikneło - wiedźma!

my smarowaliśmy emolium i super zadziałało - teraz już nie musimy bo skórka śliczna, ale złuszczała się jak z węża jakiegoś hihihihihi 🙂

seksik - ach marzy mi sie i śni po nocach ale mnie najnormalniej w świecie jeszcze boli 😞 ściąga mnie tak niemiło, jak dużo chodze albo pod koniec dnia to nie jest za dobrze - strasznie ściśle mnie zszyła - będe w przyszłym tygodniu na kontroli to się dowiem co i jak, najbardziej chciałabym już dostać zielone światło na basen i siłkę bo nie mogę patrzeć na swoje ciało a mam w bloku i jedno i drugie więc dam radę wyskoczyć na godzinkę czy półtorej - zeszło ze mnie 16-17kg z 23 a reszta ani drgnie - nic a nic 😠 😠 😠 😠 😠 😠

• Mamusia
a no i kąpiemy w Olian - super ekstra polecam!!!! pięknie pachnie i skóra jest prześliczna 🙂 bardzo wydajny - na wanienkę trzy psiki - przez miesiąc zużyliśmy 1/3 opakowania.

Wiojojka - no strasznie trudno jest się wbić w ten pas - wciągam go dołem i jest to nie lada wyczyn! hahahah ale jak już jest na brzuchu to luz - czuć ulgę jak zdejmujesz wieczorem i chyba troszkę ten brzuszek wciska 😉

• Mamusia
😠grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr 😠, qrde czekała m na położną dwie godziny, w końcu do niej dzwonię, a ona, że ją zatrzymały sprawy w przychodni i juz nie przyjedzie, może dopiero w czwartek wieczorem, a już raz przekładała wizytę, zresztą wcześniej nie mogliśmy się do niej dodzwonić, bo zmieniła numer, grrrrrrrrrr 😠 czy ona będzie mi do czegoś potrzebna???????? 🤢