Skocz do zawartości

MAMY SIERPNIOWE 2010 narazie fasolki:) | Forum o ciąży

Dorunia700

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
czesc u nas nocka ok,mala spala cala noc, miala kilka pobudek ale do lozka jej nie wzielam i tak powoli uczy sie spac w lozeczku 🙃,
zmierzylam mala i ma 72cm, a i Evie pierwszy raz w nocy pampera przesikala,tzn body i pajacyk mokre z jednej strony 🤔

• Odpowiedzi 24,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Wiojojka

2267

• anochi

3640

• Mufka

1833

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

anochi napisał(a):
Ika mam pytanko do Ciebie, po świętach wybieram się do Wrocławia i czy wiesz o istnieniu jakiegoś sklepu z używanymi ciuchami dla dzieci np. z Anglii? u mnie taki jest, ale go zamykają 😞 😞 😞 córka właścicielki mieszka w Anglii i sama tam wybierała pojedyncze sztuki ubrań, które wyglądają jak nowe, po prostu idealne a tańsze, już wykupiłam tam pół sklepu 😉 i ciekawa jestem czy może we wrocku znajdę coś podobnego

Nie za bardzo jestem zorientowana w tej kwestii, ale ostatnio wypatrzyłam szyld własnie chyba z odzieza dla dzieci z anglii- niedaleko mojej pracy, wiec postaram się zerknąć i dać znać. Niedaleko bielan wrocławskich więc miałabys blisko od autostrady 🙂

mnie nie będzie we wrocławiu od swiat do 3 maja, ale jak byś przyjeżdzała w innym terminie to daj znać, moze udałoby nam się spotkać 🙂

• Mamusia
ika79 napisał(a):
anochi napisał(a):
Ika mam pytanko do Ciebie, po świętach wybieram się do Wrocławia i czy wiesz o istnieniu jakiegoś sklepu z używanymi ciuchami dla dzieci np. z Anglii? u mnie taki jest, ale go zamykają 😞 😞 😞 córka właścicielki mieszka w Anglii i sama tam wybierała pojedyncze sztuki ubrań, które wyglądają jak nowe, po prostu idealne a tańsze, już wykupiłam tam pół sklepu 😉 i ciekawa jestem czy może we wrocku znajdę coś podobnego

Nie za bardzo jestem zorientowana w tej kwestii, ale ostatnio wypatrzyłam szyld własnie chyba z odzieza dla dzieci z anglii- niedaleko mojej pracy, wiec postaram się zerknąć i dać znać. Niedaleko bielan wrocławskich więc miałabys blisko od autostrady 🙂

mnie nie będzie we wrocławiu od swiat do 3 maja, ale jak byś przyjeżdzała w innym terminie to daj znać, moze udałoby nam się spotkać 🙂

pewnie, że dam znać, może w czerwcu?

• Mamusia
Mufka napisał(a):
hej kobietki,
Sabcia, i ja dołączam się do grona składającego życzenia: Wszystkiego dobrego! 🙂

A Łucja ząbkuje na całego, biedna jest i obolała 😞

oj biedna Łucja 😞
a u nas zaparcie, chyba mały katarek i możliwe, że też ząbki 😞 ciągle na rękach i marudzenie i przytulanie

anochi napisał(a):
ika79 napisał(a):
anochi napisał(a):

pewnie, że dam znać, może w czerwcu?

pewnie 🙂

• Mamusia
ika79 napisał(a):
Sabcia napisał(a):
Mam pytanko. któraś z Was (nie pamiętam która) pisała jakiś czas temu o zatyczkach do kontaktu. Jakie macie, bo mi Teściowa kupiła, ale one są coś nie wymiarowe i nie chcą wejść ☺️ 😞 Amelka bardzo się interesuje kontaktami, a mam w takim miejscu, że nie da się ich niczym zasłonić bo takie głupie miejsce jest 😠

mi tesciowa kupiła w castoramie- maja 2 bolce i dziurke, wkłada sie je jak wtyczke, a do wyciągnięcia zatyczki potrzebny jest specjalny "kluczyk" dołączony do zestawu
tak jak pisałam wcześniej, kontakty przestały dziecko interesować

a ja mam z canbol baby..i baby ono i do wszystkich pasują...mam też lodówke zamkniętą na specjalny rzep,blokade szufad w komodzie,barierki na wejście kuchenne, i na narożniki takie specjalne kule ochronne....istna forteca...

• Mamusia
wczoraj wrocilismy z za wroclawia. nie mialam sily napisac. podrow w jedna strone oki ale z powrotem to hubik nie byl juz tak grzeczny krecil sie plakal ehhhh. nastepna podroz nie za szybko. ale zmiane otoczenia itd zniósł bardzo dobrze. wyszedl mu nastepny zabek gorna 3 smiesznie teraz wyglada. buziaki dla was a dzieciaczki fajne.

• Mamusia
No i kolejna noc pobudki co godzinę o 4-tej już nie wytrzymałam i wzięłam Jerzyka do siebie 😞
Nie wiem dziewczyny co robić 😞 spróbuję z tą kaszką manna jeszcze 😞
W dzień śpi raz po 2 godziny i raz po 30 minut, a noce to nie wspomnę same wiecie 😞
Tracę już nadzieję że coś się zmieni 😞

Przepraszam że ja ostatnio o jednym i tym samym ale wyspać bym się poprostu chciała 😞

Oto mój mistrz sam wstający w łóżeczku
[URL=http://fotoo.pl/hosting-zdjec/2011-04/f26eb64e/snb12251.jpg.html][IMG]http://fotoo.pl/zdjecia/thumbs/2011-04/f26eb64e.jpg[/IMG][/URL]
i z tatą 🙂
[URL=http://fotoo.pl/hosting-zdjec/2011-04/85f6b17b/snb12269.jpg.html][IMG]http://fotoo.pl/zdjecia/thumbs/2011-04/85f6b17b.jpg[/IMG][/URL]

• Mamusia
Rusałka nie zazdroszczę, ja podobnie miałam jak szedł pierwszy ząb, i też pół nocy Ala spała z nami, bo nie dała sie odłożyć
u nas albo przeziębienie albo ząb, mamy 37 stopni, wielkie rozdrażnienie, senność, Ala marudzi, nic nie chce jeść, oprócz piersi, nie daje sobie nic zrobic koło buzi i noska, z noska dwa razy pociekła malutka woda i tyle, a no i chrypie troszkę i znowu problemy zaparciami i kupką, robi 2-3 malusie kupeczki na dzień, więc nie wiem czy to jakies choróbsko czy podstepny ząb 🤨 🤔
Mufka musze przyznac, ze u Was na kangurach jest jakby lepsza atmosfera, byłam dzisiaj chwilkę w Bielsku i bardziej rozluźniona atmosfera, może kwestia lokalu, u Was to jednak typowa kawiarnia do pogaduchy, a tutaj to bardziej miejsce zabaw dla dzieci z torem z piłkami itd, więc kazdy gania i pilnuje swojego szkraba 😉

No to my dołączymy do bezzębnych - cierpiętników 🙂 bo nocki różne są kilka spokojnych teraz ale bywoło tragicznie 😞

P1110226.JPG Kamilek codziennie ćwiczy pozycję wyjściową do "czworakowania" 😁

Rusałko - więcej cierpliwości! Na pewno doczekasz nocy bez częstych wybudzeń a moim zdaniem jak część nocy spędzacie z Jerzykiem u rodzinki, część u siebie to też nie sprzyja wyspokojeniu dziecka. Teraz prawie tydzień wolnego-może będzie lepiej-życzę z całego serca 🙂

oli1978 napisał(a):
No to my dołączymy do bezzębnych - cierpiętników 🙂 bo nocki różne są kilka spokojnych teraz ale bywoło tragicznie 😞

[URL=http://www.fotoszok.pl/show.php/438991_p1110226.jpg.html][IMG]http://www.fotoszok.pl/out.php/t438991_p1110226.jpg[/IMG][/URL]
Kamilek codziennie ćwiczy pozycję wyjściową do "czworakowania" 😁

Rusałko - więcej cierpliwości! Na pewno doczekasz nocy bez częstych wybudzeń a moim zdaniem jak część nocy spędzacie z Jerzykiem u rodzinki, część u siebie to też nie sprzyja wyspokojeniu dziecka. Teraz prawie tydzień wolnego-może będzie lepiej-życzę z całego serca 🙂

....footoo.pl mi się nie otwiera i próbuję wrzucić fotkę przez inny hostig zdjęć ale nie wiem czy wyjdzie 😜

• Mamusia
anochi napisał(a):
Mufka musze przyznac, ze u Was na kangurach jest jakby lepsza atmosfera, byłam dzisiaj chwilkę w Bielsku i bardziej rozluźniona atmosfera, może kwestia lokalu, u Was to jednak typowa kawiarnia do pogaduchy, a tutaj to bardziej miejsce zabaw dla dzieci z torem z piłkami itd, więc kazdy gania i pilnuje swojego szkraba 😉

Anochi, w sumie też fajnie, że takie miejsce do zabawy z dziećmi jest... no ale ja lubię te spotkania z innymi mamami, pogaduszki itp 🙂 ale do Cieszyna masz rzut beretem, to możesz się pojawiać i tu i tam 😉

• Mamusia
za nami kolejna ciezka noc,mala przez sen plakala,kilka rzay sie przebudzala,wiec zabralam ja do naszego lozka i bylo to samo,a niech te zeby szybciej wyjda 😠 😠 😠
slonce juz zalewa mieszkanie 🤪
Kamilek jaki duzy chlopczyk,moja mala tylko czasami tak pupke podniesie jak do raczkowania 🙂
milego dnia 🙂

• Mamusia
U Nas tez słońce daje już na maxa. Dziś fajny spacerek w promieniach słońca, niedługo będziemy miały dość tego słonecznego klimatu 🙂
U Nas noc dośc spokojna, Amelka spała do 3:30 w swoim łóżeczku, potem zabrałam Ją do siebie i spała aż do 7:10 bez przerwy, to dobry znak 🙂

• Mamusia
Kasiula2 napisał(a):
hmmm..jakby tu powiedzieć...moja starsza córcia dala małemu do zjedzenia kinder mleczną kanapke...............zajadał się nią jak szalony......NIE ZAUWAŻYŁAM!!

dobrze,ze dzieli sie slodyczami z bratem 😜

My już od 8.30 na spacerach.. 🙂 bylismy u naszej pediatry bo od jakiegoś czasu Kamil ma wysypkę-całe place na łokciach-wyglada podobnie jak przy skazie białkowej. Lekarka mówi że to nie może być skaza białkowa bo reagowałby już dawno, ma raczej reakcję alergiczną na żółtko albo ewentualnie jakiś barwnik np. z jogurtów (dawałam te z Nestle "misiowe"...). Mamy nie podawać żótka a jedynie na piersi, obiadkach i deserkach jak nie zejdzie będziemy "szukać" dalej.
Po wyjściu z przychodni Kamilek spał na spacerku aż do 11.15 🙂 -tak się nadreptałam że aż odcisk mam 😞
Moja przylepa dzisiaj na rączkach głównie, marudna i piskliwa także pomimo odcisku chyba znowu na słoneczko wyjdziemy 🙂 GDZIE TEN ZĄBEK?????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!