Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkie Brzuszki 🙂 dziewczyny trzymam kciuki za was w czwartek bedzie dobrze sioperka22 masz tak samo jak ja dwa tyg temu tez balam sie tam isc bo to byl ten sam tydz co poronilam nie mysl juz o tym co bylo tylko o tym co bedzie 🙂 Margaretta to tylko takie przesady z tym jedzeniem jednym sie sprawadza drugi nie z tego co wiem to kobieta czasem ma instynkt i sama wie czy to dziweczynka czy chlopiec w kazdym badz razie mi sie udalo 🙂jedni mowili ze jak jem kwasne to chlopak drudzy ze jak slodkie to dziewczynka potem ze dziewczynki urode zabieraja i tez patrzyli jaki mam brzuszek czy okragly czy inny duzo tego hehe a czasem i tak sie nie spelnia bywa inaczej taka ladna pogoda mmmm jutro mam wizyte u gina trzymajcie kciuki za mnie pozdrawiam 🙂

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Margaretta na niestrawność jest dobre w moim przypadku dobry był sok z kapusty kiszonej albo ogórków natychmiastowa ulga...wiem ze na dłuższą metę pomaga siemię lniane, wolniejsze jedzenie, picie po posiłku a nie w trakcie i duużżo wody zamiast napoi gazowanych albo słodkich.

co do usg na tą przezorność karkową to mnie czeka za dwa tygodnie i mam mieszane uczucia
a za Was dziewczyny trzymam kciuki - będzie dobrze 🙂

a jak u Was z przeczuciem chłopiec czy dziewczynka? 🙂

• Mamusia
hej ani85 ja niedawno tez walczyłam z przeziębieniem i mi pomógł syrop na przeziębienie dla kobiet w ciąży Prenalen się nazywa ok.13zł no i tony cytryn 3 razy dziennie sok z 2 cytryn bez cukru ewentualnie z miodem ,do tego na kolację chleb z dżemem i czosnkiem ohyda ,ale pomogło 🤢 no i wapno musujące z witaminami,herbata malinowa i wiadomo dużo leżałam i się wygrzewałam.Trzy dni i było ok.Dużo zdrówka życzę 🙂

• Mamusia
a ja mdłości w ogóle nie miałam czasem tylko jak się najadłam to mnie jakoś tak dziwnie się zrobiło... senność to w zależności od tego czy jestem zmachana po całym dniu czy nie... ja jestem 2tc za Tobą więc jeszcze się we wszystko mieszczę bez problemu

• Mamusia
ja niby nosze spodnie większe niż normalnie ,a lekarz mi mówi ze schudłam 3 kg od początku ciąży trochę to dziwne, bo czuję całkiem inaczej jakbym wiecznie jakaś napuchnięta była heh 🙂 dziś mi się 13 tc zaczął nie wiem czemu ten mój suwaczek działa z opóźnieniem szajs jakiś ściągnęłam he he a jutro ważny dzień usg genetyczne........

hej laski 🙂)
co tam u Was?? 🙂
ja mam taki wstert do ejdzenia ze asakra nie weim co jest:/ jestem glodna na maksa (szczegolnie po tych durnych naukach...:/;/;/;/) a jak tylko otworze lodowke odrzut 😞 ehhh
i tego mojego M udusilabym:/ marudz ze juz sie tak nie ubieram jak kiedys ze ciagle na sportowo ze sie nie maluje itd. Ale mi sie tak nie chce i nosze to w czym mi wygodnie...nie wiem czy on maja taki maly mozdzek ze tego nie rozumie 🤢 ehhh....
to np skopiowalam z jednej str w necie na temat plci dziecka
"...Chyba najczęściej zadawanym kobietom pytaniem jest: "A na co masz ochotę?" Jeśli ciągnie cię do słodkich smaków, bez przerwy marzysz o słodyczach i owocach, urodzisz córkę. Jeśli najchętniej pałaszujesz produkty białkowe, takie jak mięso czy ser - będzie syn.

Gdy śpisz z głową na północ...

Czy znacie już płeć swoich maluchów w brzuchu?

Również z twojego zachowania można podobno wyczytać, czy nosisz w sobie dziewczynkę czy też chłopca. Jeśli w ciąży często miewasz humory, najprawdopodobniej urodzisz córkę. Taki przesąd wyraźnie odzwierciedla stereotyp kobiety, jako istoty histerycznej. Gdy taka zagnieździ się w brzuchu innej, trudno z nimi obiema wytrzymać. Na szczęście stereotyp to coś, z czym możemy walczyć.

Istnieje też zupełnie niezwykła teza o tym, że dziewczynka urodzi się, jeśli kobieta podczas snu odwraca się w stronę południa. W innym przypadku możemy spodziewać się chłopca.

Gdy włosy na nogach rosną szybciej...

Jednak podstawą większości "wróżb” jest to, w jaki sposób zmienia się ciało kobiety. Nic dziwnego. Zmienia się ono niesamowicie i trudno nie przywiązywać wagi nawet do najmniejszych detali.

Jeśli w ciąży masz: zbędny tłuszcz na brzuchu, a nie na udach i pośladkach, ciemne otoczki brodawek, jasnożółty mocz, suche dłonie, a włosy na nogach szybciej ci rosną - będzie chłopiec. Jeśli natomiast twój brzuch kształtem przypomina arbuza, twoje włosy nabrały rudego połysku, a piersi są wyjątkowo piękne - urodzisz dziewczynkę.

Takie zgadywanki często odwołują się do ogólnego wyglądu kobiety w ciąży. Jeśli wszyscy mówią ci, że nigdy jeszcze tak pięknie nie wyglądałaś - będzie syn, bo "dziewczynka zabiera urodę". Ale możesz też kierować się własnymi odczuciami. Jeśli miewasz bóle głowy oznacza to, że w brzuchu rozwija się człowiek płci męskiej. Natomiast, kiedy męczą cię poranne nudności - na bank będzie dziewczynka...."

ostatnio tez byl test na podstawie tych objawow i czego bylo wiecej to stwierdzalo na plec dziecka.
Znanym tez sposobem jest wrozba z obraczki.Jeśli obrączka zawieszona na nitce przed twoim brzuchem zacznie kręcić się w kółko, urodzisz chłopca. Natomiast jeśli zacznie wykonywać ruch wahadłowy - dziewczynkę.

tego jest naprawde pelno w necie 😁 Ale na USg tez idzie wczesnie wykryc wystarczy odpowiednie ulozenie dziecka:P

• Mamusia
a pośmiejcie sie dziewczynki i te co mają dzieci już niech powiedzą czy to prawda...

MACIERZYŃSTWO NA WESOŁO

Przygotowanie do porodu

Pierwsze dziecko - Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy.
Drugie dziecko – Nie ćwiczysz oddechów, bo ostatnim razem nie przyniosły żadnego skutku.
Trzecie dziecko – Prosisz o znieczulenie w 8 miesiącu ciąży.

Ciążowe ubrania

Pierwsze dziecko - nosisz stroje dla kobiet ciężarnych odkąd lekarz potwierdził, że jesteś w ciąży
Drugie dziecko - nosisz swoje zwykłe stroje jak długo się da
Trzecie dziecko - stroje dla kobiet ciężarnych to już twoje zwykłe stroje

Imię dla dziecka

Pierwsze dziecko - przeglądasz kalendarze, sprawdzasz znaczenie imion, sprawdzasz ja wybrane imię brzmi w zestawieniu z nazwiskiem
Drugie dziecko - ktoś powinien nadać dziecku imię po ciotecznej babce, więc możesz to być ty
Trzecie dziecko - otwierasz spis imion, zamykasz oczy i w co trafisz palcem, to będzie.

Wyprawka

Pierwsze dziecko - pierzesz świeżo kupione ubranka, prasujesz z lewej i prawej strony, dobierasz kolorami i starannie układasz w szafce przeznaczonej tylko do tego celu
Drugie dziecko - sprawdzasz, czy ubranka po pierwszym dziecku są czyste i wyrzucasz tylko te z najciemniejszymi plamami
Trzecie dziecko - kto powiedział, że chłopcy nie mogą mieć różowych śpioszków?

Płacz dziecka

Pierwsze dziecko - przy pierwszej oznace niezadowolenia (kwękanie, skrzywienie) bierzesz dziecko na ręce
Drugie dziecko - podnosisz je tylko wtedy, gdy krzyki grożą obudzeniem pierworodnego lub wizytą zaniepokojonych sąsiadów
Trzecie dziecko - uczysz starsze huśtania kołyską

Przewijanie

Pierwsze dziecko – Zmieniasz pieluchę, co godzinę, niezależnie od tego, czy jest brudna czy czysta.
Drugie dziecko – Zmieniasz pieluchę, co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby.
Trzecie dziecko – Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan

W domu

Pierwsze dziecko - spędzasz większą część dnia wpatrując się w dziecko.
Drugie dziecko - spędzasz większą część dnia patrząc czy twoje starsze dziecko nie robi krzywdy młodszemu.
Trzecie dziecko - spędzasz większą część dnia chowając się przed dziećmi

Gdy upadnie smoczek

Pierwsze dziecko – Wygotowujesz po powrocie do domu.
Drugie dziecko – Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz dziecku do buzi.
Trzecie dziecko – Wycierasz w spodnie i wsadzasz dziecku do buzi.

Aktywne formy spędzania czasu

Pierwsze dziecko - zabierasz je na gimnastykę dla niemowląt i terapię grupową dla prawidłowego rozwoju.
Drugie dziecko - zabierasz je na gimnastykę dla niemowląt.
Trzecie dziecko - zabierasz je do supermarketu i pralni chemicznej

Opiekunka

Pierwsze dziecko - gdy zostawiasz dziecko z opiekunką, dzwonisz do domu, co najmniej 5 razy w ciągu dnia.
Drugie dziecko - wracasz się od drzwi, bo zapomniałaś zostawić opiekunce numer, pod którym będziesz osiągalna.
Trzecie dziecko - prosisz opiekunkę by zawiadomiła cię tylko, jeżeli zaistnieje konieczność wezwania pogotowia.

• Mamusia
Heh Sioperka, ja tez chciałabym żeby mi coś szepnął na temat płci, no ale zobaczymy 🙂
Za to po raz pierwszy będziemy mieli zdjęcie maluszka i może nagranie na płytce, bo bardzo chciałabym chłopcom pokazać, jak taki dzidziuś się rusza w brzuszku 🙂
No ja mam USG na 15:30, ale zaraz po nim jedziemy do chłopców, bo są na feriach u babci, żeby im pokazać.
Napiszę do was, jak już wrócimy 🙂
Teraz zmykam jakąś kolacyjkę szykować 😁

Czesc dziewczynki ja niedawno wrocilam od lekarza dzidzia ma sie dobrze bardzo ruchliwa heh a co najlepsze lekarz patrzy i mowi widzi pani to samo co ja ja sie przygladam patrze a tam male nozki rozlozone i miedzy nimi cos heh a on miwi cos mi sie wydaje ze to chlopak z wielkimi jajami bedzie hehe ze przy dobrym sprzecie i praktyce lekarza udaje sie zgadnac tak wczesnie plec dziecka dowiem sie dokladnie na nastepnej wizycie ale sie usmialam mykam spinkac a i tu oto Nasza kruszynka

pobawie sie hihi sama ze soba pisze masakra [img size=307]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/maly-d05499d5d22a2677e9c50a5e0129288f.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
perelka super że z dzidzią wszystko ok i że wiesz już że to chłopczyk 🙂 ale to bardzo wcześnie, jak Ty w 10tyg dopiero jesteś. To robi mi dużą nadzieję że i ja się dowiem. Idę 8 marca 🙂 może okaże się w dzień kobiet że to dziewczynka 😉 mąż chyba by skakał z radości!!!

• Mamusia
tak w ogóle to właśnie czekam na wyniki co z tą moją gr krwi, mąż pojechał po wyniki. Słyszałam żeby ustalić gr to 2 razy robią badanie, mi pobrali tylko raz, i sie wlasnie zastanawiam czy będą te wyniki czy będę jeszcze raz musiał iść. Jak to u Was było?

• Mamusia
hej dziewczyny!
No Perełka gratuluję ślicznego synusia 🙂ostatnio na tym naszym forum coś cichutko zawsze nie nadążałam z czytaniem wpisów ,a teraz wszystkie prawie wymiotło he he :P
Amarta ja już mam jedno zdjęcie dzidziusia z 7 tyg.ciąży ,więc to dzisiejsze będzie kolejne 🙂 powiem wam szczerze,ze już mnie stres przed tym usg łapie aż mnie brzuch z nerwów ćmi 🤢 stres,że szok :pinch: