Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

Loli zapytam na pewno, co on sobie myśli! że będe sie go trzymać bo mi L4 wypisuje? pfff 😉
ani85 własnie o Tobie myślałam, że już powinnaś być po! I widzisz, wsyzstko OK!! ach jak ja też bym chciala takie cos usłyszeć 🙂

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Cześć Brzuszki !! =)
Byłam wczoraj u ginekologa, zbadał tętno dziecko, mnie no i powiedział że wszystko wporządku 🙂
Powiedział nawet ze juz za okoła 2tygodnie góra do trzech zaczne czuć ruchy dziecka bo macica jest już dość duża =) Lubie słuchać jak bije serduszko mojego maleństwa to jest takie uczucie cudowne 🙃
A jak Tam wy sie czujecie dziewczny?
Czujecię już dobrze ruchy dziecka ?
Pozdrawiam was ! :*

• Mamusia
odnośnie badania na HIV to wyczytałam że jesteś kierowana jak w morfologii wyjdzie jakiś dziad dodatni to świadczy on o zachorowaniu na choroby zakaźne przenoszone drogą płciową przynajmniej mi tak tłumaczył
ja zapomniałam o tego HIVa zapytać ale jak pójde w czwartek na zdjęcie to się zapytam ale najbardziej martwi mnie fakt że nie mogę żadnych antyperspirantów leczniczych używać tj antidral czy etiaxil 😞 a poce się strasznie ma 😞 ma któraś jakąś metodę na mniejsze pocenie?

• Mamusia
ani ja tez zawsze mialam problem z poceniem a podobno kobiety w ciazy maja jeszcze wjeksza mozliwosc pocenia sie moze przez te wszystkie chormony , ale kurcze czemu nie mozesz uzywac antyperspirantow? uczulona jestes czy cos ? ja nie mam zadnych metod

Dosik ja juz czuje maluszka i nawet 1 kopniaka mialam w 15 tyg 🙂 teraz juz 17 i 5 dni wjec codziennie czuje dzidzie jak mnie muska po brzuszku super uczucie nawet gdy mam zly chumorek i dzidzia sie przypomni odrazu usmiech wraca 🙂

ani85 napisał(a):
odnośnie badania na HIV to wyczytałam że jesteś kierowana jak w morfologii wyjdzie jakiś dziad dodatni to świadczy on o zachorowaniu na choroby zakaźne przenoszone drogą płciową przynajmniej mi tak tłumaczył
ja zapomniałam o tego HIVa zapytać ale jak pójde w czwartek na zdjęcie to się zapytam ale najbardziej martwi mnie fakt że nie mogę żadnych antyperspirantów leczniczych używać tj antidral czy etiaxil 😞 a poce się strasznie ma 😞 ma któraś jakąś metodę na mniejsze pocenie?

ja wychodze do lekarza za 25 min więc postaram sie nie zapomniec i zapytac ;-)
a taki zwykły z nivea Ci nie pomaga? to też normalne ze teraz sie wiecej pocimy...ech ☺️

Ijeee to fajniee też chciałabym już czuć takie kopniaczkii 🙂
Narazie takie kłucia albo delikatne kilania czułam w brzuszku nie moge sie juz doczekać pierwszych kopniaków ;D

• Mamusia
jeżeli chodzi o to pocenie i deo to te lecznicze są za silne i zatykają jakieś tam pory i mogą przenikać przez łożysko i jak mój gin należy do normalnych to powiedział że lepiej nie 😞
a pocę się pocę faktycznie możliwości mi się zwiększyły w tej kwestii...

• Mamusia
a umnie wciąż nic 😞tak czekam i czekam ale mój maluszek jest chyba leniwy 😞bo kopać jeszcze niechce.jutro wkońcu moja kolej u gin 🙂mam nadzieję ze ze umnie tez jest wszystko ok bo ostatnio jakies czarne mysli mi dokuczają 😞 i juz strasznie przytyłam 😁 😁 😁jak stanełam dzis rano na wagę to mało zawału niedostałam....143 kg 😁 😁 no niezle podwójna ja 😁 😁 😁pozdrawiam 🙃

hej laski 🙂
poczytalam troche tych postow dzisiejszych 😜
🙂 musze zapisac dokladky kopniak bo to jest potrzebne niby do wyliczenia dokladnej daty porodu czy cos...ze to oznacza polowe ciazy. nie wiem tak wszystcy do okola mi mowia.
A ruchy, i to bulgotanie wod jak dzidzius sie rusza to czuje co dzien..ostatnio michu przelaczal kanaly i byl kubus puchatek na 1 poczulam kopniaka to ogladalismy kubusia bo stwierdzilam z musialo mu sie to podobac....cala bajke latal po brzuchu. Potem na meczu Lecha bylismy tzn ogladalismy w barze na telebimie...jak byla jakas akcja i wszystcy krzyczeli to ten znowu sie ruszal... eheh albo jak michu do mnie duzo mowi to tez, jak by czol ze to tata 🙂

🙂 co do wagi..jeju uspokujcie sie 😜 eheh w sobote spotkalam kuplele w ciazy...jest teraz w 17tyg. brzuch ma plasciutki... a sie zachowuje jak by juz byla w 9 miesiacu, ale pomijam to...przytyla 2 kg... ja nakupowalam sobie ciastek loda, kubusia duzego pierdoly na mecz...i mowie jedz tez czestuj sie a ona "nie nie dziekuje juz przytylam 2 kg i mi wystarczy" 😮 😠 no poprostu zal dupe sciska jak slsze takie cos.
Wiec prosze nie rpzejmujcie sie ta waga bo przytycie jest nie uniknione...niby w ciazy 10-15 kg to norma...a niektore przeciez po 20 30 kg tyja..i nie rpzejmuja sie tym 🙂

dziewczynki ja własnie po wizycie!!!!
i jest wszystko dobrze 🙂 "ciąża rozwija sie prawidłowo" 🙂 🙂 🙂 zmierzył dziecku obwód głowki i był zadowolony. chciał go całego pomierzyć, ale dzieciak taki pokrzywiony był, że na zdjęciu wygląda jakby głową dotykał brzuszka :P
zapytałam o prenatalne, to powiedział że skieruje mnie przy okazji następnej wizyty za trzy tygodnie 🙂
zapytałam też o te testy na HIV. powiedział że niestety w polsce nie są wymagane, chociaż powinien to być obowiązek! że jest wściekły na ten chory przepis! że nie ma przeciwwskazań żeby dla samej siebie sobie zrobić 🙂 więc pójde po świetach.
co jeszcze? powiedział, że skoro ostatnio miałam niemal idealne wyniki krwi i moczu to nie ma powodu zebym je robiła.
a jeśli już mówicie o wadze...to ja schudłam dwa kg od ostatniej wizyty... 🙂 ja tam się ciesze, ale lekarz nie był zadowolony 🙂

• Mamusia
Anula ja się tym tak bardzo nie przejmuje tylko DZIWI mnie to co się z tym jedzeniem dzieje, bo waga stoi co przytyłam to teraz schudłam więc stoje w miejscu na 57 kg 🙂 a widziałam się dzisiaj z koleżanką ona do 5 miesiąca nie miała brzucha a dzidzia zdrowa wiec już się nie martwię. Dzisiejsza wizyta mnie uspokoiła 🙂 a co do terminu porodu to poczekamy zobaczymy a dzidzia i natura i tak zweryfikuje termin 🙂 martwi mnie tylko to że w moim śmiesznym województwie ja nie urodzisz w dniu terminu to biorą cię do szpitala i tam leżysz i kwitniesz a tego bym nie chciała 😞 bo mnie weźmie taka bezczynność...

cześć dziewuszki!
jak tam się czujecie? bo ja obudziłam sie z mega bólem głowy i całym zapaćkanym gardłem...nic mi ten syrop nie pomaga 😞 czy oprócz płukanek sola, woda utlenioną...macie jakieś sposoby na ból, które naprawdę pomagają?

• Mamusia
hej dziewczyny co tam u Was nowego ?jak porządki wiesenne zrobione?he he ja już mam prawie wszystko uporządkowane....ale dziś z kolei jakoś dziwnie się czułam rano teraz niby lepiej,ale jeszcze jakoś dziwnie....już w nocy jak się przebudziłam kręciło mi się w głowie i tak samo jak wstałam miałam straszne zawroty głowy...normalnie jakbym była pijana i do tego jakoś delikatnie mi niedobrze....miała któraś z Was tak???? 😮ciekwe czy to normalne..