Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

dobry jest tez z papryka ogorkiem konserwowym pomidory i cebulka wszystko w kostke podusic az zmieknie na malum ogniu i niewiele oleju, przyprawy do smaku. ugotowac makaron te duze rurki z przyprawami. do miekkich juz warzyw dodac poszatkowana bazylie i mozarelle pokrojona w kostke... zmieszac z makaronem chwilke trzymac na ogniu i juz.... polecam jest maprawde swietne i szybko sie robi:0
kumpela dodaje tez piersi kurczaka pokrojone w mala kosteczke...

no i wlasnie do lecza...
ponoc dobre jest tez pokroic w plastry i jak kotlety robic w panierce i smazyc... 😉

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

dobry jest tez z papryka ogorkiem konserwowym pomidory i cebulka wszystko w kostke podusic az zmieknie na malum ogniu i niewiele oleju, przyprawy do smaku. ugotowac makaron te duze rurki z przyprawami. do miekkich juz warzyw dodac poszatkowana bazylie i mozarelle pokrojona w kostke... zmieszac z makaronem chwilke trzymac na ogniu i juz.... polecam jest maprawde swietne i szybko sie robi:0
kumpela dodaje tez piersi kurczaka pokrojone w mala kosteczke...

no i wlasnie do lecza...
ponoc dobre jest tez pokroic w plastry i jak kotlety robic w panierce i smazyc... 😉

• Mamusia
A no do Ciebie do Ciebie 🙂 Ja na razie nie myślę o drugim... Ale mój też chce z tego powodu. Między innymi 😜 Mam trudny charakterek więc ciężko mi jest być w ciąży. Kocham moje maleństwo i nie żałuje, że będę je miała. No, ale...Zawsze byłam niepokorny, buntowniczy duch. Przeciwko wszystkiemu-dla zasady. Pyskata gówniara. Wszędzie było mnie pełno, wszystkich rozśmieszałam i miałam milion pomysłów na minutę. Nie cierpie zasad i zakazów. A tu nagle trzeba było się złagodzić 😜 Spokornieć i przysiąść na czterech literach...Pracowałam po 6 dni w tygodniu...Praktycznie cały dzień mnie nie było. Weekendy spędzałam z przyjacielem w lokalu naszego znajomego z Ukrainy -Jury. Piliśmy, tańczyliśmy i wygłupialiśmy się do rana. Aż tu nagle KONIEC. Ciąża to miliony wyrzeczeń. Owszem...Również miliony radości...Wszystkiego mieć nie wolno. Ale naprawdę cholernie ciężko z takiego trybu życia przenieść się na mamuśkowanie i to nie jest takie łatwe. Siedzę całe dnie sama w domciu bo nikogo tu nie mam i nie znam zbyt wielu osób. A Ci których znam przecież też mają swoje życie. Nie będą mnie niańczyć. Albo jak mają wolne idą posiedzieć do pubu czy spotykają się w domku i imprezują...No a ja cóż...Źle bym się czuła patrząc jak oni piją i się bawią do rana, gdy ja o 19 padam z nóg 🙂 Więc być może będzie drugi bobasek, ale dam sobie sporo czasu na odpoczynek między jedną ciążą a drugą.

• Mamusia
Anula , ale to pysznie brzmi...Na szczęście już puściła mnie niechęć do bazylii i włoskiej kuchni. Bo na początku ciąży ruszyć nie mogłam ani oregano ani bazylii...Na razie usmążę go w panierce i zrobie sos czosnkowy. A za kilka dni zrobię wg Twojego przepisu. Pycha mniam myyyy 🤪 Uwielbiam mozarelle. Najchętniej na chlebku z pomidorkiem , troszkę soli i bazylia...Ach.
Dosik moje malutkie rusza się jak coś zjem lub wypije. Rano , wieczorem...Nie ma zasady. Np teraz ostro wirzga nóziami 🙂 Chyba czuje cioteczki 😜
Ale się ciesze...Jesteśmy już niektóre po połowie, niektóre jeszcze przed...Sporo czasu już minęło , a my wszystkie tfu tfu odpukać zdrowe i szczęśliwe 😜 I oby tak do samiutkiego końca i jeszcze dalej 😘

noo wkoncu udalo mi sie... 2 fotki ze slubu i 1 z przed tygodnia 🙂

Ela wiem o czym mowisz bo mam identycznie... ale mam nadzieje ze szybko naucze sie pokory i juz nie bede taka pyskata i uparta... 🙂

no wlasnie wiem..ja tez .. ale jak ty doidawalas to tez dopiero widziaalm po kilki minutach moze sie zaladuja a jak nie to srac 😜

lece do sklepu po jakies dobre amciu puki jeszcze nie pada 😉

• Mamusia
Ja już duszę gołąbeczki 😜 Też już jestem taka głodna , że hej 🙂 Ja zawsze pomniejszam zdjęcie w Photo filtre. Tak do 500 szerokości lub wysokości...Nie pamiętam...Zależy też jak jest zrobione zdjęcie. Potem wklejam je na fotosik.pl,kopiuje adres i wstawiam tu obrazki. Działa zawsze.

• Mamusia
ja dzisiaj zrobiłam klopsiki drobiowe w sobie musztardowo-miodowym z migdalami 🙂 wyszlo pysznie powiem nieskormnie 🙂 ciesze sie, bo chyba wraca mi ochota na gotowanie, a zawsze uwielbialam gotowac, ciaza troszke to zmienila..
co do sosu czosnkowego ja robie na bazie jogurtu - do jogurtu naturalnego (najlepszy balkanski) dodaje czosnek, pieprz i sol - czosnek granulowany lub zabki czosnku wycisniete.. jest duzo mniej kaloryczny, niz na majonezie czy smietanie.

a co do jedzenia na okraglo tego samego - to jak juz kiedys pisalam kabanosy, przejadly mi sie, pozniej kanapki z pasztetem podlaskim z puszki, juz mi sie przejadly, teraz te paluchy prowansalskie - z zoltym serem zapiekane i ziolami prowansalskimi - narazie jeszcze nie przejadly mi sie 🙂
aa lody, coz tez codzienniee jem po troszku 🙂

Ja dziś zrobiłam spagetti jakos nie miałam weny na jakieś specialne dania 🙂
Wysprzątałam w domu, pooglądałam Tv.
No a teraz się troche rozchmurzyło to chce iść na spacerek i może do sklpu skocze
tylko czekam aż mąż wróci 🙂 🙃

oooo a myslalam ze tylko ze mna jest cos nie tak..ja lody jem jak glupia... po kazdym posilku bym mogla odrazu je szamac 😁
a z tymi zdjeciami zobacze moze sie uda zaraz jak nie to nie probuje juz, a mam male juz te fotki..zobaczymy 🙂

dzis na obiadek klopsy w sosie pomidorowym, a na jutro zero pomyslu... 😮

Anula88 musisz wrzucać przez przeglądarke mozille bo przez internet explorer nie wchodzą 😉
a co do lodów to dobrze ze nie jestem sama ;D bo już się bałam że jakiś głodomor ze mnie ;DDD

[URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/643bb3b47b64337a.html][IMG]http://images45.fotosik.pl/286/643bb3b47b64337am.png[/IMG][/URL]

[URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/987e58e637e8495c.html][IMG]http://images47.fotosik.pl/286/987e58e637e8495cm.png[/IMG][/URL]

moze teraz sie doda 😜 juz wiem co robilam zle... nie ten link co trzeba kopiowalam 😜