Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

Loli leci coraz szybciej co? 🙂 🙂 mi też 🙂

Monia Ty pytałaś jak nam się ostatnio śpi....to ja pare razy w nocy budzę się z leciutkim skurczem łydki! i przy okazji chyba co przewrót na drugi bok też się budzę 🙂 i przy jednej z takich pobudek czułam jak sobie mała w brzuszku siedzi i delikatnie się rusza 🙂

hmm ona w ogóle ostatnio już tak nie kopie, bardzo rzadko! tylko się przesuwa i rusza się ale tak delikatnie...jak jest u Was?

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Masakra ta pogoda nas wykonczy a przynajmniej mnie 😁 a jezeli chodzi o noce to to jest najgorsze dla mnie co może byc 🤢 Dosc ze mam rozwalone 2 kręgi to po calym dniu jak sie kłade to taki ból ze wytrzymac sie nie da a jak sie rusze w nocy to masakra i tak juz cierpie kolejną noc :/

• Mamusia
A u mnie dzisiaj 27 tydzień tylko jak zwykle suwaki i inne zawodzą 😠 Marze o kilku kroplach deszczu. Ja to jeszcze kij...Najgorzej mi szkoda zwierzaków. Co chwilę mojego labiszona kompie w stawie. Mnie Loli też wczoraj tak brzuch i dziś boli. U mnie to ewidentnie przez rozpychanie się młodego. I od rana bierze mnie na wymioty 🥴 Jadłam już , ale nie pomogło. Nie wiem jak ja w ojca autku bez klimy wyrobie...Chyba z głową za oknem i wywieszonym jęzorem 😁 Idę ukąpać moją sukę bo mi tu sapie i dyszy.
Czytałam jeszcze, że na zgage letnia cherbatka pomaga, mleczko albo guma do żucia miętowa. Jak by którąś męczyło 😜

buuterfly mnie wczoraj paliła 🙂 hmm i dziwne bo chyba po Twixxie! nic innego niż na codzień nie jadłam... 🙂 ja mam sposób - woda mineralna, ale na krótko pomaga...a potem mi przeszło po popcornie 😜

Loli ważne żeby teraz przetrwać do tego 30tygodnia jeszcze we dwójkę, a potem to musisz czekać do 37-38tc 🙂 bo nikomu nie życzę żeby to dłużej trwało 🙂 więc jak zacznie się lipiec to ewentualnie możemy zacząć się przerażać 😜 i czekać na CUD!

Agaa no niestety nie mam w całości dwóch kręgów w dolnych odcinku kręgosłupa.. Pomińmy, że przez mądry pomysł koleżanki no ale juz tak mam od 5-6 lat. I w sumie dało sie zyc ale teraz to jakis koszmar po prostu no i tez dlatego jezeli chodzi o znieczulenie to w kręgosłup u mnie odpada. DObrze, że ja ze zgagą doczynienia nie mam 🙂 Wogole ostatnio szłam do sklepu i stiwerdziłam ze ja na ciąże to zdecydowanie nie wyglądam tylko jakbym zjdała jakieś duże sniadanko 😁

Eluska ech no to może
Ci to bardziej dokuczać jeszcze jak będziesz miała jeszcze większy brzuszek 😞
serio nic Ci nie przybyło? 🙂 🙂 to ja myślę że jak na ten m-c to mam mały, a co dopiero
Ty 😁

• Mamusia
Agaa co do ruchów maleństwa to ja mam od jakiś 3-4 dni tak samo martwiło mnie to bardzo,że mała przestała kopać ,ale to chyba jest spowodowane tym ,że jest coraz większa i ma tam coraz mniej miejsca i tyko się tak jakby przeciąga, a nie szaleje tak jak przedtem ....Eluska i Ania 8888 tez tak mają ,więc tak już raczej zostanie.....nie ma co się martwić 🙂

sioperka wiem wiem, nie chce się przejmować bo później wiesz jak się można zeshizować 🙂 więc mówie sobie że to zupełnie naturalne teraz 🙂
Eluska to licz się z tym, że raczej nie możliwe jest żebyś brzuszka dużego w ogóle nie miała, więc stawiam że w przeciągu m-ca to Ci jakieś 15 cm przybędzie 😜 nie możesz mieć lepiej od nas 🙂 🙂 hyh żart, ale to z zazdrości 😁 😁
Madzia gratuluję, ach te pierwsze m-ce są najcudowniejsze 😁 😁

• Mamusia
Agaa a czemu bysmy mialy nie dczekac do tego 30 tyg? ja mam tylko 2 tyg 🤪
Eluska ja te\ ostatnio mowilam och jak dobrze ze ja nie mam zgagi a tutaj mnie zaskoczyla pewnego dnia sie pojawila i przez caly dzien sie z nia meczylam blee okropnosc 🥴
Kurde moja mala tez juz tak daje czadu ze koniec kobie non stop brzuch lata jak galareta jakas 😁 ale to kopanie coraz bardziej nie staje sie przyjemne tylko lekko uciazliwe 😞

Loli u mnie brzusio podobie 🙂 czasem niunia tak się rusza ze trzese się jak galaterka, albo usadzi takiego kopa nagle ze aż sama podskoczę. Wiecie co? ja się Wam wczoraj wychwaliłam ze tak mi dobrze w tą pogode i też mnie brzusio całą noć pobolewał ale tak wysoko po jednej i po drugiej stronie, ale na szczescie juz przeszło 🙂

Aguś, bo się dzieci rodzą w 7m-cu też 🙂 oto mi chodziło 🙂
dzisiaj sobie chyba normalnie kupię wentylator!! a jak by było mnie stać to klimę 😜
a że mnie nie stać to chyba zejdę do piwnicy 😜

• Mamusia
Agaa aaa no wiem wiem , naogladalam sie wlasnie ostatnio wczesniaczkow na youtube i sie lekko przerazilam ze jak bym zeczywiscie zaczela teraz rodzic to masakra nie mam wsumie nic dla dziecka 🤪 troche sie boje ale mam nadzieje ze jesli do tej pory nie bylo zadnych komplikacji to moze i dzidzia normalnie wysiedzi do konca..

Eluska szczelaj fote i wklejaj