Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

zastanawiam się w ogóle czy w sklepie nie było by lepiej kupić...jak by miał być 100zł droższy to warto, bo przynajmniej bliżej na ewentualna reklamację... hmm jeszcze trochę i tak muszę poczekać na zasiłek, to nie kupuje. a nóż widelec coś lepszego mi sie trafi i spodoba 🙂
jak byś dostała go wcześniej Kasiu to wrzucisz jakieś zdjęcia i ogólnie relację jaki jest? 🙂

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

no pewnie ze tak 🙂
myśmy go wzięli z allegro właśnie z tego linku co Wam wysłałam bo jest na gwarancji 24 m-ce a w sklepie był tylko na 12 no i sporo droższy, nie wiem czemu tak dziwnie 😮

oo widzisz, nie spojrzałam na to...ten z mojej aukcji ma też tylko na 12, więc poszukam takiego z 24m-cami 😁
Kasia w Wy znacie tematy następnych spotkań w szkole rodzenia? 🙂 bo my dzisiaj mamy hehe "rola partnera przy porodzie" 🙂 i mój myślał że musi tam sam iść...borok był wystraszony jak cholera 🙂 w sumie by nie musiał ... skoro go i tak tam nie będzie...

my nie dostaliśmy jako-takiego planu, coś tam tylko położna wspominała o tym ze mamy iść na oddział i ze ćwiczenia się opóźnią na inne tygodnie bo pani "od ćwiczeń" jest na urlopie, i ze takie zajęcia jak rola ojca przy porodzie tez będą, mam nadzieję ze Dawid na nie trafi z 1 zmianą - kurde wkurza mnie to ze tylko co 2 tydzień będzie chodził ze mną 😠

właśnie też byłam przygotować jakiś obiad...tzn zupę, na drugie danie nie mam pomysłu na razie!

czyli chyba na wsystkich szkołach rodzenia jest taki sam program...ciekawe jakie te ćwiczenia będą 🙂

• Mamusia
A ja wróciłam od doktorka...No on chce jakąś lekomanke ze mnie chyba zrobić 😮 Dostałam kolejne tabletki!! Oszaleje 🤢 Raz dziennie łykam cyclo3forte po dwie tabletki na raz, do tego wit. C, do tego feminatal, do tego aspargin i do tego magnez. pozniej jeszcze 3 razy magnez i dwa razy dziennie aspargin. pogubię się zaraz 🙂 A będę miała 3/4D 🤪 I wiecie kiedy? Dokładnie 24 lipca o 8.20 w dniu urodzin mojego Krystusia 😜 Ale mu nie powiem...Kazał mi się uszykować na przynajmniej godzinne badanie. Przy okazji chce zrobić też przesiewowe, ostatnie....Muszę się najeść z wrażenia 😁 A malutki daje ognia teraz huhuhu 😁
A to dobre z tym hi hi huuuu 😁

buuterfly kurde co tyle leków???? bez przesady...masz aż takie złe wyniki że Cię faszeruje?? bez sensu...

a my po szkole rodzenia...trochę mi przykro, bo mój stawia dalej na swoim że go przy porodzie nie będzie, a właśnie o tym był caly wykład i powiem Wam że facet to jest wręcz niezbędny... 😞 płakać się chce...
ale napiszę Wam co mnie prawie co zszokowało z dzisiejszego wykładu:
- że trzeba przyjechać do szpitala jak skurcze są co 10 min, a nie tak jak pisze w necie co 5 min 🙂 pewnie co szpital to obyczaj...lub jak odejdą wody ( nie czekać absolutnie tylko jechać od razu!! ) lub jak wypadnie czop 🙂 koleżanka obok pyta: "a jak wygląda czop?" 🙂
- że ( tu najbardziej jestem w szoku! ) po porodzie NIE MOŻNA przez dwie godziny spać!!! obserwują nas wtedy, sprawdzają ilość wypłyniętych płynów z pochwy...czyli biorą i sprawdzają podpaskę...hyh...mierzą ciśnienie itd. Ale nie wiedziałam, że spać nie można 🙂 a podobno bardzo się chce 🙂
dopiero po tych dwóch godzinach idziemy z dzieckiem na salę 🙂

jak omawialiśmy drugą fazę porodu, to masakra kompletna bo mnie położna wzięła na ochotnika!!! qrw...cała czerwona się zrobiłam 😞 jak w szkole 😜 kazała mi się na materacu położyć, podkurczyć nogi i normalnie na moja pipkę pokazywała że tu a tu wsadzi palce i karze w to miejsce przeć!!! aaaa burak totalny, bo się wszyscy gapili, tyle rzędy wstały z miejsc!!
ale jako nagrodę dostałam kalendarz Twojego maluszka na pierwszy roczek życia 🙂 z nivea'i 🙂 słodki jest więc się opłacało zburaczyć 🙂

tylko że ja tam nie chce rodzić sama....no ale co zrobię 😞 z koleżanką/mamą/itp nie chce...chce z Michałem 😞 miękkie kluchy z niego cholera!

• Mamusia
Hej laseczki ja nadal nie mam neta i tylko wskoczylam tak szybko wjec nawet nie mam czasu zeby przeczytac swojego zaleglosci ale postaram sie jakos to nadrobic, ja dzis bylam na malych zakupkach kupilam sobie pizamke do szpitala, patyczki do uszkow dla malutkiej podpaski ;/ wielgasne blee skarpeteczki takie slodkie , sudokrem i kilka drobiazgow dla siebie.
I zaraz jade po lozeczko bo znalazlam na internecie bardzo tanie 🙂 jak juz bede miala to sie pochwale no jak oczywiscie naprawi mi sie internet.

Mam nadzieje ze u was wszystko wpozadku i dobrze sie czujecie, kurde ale wkurza mnie to ze nie jestem tutaj na bierzaco 😞 nigdy mi sie nie zdazylo opuscic tyle czasu i nie wiem o czym gadacie ani nic, ale to nic mam nadzieje ze jakos to nadrobie.

Buziaki mocne dla was i dla waszych szkrabkow 😁 kochane 😘 😘 😘 😘 😘

• Mamusia
aga z glukoza tak jak myslalam niestety, poradnia jak najszybciej diabetolog dieta i kłucie sie po posiłkach, zero słodyczy itd. a moze nawet pozniej i insulina jak a dieta nie pomoze. przeryczalam cala sobote a neidziele przespalam, dlatego moglam dzis to jakos zniesc, i niech kazdy gada co che, ze cukrzyca nie boli, ze da sie z tym zyc,ze ludzie cale zycie maja i daja rade, ja to wszystko wiem i co z tego. poza tym to nie takie pewne ze po porodzie przejdzie, a nawet jesli to jest wieksze prawdopodobienstwo ze kiedys bede na to chora na stale. pisze bo aga pisala zebym sie odezwala, juz wiecej nie bede wspominac i was tym meczyc tak jak obiecalam ostatnio

• Mamusia
Aniu nie gadaj głupot...Nie zamęczasz nas 😞 Przecież po to tu wszystkie jesteśmy żeby truć sobie wzajemnie, że mrówki w małej mamy, że lewatywy nie chcemy i że chopy nas nie kochają 🙂 Kto nas lepiej zrozumie, wysłucha i pocieszy jak nie my same siebie na wzajem? Źle nas wtedy zrozumiałaś...Chodziło o to, żebyś się przed czasem nie denerwowała. Bardzo mi przykro, że jednak musisz stosować tą diete i też nie była bym szczęśliwa 😞 Nie będę też Ci truła, że będzie dobrze, że dasz rade, że to dla Twojego i dziecka dobra...To wszystko sama wiesz. I wiesz co masz teraz robić 🙂 A jeśli będziesz miała ochotę się wyryczeć i napisać , że to wszystko jest do dupy i będziesz chciała pociskać tu chujami to wal śmiało 😜 Postaramy się wtedy, albo wysłuchać, albo za uszy do góry wyciągnąć 🙂
Ja póki co przytyłam 6kg. Aguś rozumiem Cię...Ja już daaawno temu zapowiedziałam Krystianowi, że jeśli zamierza mnie zapłodnić kiedykolwiek to musi być świadom tego, że KONIECZNIE BĘDZIE PRZY PORODZIE! 😎 Miał mi to obiecać i obiecał...Jak chcesz to my z dziewczynami wpadniemy do Ciebie jak dasz znać, że rodzisz 😜 Wyobrażasz sobie taką bande? Loli, Anula, Qrka, Eloite i wszystkie Anie, Agi Asie i cała reszta jaką pominęłam 😁 A panie do kogo? Do Agii rodzić idziemy 😁 Mamy lewatywe i dużą pieluche 🤪

najpierw pośmieje się z tego co napisała buuterfly 😁 taaak wpadajcie!!! nie wyobrażam sobie całej bandy, bo Was na żywo nie widziałam 😁 ale z tą lewatywą i podpaską było boooskie 😁 ach fajnie by było 🙂

super Loli że się odezwałaś 🙂 i czekamy na foto łóżeczka!

Aniu kochana, no widzisz...szczerze to myślałam, że nie będzie dobrze z tym cukrem Twoim...pewnie można małego doła złapać, ale tak jak Ela napisała nasze pocieszanie na da teraz nic. Do obecnej sytuacji musisz się po prostu przyzwyczaić i informować nas co i jak i o co chodzi z tą cukrzycą, bo ja np. tak jak pisałam, nie mam o tym kompletnie pojęcia!! więc nie ma to tamto że już Wam nie truję dupy, ale znowu zacytuję Elę - my tu po to jesteśmy żeby sobie o wszystkim pisać. Np mi dzisiaj bardzo źle że tak mało się udzielacie...fakt, może więcej w domu zrobiłam i więcej załatwiłam, ale brakuje mi Was 🙂 cóż poradzić! 🙂

laurana no dokładną wagę podam Ci w czw bo idę na wizytę...ale ostatnio było 8 kg, a to lekarza okłamałam, bo na wadze stanęłam i on nie widział...myślę że teraz będzie dobrze ponad 10kg. chociaż na mojej jest ponad 1kg mniej...więc nie wiem. NIECH MNIE KTOŚ POBIJE Z WAGĄ 😜 Bo na cycki już przegrałam 🙂
która da więcej niż 10kg? 🙂 🙂 🙂

Anulka nie wiesz jak czop wygląda? tzn...ja też nie wiem, ale gdzieś tam czytałam że to taka kulka jest z krwi i różnych mazi...nie da się przegapić 🙂 podobno....
ma ktoś inne info na ten temat? 🙂

• Mamusia
O o o ja mam 😁 Koleżanka na forum o labradorach jest taka i ona jest już przy mecie. I mówi, że u niej to są takie gluty, takie jak by gile i maź taka...I że z pewnością to da się rozróżnić i zauważyć. Jej to tak po trochę wylatuje już od dobrego tygodnia. Ale ona nie leci już do szpitala bo niby po co? Przecież skurczy nie ma, krwii nie ma ,wody jej nie odeszły...Siedzi w domu i czeka. Ale ja tam nie wiem jak to jest 😉 Ja też dziś troszku nadgoniłam. Pozamrażałam kolejne porcje warzyw...Seler, pietruszka, koperek i młoda marcheweczka 😎 Mniam...Lecę sobie sandwicha zrobić i spłukać z siebie ten kurz. Psa tak wykończyłam, że padł trupem...Może w końcu da mi pospać 😁 Biedulinka moja chorutka. A kupiłam dzisiaj dla niej drobiowe wątróbki i mama kazała mi też zeźreć jedną 😜 To mi usmażyła...Jakoś przełkłam...Oddaje komputerek małej niech sobie pogra w simsy, a ja zmykam.
P.S. Do tego ADMINA to chyba trzeba napisać jakąś zbiorową petycje niech coś wymyśli skoro już tyle naszych kobitek nie może pisać... 😠

heloo 🙂
Aga nie martw się może się jeszcze zdecyduje 🤨 a jak nie to lepiej żeby go nie było jak masz się martwić o dzidzię o siebie jeszcze o niego - żeby gdzieś Ci się nie rozłożył. Ciekawe zajęcia mieliście 🙂 -ciekawe co będzie u nas?? Ania przeżyjemy kolejną serię flmów grozy 🙃 🙃 🙃? Aneczko nie martw się kochana w ciąży pilnowana cukrzyca to nic strasznego, ale na pewno kłopot niemały także buziaków 100 na siłę do walki z nią!!

ps. ale byłby najazd na porodówkę u Agi i wszystkie razem : hi hi huuuu, hi hi huuuu,

a ja się Wam jeszcze pochwalę ze kupiłam namiot na swoją obronę - no namiot jak się patrzy 🙂 🙂
buziaki na dobranoc :*:* brzusie

• Mamusia
kasia masz racje ze pilnowana cukrzyca w ciazy to nic strasznego ale ciężko tak patrzec jak ktos wcina słodkie cały czas a samemu sie nie moze, a mój mężulek to uwielbia słodyszcze,ale dzis jak bylismy w hipermarkecie to nawet nie poszedl na dzial z czekoladami, i mówi że bedzie ze mną kaszę jadł, fajny jest ale co mi z tego, niech je co chce, ja sama musze sie jakos z tym uporac i uporządkować swoje posiłki, bo wiem ze sie zle odrzywialam, moglam bardzo dlugo wytzymac bez jedzienia za to jak jadlam to duzo, a tak wlasnie nei mozna. pewnie to bedzie dla mnie dobre bo nie zmusialm sie nigdy zeby dla siebie samej przejsc na diete, ani dla kogos nawet dla męża, a dla dzidzi bede musiala i to jest chyba jedyna osoba dla ktorej moge takei cos zrobic bo tu chodzi o zdrowie a nie o wyglad czy cos, wiec bede sie starac. tylko tego jeszcze nie ogarniam bo z 1 strony musze tego pilnowac jakos a z 2giej musze jesc wszsytko co trzeba dzidzi, no i nie mam jeszcze tego glukometru zeby sprawdzac czy moje zmiany przynoszą jakis efekt bo z tego co czytam o tym dziadostwie to na kazda osobe wszystko dziala inaczej, jednej podnos cukier jakas potrawa a innej wlasnie nie, takze czekam, jutro sie musze umowic na wizyte do diabetologa. a najgorsze to jest to ze lekarz mi powiedzial ze to jest taki test, w sensie ciąża jest testem, no i okazalo sie ze ja go nie przeszlam pod katem tej glukozy, to ze teraz mam to nie wazne bo jak bede pilnowac to bedzie ok i moze minąć, ale to oznacza ze jest duzo wieksze prawdopodobienstwo ze w przyszlosci bede miala normalna cukrzyce, a nie chce bardzo bardzo bardzo.. wyczytalam w necie ze moze byc to tak za 10-15-20 lat, ale kto wie, takze juz bede sie musiala pilnowac caly czas i schudnąć! no i powiedzial ze najwazniejdze to tak z pol roku po porodzie badania zrobic. z tego co czytanm to dzieciaczek tez jakies dodatkowe badania musi miec po porodzie i to tez zwieksza szanse ze jak dorosnie bedzie miec cukrzyce.

Czesc brzuchatki!! Ela paskudo zapomniałas o mnie!!! FOch normalnie!! oo! 😁 U mnie ok tylko 9 str bylam w szoku. Agaa spoko wpadniemy na Twój poród nic sie nie bój 😁 a u mnie moja chrzestna dzisiaj byla i mowie ze moja kuzynka tzn, jej córka tez jest w ciazy w 7 tyg a on jest starsza o 2 lata 😁 wiec jak zaczeły gaadac z moja mama ze babciami beda i wogole to ulalala 😁 Ja juz uciekam spac bo kregoslup to mi pęknie chyba za chwile. Słodkich snow dwupaczki :*

• Mamusia
Ale cudny dzień 🤪 Niedość, że przespałam bez pobudki całą noc to jeszcze wstaje po piętej patrze a tu deszcz pada 🤪 🙃 🙃 🤪 Normalnie aż na pole poszłam z psicą moją zobaczyć jak krzaki ziemniaków odżyły i na ogródku jak warzywka poszły w górę i nabrały koloru 🙂 Zabrałam do domu tego małego kundela i mnie tu podgryza dziad 😜

W sumie z jednej strony tak jak piszesz Aniu..Pod względem figury wyjdzie Ci to pewnie na dobre. I pamiętaj, że duże prawdopodobieństwo nie oznacza 100% prawdopodobieństwa. Wierzę Ci, że takie pilnowanie się teraz i wyniki są strasznie upierdliwe 🤢 Trzeba o tym wszystkim pamiętać i znać się...Na pewno to trudne. Pocieszam Cię tym, że ciąży to tak naprawdę już końcówka. Jeszcze tylko dwa miesiące. A później może powolutku się poprawi i zjesz czasami nawet ulubiony słodycz 🤪 Daj znać co Ci powiedział ten diabetolog bo podobnie jak Agaa z którą rodzić będziemy jestem kompletnie zielona w tych sprawach.