Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Czesc Brzuszki,co tam u Was slychac ,nie jestem w temacie nie mam weny do czytania.Loli nie wpisalas mnie do tabelki hehe tydz temu podajecie jeszcze rozmiar brzuszka do tabelki bo juz sie pogubilam? 😞

Loli nie denerwuj się gagatku, terminy sie przestawiają jeśli chodzi o USG ale z miesiączki masz jeden i to ten jest najważniejszy - nawet na szkole rodzenia nam mówili ze termin z USG liczy się na podstawie wielkości dzidziusia - a jak wiadomo dzieci rodzą się różne - ale to nie ma większego wpływu na termin porodu. także nie ma co sobie przestawiać terminu z każdym USG bo to jest bez sensu 😜 - tak nam mówił ordynator naszej porodówki. Ja się trzymam swojego terminu porodu na podstawie OM, taki mam wpisany i taki mi właśnie wychodzi tez z USG (na ostatnim wyszła różnica 1 dnia - to sobie suwaczków przestawiać nie będę 😜 😜)
A ja do lekarza nie chodzę prywatnie tylko do przychodni na fundusz, i tez nie płacę, zapisują mnie co m-c co do dnia żeby była ciągłość zwolnienia L4 i wizyty mam regularne. I wcale nie mam gorszej opieki niż prywatnie.

hej dziewczyny
Wlasnie wrocilam z 4 dniowego wyjazdu do rodzicow 🙂 i tesciow 😞 strasznie duzo bym musiala czytac zeby nadrobic zaleglosci 🙂 co tam u was w skrocie.

• Mamusia
Też bym chodziła na NFZ, ale jak pierwszy raz szłam do gina to się bałam, wstydziłam itp i chciałam iść prywatnie. I tak go polubiłam, że od tamtej pory nie wyobrażam sobie innego lekarza, gabinetu, sprzętu. A niestety jedyne co on robi na NFZ to czasami ma dyżury w szpitalu.
Loli łóżeczko fajne...Zwykłe , proste i tanie 🙂 Moje jest podobne tylko szczebelki ma okrągłe. Wózek mi się podoba. Oby tylko był wygodny. Kłucia też czasami takie mam i czasem to tak, aż jak by promieniuje przez całą szyjke w dół...Wg usg to ja jestem niecałe 29tyg w ciąży, a wg OM i jego wyliczeń niecałe 30. A tu na suwakach już prawie 31 więc też nie mam pojęcia.

• Mamusia
Dobra laseczki wlasnie napisalam ogloszenie ze szukam pokoju do wynajecia 😞 bo o swoim mieszkanku to moge pomazyc 😞
I lece posprzatac w kuchni 😉 odezwe sie pewnie za jakies 30 min tylko grzecznie mi tutaj bez szalenstw nadrabiania stron 😁

• Mamusia
Z tym terminem to nam tez mówili na szkole rodzenia że najważniejszy jest termin z OM, i termin z USG do 12 tygodnia, potem dziecko rośnie względem samego siebie, jeden szybciej, drugie wolniej, więc nie ma się co tym za bardzo denerwować. Ja dostalam skierowanie do kardiologa, a terminy w jednym szpitalu na marzec, a w drugim na listopad przyszlego roku:/ ale dogadałam się z lekarzem, że termin mam na wrzesień i czy by nie dało sie wcześniej, no i mam wizytę na ten czwartek 🙂 jak by sie nie dalo, to bym musiala isc prywatnie, a że z kasą krucho, bp dla ZUS-u, jesli zlozylam zwolnienie 7 czerwca, to 30 dni od tego terminu to 15 lipca:/ ale nic, ja sie w ich matematyke wtracac nie bede:/

• Mamusia
no to faktycznie Loli nie za ciekawie Was tam traktuja.. kurcze nie wiem do jakiego lekarza moja kupela chodzila bo ona miala usg potem tez bo miala fote jak lezy przed usg z duzym bebzolkiem 😜 heh chyba ze wlasnie placila za to... nie wiem .

Ale to i tak lepiej bo nie wiem czy ktoras z was tupisla czy ktos mi mowilzewjakims kraju do ktoregos miesiaca tylko badaja a potem nie interersuja sie kobieta w ciazy, ze jak bog chce i organizm nie daje rady to porpnienie to rzecz normalna. bez sens...

A z tym mieszkaniem jak tylko ktos mi odpisze to dam znac 😉

lece bo moj maly tez cos mi zaczyna wojowac, a jeszcze sprzatac musze i do sklepu,bo juz nie pada tak mocno...
jestem tylko ciekawa w jakich butach mam isc..... 😠

• Mamusia
Anula ja pisałam o Szwecji, że tam prawie do połowy ciąży nic z laską nie robią. Co ma być to będzie. Gdyby u nas miało tak być to może już dawno nie była bym w ciąży 😞 Bo przecież na począ tku krwawiłam i brałam 4razy dziennie luteine i leżałam jak kłoda w łóżku, zero sexu, kąpieli w wannie tylko szybki prysznic.

Loli kotek, Ty się weź uspokój 🙂 🙂 aleś spanikowała! tak samo dobrze, możesz termin przenosić, czyli masz jeszcze 8 tygodni czekania. Nie stresuj się tak proszę Cię 🙂 wiem że dodatkowo Cię stresuje te mieszkanie, ale musi się wszystko ułożyć! ja też już napisałąm do znajomych z Londynu żeby dali znać jak coś będą mieć, więc może coś sie uda 🙂 a zbliżający się poród rozpoznasz na pewno 🙂 ino bez paniki 🙂 🙂 co ja mam powiedzieć? mam różnicę między OM a USG trzytygodniową!!!! 😁 tzn że z początkiem września mam się już szykować? czy może z końcem sierpnia?? 🙂 m-c będę siedziała jak na szpilkach 🙂 i przez Ciebie to też się już głowie nad tym czy dobry termin OM podałam lekarzowi... 🙂 🙂 będzie dobrze:*

eloite czekamy na wieści i trzymamy za Was kciuki!! :***

Dosik nie wiem czy czytałaś o mojej sodzie na zgagę? pomogła jak ręką odjął...ale nie wiem czy po niej czy po czym...ale dostałam biegunki i biegam teraz co chwila do kibla cholera 😞

Loli spojkojnie!! Dasz rade a dzidzius wysiedzi w brzuszku tyle ile trzeba 😉 KUrcze rozciełam wczoraj stope i dzisiaj ledwo co chodze ale za to jutro jade poza Krakow na cały dzien oczywiscie bez mojego... 🤢 I jak sie uda to pojde na studia zaoczne ale to ajk bede cos wiecej wiedziec to dam znać 😉

aha...dołączam się do tych z Was które pisały o cellulicie na łydkach!!!! toż to jakiś koszmar! nie przypuszczałam że w tym miejscu może być w ogóle cellulit....fuuuj!! 😞 chce już zacząć ćwiczyć!! ruszać się więcej 🙂 biegać po osiedlu z wózkiem 🙂

• Mamusia
Agus 😘 troszke sie uspokoilam moze to dlatego ze tak dawno malej nie widzialam i troszke wam zazdroszcze tych usg itp. ale jakos to bedzie dziekuje kochane ze napisalyscie tam do tych swoich znajomych 😘 co ja bym bez was zrobila 😘
Ja wlasnie skonczylam sorzatac kuchnie i lekka przerwa na kanapeczke i jeszcze zostal mi moj pokoj musze zrobic miejsce pod lozkiem zeby wlozyc tam narazie lozeczko 😞 bo jak dzis pojade po ten wozek to nie bede miala gdzie go wlozyc masakra jakas ehh
A co do biegunki hmm ja od jakis paru dni mam tak ze moze nie latam co chwile z bolacym brzuchem ale normalnej kupki nie moze zrobic :/ czytalam o tym gdzies ze podobno gdy zbliza sie porod jelita tam jakos pracuja i to wlasnie moze wystepowac...hmm

ooo Eluś studia? 🙂 super! będę Cię dopingować do tych studiów żebyś poszła 🙂 a co za kierunek??
no i coś Ty taka urazowa ostatnio? paluch a teraz stopa...uhhh

przed porodem dostajesz takiego stresu że i biegunka występuje 🙂 ale to nie dla tego...myślę że u mnie po tej sodzie....

Eluś wybacz, jak psiałam tego poprzedniego posta to matka zadzwoniła i chwilę z nią gadałąm,a potem wysłałam... 🙂

W sumie to jeszcze nie zdecydowałam dokladnie ale chciałabym sie uczyc zaicznie albo studia albo szkola policealna 🙂 Ake zobacze jeszcze. No nie wiem własnie ostatnio jakas kaciała sie ze mnie zrobiła.. i jeszcze dzidzia ostatnio w nocy mi nie dała spac i sie bujałam na łożku jak pokręcona 😁

dziewczyny, za jakaś chwilkę ( jak obiorę ziemnioki 😁 ) to wyślę Wam tą tabelkę co mam...z danymi tymi co mam. a jak ktoś jeszcze będzie chciał podać do sobie dopisze 🙂

Loli dla Ciebie będzie specjalna, ponieważ wiem że nie masz excela to tabelkę dostaniesz w formacie zdjęcia, dobse dobse? 😁

• Mamusia
Agus no wiadomo stres jak cholera musi byc 😁 ale dobrze chociarz lewatywy nie musza zrobic 😁
Ale czytalam artykul bo troszke mnie to zniecierpliwilo bo juz 2 raz cos takiego u siebie zauwazylam, i w artykule pisalo tak jak napisalam nizej.

Eluska widze ze edukacja cie ciagnie, a dzidziolka z kim bedziesz zostawiac?