Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Z tego co mi wiadomo to podczas karmienia piersią nie ma się okresu. A wkłady są potrzebne przez kilka pierwszych dni. W zależności od tego jak która będzie to przechodziła. Zanim organizm nie oczyści się z reszty wód, krwi, sluzu...Na początku po porodzie ponoć jest tego dużo i dlatego potrzebne takie wielkie dziady między nogami. Później to pewnie wystarczą już jakieś większe podpaski i na samym końcu wkładki. Średnio to myślę, że lepiej kupić trzy paczki tych wkładów lub chociaż dwie i jakieś zwykłe podpaski.

hej dziewczynki, o widzę ze nie tylko u mnie taki upał, a miało dziś padać ( która to mi deszcz zabrała?? 😉 ). Jeszcze pokucharzyłam trochę i mam prawie 28 stopni w domku 🤢 zdycham normalnie w samej bieliźnie paraduję - ku uciesze męża 😉 Ale obiad wyszedł pycha 🤪 zrobiłam żurek z chrzanem, a na 2 ziemniaczki i sałatkę z kurczaka - leże i trawię teraz 🙃
podkłady tez muszę kupić - tak na dobrą sprawę dla siebie oprócz 1 koszulki to jeszcze nic nie mam, muszę się w końcu za to zabrać tylko na kasę czekam.
Ania - fajniutki zestaw tych butelek 🙂 ja planuje kupic tomme tippee.
Aaaaa! właśnie wczoraj byłam na basenie, co prawda nie kąpałam się tylko prysznic dla ochłodzenia ale było fajnieee 😎 poleżałam w cieniu i poczytałam trochę, ale się ludzie strasznie gapili, jakby nie wiedzieli kobietki z brzuszkiem normalnie, aż mi było głupio trochę ☺️ więc zaraz się ubrałam w koszulkę, przyszedł Dawid bo on poszedł popływać i powiedział zeby się zaraz rozbierała, ze jestem jego mała kurka sexy beast 😁 😁 😁 i żebym się nie przejmowała - to przestałam 😜

Hehe no i bardzo dobrze, jak ludzie nie widzieli babki z brzuchem to niech sie gapia i zazdroszczą 😁 tez bym poszła na basen albo cos wogole to bym sieschowała w lodówce 😁

• Mamusia
Qrka ja nawet jak ide na jakis zakupy to sie na mnie jakos dziwnie ludzie patrz az zaczyna mnie to lekko denerwowac jak by nigdy kobiety w ciazy nie widzieli jakas paranoja hmm nie wiem o co im chodzi ale zawsze moge im po polksu powiedziec co sie patrzysz a i tak to nikt nie zrozumie 😁 😁

• Mamusia
loli zebys sie nie zdziwila, ja sobie kiedys jade winda na środku manhattanu w jakims ogromniastym sklepie i zastanawiam sie z kolezanka jak wyjechac na ostatnie pietro bo winda tam nie docierala a schodow nie bylo, a tu sie gosc w windzie odzywa (1 jechal tylko!) że trzeba isc tam i tam i tam i beda schody! po polsku, takze widzisz polaka wszedzie sie znajdzie :P

a ja po raz drugi byłam dzisiaj na mieście, bo mój jechał to się zabrałam i poszłam do sklepu z wózkami....nie dość że obsługa fatalna! to np. tego wózka co chcę nie było, tylko na zamówienie....więc muszę szukać gdzie indziej. po drugie fotelik który chciałam z maxi-cosi kosztował 360-400zł 😞 a pytam o inny to mi z łaską powiedziała że jest np. z TAKO, nie znam firmy, więc mówie jej że muszę poczytać o nim i zapytałam o przewijak z żyrafą, to zaś że nie ma...ale może mi inny, ale ja chce ten z żyrafą! to ona nie wie, bo niby zamawiają ale coś tam...bez sensu? bo jak by powiedziała: zamówić pani? to bym zamówiła - przecież mi się nie spieszy!
a najgorszy był mój mąż....bo zaczynam mu na ulicy opowiadać ( bo nie wszedł ze mną - w pracy był... ) o tych fotelikach, że chyba jakiś na allegro dopadne, że są tańsze, że nie wiem co robić, a ten mnie kompletnie nie słuchał!!!!! i się po chwili pyta "co mówiłaś???" qrwaaaaa!!!!!!
nic się nie interesuje! kompletnie nic!!! zawodzi na każdym kroku! chce go zmienić, ale już się nie da! ale ja tak nie chce sama...do wszsytkiego 😞 on nic ze mną nie kupił 😞 mam go dość!! co ja samotna matka jestem?? 😞
dzisiaj obiadu nie ma, perdole to! a przewijak zamówie na allegro za chwilę i mam to gdzieś! wrrrrr

Agus to tylko facet. Moj robi to samo czasami a czemn to mnie zadziwia jego zainteresowanie. Słuchaj w lidlu maja byc jakies foteliki za 150 zl ale nie wiem dokladnie jakie wiec moze sobie zobacz i sie denerwuj sie juz!

Eluś no fajnie Ci się mówi...jeszcze mu wygarne jak przyjdzie!! co to tylko moje dziecko będzie?? ja za jego gaciami latam cały dzień, a on nie może mnie wysłuchać?
aaach qrwa szkoda gadać...tak jak mówisz, to tylko facet!

Wcale łatwo mi sie nie mówi. Bo doskonale wiem jak to potrafi wkurzać. Ile razy ja sie na mojego darłam ze czuje sie jakby to dziecko bylo tylko moje a on ma w dupie wszystko. I wygarnij mu bo jest za co! TO ty jestes w ciazy i jeszcze na taki upał latałas z nim za spodniami wiec mogłby chociaz Cie wysluchac, albo mu powiedz ze niech sam znajdzie i kupi fotelik.

mówiłam mu...to ile mam czekać? sama wiesz że jest coraz gorzej...może nie masz jeszcze takiego dużego brzuszka, ale pewnie zdajesz sobie sprawę z tego, że coraz ciężej jest się poruszać i nawet nie masz na to najmniejszej ochoty...więc załatwię to po prostu sama, jak zawsze.... 😞

Wiem z ecoraz ciężej chociaz mam mniejszy brzuszek ale mi za to w kosc daje kręgosłup i nogi ehh.. No widocznie jednak trzeba liczyc na siebie ja i tak wiekszosc rzeczy sama kupowałam bez niego.

...bo chopy to myślą że ojcostwo kończy się na zapłodnieniu! skurczybyki!

http://www.allegro.pl/item1138938370_przewijak_klups_safari_70cm_usztywniany.html

kupiłam i od razu humor lepszy 😁

No i pikny!! Hehe ja taka zyrafe bede miec na łóżeczku dla malucha. Juz bym go dawno w domku miała gdyby nie bol zebqa kierowcy, który miał ze mna jechac ale przeciez biednego nie bede meczyc wiec pomyslałam ze moze w ta sobote sie uda 🙂 Ja przewijaka kupowac nie bede, chociaż jeszcze nie wiem 🙂 Zobaczymy 🙂

Agus niedenerwuj sie tak ja tez ostatnio mam tak z moim mowi ze jeszcze czas jest a ja mu na to chyba ty go masz bo ja zaniedlugo bede ledwo chodzic i nie bede latac po sklepach ,a co do tego ze jak sie karmi i nie ma okresu nie zawsze sie sprawdza ja po 8 tyg od porodu dostalam okres i juz go mialam caly czas dosc ze polog 6 tyg dwa przerwy i znowu uuuu ciekawa jestem jak to bedzie teraz ufff normalnie sie ugotuje zaraz ,a ktoras z was pisala ze idzie jutro do lekarza ja tez ide jak sobie pomysle to mi sie juz nie chce

Eluś 🙂 bo mi się od zawsze ta żyrafka podobała, coś w sobie ma 🙂 to chociaż przewijak będę mieć....skoro łóżeczko nie wypaliło...
wiesz, ja też myślałam, że mi się przewijak nie przyda i nie chciałam, ale tak sobie myślę...ewentualnie przewijać mogę na łóżku, ale to się muszę schylić albo klęknąć na podłodze, a myślę że wygodniej będzie jak położę do na łóżeczku i mam blisko żeby dziecko odłożyć do spania i do szafki z ewentualnymi kosmetykami też blisko...zresztą....ta żyrafa jest jakaś uzależniająca 😁 😁
a Twojego łóżeczka to już Ci zazdroszczę 😁 bo jest boskie 😁

jutro chyba Dosik idzie na USG, ale czy któraś jeszcze? 🙂
Ale wiesz, Domi to choćby było 50st w cieniu to jutro i na piechotę by poszła 20km bo to te 3D/4D 🙂 🙂

ach jak ja zazdroszczę lipcóweczkom....