Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Czesc dziewuszki 🙂 Eloite fajny materacyk tylko drogi dosc. Kurcze jestem taka głodna ze dramat po prostu!!!! I jeszcze do sklepu a moj sie grzebie... Zaglądne pozniej 😘

• Mamusia
Zawsze istnieje opcja odkupienia już używanego, o połowę taniej 🙂
Dla mnie było by to idealne rozwiązanie, zwłaszcza w pierwszym okresie, kiedy będzie mnie jeszcze bolało, bowiem ja nie mam partnera, który by mi podał dzidzię do karmienia w nocy 🙂
A tak, będę mieć maluszka cały czas przy sobie bez obaw śpiąc z nim w jednym łóżku 🙂

• Mamusia
Nie mieszkam sama, za to w dużym domu i zanim ktokolwiek by się zorientował, że dziecko płacze ( a domownicy mają mocny sen 😉 ) zdążyłabym sama niejednokrotnie zainterweniować 🙂
A przyznaję materac byłby kwestią głównie mojej wygody 😉

• Mamusia
Kasiu dasz rady nie przejmuj sie
Moj to nigdy w zyciu dziecka na raczkach nie trzymal 😉
Dlatego z wlasnego doswiadczenia wiem, iz wlasnie poprosilam mamusie zeby mi kupila w polsce rozek z usztywnianym spodem dla wygody mojego, bo wiem ze to jest duzo lepsze i mozna dziecko normalnie wziasc na raczki i sie nie wije w kazde strony 🙂
Sama mialam z tym doczynienia a mezczyzna wiadomo ze na poczatku sie boi

• Mamusia
hej laski ......hmmm dziwnie się dziś czuje jakoś tam mi z lekka słabo było rano na mieście i w ogóle jak dziś usiadłam na fotel to tak mnie zarwało na dole jakbym na jakiś pręt się nadziała ,a teraz mam takie lekkie ćmienie w dole jak zawsze na okres miałam......nigdy mnie podczas miesiączki brzuch nie bolał tylko właśnie tak ćmiło jak dziś......i z tego wrażenia poleciałam do apteki i kupiłam sobie 2p.wkładów poporodowych,majtki z siateczki,podkłady na łóżko,płyn odkażający po porodzie,kompresy i roztwór spirytusu do pępuszka,sól fizjologiczną do przemywania oczek maleństwa.....JAKOŚ MAM PRZECZUCIE TAK JAK DOSIK ,ZE MNIE WEŹMIE SZYBCIEJ.....TYM BARDZIEJ ,ZE DZIŚ OD RANA JAKAŚ TAKA NIESPOKOJNA JESTEM JAKIEŚ MAM TAKIE PRZECZUCIE DZIWACZNE..... 🥴....60ZŁ wydałam w aptece......ale już z lekka spokojniejsza jestem,że to mam 😜
dzisiaj na 15 też idę do lekarza i w sumie się cieszę ,bo mnie zbada i zobaczy czy mała się do nas już pcha czy tylko mam urojenia ha ha 😉 😉 😉 😉

• Mamusia
Dosik zobaczysz, że będzie dobrze a ty wrócisz spokojna 😘 A no niech szaleje Agulec jeden. W końcu laski to nasze ostatnie wakacje bez dzieci 😮 Loli kurcze czy Ty wiesz jaka ja jestem zestresowana tym waszym mieszkaniem? 😞 I tym, że nie możesz sobie czegoś wynająć...Ciąglę o was myślę, ale co mi innego pozostało. Ja jadę do miasta bo moja porypana rodzina jedzie rachunki zapłacić to skoczę do lumpka i po pączki 😜 Eloite mi ten materacyk również bardzo się spodobał...Dziecko się nie będzie wierciło i pewnie mniej byś się bała, że np przydusisz go w nocy czy coś...Ja bym na Twoim miejscu kupiła. I tak jak mówisz...Używany. Tylko czy na np allegro będzie coś takiego?

• Mamusia
Loli ten rożek faktycznie fajna rzecz, też sobie taki kupiłam 🙂
Przyda się jak skoczy się do kogoś w odwiedziny czy coś 😉
Sioperka to już końcóweczka więc każdą z nas zbierają obawy. Na pewno wszystko będzie dobrze :* I jestem pewna, że Twoja królewna jeszcze posiedzi w brzuszku 🙂

• Mamusia
aha mam pytanko czy któraś z was ma bóle nie wiem w sumie czego kości łonowej czy czegoś w każdym razie boli mnie mówiąc wprost spojenie łonowe czy po prostu krok jakbym się o coś uderzyła.......gdzieś czytałam ,ze bóle w pachwinach są też niby jakimś objawem porodu...........do bani dostanę......hmmm ciekawe co na to lekarz.... 🤨

sioperka nie strasz ja od kilku dni mam bole w pachwinie a ja dla mnie to jeszcze za wczesnie na porod 😞 jedna z dziewczyn powiedziala mi ze to moze bolec od tego ze jestesmy coraz ciezsze i wiekszy ucisk jest na dolne partie ciala.

• Mamusia
nie wiem czy to od ciężaru czy co ,ale fakt jest taki ,że od 2 dni mnie to boli i do tego jakoś nie tak się czuję i czasem jakieś bóle mnie łapią chwilowe....nie wiem czy to mała kopie tak czy co ,ale trochę się scykałam he he........opowiem dziś o tym lekarzowi i dam ci znać co na te bóle mówił..

• Mamusia
Mnie tylko te skorcze lapia coraz czesciej i co jest najgorsze ze mala mi tak okropnie jezdzi po dole raczkami pewnie a tam chyba mala skorka jest i tak wszystko jest odczuwalne ze szok 🤨

Najbardziej czego nie lubie jak mala uderza w szyjke/ Sioperka masz tez cos takiego..??

Kurde no to ladnie widze ze zakupki juz zrobione w calkowitym komplecie Sioperka pozazdroscic teraz tylko poprac poprasowac poukladac i czekac na Oliwke 😉

• Mamusia
no dokładnie dziś po lekarzu zaczynam pranie ,bo tak jak mówiłam mam dziwne przeczucie....obojętnie co mi lekarz powie to pranie dziś zacznę..tym bardziej ,ze mój będzie o 22 więc mam kupę wolnego czasu.......też mam tak ,że mała uciska na dole najgorzej jak jadę samochodem nawet gumka od majtek mnie uciska jak nie wiem......no i długo też już nie posiedzę.....teraz dla mnie najwygodniejsza pozycja to pół leżąca ,bo tak to mnie dół uciska.....