Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
no ja mam te same dziwne klucia itd ale to chyba Male tak wierzgaja... i gdzies tam machna lapka.. normalnie w srodku czuc az tam gdzies daleko te ruchy. A w nocy nie idzie sie ulozyc ze zgieta noga bo czuje jak maly wali mi w noge glowa jak by mowil ze mam sie wyprostowac bo mu niewygodnie... 😜 cwaniak... 😜 heh

Eeee laski... no i kurde ide do szpitala z tymi nogami 😞 na obserwacje na 2-4 dni 😠 😠 😠 😮 😮 🤢 🤢 zal kurdeee.... jak tam poszlam to mnie na KTG wzieli czy czasem nie musze juz dzis zostac. I jak zobaczylam ten oddzial i te piguly lotajace tam i spowrotem i te sale bez TV... kuzwa ...az ryczec mi sie chce 😞 karol urlop a ja kurna w szpitalu 😞 😞 w dupe jezaaa!!! 😠
nie chcem 😞(( i jak tak lezalam na sali podlaczona pod KTG... to wiecie ze zaczelam sie bac porodu??? masakra....i wiem ze sama rodzic nie pojde oni robia za duzo szumu tam i ja normalnie nic nie czailam a co dopiero kurde w tej panice i bolach...
Chyba ze u Was jest inaczej w szpitalach. I zycze Wam tego 🙂
A jeszcze lepiej ze moja lekarka od 5 sierpnia ma urlop 😠 kurde i co..caly ostatni miesiac bez lekarza albo nagle do innego??

w pizdu ... znowu dzien do dupy!!!

• Mamusia
Och kurde Aniu i od kiedy do tego szpitala idziesz?
Kurde ze az tak zle? ze musza cie zostawic na obserwacje?
No Agaa mowila ze ona sie porodu nie boi 😉 ale wlasnie pewnie bedzie miala tak samo ze jak sie juz znajdzie na tej sali i zobaczy te wszystkie sperzety itp

Ja ogulnie nie nawidze szpitali, nigdy nie lezalam w szpitalu ;/
Ale tutaj w ang. jak sie wchodz to chociarz tego smrodu i zapachu nie ma typowego szpitalnego..

• Mamusia
Sioperka: ja mam takie bóle kości łonowej, to normalne 🙂 mnie promieniuje jak leże na cale nogi, a jak chodze to na wszytskie miesnie wokoł miednicy, że się ruszyć nie mogę. ale takie jest odczucie jak się chrząstka w kości łonowej rozchodzi, przygotowywuje sie do porodu, ale spokojnie, to się zaczyna nadługo przed porodem 🙂
AA!! Właśnie, sierpnioweczki zaczynają sie rozpakowywać!
Ja dzis stwierdzilam ze rezygnuje z funkcji swiadkowej u kolezank(8 wrzesien) co prawda mialam tylko stać za nią w kościele, ale wczoraj słabo mi sie zrobiło, mało co nie zemdlałam, wyszliśmy z moim na zewnątrz bo mysłałam ze fikne:/
Byle do 37 tygodnia dotrzymac i można rodzić 😁

Kurde Aniu kochana to wracaj do nas szybciutko 😘 Ja nie mam bólów właśnie tylko czasami czuje jakby mi maluch skakał w brzuchu i to na dolną część i troszke boli. Ja dzisiaj do lekarza wkoncu po 6 tygodniach!!! YYhh.. masakra, mam nadzieje ze z amluszkiem wszystko oki.. Nie ma rodzenia kurde!! We wrzesniu dopiero! Zwariowałyście?? 😁 jak mi któras urodzi za wczesnie to pojade i skopie po tyłku! 😜

• Mamusia
Hehehe Eluska my z Anulka to raczej pierwsze cos mi sie wydaje pujdziemy 😉 moze i nawet na sierpien sie zalapiemy 😉 ja termin miesiaczkowy mam na 28 sierpnia a z USG 2 wrzesnia tylko jak juz kiedys pisalam oni tutaj patrza na to z USG :/ dziwne..

Hmm... ja miesiaczkowy 16 wrzesnia a z USG 23 wrzesnia i tak cos czuje ze dzidzia urodzi sie w moje urodziny 😁 Bede miała cudowny prezent. Mi sie wydaje ze pierwsze pojdziecie Wy czyli Ty Loli, Ania i Sioperka. Ale to zobaczymy 🙂

Hehe no tak, ostatnio na forum widziałam dziewczyne ktora miała 16 lat i byla w 10 tc. Juz nie jestem najmłodsza 😁 i kurcze tego wątku nie moge znaleźć.

• Mamusia
Same dziewczyny wiecie jak ciąża zmienia kobietę i jej priorytety 🙂
Na dziecko nigdy nie ma "odpowiedniego" czasu. Zawsze jest coś jeszcze do zrobienia.
Sądzę,że ciąża większość z nas zaskoczyła, ale to czy podołamy i jak się wywiążemy z tej roli zależy od nas samych 🙂
Ja uważam, że trzeba takie młodziutkie dziewczyny wspierać w ich dążeniach, bo znając nasze społeczeństwo na pewno nie jest im łatwo. A decydując się na urodzenie dziecka podejmują jedną z najtrudniejszych decyzji.
Pewnie, że dziecko zmienia całe dotychczasowe życie. Ale nie uważam, żeby w czymkolwiek ograniczało. Wręcz przeciwnie- rodzicielstwo uskrzydla i motywuje 🙂