Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Ja nie lubie nie wyplukanych rzeczy... dostaje szalu jak dotykam takie materialy potem po wysuszeniu 😞 A ten plyn to ile dalam moze 1/4 nakretki. Nawet to co moja matka prala, ona to dodala plynu normalnie....to kosmos jak mocno pachnialo.
Mi ta lowella smierdzi... 😞 i wywale ta probke albo wydam bo masakra jest.
A to pranie moje , nie pachnie niczym swierzoscia troche i takim hmm.... mydelkiem bambino albo cos tak delikatnie 😉

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Anuś ja swoje i męża rzeczy też piorę a potem płuczę w płynie, bo jak nie dodam to normalny proszek mi śmierdzi. w tym przypadku zapachu brak 🙂 e tam, ważne żeby dzieciaka nie uczulało! 🙂

moja pralka jest tak głupia że jak jej nie dam wirowania to się stawia! tzn wylącza się, jest pełna wody, więc i tak muszę jej dać wirowanie...jak zapomne i odejdę od niej to szaleje jak dzika...a jak dam tylko odpompowywanie to i tak pranie jest całe mokre...teraz nie ma upałów to mi to nie ma gdzie schnąć, a wiecie jak śmierdzi niewysuszone do końca pranie...fee

• Mamusia
nie powinno... kupela tez tak ma jak ja ze nie dotknie takiego prania 😜 i dala kapke plynu i ma wczesniaczka i nic sie nie dzialo... wiec chyba dobrze nie?? ael wiadomo kazde dziecko inaczej 😉
Agus ja w rekach to nie bardzo pioerm bo dla mnie to pranie jest jakies takie bleblasne potem 😜 hehehe nie umiem wytlumaczyc ale nie lubiem takiego materialu 😜

a ktoras moze sie zaopatruje w glukoze dla dzieci? bo matka do mnie wczoraj ze musze kupic bo to sie daje do picia dzieciom ...rozcienczone z woda.... a ja nic nie wiem 😞

hehe ale masz fobie Aniu 😁 jak ja z braniem tabletek, nie wezmę i już 😜

słyszałam o glukozie, ale nie będę chyba kupować, na następnej szkole rodzenia mamy mieć o karmieniu dziecka więc może się zapytam jak nie zapomne.

może też go kuzynka w pralce prała? to ja w takim razie na pewno ręcznie!
nie zostawie tego tak, bo mi to znowu strasznie śmierdzi taką sztucznością 🙂

• Mamusia
No wlasnie nie wiem ... ehh nie wiadomo tez co miala w srodku.... no ale co to nie wykrecisz tego???? i tak do okapniecia powiesisz?

noo to zapytaj... i o te herbatki na laktacje z kopru i ooo oo kolki co podawac 😜 bo niby jest cos tam niemieckiego taki zel co sie daje jak dzidziulek paszczke otwiera i on tam dobrze wleci w przeluk to przechodzi. Albo czopki.... 😜

swoja droga czaicie wlozyc w ta dupcie jak male ziarenka czopek???? ja chyba razem z marcelem plakac 😞

• Mamusia
nie kupujcie zadnej glukozy! bzdura totalna! po pirrwsze, jesli bedziecie karmic piersia to dziecka nie trza dopajac 🙂 mleko mu straczy, niektorzy wola dopajac, szczegolnie jak jest goraco, wystraczy zwykla woda przegotowana, mozna dodac cukru, żeby Male chetniej pilo, ale po co dziecku od razu wyrabiac chec do slodkiego smaku 🙂 jesli ktos karmi mlekeiem sztucznym to owszem dopaja sie, i to jak wyzej, woda przegotowana plus ewentualnie cukier 🙂

no może trochę wykręce tak bardziej, ugniatając 🙂 mam balkon to niech to sobie na nim ścieknie spokojnie...byle się nie zaśmierdło potem!

o kolce mega dużo i często pisze w tych wszystkich gazetkach m jak mama itp.
czytałaś ostatnio jak pisałam o 3 pierwszych tygodniach diety mamy karmiącej? masakra 🙂

Posprzątałaaaaam!! Uff padam na pyszczek a brzucho to mnie tak boli ze dramat yyh. Co do prania ja piore w pralce z płatkami mydlanymi ( oczwysicie rozpuszczone) no i rozek tez prałam w pralce tylko to co utwardza nooo jak to sie nazywa? No ale wiecie o co chodzi po prostu wyciąnelam z rozka i do pralki, normalne wirowanie a pozaniej wyprasowałam i jest git.
O glukozie nic sie słyszałam ale jak Laurana mówi ze nie trzeba to nie trzeba i juz 😁 '
Co do czopków Aniu to hmmm.. biedne dzidzi kurde, ja raczej bede szukała innego wyjscia niz czopki.

Ja je kupiłam w entliczku czyli w sklepie z rzeczami dla dzieci, ale one sa w kazdym sklepie! Nawet w lewiatanie 😁 Jezeli chodzi o zapach to pachnie strasznie delikatnie ale takim dzidziulkiem maluchnym. No cięzko opisac ale przyjemnie 🙂 a wersja dla oszczędnych to kupic szare mydło, zetrzec na tarce i juz 🙂

ale szare mydło śmierdzi 🙂 nie nie, kupować nie będę, mam już proszek i płyn do prania, więc płatki mi zbędne. tak tylko pytam, bo tu dzisiaj dyskusja o zapachach była 😁

A no w pracy, cały dzien sie patafian nie odzywał a miał przyjechac przed pracą do mnie noo ale oczywiscie nie przyjechał yyyh.. czasami juz nie mam siły do niego. No ale i tak jestem zadowolona bo w tym miesiacu zarobił ponad 2 razy wiecej niz miał zarobić.