Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Czasem kopnie, że zaboli, czasem tak silnie sie przeciaga, ze mam wrazenie ze mi bokiem wyjdzie i wtedy sie do niego smieje, ze nie tedy droga 😉 Dosik, Ty swoja sukienke na wesele teraz w ciazy kupowalas czy szylas? bo ja mam wesele kolezanki na poczatku wrzesnia i chcialabym jakos wygladac 😉

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Sukienke szyłam z tego względu że ciężko było mi znaleść na mnie na wymiar i żeby mi się podobała 🙂
wiec znalzałam sobie mniej więcej krój i poszłam z tymm do krawcowej 🙂

• Mamusia
mam ciocie krawcowa, co prawda w sosnowu, ale moze by cos wymyslila... 🙂 a tak w ogole to zauwazam zmiane w swoim patrzeniu na mijajace tygodnie ciazy, tzn, po 30 tygodniu jestem juz spokojniejsza ze nawet jakby sie juz teraz Dawidek urodzil, to że juz bedzie w porzadku, i jak tak uparcie nie wyczekuje koljenej soboty, żeby bylo ten tydzien wiecej, to mi to mija szybciej 🙂

wiesz co ja szłam w czerwcu więc wtedy jeszcze brzuszka aż takiego nie miałam
a też chciałabym ja po ciaży wykorzystać ale zobaczymy jak będzie na mnie leżeć po 😁

No jak się już przekroczy ten 30 tc to się jest spokojniejszymm bo po 34 tc ciąża jest donoszona czy jakoś tak 😉
aczkolwiek teraz mam obawy że w kazdej chwili może sie cos zacząć i każdy ból skurcz itp mnie martwi 😲

Mi ktoś mówił i to chyba lekarz że po 34 tc jest już bezpiecznie 🙂
Ja Ci powiem mi się nawet wiele sukinek podobało jak tak w skelpach oglądałam itp ale niektóre jak zmierzyłam to było już gorzej 😜

• Mamusia
no 2 pazdziernik mam z OM, ale ze ja nie mialam 28 dniowych cykli i mialam nieregularne miesiaczki to lekarz w 12 tygodniu wyznaczyl, że Mały jest tydzien starszy i teraz idzie proporcjonalnie wzrostem do tego terminu z USG, a on mi ostatnio stwierdzil, ze USG jest mylne i jednak 2 pazdziernik i zgupialam:/ poza tym z tego co wiem to ta regula jest mało wiarygodna, bo kazda kobieta moze miec dni plodne niekoniecznie dokladnie w polowie cyklu, a u mnie tego nie mozna okreslic,bo raz mialam 30 raz 35 dniowe cykle wiec teoretycznie to termin powininien byc jeszcze dalej w pazdziernik.

Hey Sabcia 🙂
aa co do samopoczucia to coraz ciężej ja przyanjmniej czuje się już jak "słonica" 😁
cieżko chodzić, stać, wszystko sprawia problem, ale nie jest tak żle :P już nie długo ta myśl mnie pociesza 🙂

lauranna no właśnie wiekszosć lekarzy mówi ze nie powinno się sugerować USG
aczkolwiek z doświadczenia wiem też że wielu mamusią sprawdzały się terminy względem USG 🙂
Ja teraz po 10 sierpnia ide wiec zobacze jak tam mój aniołek ile już waży itp 🙂

Kasiu czemu ? 😉
Mnie tam brzuszek nie przeszkadza lubie an niego popatrzeć przed lustrem hehe 🙃
cieszy mnie np to że nie przybrałam cała tylko praktycznie urósł mi brzuszek no i piersi się powiększyły 🙂

Mnie znów krocze boli 😞
zrobiłam sobie teraz kanapke z dżemem bo jakiś głód mnie złapał.
Mój pojechał po coś do kolegi i w sumie sie nudze 😞
czekam na neigo obiecał nas póżniej zabrać gdzieś do praku bo ileż można w tym domu siedzieć 🥴

• Mamusia
No ufff myslalam ze znow mnustro stronek ale 6 to jeszcze nie ma takiej wielkiej tragedi.
Ja wlasnie wrocilam z moim z zakupkow, troszke jedzonka kupilismy.
A no i kupilam dla mojej Olusi te Butelki z tommiego Toppera za 10 funtow 5 butelek+smoczek+2dodatkowe smoczki do butelek, kazda butelka ma juz smoczek wjec sie oplacalo.
Widzialam ze jedna butelka kosztuje 4 funty a wklady do butelek tez cos okolo3 wjec promocja jak najbardziej udana.
Kupilam jeszcze pampersy z Huggies te od 2-5kg i tez byla promocja ze 27pampersów+husteczki nawilzajace+czapeczka 🙂
Wsumie pewnie chwilke odpoczniemy i jedziemy nachwilke do znajomych.
Ja sie nawet dosc dobrze dzis czuje ale oczywiscie kregoslup mi lekko pada ehh masakra jakas.
Od jutra to ze swoim sie wogule nie bede widziala praktycznie wjec 😞 chce z nim spedzisz jak najwiecej czasu odezwe sie do was puzniej wieczorkiem :*
Tylko nie szalejcie zabardzo z tymi stronami :P

Czesc brzucholki. UFF dopiero teraz siadłam na kompa. Jestesmy u Sebastiana i juz po obiadku 🙂 Co do samopoczucia to nie zle tylko duszno strasznie, mała rozrabia ale to dobrze 🙂 ja z Om na 16 a z USG n 20 mi sie przesuneło 🙂 Same dzieciaczki beda wiedziec kiedy wyjsc : Oczywiscie przy chodzeniu, podnoszeniu nogi itd brzucho boli yyhh...
No to co dziewuszki sierpień!!!! NO TO WIO!!!
hahaha zaglądne pozniej papa 😘