Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

hej dziewczynki 🙂
Aniu ja czekam z niecierpliwością wielką na te fotki 😁 zresztą Ty wiesz 😁

Asiu ojj co Ty taka dobra dla mężusia jesteś hihhi podejrzane 😁 😁 weź go tak nie przyzwyczajaj do rogalików itd 😁 a może z torbą do szpitala to zrobimy tak, że spakujemy ją dopiero wtedy jak się pierwsza z nas rozpakuje? 😁

wiecie...ja jakaś nieprzytomna jestem! wczoraj koło 21 dostałam smsa od Anulki, bo obiecała napisać, słyszałam go, ale o nim zapomniałam...i idąc spać po 24ej czytam, że:
"hej 🙂 ja po lekarzu jak pisalam daje znac, wiec z malym ok ma 3kg 🙂 ale jak cos sie zacznie to mam jechac nie na ostatnia chwile bo musza mi dac antybiotyki 4godz przed porodem zeby maly sie nie zarazil. i nie zapowiada sie na szybko bo zadnego rozwarcia ani nic nie ma. przekaz laskom i mocno ucaluj. KOLOROWYCH:* "

wiec Dosik prześcignąłąś naszą przodująca Anulkę! 🙂 w sumie to troche głupio że dajmy na to wody odejda, albo zacznie sie peirwszy skurcz to musi jechac do szpitala, bo trzeba podac antybiotyk! i musi tam te 4godziny DODATKOWO odczekać....ciekawe ile z nas jest jeszcze takimi nosicielkami...? 🥴

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

AGAA masz racje jak ktoras sie pierwsza rozpakuje to my sie zaczniemy pakowac 😁
a co do rozpieszczania meza to chcialam sie odwdzieczyc za mily wieczor ☺️ 😁
A co do tych badan to kiedy sie je robi zeby wykryto ta bakterie ? ja w przyszlym tygodniu mam badanie krwi na HBs-antygen to niby juz do porodu jest potrzebne.

no właśnie też chciałam o to zapytać...może któraś wie?

na HBs to dziwne że tak późno masz? ja już jakieś 2m-ce temu? Chyba że to nadgorliwość mojego gina taka jest 🙂

ja wlasnie znalazlam ze w maju mialam w posiewie moczu bakterie
streptococcus agalactiae grupa B
i pamietam ze baralam antybiotyki i chyba sie jej pozbylam bo w pozniejszych badaniach luz je nie mam

o proszę, skąd to cholerstwo się bierze! dobrze że już ich nie masz, a z tymi aktualnymi badaniami to niby fajnie, ale wkurzyć się można, bo te na hbs mnie przynajmniej sporo kosztowały ( tzn...z 30-40zł? ) nie pamiętam ile

ja badania mam za darmo tzn wliczone sa w abonament ktory place co miesiac w prywatnej przychodni wynosi on 100zł i w tym ma wszystko oplacone lekarzy, badania itd
a skad ta bakteria to nie mam pojecia 😞

Asiu wiem, dla mnie to jest mega fajne rozwiazanie taki pakiet. mam koleżankę, pracuje w banku i ma dokładnie tak samo. do tego jakieś karnety na siłownie, na basen dostaje, skierowania na specjalistyczne badania ( usg piersi itp )! super sprawa! jak powinno być! a ja jak pracowałam w większym zakładzie to na dzień kobiet dostaliśmy...ręczniki 🥴 😜
więc super sprawa z tym Twoim pakietem 🙂

• Mamusia
Nie lubię tego programu 🤨 Wkurzają mnie te gówniary tam... Ja tego HBS też miałam na początku i teraz już do porodu robiłam ostatnie badania. Ale ja prywatnie za HBS , morfologię, mocz i odczyn coombsa zapłaciłam 36zł 🤨 Więc nie wiem czemu Aguś ciebie tyle skroili....

• Mamusia
Te paciorkowce paskudne sobie normalnie w jelitkach miedzy innymi bytuja 🙂 a ze u nas kobiet jest to dosyc wszytsko w bliskim sasiedztwie to łatwo przelaza tam gdzie nie trza, duzo kobiet to ma. Ja tez mam to badanie we wtorek i troche sie tym martwuie.
Co do pampersow to wzielam 20, jak cos to moj reszte przywiezie 🙂 w sumie to spakowana jestem , potrzebuje dopakowac tylko szczoteczke i paste i buty do porodu dla Mojego 🙂 no i rekawiczki jesli je w koncu kupie i to samo z pizamka 🙂 co do terminow, to Mój obstawia, że początek wrzesnia, choc ostatnio popatrzyl na mnie i stwierdzil ze pewnie i tak pojdzie szybciej, bo brzuch mi sie obnizyl i chodze jak kaczka 😉 no ja mam nadzieje ze jewszcze z 4 tyg wytrzymam 🙂
Elu! super że jestes i ze wszytsko w porzadku 🙂 ide piec ciasto bo gosic dzis mamy, oblewamy nsamochod 🙂 milego dnia dziewuszki 🙂

tak za adasia tez 100zł chociaz slyszalam ze maja podniesc abonament ale nie wiem ile w tym prawdy 😜
ja taz ale wczoraj przez przypadek znalazlam darmowa strone i ogladam sobie z nudow 🙂
z ryczniem to mam to samo 😁 i ciarki mnie przechodza czasami jest mi ich szkoda ale nie ktore laski mnie tam wkurzaja sa bardzo nieodpowiedzalne

mnie tez one wkurzają, tzn znaczna ich część...ale bardziej to mnie ich chopy drażnią! zero odpowiedzialności! 😠
Elu a może było mniej za to? nie wiem słońce, już tyle tych badań robiłam, że niew iem które najdroższe. ale chyba właśnie ten HBS.

Laurana to miłego oblewania 🙂 tylko dobrze go oblejcie bo peugeoty są pechowe 😜

Asik a podasz mi tą stronkę? 🙂

• Mamusia
Agaa najdroższe dla mnie były na toxoplazmozę 🤔 Ech zostałam sama w domku bo rodzice z młodą pojechali do tych moich przyszywanych dziadków. Tzn mam moje piesy 😉 Czekam na przelew zasiłku bo jutro muszę iść do lekarza i zrobić jakieś zakupy, żeby nakarmić chłopa po długiej drodze 🤪 🤪 🤪

Czesc dziewuszki.. Kurde ale glupio bo nic nei wiem co sie dzieje bo jak zobaczyłam 115 stron to bylam przerazona. Jezeli chodzi o moj brzuszek to juz lepiej no ale niestety boli, wiec lezec itd. AAAAA i zakaz myziania sie po brzuchach!!! NU nu!!! Jak wczoraj dzwoniłam do Agi to jeszcze taka nie do konca trzezwa bylam bo przyspieszyłam kroplowke zeby wczesniej ze szpitala wyjsc i czulam sie jak nawalona zdrowo 😁 Któras mi powie co tu sie kurde dzieje?? 🤨

hehe no Eluś szczerze to miałaś głos serio jak byś wracała z knajpy a nie ze szpitala 😁 😁 😁
zaliczony szpital...i teraz tylko czekać na bóle 🙂
kurcze co tu się dzieje? troche się dzieje 🙂
najpoważniejsza wiadomość ostatnich dni to taka że Dosik od wczoraj ma rozwarcie 🤪
Loli dzisiaj upragnione USG 🙂
Anulka u rodziców czeka na objawy...
buuterfly ślini się bo do przyjazdu chopa niedaleko 😁 😁
a reszta czeka i korzysta z dni samowolki np. w jedzeniu 😁 muszę dzisiaj kalafiora kupić 😁

buuterfly napisał(a):
O jacie 😮 Jutro mam 36tydzień ciąży 🥴 PAnika,panika....Spokojnie damy radę , nie panikuj Eluś 😘

hehehe to jeszcze 4 tygodnie przed Tobą 😁 😁 spokojnie 😁

dziewczyny mam male pytanie czy wy czujecie ruchy malens tylko po jednej stronie czy po obu?
bo ja najczesciej prawie caly czas czuje tylko adasia po prawej stronie tylko tam mnie kopie to normalne?