Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
hej laski
ELUSKA SUPER ,ŻE JESTEŚ ZNÓW Z NAMI TYLKO KURDE UWAŻAJ TAM NA SIEBIE ,BO MARTWIĄ MNIE TE TWOJE BÓLE BIEDNA NASZA.....TRZYMAJ SIĘ.
U MNIE OD RANA NERWY......coś nam się w rurze od kranu w łazience popieprzyło i teraz jestem bez wody i co gorsza hydraulika nie mogę znaleźć no porażka......wkurza mnie o i coraz bardziej mam dość tej stancji.... 😞

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

No juz sie dowiedziałam. Na wypisie napisali mi, że zagrożenie przedwczesnym porodem i stawianie sie macicy.
Agus wcale nie za wczesnie 🙂 Mowi sie ze 1 dziecko to tak do 24 roku zycia ale przeciez wiadomo jak to jest.
Sioperka ja tez sie ciesze ze juz z wami a nie w tym zakichanym szpitalu eh..

• Mamusia
Tak Was sobie poczytuje i przypominam sobie, jak to bylo w zeszlym roku jak czekalam na moja nieznosna, chodzaca juz coreczke 🙂)

A co do tego co pisala kolezanka (jestem polozna i sie troche orientuje) to jest zdecydowanie na odwrot gorzej ciaze znosza starsze, dojrzale kobiety, chyba, ze jest to kolejna ciaza z kolei..
ale jesli mowa o pierwszej..to zdecydowanie gorzej...
najlepszy czas na ciaze miedzy 20 a 26 rokiem zycia...
Tak przynajmniej mnie uczyli, 🙂)

• Mamusia
Elus z ta miednica to mi wlasnie wczoraj polozna powiedziala ze moze bolec , ze dziecko ociera glowa o miednice i dlatego moze bolec.
Bidulko 😘
Ja juz pranie zrobilam , pol obiadu troszke ogarnelam i wsumie ide sie zachwilke wykapac i bede czekac do tego mojego USG 😁

też mi się macica stawia, a nic o przedwczesnym porodzie skubany mi nie powiedział! 😠
wszystkie urodzą a ja z zegarkiem w ręku do 21 września będę chodzić i urodzę jeszcze tydzień po terminie 😜
hmm sandroos w sumie to racja, też czytałam o tym że starsze kobiety gorzej znoszą pierwszą ciążę...ale kurcze to też chyba nie jest reguła, jak wszystko w ciąży!
20-26r.ż? to się jeszcze łapie hurraa 🤪 🤪 🤪

Eluś u mnie się mówi 😜 że pierwsze dziecko to do 30stki 🙂

sioperka jak może nie być hydraulika? a spółdzielnia mieszkaniowa nie ma? nie może ktoś od właścicieli mieszkania przyjść??

ejjj powiedzcie mi...robiła któraś z Was kiedyś ŻUREK???? 🤨 🥴

• Mamusia
No Aguś, ale u mnie to taki chwilowy, przeszywający ból...Tak jak by kość udowa mi pękała na samej górze, w panewce...
Eluś, ale przecież niedługo Twoi wracają to mama na pewno Ci choć trochę pomoże. A co do mieszkania i całej reszty to przecież masz Sebastiana to też chyba Ci pomaga choć trochę?
Co do ciąży to jedni tak, drudzy tak...Jedni mówią, że młodym kobietom jest łatwiej, bo mają więcej siły i szybciej im organizm się regeneruje...Najlepiej robić po swojemu.

LOLI W SUMIE TO JUŻ NIEDŁUGO DO TEGO USG! 😁 wracaj tu potem szybko i zdawaj nam relację 😁 nie będę kompa wyłączać 🙂

ach przyszedł do nas na chwilkę kolega Michała i normalnie tak mnie skomplementował, że jestem cała czerwona 🙂 że pięknie wyglądam, że ciąża mi służy itd itp...spaliłam się kompletnie 🙂 ☺️ ☺️ ☺️ ooo tak! strasznie to miłe było, nawet jeśli tak nie myślał 🙂

w panewce??? to nie wiem...
racja Elu, znowu brak reguły 🙂
jedyną reguła w ciąży jest to co każda z nas doświadczyła: brak wspólczucia i wsparcia ze strony społeczeństwa dla kobiety ciężarnej 🙂 chyba każda się ze mną zgodzi 🙂

Agus mi jeszcze na ktg wyszly lekkie skurcze. Aaa nie wiem.
Jezeli chodzi o zurek to u mnie uwielbiaja moj zurek ☺️
Moja mama juz wrociła Elus i wogole ale co z tego jak ja sie ledwie ruszam!! To jest najgorsze. Niby powinnam lezec i wogole ale jeszcze tyle na głowie ze dramat.
Loli no to wracaj i opowiadaj tez jestem ciekawa 😁

• Mamusia
Aguś jeśli nawet kłamał...Mogli by tak okłamywać nas częściej 🙂 Kurde fuck no!!!!! Spróbuję jutro umówić się z fryzjerką...A jak nie to idę po farbę do włosów i mam to gdzieś bo już się czuję jak lump, a przez te rozstępy jeszcze gorzej...Swędzące gówno! I chyba sobie pozwole na kupno jakiejś sukienki lub czegoś nowego...Czuję taką potrzebę zadbania o siebie przed finiszem 😞

• Mamusia
Agaa ten właściciel to jakiś debil najlepiej by chciał żebym ja mu to za free naprawiła kurde co za łeb.....a hydraulik każdy jak dzwonie to zajęty albo coś a spółdzielnie ma nas w dupie ,bo to jest mieszkanie własnościowe.......wiec szukam i dzwonie ale póki co czarno to widzę ,a właściciel se zlewa.... 😠 😠 😠

cześć brzusie 🙂
ja nadrobiłam 40 stron 😁 od wczoraj wieczorem, bo jak mi wczoraj nie jebło błysło i znikło wszystko a komp już odmówił współpracy i się nie włączył 😠 dopiero dziś Dawid coś tam pogmyrał i poszło 😆
Takę zacznę może od zdjęć 🤪 Loli Sioperka Aga Laurana piękne macie brzusie 🙂 i takie malutkie się wyjdą mój to już gigant 😜
Eluśka ciesze się strasznie ze już z nami jesteś i ze wszystko z malutką oki 🙂
Bobas fajniutki wózek wybraliście - bardzo mi sie podoba
Loli czekamy na relację z USG 🤪
A u mnie po staremu, ledwo łażę w tą pogodę, ale do koleżanki się jeszcze doczłapałam z rana na kawkę 😜 poplotkowałyśmy trochę, później polowanie po sklepach za prezentem dla mojej mamy bo jutro urodzinki, obiad już zjedzony i teraz dopiero sapie trochę 😜
a Wy jak się czujecie ?

sioperka to do dupy, bo właściciel mieszkania powinien o takie coś zadbać! zainteresować się chociaż 😠

buuterfly ja mam to samo!! szlag mnie juz trafia chce coś ze sobą zrobić 🙂 i powiem Ci że dzisiaj głupi zakup tuszu do rzęs trochę dał 🙂 więc umawiaj się do fryzjera, na pewno będzie Ci lepiej!

Eluśka to ja mam pytanie do tego żurku....bo pierwszy raz robię! i najpierw ugotowałam trochę mięsko, boczek i kiełbaskę, wlałam ten żurek, dodałam czosnek i pokroiłam boczek na kosteczki, dodałam majeranku...i kurde gotuje się już prawie godzine i on jest kwaśny!!!!!!! co zrobiłam źle??

No to sioperka widze ze ciekawie ehh..
JA dzisiaj kompletnie nie mam sily na nic. Nie mowiac o tym ze tak mnie bolala łapa pod kroplówka ze dramat. Ale za to mama wróciła, kupiła małej fajne ubranka a mi sie bluzka dostała i stringi 😁 Wkoncu ktos pomyslal o tym ze ja to ja a nie Nikola 😁

• Mamusia
Eluś, a co jeszcze oprócz mieszkania musisz załatwić? Zaraz tu ci grafik z Agą ustalimy bo Ty to jak ja...Najlepiej wszystko już dziś, odrazu, a potem z wywieszonym jęzorem chodzisz bo wszystko chcesz odrazu załatwić prawda? I najlepiej sama 😜 Bynajmniej ja tak mam.
Aga mnie raz pan przepuścił w miejskim autobusie, ale jechała z nim dziewczyna z chłopcem tak ok.dwóch lat więc pewnie znał ten problem z jej opowiadań. I raz przepuściła mnie taka starsza pani w kolejce w sklepie. Ale to już taka babcia była i z jednej strony się ucieszyłam,a z drugiej wstyd mi było wleźć przed tą panią ☺️ A tak to normalka....Udają , że mnie nie widzą, a bezczelnie gapią się na brzuch. Aaaa no i pan mnie na łąwkę wpuściłam jak czekałam na to badanie na glukozę ☺️

qrka napisał(a):
cześć brzusie 🙂
ja nadrobiłam 40 stron 😁 od wczoraj wieczorem, bo jak mi wczoraj nie jebło błysło i znikło wszystko...

Kasiu się nie spodziewałam że używasz takich haseł 😁 😁 😁
a pozatym że sapiesz i człapiesz to jakieś wody odchodzące i inne bóle towarzyszą?

Nic źle nie zrobiłas 🙂 Ten zurek co wlałaś musiał być kwaśny. Ja zawsze jeden wlewam a drugi kupuje ten w torebce bo one kwaśne nie są i jest dużo lepszy. Aaa i jak chcesz mozesz dodac troszke chrzanu jest smaczniejszy 🙂

Elus w sumie teraz to moja mama chce wszystko robic za mnie a ja nie jestem kaleka!!!!
No mieszkanie to podstawa, szukam pisze itd.
Jutro zajme sie studiami jeszcze.
Rzeczy amlej trzeba wyprasowac ale to zrobie jak chlodniej bedzie.
Niby nic takiego a jak mysle o tym to mi sie płakać chce i to jest najgorsze. Czuje sie jak wrak jakis kompletny.
A nie mam ochoty zeby mała sie wczesniej urodziła wiec tez nie moge przesadzać.

Aga bo tak się wczoraj tym kompem wkurzyłam ze MASAKRA 😠,a co do żurku to ja tez kupuje jeszcze barszcz biały w torebce i dodaje do tego zakwasu - tzn już do zupki, i chrzanik tez wtedy jest pycha 🤪
Sioperka co jest??

A ja nie zapomniałam bo to sa jedyne gacie które mnie nie ściskają. A jak te bede za małe to po porodzie sie przydadza za jakis czas :P aa no bo ja majtów nie uznaje 😁 albo stringi albo bokserki damskie i juz 😁